Spring naar bijdragen

De eerste 24 h zitten erop


Clean66

Aanbevolen berichten

  • 1 month later...

Wat vreselijk..toch weer de mist in gegaan . Heb zo genoten van de droge tijd, maar ben door het niet kunnen omgaan met de financiële nasleep van mijn scheiding, weer de fout in gegaan. 

Baal zo van mijzelf, bijna niet uit te leggen hoe slecht,kwetsbaar, verdrietig me dit maakt. 

Ben mezelf weer aan het herpakken..weet hoeveel moois ik heb om voor te knokken. Vandaag drink ik niet!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Laat nou net vandaag dát deel van je leven beginnen dat je nog "moet doen"... Gelukkig heb je genoten van je droge tijd. Dat biedt perspectief.
Vandaag niet drinken is daarvoor een mooie start. En die financiële nasleep is vervelend natuurlijk, maar met drank achter de kiezen blijft
die nasleep net zo aanwezig en vervelend. Je daar doorheen werken is onontkoombaar, maar hou vooral ook dat zovele moois waar je voor
wilt knokken voor ogen. Kwetsbaar zijn we (bijna) allemaal maar daar hoeven we niet verdrietig om te zijn. Het maakt ons juist "mooi" en "de moeite waard".
En 'slecht'.... dat weet je omdat er goed tegenover staat. Net zoals we donker kennen omdat er ook licht bestaat. :sun::rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat zeker ook meespeelde was dat ik weer voorzichtig wilde gaan daten via internet, in de hoop dat een nieuwe vriendschap of liefde is van de leegte weg zou nemen. Maar als het dan te dichtbij kwam, dan klapte ik dicht en voelde ik dat ik er gewoon nog niet aan toe ben. Dat is een aantal keren gebeurt, waardoor ik me alleen maar nog slechter en eenzamervoelde.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Hee lieve mensen hier!.. ik hoop dat jullie een goede Kerst hebben gehad. Ik duidelijk niet...de stress ,het alleen zijn op de dagen zonder mijn  kinderen. Ik ben dan ook weer de fout ingegaan.  Wat een afschuwelijk gevoel is dat!...een aantal dagen achter elkaar gedronken,.,wakker worden, balen en een kater en die dan maar weer weg drinken.

ben er nu wel weer uitgestapt, uit dit onmogelijke en afschuwelijke drankleven, en maar weer begonnen met hoe ik het echt wil.  Ik voel spijt en schaamte, en alles schreewd dan in mij om mijn kop in het zand te steken en te doen alsof het niet waar is. Maar de wil om dit toch met jullie te delen, heeft het gewonnen, omdat ik weet dat het me gaat helpen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 months later...

Goedemorgen lieve mensen. Ik bent hier al een tijd niet meer geweest. Hoognodig om jullie bij te praten.

Het gaat heel erg goed met me:). In de eerste 2 maanden van 2019 heb ik nog een een paar (3 totaal) terugval dagen gehad..verspreid..,maar stond ik er vanaf maart stevig in.

Ik voel me zoveel beter nu, blijer, vrolijker en energieker. Het proces met de psychologe is afgerond, maar heb wel een wat minder frequente vorm van gesprekstherapie aangehouden ..een soort onderhoudstherapie.

In de afgelopen maanden zijn er uiteraard nog stressvolle periodes en omstandigheden geweest en ik ben blij dat ik op advies van de psycholoog Refusal ben gaan slikken...de keren dat ik in de verleiding kwam (dit wordt gelukkig steeds minder, maar is altijd als de stres of emotie mij bij de keel grijpt), is het heel fijn dat er geen discussie met het alcohol duiveltje mogelijk is. Voor mij werkt dit iig super, en ik ben van plan om dit nog minimaal een jaar zo te doen (maar waarschijnlijk nog veel langer); if it works, it works.

ik blijf ook gewoon mij AA meetings volgen. Erg belangrijk! De reden waarom ik het forum minder ben gaan bezoeken is toch om ook,..los te komen van alcohol...dagen creëren die vrij zijn van nadenken over, en bezig zijn met alcohol. Iedere ochtend om 7h slik ik mijn refusal en ben dan even In gesprek met mij zelf...waarom drink ik niet, en stap daarna onder de douche; Gewoon weer een droge en, meestal ;), leuke dag tegemoet.

ik blijf hier komen ook al is het niet iedere dag. Geniet van de zon vandaag:rolleyes:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...