Spring naar bijdragen

Hohoho!


Pytje

Aanbevolen berichten

Dank je @kruidenthee67, ik voel je betrokkenheid. In het afgelopen jaar ben ik zowel met drinken als met mijn antidepressiva gestopt. Dat heeft me veel gebracht. Positieve en negatieve dingen. Ik ben dingen letterlijk helderder gaan zien, voelde me vrijer,  aan de andere kant ben ik niet leuker voor mijn omgeving geworden (in het bijzonder in mijn relatie) en zeker niet altijd leuker voor mezelf. Ik heb een erg kort lontje en ben een stuk emotioneler. Moeilijk te bepalen wat daar precies aan ten grondslag ligt: het stoppen met drinken of het stoppen met ad. Mogelijk de overgang waar ik eerder minder last van had. Waarschijnlijk kip-ei-verhaal. Het is ook niet erg, ik kan het redelijk laten gebeuren, maar ergens loert de angst voor een depressie, zoals ik die al vele malen in mijn leven heb gehad.

Dit is een soort tussenbalans, ben me daar goed van bewust. En ik moet zeggen dat ik het nu zelf niet weet verder. Een glas per dag; als het zo blijft, dan teken ik ervoor. Maar ik weet natuurlijk ook wel dat dit op de lange duur waarschijnlijk niet haalbaar is (hoewel, de ervaringsverhalen van de mensen, die het gelukt is om blijvend te minderen lezen wij hier natuurlijk niet). Het boeit me nu even ook wat minder. Ik heb mezelf tot september gegeven om te bezien of ik zonder de antidepressiva verder kan. Die kans acht ik op dit moment helaas niet zo groot. Ik herken teveel symptomen... 

Dus nee, nu geen verder niet echt een plan. Als het er is, zal ik er op terugkomen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Pytje dank je voor je reactie. Lastig om te bepalen of je depressie/stoppen met medicatie, het niet drinken oorzaak is van je korte lontje en emotioneler zijn.  Ik heb zelf geen ervaring met ad. Wel met het sombere, emotionele.  Nu ook vol in de overgang. Kip-ei zeg je al...ik probeer niet te veel meer te denken in oorzaken.  Mijn partner is begripvol, we hebben best heftige periode achter de rug, maar gaat weer in de goede richting.

Je schrijft in je introductie dat je somber word van alcohol. En dat is ook wel bekend van anderen...ikzelf werd er ook niet bepaald vrolijk van. Ik weet niet wat een glas per dag voor je gaat doen. Je benoemt dat je denkt dat het op de lange duur niet haalbaar blijft. Dat is glad ijs. Zeker omdat je symptomen herkent van depressie. Dus niet drinken zou 

Heb je naast het forum nog andere hulp waar je op terug kunt vallen, mocht je het niet redden? Of zowiezo waar je kunt praten? 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Pytje:

Een glas per dag; als het zo blijft, dan teken ik ervoor. Maar ik weet natuurlijk ook wel dat dit op de lange duur waarschijnlijk niet haalbaar is

Je bent er wel zelf bij natuurlijk, als jij dit ervaart als een rustperiode is het misschien wel goed. Lekker rustig sommige dagen niets drinken zou ook nog kunnen?
Ik hoop dat je kunt genieten van het leven en als je hem dan tóch drinkt, ook van je glas wijn. Moge die depressie ver van je weg blijven :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Pytje weet niet goed wat ik moet zeggen. 1 glas per dag, dat lijkt me moeilijk. Wat heb je daaraan? (Precies de reden waarom ik nu nog steeds niks drink, ook al streef ik naar 'matig drinken', wat heb ik aan 1 glas per dag denk ik dan. Dan denk ik: als ik nou een fles per 14 dagen neem en voor de rest niks, ben ik 1 x per 14 dagen lekker aangeschoten. Vervolgens zit ik weer klem in verslavingsgedachten dus dan maar liever niks. Meen dat jij je ook juist onrustig voelde van matig drinken toch? Is zo n tussenfase wel handig? Ingewikkeld is het. Zeker nu je ook gestopt bent met AD. Begrijp wel dat t fijn is om nu even rust in je hoofd te hebben. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pytje ik respecteer de keuze die je maakt. Al klinkt het misschien een beetje als geen keuze...

Ik herken het korte lontje, ik gier zelf nu ook aan alle kanten uit de bocht en ben vaak niet blij met mezelf en ik denk anderen ook niet.

Je weet dat je elke dag weer een andere keuze kan maken, daar ga je helemaal zelf over toch?

Succes en weet de weg naar het forum te vinden, los van hoe het gaat.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat op en af, @Rosee. Het opbouwen van de AD neemt even tijd. Ik voel me leeg en vooral heel erg moe. Ik heb een brede ervaring in het omgaan met depressies en daar put ik dan maar uit. Het was wel lang geleden, maar ik had de laatste twintig jaar ook niet helemaal naar 0 afgebouwd, zoals nu. Met de wetenschap nu zou ik het je ook niet aanraden....

Ik drink 's avonds een glas wijn. Dat past nu binnen mijn structuur. Tot nu toe niet meer dan dat. Ik denk ook niet dat ik zo snel over deze door mijzelf opgelegde limiet heen zal gaan, want ik wil absoluut de strijd om de drank er niet bij hebben. Ik voel eigenlijk ook helemaal geen behoefte om er over heen te gaan. Voor nu voelt dat goed. Over een tijdje is het misschien weer anders.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Pytje, wat dapper dat je hebt proberen te stoppen met AD. Mij is dat uiteindelijk ook niet gelukt, ik ben bang dat het toch iets is dat ik blijvend nodig heb omdat ik als kind al depressie-achtige verschijnselen had. Misschien is dat bij jou en veel anderen ook aan de orde: dat je gewoon een stofje mist of teveel hebt. 

Een glas wijn per dag is een periode goed te doen, maar voel je je daar ook beter bij? Ik heb de ervaring dat het toch op den duur opklimt naar anderhalf, twee, tweeenhalf, drie...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 weeks later...
  • 2 months later...

Hé, daar ben ik weer. Weggeweest vanaf de zomer. Ik zie/lees heel veel nieuwe mensen en een paar oude bekenden. Een korte update: in de zomer opnieuw begonnen met anti-depressiva en voorzichtig een glaasje of twee per dag drinken. Dit ging lange tijd goed, maar met het vallen van de bladeren kwam de klad er opnieuw in. Het zal niemand verbazen. Omdat ik onregelmatiger dronk dan voorheen waren/zijn de katers een stuk heftiger. Ik heb mezelf voorgenomen om na de feestdagen weer in de droogstand te gaan, maar toen ik vanochtend opstond, na te veel port gisterenavond, dacht ik: waar ben ik mee bezig? Ik strompel de weken door omdat ik denk dat ik deze maand niet zonder alcohol kan. En toen kwam het licht: het niet drinken van alcohol is vele malen gemakkelijker dan het wel drinken. Als ik niet drink zijn het wat korte moeilijke momenten op de dag, die ook weer voorbij gaan. Als ik wel drink heb ik een verloren avond en met een beetje pech, ook nog een rotdag erna. Tel daar alle schuldgevoelens bij op, dan moet ik tot de conclusie komen dat doordrinken tijdens de feestdagen misschien te moeilijk wordt. Vandaag neem ik de eerste dus niet en ga ik weer lekker aan de tomatensap! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou @Pytje, dat is nou verstandig. De koe bij de horens vatten en niet langer doorstrompelen omdat de feestdagen anders zo 'ongezellig' zouden zijn.
13 December is een prima dag om als eerste dag van 'de rest van je leven' alcoholvrij door te gaan, is mij tien jaar geleden ook gelukt. ;)
Je mag jezelf wel dankbaar zijn voor zo'n prachtig kerstcadeau. Hohoho.... :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...