Spring naar bijdragen

Maandag 24 December


MarQ

Aanbevolen berichten

Smaragd, inderdaad helse pijn. Zat op de spoedafdeling op mijn knieën voorovergebogen te kermen, pff. En dan nog een paar dagen de uren zitten af teken tot ik 'recht' had op morfine. Denk al met al dat het goed is voor mij dat het zo veel pijn deed. En het is ook goed dat ik op dit moment al een tijd de gewoonte heb om niet te drinken, dat is alvast een Stressfactor minder. 

Wel vervelend dat ik niet mag roken. Eigenlijk was ik voor de opname van man al gestopt, maar ben jammer genoeg zwaar gaan kettingroken (minstens twee pakjes bastos per dag). Pas vorige week maandag te weten gekomen dat mijn pancreas, die anderhalve maand geleden bijna hersteld was, terug aan het verslechteren was, wellicht door die sigaretten. Grrr. 

Enfin nu dus weer stoppoging en donderdag terug bloed laten controleren

Het houdt me maar zoet

bewerkt door Jen
Tikfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Spud,

Ik ben omwille van dronken rijden (er was geen ongeluk gebeurd, maar dat maakt het er eigenlijk niet minder erg op) twee keer bij een psycholoog moeten verschijnen om mijn rijbewijs terug te krijgen.

De eerste keer was ik eerlijk. Ik vertelde dat ik nog matig dronk, maar absoluut niet zou drinken als ik nog moest rijden. Ik was enorm gestresseerd, en op een bepaald moment schoot ik van de zenuwen in de lach. Gevolg: ze dachten dat ik het niet serieus nam. De tweede keer heb ik, op aanraden van mijn psychiater, een rolletje voorbereid. Weg zenuwen, weg eerlijkheid, een ik kreeg mijn rijbewijs terug.

Het belangrijkste is dat ik effectief nooit meer dronken wil rijden, zeker. De aanpak van die psychologen is wel een beetje bedenkelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh, wat is echt kerst voor mij... Geen idee. Ik vond het al een hele tijd niet plezant. Vorig jaar nog een stom feest bij mijn schoonfamilie bijvoorbeeld. Maar nu zo voor de eerste keer echt alleen. Tsja. Wat het vervelend maakt, denk ik, is dat alles zo stil is buiten. Als ik bijvoorbeeld naar een café zou willen  (om pakweg een koffie te drinken he) dan kan dat niet eens want er is niks open. Dat geeft echt een eenzaam gevoel vind ik.

bewerkt door Jen
Tikfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha die Jen,
wat een zware tijd voor je/jullie♥

onze sauna is nog open en dochter en ik zijn weer lekker thuis,
zij in mijn ouwe oma relaxstoel onder een dekentje en ik in de
visite stoel, die ook lekker zit/ligt met een voetenbankje.
Laat de Kerst maar komen. Mooie film straks om 21.00 uur; Lion op NPO3

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jen,

Ik weet nog dat jij ook in België woont. Ik ben van plan om  mijn kerst eindelijk eens te spenderen aan een wasgij puzzel van 900 stukjes, een paar uur waar je mee bezig bent om te kunnen zien wat de maker eigenlijk bedoelt heeft in het scenario omdat het niet zomaar leggen is vanuit een voorbeeld.

Mocht je je vervelen wil ik die puzzel wel meebrengen naar jou en dat we deze samen gaan leggen. Praten kan dan maar hoeft niet maar geeft misschien wat afleiding.

Best gek te lezen dat je man zit nu, voor mij is het nog niet zo lang geleden dat ik hoorde dat je getrouwd was en Vlaams vrouwtje of hoe ze noemde nog getuigen was op jullie bruiloft. Ik zelfs foto´s heb mogen zien van je bruidsjurk. Tenminste als ik de juiste Jen voor me heb ;)

Ik ga nu film kijken ik lees nog wel wat je ervan vindt.

Groetjes,

Spud

bewerkt door Spud
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Spud, ik woon niet alleen in België, ik ben Vlaamsche!

Er zullen inderdaad nog vele lege dagen komen vrees ik, dus wie weet, misschien is het wel een goed idee.

Mijn trouw was vijf jaar geleden in september. Exact vijf jaar geleden zat manlief overigens ook 'binnen'. Misschien ben ik zijn trigger wel, pff.

Vlaams meisje was niet echt getuige, ik geloof dat we daar toen grapjes over maakten, we hebben haar wel een paar keer gezien. Die bruidsjurk, zou kunnen, het was er een knalrode.

 

Geniet van de film.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog even met ziekenhuis gebeld. Het gaat erg slecht, alsmaar slechter. Hoogstwaarschijnlijk wordt hij morgen platgespoten.

Misschien is dat wel het beste, dat al die angst en pijn gewoon even gestopt wordt, maar heb dat nog nooit meegemaakt dus ben best wel bang.

Ik besef dat jullie daar niks zinnigs op kunnen zeggen, maar goed, ik moest gewoon even mijn hart luchten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Via deze weg wil ik iedereen een hele fijne kerst wensen. Ik hoop dat een ieder krijgt wat hij of zij nodig heeft deze dagen. Liefde, steun, kracht, licht, vul zelf maar in!

Ik heb zelf graag de kerstboom staan en versiering, maar de verplichte etentjes en bezoekjes vind ik echt vreselijk. Ik heb mijn gezicht laten zien. Na 2 uur met gierende banden naar huis. Kwam er  vandaag achter hoe veel makkelijk het is als je helemaal niet drinkt. Je hoeft ook niet met jezelf in gevecht over of je dat ene drankje nou wel of niet kunt nemen omdat je straks de auto weer in moet. Wat een rust! Ik heb wat mensen hun grenzen horen verleggen vandaag.

Ik heb wel een vraag....schaam me rot, maar wat is adb???:blush:

bewerkt door Rupsjenooitgenoeg
tikfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Jenen @spirit Heel veel sterkte deze dagen.

Ik had het druk voor mijn verjaardag, nu heerlijke rust. Geen kerststress. Morgen uit eten en verder wat rommelen in huis en 's-avonds met een dekentje op de bank voor de tv. Heerlijk.

Ik meld me droog af. :)

Slaap lekker allemaal. :moon:

bewerkt door Tatum
Link naar opmerking
Deel via andere websites

49 minuten geleden zei Jen:

Ik vind het eigenlijk niks om je over te schamen als je een afkorting niet begrijpt. Maar goed, lang geleden durfde ik niemand te vragen wat 'lol' betekent. Heb zelfs lang gedacht dat het gewoon het Nederlandstalige woord 'lol' was. Lol.

Lol:P Is ook eigenlijk niet iets om je voor te schamen, maar ik neem mezelf nu voor om het voortaan maar direct te vragen en niet af te wachten. :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

LOL = Laughing Out Loud

Ook een mooie: ROFLOL = Rolling Over the Floor Laughing Out Loud

Maar die laatste wordt hier niet zo vaak gebruikt.

 

Weet je al waar KMW voor staat? Die wordt hier wel gebruikt.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, dat is Nederlands en het staat voor Kalmte, Moed en Wijsheid.

Dat is op zich weer de korte vorm voor deze wens, afkomstig van de AA:

Geef me de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen en de wijsheid om tussen deze twee het verschil te weten.

De afkorting AA mag ik hier als bekend veronderstellen? 

bewerkt door Bob
Correctie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aha. Het 'gebed' (of de 'wens') ken ik. Eigenlijk hoorde ik dat de eerste keer in een liedje van Sinéad O'Connor, en associeerde het oorspronkelijk dus helemaal niet met de AA. Ik weet dat zij het gebruiken, maar is het afkomstig van hen? Ik ga het misschien later eens proberen te googelen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Jen nee, het is niet door de AA bedacht. Dit is de Serenity prayer, oorspronkelijk (waarschijnlijk) van Niebuhr, ergens begin 20e eeuw. Al wordt gedacht dat het ouder moet zijn, maar dat is theoretiseren. Het is in elk geval geen idee van de AA, gewoon overgenomen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...