Spring naar bijdragen

Gemengde gevoelens


Hannahs

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

Na vandaag precies 7 dagen niet gedronken te hebben heb ik besloten mezelf aan te melden op dit forum. Ik ben al een tijdje mee aan het lezen en nu is het moment om daar actief aan mee te gaan doen. Geweldig om te zien hoe jullie hier mee bezig zijn; wat een steun, openheid en wijze woorden. En vooral: een feest der herkenning!!!

Momenteel loop ik over van gevoelens die nog alle kanten opschieten, het ene moment ben ik zielsgelukkig en trots op mezelf en zie ik alleen maar mogelijkheden en kansen, het andere moment voel ik zo veel verdriet, gemis, leegte en angst...

Kortom, nog een hoop bergen te verzetten maar het begin is gemaakt....

 

bewerkt door Hannahs
Spelfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie wel :)

en Yana, fijn om te lezen dat na een tijdje minder lastig wordt! Ik merk nu al dat ik de ‘paniekjes’ steeds iets beter weg kan ademen... En slapen gaat ook wat beter. Wat betreft de vraag hoe lang ik niet wil drinken, hierin ben ik nu zover dat ik weet dat ik dit nooit meer kan doen. Va mijn puberteit ben ik al flink gaan drinken onder het mom van ‘Het leven is één groot feest’. Inmiddels nu 47 en ik ongeveer sinds 2 jaar een flinke probleemdrinker, elke dag meerdere flessen wijn èn het nodige kapotgemaakt. Vooral mijn eigenwaarde!

Dus nieuwe gedachten in mijn hoofd zien te krijgen: IK WIL NOOIT MEER DRINKEN

Link naar opmerking
Deel via andere websites

(Goede) morgen,

pfffffff wat een gevecht! Ben moe van alle gedachtes en gevoelens in hoofd & lijf! Ik ben 24/7 aan het denken... Alles maar dan ook echt alles koppel ik aan drank... En maar blijven herhalen in mijn hoofd hoeveel het niet drinken mij zal opleveren.

Ik zou er de hele dag wel over willen schrijven, maar ben zo bang dat ik ‘herkend’ word. En van lotgenoten zou me dat niet uitmaken maar wat als een ‘buitenstaander’ mij herkent in mijn verhaal? Zo veel te verliezen wat betreft mijn werk....Herkennen jullie dit? Hoe gaan jullie hiermee om? Of ben ik nu een beetje paranoïde?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Hannah, super dat je al 7 dagen niet drinkt! ik word daar ook gek van de hele dag die onrust in je hoofd maar mijn ervaring is ook dat het echt minder gaat worden....laten we gewoon doorgaan om dat gevoel te gaan ervaren/meemaken.

begrijp ook wat je bedoeld met herkend te worden.....maar ja als we zo doorgaan komt het zeker niet goed!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

welkom hier Hannah,

je eerste week zonder alcohol kan het begin zijn van een nieuw leven.
Ook ik ben hier begonnen op die manier. Voor mij hielp het om i.p.v. drinken hier elke dag trouw te lezen en mee te schrijven.
De strijd tegen mezelf was daarbij vanaf dag 1 weg, ik had geluk daarin, de knop was om, definitief.
Hier weet je dat je het niet alleen hoef te doen allemaal, want dat hoofd staat zelden stil he. Gelukkig is dat hoofd ook anders in te zetten.
Laat de stemmetjes komen, en vooral: weer gaan. Dat gaat steeds sneller. De stem van je verlangen (een helder, nuchter en "echt" leven)
mag steeds meer gehoord worden naarmate je de stem van drank/verdoving/verleiding enz, niet meer hoort. succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zoooooo fijn dit forum!!! Inderdaad het gevoel het niet alleen te hoeven doen... Ik lees graag jullie verhalen, de herkenning, de succesverhalen en dezelfde worsteling. Dit geeft kracht. 

@lady jane precies wat jij aangeeft, dit is het ‘echte’ leven!! Was er lang niet meer geweest... Er blijken zelfs weer avonden te bestaan ;) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 10 :)

Het lijkt zowaar al wat rustiger te worden in mijn hoofd. Best veel blije momentjes!!!

Gisteren 5 boeken besteld met dank aan jullie boekendraadje! Moet er zelf om lachen nu ik dit schrijf... 5!!! Mijn patroon... alles of niets, gewoon eens een keer 1 bestaat voor mij geloof ik niet.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik herken dat. Alles of niets. Alhoewel ik altijd veel lees. Welke boeken heb je besteld.? Hier ook " leeshonger", ben net begonnen in " ontwenning" van Leslie Jamison. 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gemengde gevoelens. Ik schiet nog steeds alle kanten op.

En terwijl ik dit schrijf besef ik dat ik het heb over ‘nog steeds’ (nu pas of al 12 dagen zonder… ) Na een leven waarin alles draaide om drank. Dus ja... Dit proces heeft veel tijd nodig.

 Maar gisteren was daar weer zo’n momentje. Ik was even winkelen met een vriendin toen de hel los brak. Dus wij zijn een kroeg in gedoken om te schuilen. Ik bestelde koffie, om mij heen zaten mensen lekker te drinken. Ik besefte dat ik vreselijk jaloers was. En ook verdrietig! En boos!!!  Had ik maar normaal gedaan, dan had ik nu ook gewoon kunnen genieten van een drankje... Maar nee hoor, ik heb ‘t zo goed verpest voor mezelf dat ik dit nóóit meer mag!

Ook vol van zelfmedelijden dus. 

 Ik besef heel goed, dat wanneer ik gisteren ook een drankje had genomen, ik weer door was gegaan, niet meer had geweten hoe de avond was geëindigd, vol spijt, schaamte, paniek en waarschijnlijk met blauwe plekken was wakker geworden. 

Dus, ik zou nu blij moeten zijn. Maar de gevoelens van zelfmedelijden overheersen nu even toch nog. Bah! Ik zeur...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mag best hoor, verdrietig zijn om je verloren 'vriend', ik vind het heel begrijpelijk.
Beter om even uit te huilen dan het gevoel weg te duwen, anders heb je straks misschien nog drank nodig om het verdriet te verdrinken :face-icon-small-shocked:

Je bent hartstikke goed bezig Hannahs, dit hoort er bij en het gaat weer over.... beloofd!
Zet 'em op :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...