Spring naar bijdragen

In de maand mei: blij alcoholvrij


Tatum

Aanbevolen berichten

Tot @Artax ons de oplossing vertelt wil ik naar vandaag 

14 mei 2021 

mei blij alcoholvrij 

mooi dat het rijmt maar het maakt zoveel los in mijn hoofd dat ik wel wil drinken maar ik doe het niet. Ja ik ben blij, elke morgen dat ik gisteren niet gedronken heb.

Elke avond vind ik het moeilijk, alle spoken van vroeger spoken er vrolijk op los, ook zij zijn blij met mei alcoholvrij, dan kunnen ze hun spoken dansjes doen.

Hotel California, You can check out anytime you want, but you can never leave 

ik heb last van emoties, teveel emoties 

bewerkt door Artemis
typefout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Johan54 zei, nu terug naar mei, op de net gestarte juni draad, hoe gaat het in mei.

Ik heb echt de hele achtbaan gehad deze maand en het is nog niet klaar. maand 5 op de rij naar een alcoholvrij jaar. Ik ben niet blij, ik vind het pittig, heftig, verwarrend. maar door hier veel te lezen en vooral de voorbeelden te volgen van langdurige droogstaande forummers ga ik mei zeker weten wel halen. En door naar juni, juli etc. 

Mijn vermoeidheid wordt minder, maar de drukte in mijn hoofd wordt meer. helemaal hyper en of ik daar blij mee ben. slaap slechter, rond 5 uur met de eerste vogeltjes wakker. 

Hoe gaat het met jullie in mei? 

bewerkt door Artemis
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja het gaat weer goed. Ik ben weer een blij genoeg ei. Bijna uitgebroed en klaar voor juni 

En dan ga ik door voor juli etc

Ik las van alles op de juni draad, het lijkt of het alcoholvrij zich daarheen heeft verplaatst en deze draad nauwelijks geschreven wordt

kop op mensen het is nog mei, nog 5 dagen  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

morgen heb ik weinig tijd om te schrijven, dus vandaag mijn mei overdenking 

ik begon enthousiast, daarna kwam er een achtbaan aan emoties, het is tenslotte mijn 5e maand alcoholvrij en dat is een klassieke moeilijke maand voor mij. In eerdere stoppogingen gebeurde steeds hetzelfde. Soms ging ik weer drinken en een aantal keer "overleefde " ik mei. Daarna werd het rustiger. Rond de 10-11 maanden zal het misschien weer zo gaan. dat zien we dan wel

Dus, ik sluit mei mooi rustig af. De achtbaan werd een keerpunt. Ik knalde tegen mijn muur. Schreef daarover. Werd geholpen. In het echte leven kwamen er een paar omwentelingen. Op het forum gebeurde ook iets waardoor ik bij mijn gevoel kon blijven en werd daarin bevestigd. Daarmee leerde ik dit ook in het echte leven. Door te oefenen op dit forum kon ik het toepassen in het echte leven.

Dat heeft mei alcoholvrij mij geleerd. Grenzen stellen. Mezelf serieus nemen. Me niet laten manipuleren door een ander, ook al ken ik je niet echt. Ook al ben je "alleen virtueel"  je bent wel echt. Je raakt me, dus er zit een oud patroon achter. 

Dat doorbreken heeft me zoveel lucht gegeven, zoveel energie. Daar ben ik dit forum dankbaar voor

Juni gaat me zeker lukken. Inmiddels zijn de terrassen open. het boeit me niet. Ik zie dronken mensen. Ik zie de biertjes, wijntjes langskomen op social media. Het maakt nu een BAH gevoel in me los. Helaas weet ik dat dat weer kan omdraaien in een trek, een craving. Maar nu even niet. Nu geniet ik van alcoholvrij. Een opgeruimd hoofd. Meer energie. 

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en of jullie doorgaan voor juni. 

toevoeging: ik heb maand mei veel geschreven hier. voor mijn gevoel teveel. het voelt als teveel 

bewerkt door Artemis
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei Artemis:

 

toevoeging: ik heb maand mei veel geschreven hier. voor mijn gevoel teveel. het voelt als teveel 

Weet je artemis, en dat zeg ik niet omdat jij het bent, hoe langer het stuk wat iemand hier schrijft, hoe liever ik het lees want meestal gaat iemand dan echt diep en komt er iets echt interessants uit. Iets wat verder gaat dan vanavond kip met aardappels en boontjes, hoewel er niks mis is met dat laatste. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve  mensen mei is morgen  nog  1 dag  , mooie  mei overdenking  @Artemis  zo leer  je elke maand  weer wat nieuws  .

Ik heb ook  weer  veel geleerd deze maand  .

Nog steeds  boeit alcohol  mij niet wel het gevoel  heel soms even het dove  gevoel  te willen  ervaren maar dat is ook  snel weer weg .

Ik weet het nog goed  om te zetten  .

In deze maand  bereikte  ik de 1 jaar 4 mnd nuchterheid   en nog  niet klaar  met alles  .

Heb nog  werk te verzetten  maar soms lijkt  het net of ik het allemaal meer begrijpen  kan  , meer de diepgang  mijzelf  kan vinden  .

Vind het wel eng soms alles te voelen  ervaren  .

Maar leer dit bij Brijder  in een veilige  omgeving  tijdens mijn behandel  gesprekken  .

We gaan in juni  ook weer verder .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Laatste dag alweer, bij mij lijkt de tijd te vliegen...soms is het allemaal wat veel tegelijk: werk, privé, werk/privé, en dan nog al dat werk aan mezelf, lezen, denken, voelen,...wat rust en kalmte zou ik wel kunnen gebruiken denk ik maar dan wordt de trek mss ook groter, dus laat maar zo wat verder gaan zeker? Balans tussen me-time en al de rest kan nog wel beter...voel druk langs alle kanten en dan is de me de eerste om er tussen uit te schieten, dat is gevaarlijk! 
Anyway,  naar een droge juni, letterlijk en figuurlijk! Nog maar eens, maar dan is het half jaar in the pocket en lijkt een jaar dus niet meer onoverkomelijk maar best haalbaar, daarom dus, is juni zo belangrijk! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee mss niet noodzakelijk maar nu is er gewoon geen tijd om er bij stil te staan, aan te denken...als ik stil zit, niks te doen heb, komen er (mss) meer alcoholgedachten want dan is er geen andere focus...nu het zo druk is, denk ik er bijna weinig of niet aan...dus dat is op zich wel goed maar het zou niet mogen zijn dat bij stil vallen er meer alcoholgedachten komen...vb vakantie, maar dat is juli dus zal in juni ook nog niet ad orde zijn...integendeel wordt ook druk...zorgen om de zorgen zeker? eigenlijk dus gewoon niks ad hand nu...:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Musashiik herken je zorgen om vakantie en meer vrije tijd. Mij helpt het om ruimschoots van tevoren heel goed tegen mezelf te zeggen hoe ik dat ga invullen, of wat ik wél ga drinken. Een plan hebben helpt mij ook voor een dagje weg, op een terras zitten of uit eten gaan etc.

Vaak als ik direct begin met ijsthee, blijf ik dat ook automatisch verder drinken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...