Spring naar bijdragen

Artemis


Artemis

Aanbevolen berichten

Jammer dat er geen therapeut  bij je interne ik is weten te komen. 

Is dit al lang geleden ? Anders misschien de moeite waard om opnieuw  een behandeling  aan te gaan er zijn veel nieuwe  inzichten  en veranderingen op behandel gebied. 

Wie weet kan het dit keer  wel aanslaan?

Iig succes met je drumstel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dank @Claudius en @Lieke7777

ja het is jammer en heeft heel veel schade aangericht.

Hier en Nu 

ik wil er wel over schrijven, maar het roept weer zoveel op. 

Zelf therapie: drummen en paarden. Paarden zijn op dit moment geen optie, drumstel staat boven. Ik ga daar een dagelijkse gewoonte van maken. met dank aan reactie op mijn onderwerp, nieuwe verslaving. Ik weet wat drummen met hersens doet, ik had ooit muziektherapie, daar ben ik gaan drummen en ben aansluitend drumles gaan nemen.

drummen en paardrijden lijkt op elkaar, ritme, tact, swing. 

Strong institute , jeff Strong, REI, wat ritmes doen met je brein 

https://www.stronginstitute.com/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dank je @GewoonDoen fijn je compliment. 

vandaag sluit ik af met een goed gevoel, het was een lastige dag met veel triggers. 

het staat, mijn ochtendritueel, daar heb ik drummen nu in gezet. Contact gezocht met mijn oude drumleraar. na onze verhuizing hier niemand kunnen vinden waar ik me goed bij voel. Muziektherapie, het komt op positieve manier boven, wie ze voor me was, wat ze mij geleerd heeft, de kwartjes vallen. jaren later. 

vandaag gedrumd en gezongen. Zang was altijd mijn eerste instrument, zangles, klassiek, zangles pop, veel in bandjes gezongen. later gitaar leren spelen. Accordeon leren spelen. Op latere leeftijd drums. Dat zingen kan ik al, en de combi zang/drums is echt leuk. Ik kan ook zingen en hardlopen, zingen en paardrijden, dus waarom niet zingen en drummen? 

Mijn man was in de buurt en zei dat het lekker klonk 

Mooie dag, dat dan weer wel 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dank je @Lieke7777 voor je vraag 

gezwommen, te lang en te koud geworden, maar ik vond het zo lekker. daarna naar huis gefietst met natte haren. 

gedouched, gedrumd en moest daarna naar bed, een uur geslapen. 

al met al een goede dag

het helpt mij om een dag ritme te maken, vast programma.

En niet wegzakken in wat doe ik met mijn leven nu ik geen werk heb en het vrijwilligerswerk een brug te ver blijkt 

zingeving

eerst beter worden, ik kan geen externe prikkels aan

Vond een boek: Julia Cameron, De weg van het luisteren, mijn aandacht is gewekt

Had jij een goede dag? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

232, zegt mijn app :D

dank @kruidenthee67 en @Lika

Ik had ooit via via "iets " gehoord over The morning papers en The artist way. Toen ik toen begon te schrijven, elke morgen, brak er van alles door wat nooit verteld had willen worden. Ik raakte in crisis. jaren geleden. En nu komt The Artist Way met Julia Cameron opnieuw op mijn pad. het werkt anders, omdat ik meer bij mezelf ben. Ik schrijf en luister en er gebeuren dingen. Waarschijnlijk omdat ik jong begon met mediteren sta ik open voor wat er nu gebeurt, omdat ik geen therapie meer heb. Niemand die zich met mijn proces bemoeit , er aan rukt en trekt en zegt wat ik allemaal anders moet doen. Alsof ik niet goed ben. Alsof ik stuk ben en gerepareerd moet worden. 

Ik luister. 

Elke dag drummen is ook helend. Ik luister beter naar wat de drummers doen, waar ik mee speel. ooit had ik een muziektherapeute, ze was goed, ze is soort van aanwezig nu. Met haar aanwijzingen, doe niets. luister, wat hoor je. Voel, wat voel je, kijk, wat zie je. Zintuigoefeningen. Hier en nu, omdat de realiteit vervormde door de herbelevingen. 

Nu 21 augustus 2021. 

ik luister. De natuur. 

Mijn tuin vol naaktslakken. Elke morgen sta ik op en vang ze en breng ze naar een bos 1 km verderop. Ik las dat ze minimaal 1 km verder moeten anders lopen ze terug. haha, ik zie het al, ze zijn thuis voor dat ik op mijn fiets thuis ben 

Zoeken naar wat werkt.

ik luister. dit zijn de gouden uren, elke morgen nuchter opstaan en trots op wat ik nu doe. ik doe bijna niets, dat is al een krachtsinspanning. Opstaan, dagritme. gezond blijven. Ik doe het wel. Zonder inmenging van therapie. 

de natuur is mijn therapeut. 

daar gaan we dag 232, ik ga nooit meer drinken, dat heb ik eerder gezegd, nu is nu. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Quinn:

Niet druk maken, ieder z'n proces op de eigen manier. En soms drukt iemand zich beroerd uit, kan ook gedwongen zijn. Of onkunde. Of wat ook. Neem het maar niet persoonlijk.

dank je @Quinn hiermee help je mij, zoals altijd :heart:

ik neem het maar niet persoonlijk. Momenteel vind ik het hier te ongezellig, ik trek me terug en ik drink, zoals jullie, niet. 

Tot in de pruimentijd :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

22 uur geleden zei knakker:

Ik heb jaren in de Betuwe gewoond. Als ik me niet vergis zitten we NU middenin de pruimentijd :)

geen pruimen hier aan zee, ik steek even mn neus om de hoek, ik duik toch weer onder, kan het niet vinden hier 

bewerkt door Artemis
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zaterdag  4 september

Ik zit hier met een kater, een emotionele kater door de afgelopen dagen op dit forum. Alcohol de baas, Verslaving de baas

Ik kwam hier voor lotgenotencontact. Ik worstel met mijn alcoholprobleem. Afgelopen woensdag 1 september was ik blij, 8 maanden droog gebleven. Ik werd door @Bob genoemd op de jaardraad en ik heb daar een korte reactie geschreven. Ik schreef op meer plekken hier en op alles wat ik schreef kwam een reactie van iemand die een bloedhekel aan mij heeft met een sad :( Echt op alles. Ik heb je gezien en vraag me af waarom.

@Quinn zei neem het niet persoonlijk. je doet dit bij iedereen behalve bij Bor, dus je hebt een hekel aan iedereen en waarschijnlijk het meest aan jezelf. Dat persoonlijk nemen doe ik ook niet (meer) maar de vraag blijft waarom? Waarom heb je mijn feestje van 8 maanden verpest? Waarom heb je mijn komen hier op AdB verpest? Waarom partypoeper? En waarom raakt het mij zo, terwijl de rest van het forum er minder last van lijkt te hebben. 

Je maakt daders uit mijn verleden wakker. Daarom.

Daders die nog in mijn hoofd zitten, terwijl ik nuchter wil zijn, De spoken en vampiers van mijn verleden komen omhoog en ik projecteer ze op jou, Jij lijkt op hen: zoals een vampier, bloedzuiger, teek, mug, zich goed voelt als die bloed zuigt. Omdat hij zelf geen leven heeft, het moet halen bij dit gedrag.  Pesten. En ik ga er van uit dat je hier niets van snapt, gewoon omdat je er te dom voor bent. 

8 maanden onderweg is een zware strijd. Als vrouw heb ik in mijn echte leven (dit hier is een virtuele kamer) te maken gehad met types zoals jij. Ze waren echt en zitten nog in mijn hoofd en in mijn hart, ze hebben sporen achter gelaten, traumasporen en die wonden heb jij opengemaakt. Met je gepest. Daar moet ik mee aan het werk, zonder therapeut, want er was geen therapeut die mij heeft kunnen helpen. Ik doe mijn AA werk alleen, zonder therapeut. De zee is mijn therapeut, mijn dieren zijn mijn therapeut, mijn tuin, de bossen, de duinen, het strand is mijn therapeut. En ik zocht hier steun. 

Groet voor wie mij gesteund heeft en tot de volgende keer, als ik weer sterker ben, zoals Pippi langkous, mijn heldin, mijn avatar.  Quote: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan", Dat bedoel ik met deze post, nog nooit een dader gezegd wat ik wat hij/haar vind. eens moet de eerste keer zijn en dat is nu. Ik vind je een vampier, een teek, een mug, een spook. Doei. 

Artemis 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

alles en iedereen heeft een funktie hier Artemis. Voor zichzelf en als
projectiescherm voor de rest.
Het is aan jou en mij wat we ermee doen. Dus soms oefen ik me rot.
Met meer en minder resultaat. Maar altijd is er iets gebeurd. En ik kan
altijd verder. Jij ook. En je gaat verder, dat weten we beiden:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blijkbaar heb je bij de “pester” iets losgemaakt waar degene niet al te best mee overweg kan. Ik heb in de loop van de tijd ondervonden  dat als ik boos of gefrustreerd raak over het gene wat een ander (mij) verteld, die persoon negen van de tien keer gelijk heeft. Alleen ik schiet in de weerstand, voel mij geraakt en wil het niet horen.

Zou het dat kunnen zijn? Wil de ander je gewoon niet horen omdat je ergens gelijk hebt? 8 maanden in herstel is fantastisch, je helpt anderen met je visie, je helpt jezelf door niet (meer) op te kroppen en het te uiten. Die laatste post van je is voor mij een prachtig voorbeeld van in herstel zijn.

Het blijft oefenen, ik weet er alles van ;)

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...