Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kaida74

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  534
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

2 Volgers

Over Kaida74

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

918 profielweergaven
 1. Misschien heb je hier iets aan: 1. Leg vriendelijk aan jezelf uit waarom je voelt wat je voelt, bijvoorbeeld: mijn brandalarm gaaat af, maar er is geen gevaar, de ontwenning/dia veroorzaakt dit, of ik ben oververmoeid, of ik heb iets gegeten waardoor Stap 2. Wat er ook gebeurt het is oke, ook al val ik flauw, ga ik overgeven, klopt Mn hart als een idioot, wat er ik gebeurt het is oke Stap 3. Niet verzetten, beeld jezelf in dat je de paniek omarmt en het mee neemt in een bootje en jezelf en de paniek laat wegdrijven Stap 4. Gebruik humor, bijvoorbeeld: nou gelukkig klopt Mn hart als een debiel, als deze stil zou staan heb ik pas echt een probleem. Stap. 5 Denk aan mooie tijd waarin je gelukkig was, of muziek waar je blij van wordt Stap 6. Ademhaling Bij mij hielp/helpt vooral stap 1 tm 3 icm met ademhaling. Het geruststellen van jezelf, ontspannen en overgeven werkt top. Deze stappen goed oefenen zodat je er niet over hoeft na te denken als je wordt overvallen door een paniek aanval.
 2. Dank je wel Lies! zal om andere tabletten vragen dan, want ik heb idd die Ieniemienie tabletjes die ook nog eens niet te splitten zijn zonder enorm te kruimelen... Erg frustrerend. Maar dat zal wel wennen zijn. Is de eerste keer dat ik hier nu mee begin. Met de zopiclon ging het met kwart tabletjes op het laatst.
 3. Kaida74

  1-6-2019

  Was bij kassa @Kannietmeer!
 4. Goeiemiddag allemaal, Hier ben ik ook weer eens! Ik kan met trots zeggen dat ik een maand van de zopiclon af ben!! Dat kan ik nog steeds niet helemaal bevatten... Nu afbouwen gestart met de diazepam. Mijn GGZ arts dacht dat 2 mg in een week wel kon. Grapjas! Dat ging niet goed! Man man wat had ik het slecht! Gelukkig heb ik van een oudgediende hier op het forum een weegschaal gekregen met uitleg hoe af te vijlen. Alleen ben ik een klungelsmurf met uitrekenen en Excel. Dus dat doen mijn lieve schat. Hij is er wel handig mee (werkt ermee) dus we gaan kijken hoe en wat. Ik had van de GGZ arts tabletten van 5 en 2 mg gekregen. Zit nu op 20 mg (kom van 25 mg af) maar die tabletten van 2 mg heb ik nu toch nog niet nodig? (Ondingen om te vijlen ook!!) Verder gaat het best goed. Begin weer meer windows te ervaren, maar moet echt wel mijn grenzen bewaken!! Gisteren bijvoorbeeld een verjaardag gehad. Gezellig, maar nu zoooo moe! Niet vooruit te branden! Wat zouden jullie aanraden qua hoeveel mg tabletten handiger zijn? Knuf! Link naar programma bij kassa gisteren. Vanaf 19 minuten een heel uitgebreid stuk over afbouwen, verzekeraars die taperen niet willen vergoeden, maar liever zien dat je door blijft slikken óf naar een afkickkliniek gaan wat DUURDER is dan taperen.
 5. Yes! 8 dagen zonder zopiclon! Ik bén me toch blij!! Maandag als verwennerij naar de schoonheidsspecialiste (vriendin van mij is dat) Ik zie er niet uit. Kan wel een oppepper gebruiken. En dan zie ik haar ook weer eens. Kom amper de deur uit... Mag ook geen auto rijden en zij heeft een druk gezin en 2 banen pfff... Zit nu de Passion terug te kijken. Man! Bij de eerste noot moest ik al huilen! En ik huil echt bijna nooit... Raar... Lijkt wel of de deksel van mijn opgekropte emoties eraf gehaald is. Jank overal om tegenwoordig... Zal ook wel weer door de benzooi komen... Ik laat ze maar stromen.
 6. Dank je wel lieve Ad!! Dank je wel! Ben zelf ook beduusd! Zomaar opeens, eigenlijk kwam het door die rot griep. Ik sliep zooooo slechts dat ik de dosis, die ik normaal over de nacht verspreide, in één keer nam omdat ik wilde slapen!!! En de opmerking van @Cyclad58 waarom ik het in delen nam vanwege de halfwaardetijd was DE knop die om ging. Ik sliep opeens zomaar 6 a 7 uur achtereen en hoefde daardoor de zopiclon niet te nemen. Dit gaat nu dus al 6nachten goed (heb me een dag vergist hihihi dus nog een dag langer er vanaf!) Ik zit op 20 mg dia nu. Maar eerst even stabiliseren nu. De griep is ook nog niet weg... Sluimert nog door (snotverkouden, benauwd, koortsig, en mega moe, ondanks dat ik iets beter slaap) Maar deze strijd heb ik gewonnen!! Yesssss!!
 7. Tralala al 5 nachten zonder zopiclon! En het gaat best goed. Ik word alleen de laatste 2 nachten wel weer vaker wakker. Maar dat neemt ik voor lief. Hoort erbij! Ook 5 mg dia eraf, omdat ik die toch al niet nam. Donderdag is het een week en dan ga ik een cadeautje voor mezelf kopen. Heb ik wel verdiend! Na 10!!!!jaar zopiclon vrij! *Hangt slingers op*
 8. Hoppa! En wéér een goede nacht ZONDER zopiclon! Denk dat ik dit monster verslagen heb!! Ik snap er nog steeds niks van.... Hahaha! @Cyclad58fijn dat je voor jouw doen toch een redelijke nacht gehad hebt. Luister goed naar jezelf. Als je het gevoel hebt dat ophogen niet gaat werken dan niet doen. Of je psychiater moet met keiharde bewijzen komen, maar we hebben ondertussen allemaal de ervaring dat die vooral goed zijn in recepten voorschrijven....
 9. Ach lieverd wat naar om te horen! Wel knap dat je bijna van de oxa af bent!! Dikke knuffel!!
 10. Nee en gisteren ook niet! Whiehoe!! Ik zat op een halve zopiclon halverwege de nacht en 10 mg dia op advies van de GGZ arts. Maar ik heb gisteren én eergisteren dus de dia (20 mg) in een keer genomen waardoor ik dus blijkbaar opeens weer doorslaap. Terwijl ik dacht dat de dia niet meer werkte. Stom toeval dat ik er zo achter ben gekomen, maar het kwam deels ook door de griep, slaapgebrek en frustratie. Ik wilde een wel weer eens een flinke ruk maken en heb toen de hele dosis voor de nacht genomen en dit is het resultaat! Noujaaaaa! Ik hoop echt zooooo dat het doorzet. Dan ben ik eerder dan verwacht van de zopiclon af!! Ik lees niet zoveel meer hier, maar hoe gaat het met jou lieverd? Hoop dat je je dag kunt vullen met leuke dingen!
 11. Aaahhhh dank je lieve @bolletje Doet me goed!!! Hele dikke knuffel terug, altijd positief en vooral vrolijk en lief mens!! Blijf jij ook aan je grenzen denken lieverd? Stuiterbolletje Er gebeurt hier iets raars... Ik heb afgelopen nacht wéér doorgeslapen! Ik heb de medicatie inname qua tijdstip veranderd. Wat betekent dat ik de dia alleen savonds neem en niet meer in 2 keer in de nacht. Dat gaat nu dus 2 nachten zo goed dat ik de zopiclon helemaal niet gehad heb! Als dit doorzet dan ben ik klaar met de zopiclon! Huh??? Hahaha ben voorzichtig positief! Want die zopi is echt troep (wat niet...) om van af te komen! De griep begint langzaam aan iets terug te trekken. Heb iets meer lucht, maar nog steeds zooooo verschrikkelijk moe! Fijn weekend allemaal!
 12. Hoi allemaal, weer een update van mij. Hier gaat het niet zo goed helaas. Heb een fikse griep te pakken. Ben zelfs naar het ziekenhuis geweest omdat de huisarts dacht dat ik een longontsteking of longembolie had. Gelukkig allebei niet, maar zooooo benauwd!! En dat uit zich bij mij in hyperventilatie. Een puf gekregen, maar die helpt niet echt. Krijg geen antibiotica, ondanks dat de ontstekingscellen hoger waren. (Nog nét binnen normaal waarden) Reden die de huisarts gaf is dat mijn weerstand al zo slecht is en de antibiotica het verder naar beneden zou halen. Snap ik wel. Uitzieken en me laten verzorgen! Maar pffff wat voel ik me *piep*! Mijn vriend heeft me (zittend op een krukje) moeten helpen met douchen. Ik heb geen energie. Hij kookt voor me en mijn kids helpen gelukkig ook voor zover het lukt. Dus er wordt wel goed voor me gezorgd gelukkig. Ik slaap bizar slecht! Behalve afgelopen nacht. Ik heb 7 uur aan een stuk geslapen!! De afgelopen weken was het weer elke anderhalf uur wakker en max 4 uur slaap op een nacht. Dus deze nacht pakken ze me niet meer af! Nu het goede nieuws: ik ben bijna van de zopiclon af! Zit nu op een halve tablet. En doordat ik vannacht lang geslapen heb, heb ik deze dag de dosis overgeslagen! Nog even en ik kan met de afbouw van de diazepam beginnen! Verder veel onbegrip bij/van het UWV. Zelfs mijn huisarts en GGZ arts snappen we niks van! Rapport van de hoofdbehandelaar staat lijnrecht tegenover het besluit van het UWV! Heb me ziek gemeld (dat kan als je in de WW zit blijkbaar) dus nu rustig aansterken van die nare griep (hij kickt er dubbel zo hard in tijdens de ontwenning) en dan verder zien... De Werkplein coach die me is toegewezen is wel erg begripvol gelukkig! Alvast een fijn weekend allemaal!
 13. Bij mij ging de omzetting gelijkelijk. Echt geen centje pijn gehad. Bijkomend voordeel was dat ik meteen een flinke dosis zopiclon af kon bouwen (viel in de vakantie dus alle rust) en nu nog 3kwart zopiclon en dan ben ik er vanaf!!! Whoop whoop! Neem de Ashton manual mee en laat je psychiater de omzettabel zien! Laat je niet ompraten, omdat zij denken er verstand van te hebben. Het is te vaak gebleken dat ze er te weinig vanaf weten helaas! Taleringstrips (via de regenboog apotheek) voorstellen (mits je zorgverzekering het vergoed of je moet het zelf kunnen betalen)
 14. graag gedaan! Klopt deels. Ik zat onder de medicatie toen ik na een galblaasoperatie complicaties kreeg. Oxycodon, oxazepam, zopiclon. Ik was een wandelende apotheek... Ik zit nu op 3kwart tablet zopiclon en hoop daar over een maand vanaf te zijn. En dan ben ik voor het eerst sinds 10 (!!!!!) jaar van de zopiclon af!! De rest is al lang afgebouwd. Daarna de diazepam. Daar ben ik wel een beetje huiverig voor, gezien de verhalen hier. Het omzetten naar diazepam gaf geen enkel probleem bij mij.
 15. Ja die staat er volledig achter. Ze was ook compleet beduusd! Bizar. Alle info gegeven die ze vroegen, toelichting erbij, etc. Het was een hele klus (erg ontmoedigd) en dan krijg je dit....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...