Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Robbin

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  82
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Robbin

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

388 profielweergaven
 1. Hoi @doorbijter Ik ben nu bezig om van 10 naar 8mg te gaan. De klachten van de afbouw zijn minimaal. Ik heb wel vervelende klachten (onrustig gevoel, raar hoofd, weinig energie etc), maar bijna alles waar ik last van heb had ik al voordat ik aan deze afbouw begon. Twee weken geleden had ik het idee dat het allemaal nog wat erger leek te worden, maar dat werd na een paar dagen weer beter en drie dagen geleden had ik opeens voor het eerst in een heeeele lange tijd een dag lang een heel helder gevoel. Ik zag de wereld eigenlijk voor het eerst weer zoals je hem normaal zou moeten zien zeg maar. Echt heel vreemd was dat, maar wel fijn. Het duurde helaas niet langer als een dag, maar het gaf me wel een stukje vertrouwen. Ik had nooit kunnen komen waar ik nu al ben met een normale afbouw, ik ben daar te gevoelig voor. Tot nu toe is het voor mij goed te doen om 2mg per maand af te bouwen op deze manier. Als ik toch verder in de problemen ga komen pas ik het uiteraard aan. Ik vind het belachelijk dat deze methode van afbouwen nog steeds niet door alle verzekeringsmaatschappijen honderd procent wordt vergoed. Maar voor wat ik gehoord heb gaat dit waarschijnlijk niet heel erg lang meer duren en dat hoop ik ook echt, want het is in mijn ogen echt een van de veiligste manieren om af te bouwen. Het is overzichtelijk, je kan zelf je eigen tempo bepalen, even blijven hangen op een bepaalde dosis is geen probleem en je weet voor honderd procent zeker dat wat in je dagelijkse zakje zit ook echt klopt. Zonder er enige moeite voor te hoeven doen. Ik weet zo goed als zeker dat als je straks helemaal op de Diazepam over bent het een stuk rustiger voor je gaat worden. En of je nu met de vijl en weegschaal aan de gang gaat of met de taperingstrips maakt denk ik niet heel erg veel uit, het gaat erom dat je er zo goed mogelijk vanaf komt en dat gaat echt wel lukken! Ik dacht trouwens dat jij ook zo rond de 10mg Diazepam zat, maar het is dus 20mg?
 2. Hoi @doorbijter wat vervelend dat het zo slecht met je gaat, nog even volhouden. Heb je al gecheckt bij de verzekering of je misschien in aanmerking voor vergoeding komt? De arts stuurt een getekende brief met allerlei redenen waarom je wel recht zou moeten hebben op vergoeding, bij sommige maatschappijen kan dit verschil maken. Je zou een keer kunnen bellen, niet geschoten is altijd mis. 20 stuks zou inderdaad een dure grap worden. Ik hoop er aan 8 genoeg te hebben voor 16mg. Bij mij worden ze niet vergoed helaas, maar ik vind het het geld wel waard.
 3. @Bianca78 wat fijn dat het wat beter gaat qua ontwenningsverschijnselen, hopen dat dat een beetje doorzet. Vervelend die verkoudheid iid. Ik ben vandaag naar een natuurpark geweest, met een bekende die fotograaf is, was een soort van ontspannend en het zonnetje liet zich gelukkig ook nog even zien . Nog een fijne avond verder.
 4. Robbin

  Rivotril verslaving ( help)

  Ja dat lijkt mij een prima voorbeeld van dat het dus wel degelijk kan. Mijn eigen ervaring is ook dat het kan. Of ik het aan zou bevelen hangt af van iemand zijn situatie. Maar het lijkt mij vooral goed dat er hier mensen actief zijn op dit forum die op verschillende vlakken ervaring hebben @Kannietmeer. Ik ben bijvoorbeeld ook al zooo lang (tijden soms wel dag en nacht) bezig geweest met alles wat hier mee te maken heeft. Buiten het internet ook genoeg mensen persoonlijk ontmoet met de meest uiteenlopende verhalen en vooral ook zelf aardig wat mee gemaakt op dit gebied. Wat ik ermee wil zeggen is dat het in mijn ogen heel prettig is dat er hier mensen langere tijd actief zijn met hun ervaringen en heel veel bijdrages hebben geleverd en dat nog steeds doen, maar dat dat nog niet inhoud dat ik en misschien ook anderen niet over minstens de zelfde informatie, kennis en veel eigen ervaring beschikken. Waardoor het meestal wel goed in te schatten valt waar iemand die nog niet zoveel kennis heeft zich ongeveer nu in bevindt. (Gelukkig) zijn we allemaal geen dokter, maar beschikken we wel over onze eigen ervaring, informatie en kennis waarmee we anderen zo goed mogelijk mee kunnen adviseren wat wel of niet verstandig zou zijn om te doen. Wat goed dat je al die mensen ondersteund, ik hoop ook dat je eigen bedrijf met jouw als benzo coach een groot succes mag worden. Heel veel succes daarmee
 5. Hi @Bianca78 ja dat vraag ik me al anderhalf jaar af wanneer ik nou een keertje opknap Nee wat betreft de griep is het ergste gelukkig weg, hoest alleen mijn longen nog het lijf uit. Bij mij begon het trouwens met steken aan de zijkant van m'n hoofd, hoop dat je geen griep gaat krijgen knm. Voorderest rustig aan, vandaag even op het strand geweest, morgen denk weer want het word weer lekker weer. En hoe gaat het met jouw? Zijn de ontwenningsklachten nog een beetje te handelen?
 6. Robbin

  Rivotril verslaving ( help)

  @Kannietmeer ik voel me zeker niet aangevallen door jouw Liz. Zoals ik je al eerder vertelde toen we kennis maakte een tijdje terug, vind ik het vaak fijn om jou vele berichten te lezen met daarin steun, tips en goede adviezen naar iedereen toe. Keep up the good work zou ik zeggen . Maar laten we wel voorop stellen dat in de wereld van benzo's je nergens garant voor kan staan, jij niet, ik niet, niemand niet. Ja dat we gelukkig allemaal een keer zullen genezen . Dat realistische informatie cruciaal kan zijn ben ik het helemaal met je eens. Mijn informatie, in dit geval aan spot is heel realistisch. Zo had ik hem er al heel duidelijk op gewezen dat het maar al te vaak niet goed uitpakt als mensen na een te snelle ontwenning of cold turkey weer terug proberen te gaan naar de oude dosis. Ook vertelde ik hem over mijn eigen ervaring hiermee, en over mogelijke oplossingen. Echter wat ik al zei valt er nergens een garantie voor te geven. Zo zijn er b.v genoeg mensen geadviseerd door mede forumleden om tijdens een vreselijke cold turkey niet terug te gaan op een benzo en nu vijf jaar later nog steeds met de meest verschrikkelijke symptomen rond lopen en zeggen als ik het over kon doen had ik nooit naar ze geluisterd. Het onderwerp "reinstate" blijft een lastig verhaal. Ik ben er van overtuigd dat de informatie die hier wordt verstrekt goed genoeg is om mensen mee te helpen, en dat ze zeker niet van een koude kermis thuis zullen komen Nogmaals keep up the good work @Kannietmeer
 7. Robbin

  Rivotril verslaving ( help)

  @Kannietmeer, dat de kans klein is weet ik maar al te goed. Maar hij vraagt of het mogelijk is om het terug te draaien en de klachten te verminderen i.v.m het zo goed als cold turkey gestopt te zijn. Dat zou kunnen, dit is niet uitgesloten, alleen als de dosis dan gelijk verlaagd word acht ik de kans nog veel kleiner. Maar zoals je kunt lezen probeer ik @Spot er juist van te overtuigen dat het beter zou zijn het op een andere manier te doen. Omzetten naar Diazepam bijvoorbeeld en een gelijkwaardige dosis te verdelen over de dag. Om op die manier te proberen wat stabiliteit op te bouwen en het dan af te gaan bouwen.
 8. Even iets over de taperingstrips. Ik kreeg vorige maand mijn derde strip en toen ik ongeveer op de helft zat en op het zakje van die dag keek schrok ik een beetje van het tempo waar deze strip mee afbouwde. De eerste twee strips bouwde keurig 0.5mg per week af, maar bij de derde strip zat ik na een week al op 1mg er af en bleef de strip in de laatste week een week lang op 0.1mg hangen. Ik heb toen contact opgenomen met de apotheek, maar ze konden mij toen alleen maar vertellen dat er een verandering heeft plaats gevonden in de bereiding van de strips. Gisteren schreef mijn arts het vierde recept voor mij uit naar de apotheek en kreeg daar keurig een ontvangst mail over. Ik heb toen gelijk een mail terug gestuurd met de vraag of ik weer dezelfde strip kon krijgen als de eerste twee omdat ik de laatste als niet zo prettig had ervaren. Geen antwoord, dus vanochtend gelijk even gebeld. Het was geen enkel probleem om weer de zelfde afbouwstrip te krijgen als voorheen, alleen moet ik de strip die vandaag al op de deurmat lag weer even terug sturen. Toen ik vroeg waarom ze de inhoud en het tempo van de strips zo veranderd hadden, kreeg ik nu wel een antwoord. Ze zijn inmiddels bijna zo ver met alle verzekeringsmaatschappijen dat het vergoed gaat worden vanuit de basisverzekering, mede door de tweede kamer wat ik ervan begreep. Echter doen er een aantal verzekeringsmaatschappijen nu nog moeilijk over de tabletten die gebruikt worden in de inhoud van de zakjes en heeft de apotheek daarom alle strips aangepast. Hoe krom is dit? Dus ik zeg oké.. dus de verzekeringsmaatschappij gaat dan bepalen hoe snel en op welke manier we gaan afbouwen Nou voor de strip zelf maakt het niet veel uit vertelde ze mij want hij blijft nog steeds b.v 5 naar 0mg gaan, maar omdat de verzekeringsmaatschappijen willen bepalen welk tabletje ze wel of niet vergoeden veranderd de inhoud en daarmee het tempo in de strip. De op maat gemaakte strips kunnen overigens wel gewoon besteld blijven worden, maar het is voor mij een vraagteken of die ooit vergoed gaan worden.
 9. Robbin

  Huiskamer 13 mei

  @Cyclad58 dank nog voor de felicitatie. De chemische angst is er bij mij ook al vanaf het begin af aan bij, een hele vervelende is dat. @Bianca78 @EefjeJ @Schrikervan Voor mij ook allemaal bekende symptomen die blijven komen en gaan, en ook allemaal net zo vervelend. Bedankt voor het delen allemaal. @Schrikervan net zoals @Kannietmeer aangeeft vind ik het ook erg verwarrend en kan ik me er ook geen goede voorstelling van maken dat mensen die voor langere tijd afhankelijk zijn van een kortwerkend middel en daar allerlei klachten van hebben, dit wel tijdens de afbouw zonder problemen dagen niet in kunnen nemen en het tijdens de afbouw ook niet goed hoeven te doseren over de dag etc. Lijkt mij vragen om problemen. Ik ben op dit moment helaas nog heel erg afhankelijk van de benzo’s en als ik zoiets zou doen staat toch echt de crisisdienst in no time voor de deur. Maar ieder het zijne natuurlijk. Het zou voor jouw zomaar kunnen zijn dat je hier zonder al teveel kleerscheuren uitkomt, omdat je al zomaar hebt kunnen stoppen zonder dat het echt hele grote problemen heeft opgeleverd. Ik hoop ook van harte dat dit je gaat lukken en dat je niet weer terug hoeft te gaan om het vervolgens weer af te moeten bouwen. @Briba goed om iets van je te horen, ik hoop dat alles in orde is vandaag en laat af en toe even weten hoe het gaat met de verdere afbouw.
 10. Robbin

  Huiskamer 13 mei

  Thanks voor de felicitaties. @Schrikervan , de kans bestaat ook dat als je terug gaat naar het middel, je niet meer voldoende hebt aan de dosis die je gebruikte om hetzelfde effect te bereiken dat je hiervoor ervaarde. Wat zou betekenen dat je meer moet gaan slikken en dus nog verder van huis bent. Als de klachten te handelen zijn zou ik ervoor kiezen om het uit te zitten. Welke symptomen heb je op dit moment? Misschien wel interessant om het in de huiskamer van vandaag eens te hebben over: Van welke benzo gerelateerde ontwenningssymptomen hebben we nu eigenlijk het meeste last elke dag? Waar ik het meeste last van heb is o.a hersenmist (brainfog) en een onrustig, tintelend gevoel in de maagstreek. Wat zijn jullie meest vervelende symptomen? @Briba , al een tijdje niets meer van je gehoord, hoe gaat het?
 11. Robbin

  Huiskamer 13 mei

  Vreetzakken zijn jullie Ik zit lekker aan de gebak, vandaag weer een jaartje ouder geworden. @Bianca78 @EefjeJ ga zeker genieten van deze zonnige dag! Zou zeggen iedereen heel veel succes/sterkte met waar jullie vandaag mee bezig zijn.
 12. Robbin

  Huiskamer 12 mei

  Goedemiddag allemaal. Bleh! Griep blijft maar aanhouden hier. @Schrikervan ik hoop dat je veel aan het forum zult hebben. Ik kwam eigenlijk even alle moeders in ontwenning van de afschuwelijke benzo’s hier en buiten het forum toch een zoveel mogelijk fijne moederdag toewensen! Voor alle moeders (en de rest natuurlijk ook) Hou vol! En nog een hele fijne dag verder mensen.
 13. Welkom! Ik schrik er ook wel een beetje van @Schrikervan wat een heftig verhaal zeg ! Over de vraag zijn dit ontwenningsverschijnselen. Zoals je het hier omschrijft zou ik zeggen ja dit klinkt als ontwenningsverschijnselen. Er is hier nog iemand actief die niet dagelijks Lorazepam gebruikt, en dit nu heel langzaam aan het afbouwen is. Misschien kan @karel12 jouw hierin advies geven. Volgens mij hebben o.a @Kannietmeer en @Cyclad58 ook ervaring met Lorazepam. In de dagelijkse huiskamer zijn ook nog genoeg plekjes vrij dus voel je welkom. Succes alvast!
 14. Robbin

  Vrijdag 10 mei 2019

  En ik hoop dat jij een fijne vakantie gaat krijgen @MIKE261 (zonder alcohol!)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...