Mariposa Geplaatst %s om %s Rapport Geplaatst %s om %s Vlees bakken is echt niet heel erg moeilijk (daar weet ik toevallig alles van 😉 ) De truc is om eerst het vlees een uur van tevoren uit de koeling te halen, daarna de pan (met veel boter) goed heet te laten worden, 1 minuut aan laten schroeien aan beide kanten, en dan afhankelijk van het soort vlees bakken. En vooral niet vergeten minimaal 5-10 minuten afgedekt te laten staan. Eet smakelijk 🙂 lady jane reageerde hierop 1
Sanity Geplaatst %s om %s Rapport Geplaatst %s om %s 25 minuten geleden zei Noelle: Het heeft wel het voordeel dat als mensen niet bij je willen eten je niet hoeft te denken dat het aan jou ligt, Klopt. heb bewust ook alle kookapparatuur verwijderd. Kat eet natvoer en brokjes en als het kooktoestel het mocht begeven eet ik de kat op. Problem solved and just another day at the office. En over tot de orde van de dag. 😁
Mormel Geplaatst %s om %s Rapport Geplaatst %s om %s @Sanity: met één vuur zou ik me beperken tot wokken, stoemp maar dan wortelstoemp, preistoemp, spinaziestoemp,...(hebben ze daar een ander woord voor in Nederland?) zodat je steeds extra groenten binnenkrijgt en soep natuurlijk. Voordeel van stoemp is dat deze lang warm blijft zodat je eens deze klaar is nog rustig een stukje vlees kunt bakken. Met het lezen van je kookkunsten ben ik maar weer al te blij dat mijn stiefzoon op school wekelijks een kookles heeft en dat toen hij hier woonde ik hem ook trachtte te betrekken met het koken. Dat is toch zo'n vaardigheid die levenslang mee gaat.
Bob Geplaatst %s om %s Rapport Geplaatst %s om %s Ik denk dat stamppot een ander woord is voor stoemp. Mormel reageerde hierop 1
Mormel Geplaatst gisteren om 03:06 Rapport Geplaatst gisteren om 03:06 @Bob: bedankt, ik wist dat ze er een ander woord voor hanteerden maar kwam er niet op.
bumperjim Geplaatst gisteren om 05:08 Rapport Geplaatst gisteren om 05:08 (bewerkt) @Sanity Als je nou wat beter eet dan die k**saté uit de magnetron dan voel je je vast ook beter 😁 Ik zeg hetzelfde tegen mn moeder, die heeft ook geen zin meer om te koken omdat ze altijd in dr eentje eet. Terwijl ze dat haar hele leven gedaan heeft, maar nu is ze het niet meer waard of zo. Echt waar een biefstukje doen dan kan ik zelfs. Kijk desnoods op youteub. gisteren om 05:09 bewerkt door bumperjim
Sanity Geplaatst gisteren om 15:15 Rapport Geplaatst gisteren om 15:15 9 uur geleden zei bumperjim: @Sanity Als je nou wat beter eet dan die k**saté uit de magnetron dan voel je je vast ook beter 😁 Ik zeg hetzelfde tegen mn moeder, die heeft ook geen zin meer om te koken omdat ze altijd in dr eentje eet. Terwijl ze dat haar hele leven gedaan heeft, maar nu is ze het niet meer waard of zo. Echt waar een biefstukje doen dan kan ik zelfs. Kijk desnoods op youteub. Haha nou die saté eet ik niet zo vaak meer hoor. En het is juist de bief(zool)stuk die ik al jaren terug opgegeven heb. Varkenshaas wil dan nog wel eens lukken. Frikandellen en drumsticks klaarmaken in de airfryer kon ik wel heel goed maar helaas heeft die de geest gegeven.😬 Voordeel dan wel weer dat ik al maanden geen patat heb gegeten.
bumperjim Geplaatst 14 uur geleden Rapport Geplaatst 14 uur geleden (bewerkt) Heb je een oven? Gooi een kip in de oven. Met een draaispit is het meest simpel. Hoef je verder niks voor te doen, alleen wachten tot ie mooi gegrild is. Of op de barbecue als je er 1 hebt met een deksel. Houtskool aan de zijkanten, niet precies onder de kip anders wordt ie zwart. Uurtje erin, halverwege omdraaien. Tabasco erover en smullen. 14 uur geleden bewerkt door bumperjim Yvonne reageerde hierop 1
Sanity Geplaatst 4 uur geleden Rapport Geplaatst 4 uur geleden (bewerkt) 10 uur geleden zei bumperjim: Heb je een oven? Gooi een kip in de oven. Met een draaispit is het meest simpel. Hoef je verder niks voor te doen, alleen wachten tot ie mooi gegrild is. Of op de barbecue als je er 1 hebt met een deksel. Houtskool aan de zijkanten, niet precies onder de kip anders wordt ie zwart. Uurtje erin, halverwege omdraaien. Tabasco erover en smullen. Oven niet. Maar drumsticks in de koekenpan lukt altijd wel. Ik ben nl. los van alzheimer, schizofrenie, alcoholisch, panisch, manisch, chaotisch & problematisch (nog) niet geheel gestoord. Pas als ik 3 slappe pakken wijn per dag ga drinken, voldoe ik volledig aan de DSM criteria van echt geheel kansloos..... 😂 Interessante combinatie kip met Tabasco. Nooit geprobeerd. Toevallig nieuw flesje gehaald vorige week dus ga dat morgen zeker proberen. Tja en die BBQ, heb ik wel maar we wonen niet allemaal in een land met een wat beter klimaat dan hier.......😥 4 uur geleden bewerkt door Sanity
Sanity Geplaatst 4 uur geleden Rapport Geplaatst 4 uur geleden 10 uur geleden zei bumperjim: anders wordt ie zwart. Racist!!! 😁 bumperjim reageerde hierop 1
bumperjim Geplaatst 3 uur geleden Rapport Geplaatst 3 uur geleden 22 minuten geleden zei Sanity: Tja en die BBQ, heb ik wel maar we wonen niet allemaal in een land met een wat beter klimaat dan hier.......😥 Hier regent het nu ook hoor, maar daarvoor heb ik een afdakje
Sanity Geplaatst 3 uur geleden Rapport Geplaatst 3 uur geleden (bewerkt) 4 minuten geleden zei bumperjim: Hier regent het nu ook hoor, maar daarvoor heb ik een afdakje Ga jij met je buik boven die BBQ staan dan.....(flauw ik weet 't) 3 uur geleden bewerkt door Sanity
Sanity Geplaatst 3 uur geleden Rapport Geplaatst 3 uur geleden 1 uur geleden zei Sanity: Racist!!! 😁 @bumperjim zwarte kip is nl.een verdomd goede advocaat!
bumperjim Geplaatst 3 uur geleden Rapport Geplaatst 3 uur geleden 1 minuut geleden zei Sanity: @bumperjim zwarte kip is nl.een verdomd goede advocaat! Haha dat heb ik al 40 jaar niet meer gehad. Mn moeder pleurde dat vaak over het toetje (met slagroom) op zondag.
Sanity Geplaatst 3 uur geleden Rapport Geplaatst 3 uur geleden (bewerkt) 9 minuten geleden zei bumperjim: Haha dat heb ik al 40 jaar niet meer gehad. Mn moeder pleurde dat vaak over het toetje (met slagroom) op zondag. Nou ik heb daar best wel nostalgische (positive vibe) gevoelens bij. Chinees hier in de buurt serveert een sorbet met advocaat, vanille ijs en idd slagroom maar lekker dat dat was (en nog steeds is). Je had vroeger ook van die slagroomsterren taart met advocaat en poedersuiker, zelfs kinderen kregen dat. Heb dat echt al zeker 50 jaar niet gegeten maar was vaste prik bij oma en opa. Ach ja vroeggaahhh...... 2 uur geleden bewerkt door Sanity
lady jane Geplaatst 2 uur geleden Rapport Geplaatst 2 uur geleden Ze zijn er nog hoor San. Heet het niet iets als sneeuwster? Ze zitten bij de super in de diepvries. Of bij de jumbo of bij de lidl zag ze gisteren nog.
bumperjim Geplaatst 16 minuten geleden Rapport Geplaatst 16 minuten geleden (bewerkt) Een tropézienne heet dat hier. Van St Tropez. Ze zijn lekkerder van de bakker dan van de Lidl maar wel 6 keer zo duur of zo. https://www.jumbo.com/recepten/tarte-tropezienne-1378969-7 Niet precies een sneeuwster maar toch bijna 13 minuten geleden bewerkt door bumperjim
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden