Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kaida74

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  540
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

2 Volgers

Over Kaida74

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1042 profielweergaven
 1. Heeeey @doorbijter ik zit nu op 13,5 mg. Mijn partner vijlt elke zondag voor de hele week. Zelf kan ik het niet, omdat ik niet handvast ben. En geen held met Excel. Hij wel en hij doet het met liefde! Dat is zoooo waardevol! Ik bouw met 1,5 mg ,soms 2 mg per maand af. Ligt eraan hoe ik me voel. Heb ook een paar weken moeten stabiliseren, omdat er teveel gebeurde en ik toen net met 2 mg afbouwen was begonnen. Stomme samenloop van omstandigheden. Maar nu gaat het wel weer. Wat je schrijft over prikkels... Volkomen herkenbaar! Ik kan er ook erg slecht tegen. Ben daarom ook veel thuis waar het rustig is. Af en toe een terrasje pakken gaat nog net, of een wandeling op de hei soms. Maar verjaardagen sla ik het liefst over. Trek ik gewoon niet. Succes met taperen! Het gaat je lukken!! Kijk naar mij. Ik kom van 25 mg af! Begin juni begonnen en nu op 13,5 mg. De angst herken ik ook, maar is niet realistisch. Je bouwt zoooo minimaal af steeds dat je je amper slechter zou kunnen, KUNNEN, voelen. Ik merk het aan mijn slaap. Maar dat is logisch. En wat mij helpt is steeds tegen mezelf zeggen: Het hoort erbij! Je wordt niet gek! Het zijn de ontwenningsverschijnselen. Heel veel toi toi toi!! Zal weer wat vaker langs komen hier. Maar de "horrorverhalen" sla ik bewust over. Sorry mensen! Ik leef mee, maar wil me niet gek laten maken door horrorverhalen van anderen. Die beïnvloeden me teveel. Daarom ben ik ook lange tijd niet hier geweest. Knuf! Kaida
 2. Dat zeg je precies goed Ad! Eigengereid zijn ze bij het UWV. Ik zit sinds mei in de WW. Ben, ondanks bezwaarschrift, gewoon de we in geknikkerd. Gelukkig heb ik een coach die me steunt en me een paar keer gebeld heeft en wél begrip toonde en me ontheffing tot solliciteren heeft gegeven tot oktober. Maar daarna "moet" ik dus gaan solliciteren. Belachelijk! Hoe dan ??? Ik denk dat ik maar braaf het spelletje mee ga spelen en de 4 verplichte sollicitaties ga doen en naar de bedrijven open kaart ga spelen. Geen hond die me dan aan neemt Maar goed, zover is het nog niet. Ik leef met de dag. En de ene is beter dan de andere. Nu ook weer griep opgelopen terwijl ik er net af was... En dat oor... Zoooo irritant! Wat een rot gevoel! Gelukkig kan ik het inderdaad aardig relativeren en doe ik voor mijn doen, in vergelijking met anderen, nog best veel. Ik kom weinig buiten. Behalve af en toe een wandeling op de hei of even met mijn partner naar het centrum. Maar al die mensen... Pfff ik ben zo snel overprikkeld! En dat merk ik dan weer aan mijn slaap en beland ik in een wave. En toch laat ik het me niet onthouden, want die kleine uitstapjes zijn ook fijn. Pas nog een mede (oud) forumlid ontmoet. Met haar heb ik veel contact (dat weet je ) en mede door jou en haar sla ik me er aardig doorheen. Lief dat je reageert lieve Ad! Ennuh ik ben er ook voor jou hè Knuf! Kaida
 3. Hoi allemaal, hier ben ik ook weer eens. Ik ben nog steeds erg "druk" aan het afbouwen. 1,5 mg per maand en zit nu op 13,5! (Ik kom van 25 mg af. In juni begonnen met afbouwen) Mijn lieve schat vijlt elke zondag voor de hele week. Het gaat opzich best aardig. Alleen de ochtenden zijn niet te doen. Onrust en zo verschrikkelijk moe!! Slapen begint nu ook echt wel steeds slechter te gaan. Mijn lijf krijgt door dat de hoeveelheid diazepam aan het afnemen is. Ook merk ik dat mijn weerstand erg verminderd is. Het minste geringste griepje of verkoudheid loop ik op en ben ik weken "zoet" mee. Mijn gewrichten spelen erg op. En ik heb iets raars... Ik heb continu het gevoel dat er iemand aan mijn linker oor trekt (omhoog) en rare tintelingen er doorheen... Dat wordt steeds meer. Ook de vergeetachtigheid en klunzigheid... Ik kan geen dopje van een fles afdraaien of hij vliegt door de keuken. De katten krijgen vaak teveel voer, omdat ik uitschiet met voeren.... Geestelijk voel ik me wel langzaam wat helderder worden. Al heb ik nog steeds wel regelmatig een wave waar je U tegen zegt pfff! Maar al met al mag ik niet klagen denk ik. Over 2 weken belt het UWV. Ze willen nu toch écht dat ik actief naar werk ga zoeken. Eh hallo! Ik mag geen autorijden en ik kan me nergens op concentreren (zelfs mijn favoriete serie onderbreek ik 20 keer....) Ik zit nog steeds op een aardige dosis... Maar zelfs een advocaat kan er niets mee.... Ze zei letterlijk; het UWV krijgt van de regering te horen: zoveel mogelijk ziektewet afwijzen! En daar moet je het mee doen... Ze had zelfs een terminale kankerpatiënt die nog aan het werk gezet werd zolang ze niet bedlegerig was. Wat???? De gezondheidszorg in Nederland zit krom in elkaar! Nou tot zover! Xxx Kaida
 4. Dat brommen is zwaar irritant!!! En als ik op mijn andere zij ga liggen is het weg.. zo raar... Alleen mijn linker oor. Huisarts kon niks geks vinden. Dus ontwenningsverschijnselen... Jeuj! Over de menstruatie: huisarts dacht dat ik in de overgang zat... Heb haar de bijsluiter onder de neus geduwd.... Pfff ze weten we echt niks van! @Sannieje bent een topper!! Zo trots op jou!! Benzo-sis
 5. Hoi even een vraagje: Is het een ontwenningsverschijnsel dat je last van je oren kunt krijgen? Mijn linker oor is steeds warm/koud van binnen. Dus. IN mijn oor. Dat oor bromt ook snachts op het ritme van mijn hartslag. Heel irritant!! Ik word er wakker van. Draai ik me om, is het weg. Maar zodra ik terug draai (in mijn slaap) dan word ik er weer wakker van Ook mijn menstruatie is van z'n padje (sorry mannen ) 11 weken niks en nu dubbel klappen van de buikpijn, terwijl ik er nooit last van had... Zit bijna op 18 mg! In 5 weken 2 mg eraf! Gaat gelukkig tot nu toe best aardig.
 6. Hoi even een kort berichtje van mij. Ik zit in week 4 met afbouwen van de diazepam. Zit nu op iets meer dan 18 mg. Ik bouw af met 1,5 mg per maand. Het gaat redelijk goed. Slapen blijft erg wisselend. En opgang komen in de ochtend kun je wel vergeten.... Ik kleed me vaak pas rond half 2 aan... Kan niet goed tegen prikkels dus hou het zo rustig mogelijk. (Op af en toe een uitje na) Zaterdag naar de sauna geweest. Was heerlijk! Maar toch weer die prikkels... Maar als ik snel even lees door alle berichten, mag ik niet klagen. En..... Sinds mei van die ellendige zopiclon af!!! Blijft nog steeds onwerkelijk! Het gaat naar omstandigheden wel redelijk. Over het UWV begin ik maar niet. Wat een *piep* instantie!! Zit je midden in afbouw, vinden ze dat ik prima aan het werk kan voor 31 uur per week. Tuuuuurlijk! Pffff amateurs daar!! Sterkte en knuffel voor allemaal die het nodig heeft!
 7. Misschien heb je hier iets aan: 1. Leg vriendelijk aan jezelf uit waarom je voelt wat je voelt, bijvoorbeeld: mijn brandalarm gaaat af, maar er is geen gevaar, de ontwenning/dia veroorzaakt dit, of ik ben oververmoeid, of ik heb iets gegeten waardoor Stap 2. Wat er ook gebeurt het is oke, ook al val ik flauw, ga ik overgeven, klopt Mn hart als een idioot, wat er ik gebeurt het is oke Stap 3. Niet verzetten, beeld jezelf in dat je de paniek omarmt en het mee neemt in een bootje en jezelf en de paniek laat wegdrijven Stap 4. Gebruik humor, bijvoorbeeld: nou gelukkig klopt Mn hart als een debiel, als deze stil zou staan heb ik pas echt een probleem. Stap. 5 Denk aan mooie tijd waarin je gelukkig was, of muziek waar je blij van wordt Stap 6. Ademhaling Bij mij hielp/helpt vooral stap 1 tm 3 icm met ademhaling. Het geruststellen van jezelf, ontspannen en overgeven werkt top. Deze stappen goed oefenen zodat je er niet over hoeft na te denken als je wordt overvallen door een paniek aanval.
 8. Dank je wel Lies! zal om andere tabletten vragen dan, want ik heb idd die Ieniemienie tabletjes die ook nog eens niet te splitten zijn zonder enorm te kruimelen... Erg frustrerend. Maar dat zal wel wennen zijn. Is de eerste keer dat ik hier nu mee begin. Met de zopiclon ging het met kwart tabletjes op het laatst.
 9. Kaida74

  1-6-2019

  Was bij kassa @Kannietmeer!
 10. Goeiemiddag allemaal, Hier ben ik ook weer eens! Ik kan met trots zeggen dat ik een maand van de zopiclon af ben!! Dat kan ik nog steeds niet helemaal bevatten... Nu afbouwen gestart met de diazepam. Mijn GGZ arts dacht dat 2 mg in een week wel kon. Grapjas! Dat ging niet goed! Man man wat had ik het slecht! Gelukkig heb ik van een oudgediende hier op het forum een weegschaal gekregen met uitleg hoe af te vijlen. Alleen ben ik een klungelsmurf met uitrekenen en Excel. Dus dat doen mijn lieve schat. Hij is er wel handig mee (werkt ermee) dus we gaan kijken hoe en wat. Ik had van de GGZ arts tabletten van 5 en 2 mg gekregen. Zit nu op 20 mg (kom van 25 mg af) maar die tabletten van 2 mg heb ik nu toch nog niet nodig? (Ondingen om te vijlen ook!!) Verder gaat het best goed. Begin weer meer windows te ervaren, maar moet echt wel mijn grenzen bewaken!! Gisteren bijvoorbeeld een verjaardag gehad. Gezellig, maar nu zoooo moe! Niet vooruit te branden! Wat zouden jullie aanraden qua hoeveel mg tabletten handiger zijn? Knuf! Link naar programma bij kassa gisteren. Vanaf 19 minuten een heel uitgebreid stuk over afbouwen, verzekeraars die taperen niet willen vergoeden, maar liever zien dat je door blijft slikken óf naar een afkickkliniek gaan wat DUURDER is dan taperen.
 11. Yes! 8 dagen zonder zopiclon! Ik bén me toch blij!! Maandag als verwennerij naar de schoonheidsspecialiste (vriendin van mij is dat) Ik zie er niet uit. Kan wel een oppepper gebruiken. En dan zie ik haar ook weer eens. Kom amper de deur uit... Mag ook geen auto rijden en zij heeft een druk gezin en 2 banen pfff... Zit nu de Passion terug te kijken. Man! Bij de eerste noot moest ik al huilen! En ik huil echt bijna nooit... Raar... Lijkt wel of de deksel van mijn opgekropte emoties eraf gehaald is. Jank overal om tegenwoordig... Zal ook wel weer door de benzooi komen... Ik laat ze maar stromen.
 12. Dank je wel lieve Ad!! Dank je wel! Ben zelf ook beduusd! Zomaar opeens, eigenlijk kwam het door die rot griep. Ik sliep zooooo slechts dat ik de dosis, die ik normaal over de nacht verspreide, in één keer nam omdat ik wilde slapen!!! En de opmerking van @Cyclad58 waarom ik het in delen nam vanwege de halfwaardetijd was DE knop die om ging. Ik sliep opeens zomaar 6 a 7 uur achtereen en hoefde daardoor de zopiclon niet te nemen. Dit gaat nu dus al 6nachten goed (heb me een dag vergist hihihi dus nog een dag langer er vanaf!) Ik zit op 20 mg dia nu. Maar eerst even stabiliseren nu. De griep is ook nog niet weg... Sluimert nog door (snotverkouden, benauwd, koortsig, en mega moe, ondanks dat ik iets beter slaap) Maar deze strijd heb ik gewonnen!! Yesssss!!
 13. Tralala al 5 nachten zonder zopiclon! En het gaat best goed. Ik word alleen de laatste 2 nachten wel weer vaker wakker. Maar dat neemt ik voor lief. Hoort erbij! Ook 5 mg dia eraf, omdat ik die toch al niet nam. Donderdag is het een week en dan ga ik een cadeautje voor mezelf kopen. Heb ik wel verdiend! Na 10!!!!jaar zopiclon vrij! *Hangt slingers op*
 14. Hoppa! En wéér een goede nacht ZONDER zopiclon! Denk dat ik dit monster verslagen heb!! Ik snap er nog steeds niks van.... Hahaha! @Cyclad58fijn dat je voor jouw doen toch een redelijke nacht gehad hebt. Luister goed naar jezelf. Als je het gevoel hebt dat ophogen niet gaat werken dan niet doen. Of je psychiater moet met keiharde bewijzen komen, maar we hebben ondertussen allemaal de ervaring dat die vooral goed zijn in recepten voorschrijven....
 15. Ach lieverd wat naar om te horen! Wel knap dat je bijna van de oxa af bent!! Dikke knuffel!!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...