Spring naar bijdragen

hoi


bumperjim

Aanbevolen berichten

2 uur geleden zei Pytje:

Ja, we hebben een missie;). Fijn hè? Af en toe eens een lotgenoot in het echt tegenkomen?

Dat vind ik het bijzondere van mijn groep. Het met elkaar delen. Vanavond besefte ik weer na een bijzondere meeting, hoe ik de groep miste de afgelopen weken dat ik niet in staat was te gaan. Ben enorm blij met deze groep! Lotgenoten in het echt, zoveel van elkaar leren, steun vinden , een ander tot steun zijn, etc etc

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei bumperjim:

Ik heb verschillende mensen in mijn omgeving gezien die ermee worstelen, die soms zeggen dat ze aan het minderen zijn. Heel soms staat er eentje helemaal droog. Langzaam wordt het een onderwerp van gesprek :) 

Ik zeg meestal tegen mensen om me heen: "dagelijks drinken was zo'n gewoonte geworden in mijn leven, dat ik het tijd vond om dat eens te gaan doorbreken". Ik hoor mezelf daar een portie luchtigheid doorheen mengen, die weinig te maken heeft met de werkelijkheid. Tegelijkertijd maakt het het wel bespreekbaar en zet misschien een beetje aan het denken. Ik heb nog geen directe volgelingen.. Hoewel, mijn man is wel stukken minder gaan drinken sinds ik het niet meer doe. Das in ieder geval wat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het wordt ons wel makkelijk gemaakt deze zomer dat onze jongens niet aan het foebel meedoen. Ik heb er hier nog niemand over gehoord. Niet nodig om je zwaar zuipend in het oranje gehesen onledig te houden op de bank. Een kater als je verliest, een kater als je wint. Not this time!

Ik zit hier in het Buitenland en zie af en toe het Buitenlandsche elftal spelen (kan dat natuurlijk niet steunen als Nederlander, sorry Buitenland) en dat triggert me helemáál niet :D 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat was in Nederland altijd wel een zuipfestijn ja. Mijn buitenland is door naar de volgende ronde, maar zuipen doen ze hier toch wel, foebel of geen foebel. Gisteren was ik tussen de middag bij buurtgenoten langs en dan zitten ze daar te eten met allemaal een bierglas vol wijn voor hun snufferd (en dan daarna gewoon in de auto stappen). Ze willen me ook maar wát graag inschenken, als ik dan vraag om een glas water kijken ze me aan alsof ik een besmettelijke ziekte heb. Mij triggert dat ook niet, ik hoef maar te kijken naar die rood aangelopen hoofden en zwetende lijven en ik weet weer waarom ik liever nuchter ben :)

Goeiemorgen BJ, fijne dag vandaag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou ik heb de kwas gevonden in de Stad waar ik sowieso moest wezen maandag, in een russisch delicatessenzaakje. 6 verschillende dus van elk een fles gekocht, ik snap tr natuurlijk niks van want etiket in het russisch, hopelijk kan google translate er wat van maken. Er zijn allerlei recepten ook met rode biet en zo (Walg! Maar misschien is het stiekem wel lekker).

Lache, spannend net als vroeger als je weer wijn ingeslagen had, maar nu is het no-alc en maar 15 Euro voor 15 liter of zo in totaal ;) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tis hier veuls te warm voor jullie :P 

OK de eerste open is de Kvas Taras. Oekraïne. 2 liter fles. Lijkt heel erg op Oud Bruin maar dan nuchter natuurlijk. Beetje zoet naar mijn smaak. IJskoud is het wel lekker. Op basis van gerst, rogge, tarwe en zo. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 4-7-2018 om 21:33 zei bumperjim:

Ja weet ik maar ik heb geen zin in 30 man (m/v) die me kvas komen wegtanken :P vooral omdat ik vroeg naar bed wil. Gisteren laat thuis van vliegveld (01:00), overigens goed gesprek gehad met de hoogste baas over mijn grieven. 

Kijk dat is dan weer goed nieuws (niet dat we niet welkom zijn maar dat terzijde ). Een goed gesprek betekend garen op de klos ?! Gaat er ook daadwerkelijk iets mee gedaan worden of ben je alleen maar opgelucht dat je je gal hebt kunnen spugen ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Opgelucht ten eerste, vervolgens hoop ik wat begrip gekweekt te hebben en de verwachtingen naar een iets realistischer niveau gebracht. En hij heeft me een aantal ideeën gegeven. Vervolgens is het op mn werk net als met stoppen, je moet het zelluf doen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Ff een updeetje. Eigenlijk heb ik weinig nieuws te melden. Ik zit nog steeds aan de kwas, ik had een review beloofd van de verschillende merken maar ik vind ze eerlijk gezegd behoorlijk op elkaar lijken. De laatste die ik nu drink, Kwas Monastirski (zwart etiket met plaatje van een soort trappist) is het meest geslaagd denk ik. Er zit nog best wel suiker in, minder dan de helft van cola, fanta en zo maar toch nog best wel zoet. Een soort oud bruin dus maar zonder alcohol. 

Verder wat lekkere thee ingeslagen tijdens de vakantie die nu weer voorbij is - snif - ik rij nu op de fiets naar t werk over nieuw aangelegd fietspad met een stoere brug over de drukke weg, dit land gaat ooit een fietsland worden over 20 jaar of zo als de benzine 10 euro kost :D Keisportief voel ik me ook al is het maar 4 km. Bij 37 graden pp de fiets is het niet persé heter dan met de auto want als de airco het eindelijk fris heeft gekregen na 4 km ben ik alweer thuis.

Oh ja Tourtel twist drink ik ook veel, weet niet of je dat in NL vindt, is een soort radler 0.0 met citroen of grapefruit. Fijn product om het aanmaken van de bbq te begeleiden :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op relatiegebied bedoel je? ;)

Ja - goeie vakantie gehad. Als je zo met z'n 4'en de hele dag 2 weken lang samen dingen doet gaat het vaak of helemaal verkeerd of helemaal goed. En het was helemaal goed, afgezien van 1 grote crisis halverwege. We kunnen geen kleine ruzies hebben, alleen maar existentiële drama's, die meestal om 3 keer niks ontstaan maar er zijn helaas bepaalde extreme gevoeligheden.  Als er ruzie is liggen we direct in scheiding en dat duurt minstens 24 uur of soms 48. Soms pakt ze letterlijk de koffer al in. Ik ken dat inmiddels wel na een keer of 15-20 en ik weet dat het altijd weer goed komt, maar het duurt dan zo lang (bij m'n vrouw gaat dat veel langzamer dan bij mij, ik kan na 20 minuten alweer bijleggen) dat ik er op een gegeven moment echt niet meer in geloof en als het dan toch weer goed komt dan is het echt hèèèèèèhèèèèè!!! Het is slopend ook voor de kids want die zien dat echt wel en die denken ongetwijfeld ook dat het afgelopen is en een dag later dan toch weer niet. Slopend maar iig niet saai :D

Maar er zit nu veeeeel meer tijd tussen 2 crises (crisissen) dan vroeger, we lijken haast wel een normaal, niet dys-functioneel stel! :P geintje natuurlijk we zijn niet dys-functioneler dan vele andere stellen, integendeel. Dingen worden langzaam ook beter bespreekbaar. Moet je wel zelf steeds doen, gaat niet vanzelf.

Wat wel vanzelf gaat is de tijd die langzaam alles wat makkelijker en minder overgevoelig maakt.

Dus ja :)

 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mja dat lijkt zo hè :) Ja ik ben heel redelijk maar af en toe niet, en mijn vrouw is heel tolerant maar het is een stier (sterrebeeld) en ik geloof niet in astrologie maar wat er over de stier geschreven wordt dat klopt vaak precies. Down to earth en rustig maar als je haar aanvalt dan krijg je toch een lel met die horens, dan lig je bloedend op je lieve moedertje te wachten. Maar meestal is het geen schelden en deuren gooien maar negeren. Ze kan je echt kapotnegeren dagenlang, daar word ik helemaal ziek van. Want ik heb liefde nodig :D ik ben echt een Jan Geurtz geval.

Ja dat gras lijkt altijd groener joh. Ik heb nu de regel, hoe mooier het lijkt bij anderen, hoe rotter het in werkelijkheid is.

 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Grappig te lezen dat er meer stellen zo een manier van ruzie maken hebben. Wij hebben niet zo vaak ruzie. Maar als we het hebben gaat het dak eraf. Incl uit elkaar willen en gemene dingen zeggen. Heel slopend. Maar goed dat het niet te vaak is. Daarna hebben we wel weken nog betere seks dan anders en zijn we beide enorm aanhankelijk. Dat is wel gezellig. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik bedoelde met mijn vraag hoe het verder met ging. Niets meer, niets minder. Blij te horen dat het goed gaat. Óók relatietechnisch dus. Fijn. 

Gaaf om te zien dat wat je eerst dacht heel zeker te weten of te voelen, weer anders kan worden. Tenminste dat ervaar ik. We bewegen. 

Je gaat goed Jim. Dat gras, ja. Het is zo groen als we het zelf zien en het gras bij een ander is niet eens interessant. Hou je taai man. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

13 uur geleden zei bumperjim:

Ze kan je echt kapotnegeren dagenlang, daar word ik helemaal ziek van

Negeren is killing. Omdat het precies 0,000000000 oplost. 

Maar ik ken het, heb er hier ook eentje die het jaren lang bij onenigheden/ruzies deed. Maar langzamerhand heb ik de overhand genomen. Komt ze niet meer mee weg.

bewerkt door Sandro
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Jim, Ik ben blij dat je hier bent met je heerlijke laconieke opmerkingen zo her en der :D
En vooral ook omdat je de enige bent die weleens iets zegt over weinig drinken. Voor de meeste mensen hier is het óf je drinkt niets óf je glijdt uit, maar jij hebt me ervan bewust gemaakt dat het veel aandacht vraagt om te leren weinig te drinken. Het zou zomaar kunnen dat ik zonder jouw ervaringswijze raad na één glas meteen weer doorgeschoten was onder het motto: 'het is nou toch mislukt'. Dankjewel dus! (we hebben een wat ukkelige verzameling smileys hier, met niets wat hier leuk bij past).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Yana:

Voor de meeste mensen hier is het óf je drinkt niets óf je glijdt uit, maar jij hebt me ervan bewust gemaakt dat het veel aandacht vraagt om te leren weinig te drinken.

Daar zijn er hier op dit forum niet veel van inderdaad. Maar buiten dit forum zijn er heel veel mensen die niet verslaafd zijn en het precies zo doen (maat houden). Daar houd ik mezelf ook aan vast.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...