Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

muurbloempje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  37
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Over muurbloempje

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. muurbloempje

  Onze h . kamer 14-2-2019

  Goede middag, hier iemand die de dag mocht beginnen met buikgriep! en dat wanneer het eindelijk weer een beetje knap weer is! ach ja volgende keer beter. Ben al bijna 2 weken van de benzo's af en ervaar geen nare klachten. slaap komt beetje bij beetje terug en val ook weer makkelijker terug inslaap. ik mag volgens mij echt in mijn handjes knijpen dat het stoppen nu wel goed gaat! Ik heb nu wel een smoes om op de bank te hangen en hopelijk genieten jullie wel van het weertje
 2. muurbloempje

  Zolpidem

  @Kaida74 dit was gelukkig geen afkickkliniek... Anders had ik ze ook wel vriendelijk bedankt... en ik had het ook alleen maar gedaan omdat er medische mensen bij waren maar ik had toen ook al het gevoel dat dat nooit goed zou zijn.. Ja voorschrijven van benzo's gaat zo gemakkelijk... kreeg ook geen voorlichting niks over wat benzo's waren. de liever niet elke dag en 2 - 4 weken gebruik wat nadrukkelijk op de bijsluiter staat... "Ja maar jij bent een uitzondering het is echt beter dat je het langer gebruikt" Je zou bijna denken dat ze een bonus krijgen voor elk persoon die benzo's gebruikt en blijft gebruiken
 3. muurbloempje

  Onze h . kamer 7-2--2019

  @bolletje Jeetje balen zeg! iets anders snel maken was ook geen optie meer? En ja ik mis het zonnetje eigenlijk ook wel... Ik zou al blij zijn als het wat langer licht mag worden en niet van die erge regenbuien! Maar het is nu precies een week dat ik gestopt ben met de lorazepam! Op naar de 2weken! Ik heb alleen minder goed kunnen slapen dan gisteren maar wel nog 5uurtjes! De kleine vond het leuk om zijn speen uit zijn mond te trekken en tegen de spijlen aan te slaan 5uur 's ochtends. Dus vriend en ik waren al heel vroeg wakker om met hem te spelen... Kleine boef is het ook Straks naar de psycholoog BLEH!
 4. muurbloempje

  Onze huiskamer 6-2-2019

  Beterschap @bolletje hopelijk geven de foto's je meer duidelijkheid en is er niks ergs aan de hand!
 5. muurbloempje

  Zolpidem

  @Kaida74 Tja dat was gelukkig niet mijn idee maar tijdens de opname vond de psychiater van daar het wel een goed idee... en ja nu ik even slecht/goed slaap met als zonder en geen zin heb om meer te slikken blijf ik gewoon zonder slapen.
 6. muurbloempje

  Zolpidem

  Geen dank, ik vind het belangrijk dat er ook positieve verhalen worden verteld als het afbouwen wel lukt. op internet las ik vooral alleen maar negatieve verhalen dat ik er zelf ook een hard hoofd in had... Ik heb ongeveer 3 maanden lorazepam geslikt. Ben ook net gestopt. en ja wat is goed slapen... ik slaap geen 2uur op een dag meer. over het algemeen niet minder dan 4uur. denk gemiddeld 5 a 6 uur soms langer. zelfde als met lorazepam eigenlijk. En ja ook jij komt er wel! natuurlijk gaat het bij de een makkelijker dan bij de ander. Weet zeker dat wanneer het allemaal beter gaat met je depressie en langzaam vertrouwen krijgt dat je ook zelfstandig kan slapen het veel makkelijker zal zijn.
 7. muurbloempje

  Zolpidem

  @Malie Nee, het angst om niet te slapen helpt ook niet echt bij het inslaap komen... Ja ik moet alleen nog mijn AD blijven slikken. en plotseling stoppen zou ik persoonlijk nooit doen... dat ik van een hele zopiclon naar 3.75 ging en 3 dagen later van 3.75 naar 0 voelde ik mij zo neerslachtig. Op dat moment kreeg ik ook lorazepam in plaats van zopiclon. en op dat ik van de ene slaapmedicatie naar de andere ging ervaarde ik ging klachten. en sliep ik makkelijk 8uur.
 8. muurbloempje

  Onze huiskamer 6-2-2019

  Goede middag allemaal! ik heb gewoon voor het eerst in maanden in totaal 8uur geslapen wel afgebroken, maar ik heb me in geen tijden zo fijn gevoeld! zit nu op mijn 6e nacht zonder lorazepam.
 9. muurbloempje

  Hobby's, dieren, kokkerellen, sporten, tuinieren, slapen enz.

  Nou mijn hobby's zijn Gamen, series kijken, creatief bezig zijn (kan van alles en nog wat zijn), wandelen, tuinieren met mooi weer haha! Ben opgegroeid met veel dieren om mij heen. katten, knaagdieren. Ook hebben we wel eens dieren verzorgd die we tegen kwamen die hulp nodig hadden of gedumpt werden door hun baasjes... een slang, schildpad en zelfs een vleermuis. zelf hebben wij nu alleen een goudvis. Ik heb een zoontje van 6 maanden waar ik super veel van hou langzaam veranderd hij wel in een kleine draak... met al echt een duidelijk willetje. Ik vind het geweldig om met kinderen te spelen en bezig te zijn dus opassen voor neefjes en nichtjes vind ik geen straf. en zo nu en dan naar de bioscoop te gaan of lekker uit eten gaan.
 10. muurbloempje

  Zolpidem

  @Kaida74 Ik ken het gevoel van dat dingen niet snel genoeg gaan. betrap mijzelf er ook nog soms op. Het gaat ook niet om hoe snel we afbouwen, maar om het eind resultaat waar wij naartoe werken en dat heeft nou eenmaal tijd nodig.
 11. muurbloempje

  Zolpidem

  @Malie Over het algemeen slaap ik 5 uurtjes per dag het is niet ideaal maar kan er op functioneren. Ik heb toevallig 2 goede nachten gehad nu met 6 uur en 8uur. Moet zeggen dat ik het als jonge moeder ook normaal vindt om maar 6uur te slapen op een dag. Ik was vooral tot vorige maand bang voor de consequentie van niet kunnen slapen en toch voor een baby moeten zorgen. Nu ik een paar keer heb mee gemaakt dat ik ook met 4uurtjes voor mijn baby kan zorgen is de angst minder geworden en slaap ik een stuk beter. Dit proces heeft wel even geduurd en ook ik was heel ongeduldig en wilde zo snel mogelijk "beter" worden. Het enigste wat ik kan zeggen wat mij hielp: wees lief voor jezelf, neem de tijd voor je herstel, probeer ook te bedenken wat er wel goed gaat en waar jij trots op bent. En ja een mindere dag hoort er nou eenmaal bij, maar dat wilt niet zeggen dat je terug bij af bent!
 12. muurbloempje

  Zolpidem

  @Malie Ik heb als AD citalopram 30mg. Ik ben er nog steeds niet over uit of het werkt of niet. Het is misschien een heftig verhaal maar gek genoeg heb ik er zoveel moois voor terug gekregen. Als het goed is kan je hier ook prive berichten naar elkaar sturen. is dat misschien een idee? En hoe lang gebruik jij al je medicatie?
 13. muurbloempje

  Zolpidem

  @Malie Dit is mijn eerste kindje ja, kreeg een depressie na een week. dit kwam voornamelijk door 2weken lang 2uur slapen, omdat hij alleen in onze armen wilde slapen en de kraamhulp had ook geen oplossing behalve erop hameren dat we bepaalde dingen niet konden doen met kans op wiegendood en als ik niet genoeg zou slapen ik de baby in elkaar kon schudden. in het kort veel angst aan gepraat wat mij onzeker maakte. Na een opname van 2 1/2 maand gaat het nu een stuk beter ik kan gewoon alleen zijn met mijn baby en doe nu alles op gevoel. ik ben er nog niet maar vind wel dat het voor 70% beter gaat De zopicolon hielp niet meer na een tijdje en toen moest ik over gaan op de lorazepam. ik nam 1 zopiclon van 7.5 en mijn begin dosis van de lorazepam was 2mg dit heb ik snel naar 1mg gebracht eind november 0.5 mg en eind december 0.25mg en eind januari was mijn eerste stop poging. Nu neem ik alleen nog anti depresiva En hoe gaat het met jou? nog last van je depressie en kom je wel aan je rust?
 14. muurbloempje

  Zolpidem

  @Malie Ik ben hier ook vrij recent. Ik kreeg na mijn bevalling een postnatale depressie en een angststoornis. Ik zelf heb ongeveer 5 maanden slaapmedicatie genomen (zopicolon eerste 2 maanden en lorazepam daarna) en heel kort oxazepam voor de angst klachten met oxazepam kon ik zo stoppen dat was geen probleem. Het moeilijkste voor mij is om van de slaapmedicatie af te blijven. Ik heb dit op eigen houtje afgebouwd voor ik hier kwam. zit al een maand op een kwart. 1e stop poging hield ik 6 nachten vol ben nu weer aan het proberen dit wordt mijn 6e nacht.
 15. muurbloempje

  Zolpidem

  Welkom @Malie Wat naar dat het even niet gaat zoals je wilt! Wat je omschrijft dat je een droge mond hebt en een zombie voelt zijn bijwerkingen van het middel Ik vind het wel raar dat je psychiater zegt dat je pas na een half jaar pas verslaafd kunt raken. op de bijsluiter staat al dat het niet langer dan 2 weken als slaapmiddel gebruikt moet worden en zowel je langzaam moet afbouwen. Fijn dat de homeopaat je wilt helpen met een alternatief hier zelf heb ik geen ervaring mee. heel veel sterkte met je afbouw!
×