Spring naar bijdragen

Voorstellen


Benerklaarmee

Aanbevolen berichten

Dat had ik even nodig Sober! Dank je wel! Vooral de moederschap en drinken in mijn mate na de eerste ... dat is pas saai..

Ik voel me beetje opgelaten en schuldig ten opzichte van jou nu. Jij die net een diagnose heeft gekregen en ik ben aan het zeiken over een drankje... triest!

Het liefst geef ik je nu een knuffel en wens ik dat jij snel weer gezond en vrij bent van die nare ziekte! Echt fijn dat de prognose goed is x 

❤️

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben weer verrast van de zucht! Pff bizar. Ik ben er nu wel weer overheen. Het lijkt soms erger te worden i.p.v. minder. 

Ik liep net na mijn werk eben langs de winkels.. en dat was om 15:00 uur en daarna eigenlijk non stop het stemmetje! 

Ik ben dankbaar dat het weg is en ik weer de avond in kan met vertrouwen.. 

bewerkt door Benerklaarmee
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Wat een zegen om in de ochtend nuchter wakker te worden! Kan weer even met mijn Boys door de sneeuw. Ik ben vrij dus ga zo wel weer kluisenen en mijn boek lezen op bed! 

Heel erg bedankt! Het was gisteren mede door de steun hier weer gelukt!  ik  wil het niet lezen maar het is een feit dat ik vorige week nog de hele dag op bed lag te jammeren over mijn leven en geen poot verrekte  ..

Ben blij dat het gisteren toch gelukt is :) 

fijne dag ! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

wat mij een beetje verbaast is het "neerkijken" op saai en burgerlijk.
Iets in jou veroordeelt dat, alsof met een kater op bed liggen zo avontuurlijk is,
of alsof je met drank in je donder ineens een minder rustig/saai/burgerlijk leven zou hebben.
Mensen die zonder verslaving leven, kiezen zelf wat ze willen, hebben geen cravings die
vreselijk veel tijd zinloos voorbij laat gaan, èn hebben juist weer zin in dingen ondernemen,
mits dat bij hen past. Kiezen ze voor rust dan komt dat omdat dat dan aan de orde of nodig is.
Misschien kun je eens te rade gaan waarom je het nodig hebt om die stem in jou aandacht te geven.
Want de aanleiding is zelden de oorzaak. En uiteindelijk moet je leren voorbij drank te kijken.
Even konfronterend misschien, maar dan kun je weer echt verder. En het kan ook gewoon meevallen allemaal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat zijn ware woorden Lady Jane. Het is ook een kwestie van perspectief. 

Dit soort discussies doen me vaak denken aan 28 days, de film met Sandra Bullock. Die vond zichzelf vreselijk stoer en had heel veel lol. En vond anderen die niet dronken maar burgerlijk en saai. Maar deed ondertussen iedereen pijn en bracht zichzelf en anderen in gevaar. Na haar afkick werd ze zich dat bewust.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@lady jane ik hou het even bij mijn beleving. De reden komt van heel ver in mijn verleden.  Als kind mocht ik niks en kom uit een gastarbeiders gezin. Een thuis met huiselijk geweld, vrouwen die geleerd worden om alleen goed te zijn voor hwt huishouden en iedere keer als ik daar tegen opstond werd het met lijfstraffen afgestraft. Toen ik op 14 jarige leeftijd weg ben gelopen ( vanaf 9 had ik al een vluchtplan) en zo in een web van hulpverlening en instellingen terecht kwam heb ik daarna nog veel andere problemen en situaties gehad, een meisje alleen op straat daar zijn bloedhonden dol op... daarna is het stappen, feest vieren een symbool geworden voor mijn vrije (hippie, dolle mina) geest! Festivals, jointjes op het gras en samen muziek maken, wijn en eten aan het strand tot in de nacht ,  heerlijk. De meeste vrienden stammen af van deze tijd! 

Nee ik besef dat het in deze tijd net mijn kids en de situatie waarin ik geen rem meer heb en de lol er af is burgerlijk absoluut beter is maar in mijn hoofd heb ik zeker moeite om afstand te doen van die persoon en levensstijl! 

Ik zit thuis, kluizen nu naast werk ook best erg en weet totaal nog niet wat ik hiervoor in plaats moet gaan doen? Hoe gaat het straks als de festivaltent opstaat, wat als er weer een avond staat om samen muziek te maken... pff het is bij mij absoluut een strijd in mijn hoofd! 

Ik moet dat leven loslaten want buiten die enkele leuke festivals en party’s is er ook een heel leeg eenzaam alcohol bestaan waar ik graag afstand van doe! 

Dat geld ook voor het roken: dat was mijn stiekem uitlaat klepje vanaf mijn 10e jaar. Ik ben dit keer pas boor de tweede keer in mijn leven gestopt met dit ( nep) vriendje. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Benerklaarmee:

Nee ik besef dat het in deze tijd net mijn kids en de situatie waarin ik geen rem meer heb en de lol er af is burgerlijk absoluut beter is maar in mijn hoofd heb ik zeker moeite om afstand te doen van die persoon en levensstijl! 

Dit is denk ik de kern van je verhaal. Dat je denkt afstand te moeten doen van iets dat je dierbaar is.

En misschien moet je dat ook wel. 

Of is er een manier om dat burgerlijke leven, waar je niet zo'n zin in hebt, positiever te maken. Hobby, vrijwilligerswerk, nieuwe vrienden maken op een cursus. 

bewerkt door Lonster
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klopt helemaal @Lonster en daar moet ik ook alternatieven voor zoeken.  

Sporten, met de jongens zijn er zoveel leuke dingen te doen en ik heb 3 jaar intensief gesport en veel hardloop events meegelopen tot  de halve marathon. Wel tussendoor zuipen hoor... dan verdween snel de euforie... we hebben een hotel geboekt en gaan een healthy sauna weekend reserveren als ik aangeef dat ik er asn toe ben! Ik zeg absoluut niet dat een ander saai is als ze die levensstijl er niet op nahouden want ik heb een gemileerde vriendenkring ( wel veel feestbeesten ;) ) heerlijke mensen ook!! 

Maar ook de totaal andere kant die nooit gedronken hebben en uit een cultuur komen waar feest zonder alcohol net zo gezellig is.  

Mij ben ook al 43 hoor dus heb nog een mooie nuchtere tijd voor de boeg om inderdaad gewoon te genieten zonder alcohol. Als ik iets anders had gewild dan had ik nu niet hier geschreven en had ik nog met mijn struisvogelhoofd in de kots emmer gehangen :) 

bewerkt door Benerklaarmee
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Damnnn 2 afwijzingen voor mijn sollicitaties! Dikke shit haha. Normaliter zou ik misschien nog wel een drankje genomen hebben om de afwijzing te verwerken maar door alweer een week nuchter te dijn komt het nieuws niet eens heel heftig binnen. Wel jammer maar Life Goes On. Wel nuchter als het ff kan! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wil mezelf niet vergelijken maar iedere keer als ik jullie berichten lees voel ik me een underdog. 

Heb echt het gevoel dat ik veel meer gedachten en zucht heb dan een ander terwijl ik tussen de regels door ook lees dat jullie ook zucht hebben maar zo anders en sterker erin staan! 

Soms  weet ik het gewoon niet meer. Ik ben ook best bang voor de reacties dus probeer me te sparen want ik weet wat voor ellende het met zich meebrengt en waar het ‘niet’ goed voor is maar ergens wil ik me toch verdoven en mijn gedachten volledig uitzetten!!! 

Mij voel me best ellendig zonder verdoving...

nee ik ventileer ff en ga niet drinken!! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, ik weet ook dat ik me ook heel ellendig voelde zonder 'te kunnen verdoven'. 

En ja, ik vergeleek me ook met anderen, die verder en sterker waren dan ik. Vond ik. Dacht ik.

Het is niet voor niets een proces...alcohol de baas worden. Voor mij hoorden deze fasen erbij.  Het goeie nieuws? Bij werd het 'minder' of in ieder geval anders. Kan ik nu dealen met situaties die ik anders zou 'verdoven'. En ja, die gedachte komt nog wel eens op...'oja, vroeger zou ik...'. Het vergelijken kan ik steeds vaker omzetten in iets eruit halen wat voor mij ook helpend kan zijn. Of zien, o nee, dat zou ik zo niet willen aanpakken. 

We wandelen allemaal ons eigen pad. En onderweg kom je veel mensen met hun ervaringen tegen. Niet goed, niets slecht, niet beter dan, niet slechter dan...doe er jouw voordeel mee.

Goed dat je het uitspreekt en je bewust bent van wat je bezig houdt. :rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...