Spring naar bijdragen

Sannie

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    602
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    11

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Sannie's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Hallo lieve allemaal, heel veel nieuwe namen zie ik. Ik ben een maand of 4 denk ik niet meer online geweest, ik trok het niet tijdens de afbouw alle moeilijke verhalen en momenten. Kwam dubbel zo hard binnen. Ik wilde wel graag een update geven om ook tot “steun” te kunnen zijn voor ons dappere strijders en dat het afbouwen echt lukt! 26 mei jongstleden was mijn laatste dosis inname. Ik ben vorig jaar december van 15 Mg oxazepam waar ik afgrijselijke ontwenning van kreeg, overgestapt naar 5 Mg Diazepam om af te kunnen bouwen. In januari ben ik hiermee gestart en heb er 5 maanden over gedaan. Nu dus een maand benzovrij. Was het makkelijk, nee, maar voor mij eigenlijk toch goed te doen. Ik was op de Diazepam functioneel, werkte fulltime en ben ook begonnen de laatste maand met sporten. Symptomen die ik had: oorsuizen, dichtgeknepen keel, rottige angstaanjagende waves, band rond mijn hoofd, brandende hoofdpijnen, brandende holtes, raar gevoel in oren, paniekaanvallen (oorzaak voor benzo gebruik) kort slapen, lamme ledematen, hartkloppingen, overslaand hart, onrust in lijf, onrust bij liggen en in slaap vallen, ontzettend moe zijn. Symptomen die er nu nog zijn: oorsuizen, beginnende paniekaanvallen maar wel onder controle, soms holtes die branden en hartkloppingen/overslaand hart. Toevallig nu net 4 mindere dagen achterover rug, onrust neemt savonds wat toe, maar ik leg mij erbij neer. CZS is hard aan het werk en ik ben nog maar net benzovrij na 18 maanden oxazepam/Diazepam gebruik. Regelmatig in dialoog met mijzelf om mezelf rustig te houden en dit lukt meer dan prima, vermoeiend dat wel. Wat kan ik weer; meer prikkels verdragen, tv kijken, drukke plaatsen bezoeken zoals restaurant, boodschappen doen, auto rijden. Ik ben dankbaar voor de steun welke ik hier had zeker in het begin! Het komt goed, maar is een lange weg. Voor iedereen loopt het anders, dat maakt het zo lastig. Maar: er af komen als je echt wil, het kan echt! Zoveel mooie voorbeelden hier van prachtige en sterke mensen. Want dit zijn wij, nooit vergeten! Liefs van mij
  2. Ik snap jou heel goed! Ondanks dat ik het soms echt slecht heb, kan ik ondanks dat toch nog steeds volledig functioneren! Juist fijn jouw verhaal te lezen lief muurbloempje en hoe fantastisch dat het jou zo goed gaat!
  3. Oja ik merk wel de vermindere werking denk ik....oude klacht is terug: vastzittende nek uitstralend naar de schouder. Jep stress en betrap mijzelf ook op oude bekende kleine “zenuwtrekjes”. Ik vergeef het mijzelf in deze periode, sta ook onder druk....deal ermee en hoop na mijn echte herstel en het anders invullen van mijn leven waar ik al mee bezig ben paar maanden, dat ik dit kwijt zal raken.
  4. Hallo allemaal, hier ook weer even berichtje van mij. Ook heerlijk genoten van de zon, ondanks het geraas in mijn lijf. Slapen....ik mag niet klagen. Nog dik 2 weken en ik zit op de helft van de afbouw....wat kijk ik uit naar de laatste inname....ondanks ik mij toch zorgen maak om “daarna” en de shit “daarna”. Maar tegelijkertijd weet ik dat dit mij absoluut niet helpt en niemand kan voorspellen hoe het dan zal verlopen. Erdoorheen is de enige optie...ook al is die “eng”
  5. Balen Tim...zeker ook blijven aangeven op je werk dat de beleving van je werkgever anders is dan de jouwe. Ben benieuwd wat de BA zegt. Zou zeker nog niet ophogen qua uren.
  6. Lieve Ad door de oxa heb ik bijna 4 mnd non-stop diarree gehad.... ik ben probiotica gaan slikken van Vitals, na 2 dgn was het rustig. Nu is jouw buikgevoel wellicht anders...mas toch het proberen waard?
  7. Mooi gesproken Tim, maar ook dit gaat jou lukken!!!
  8. @Cyclad58 toch fijn dat je nu rustiger bent en blijft als het wat rommelt in de buikstreek, pure winst mentaal zou ik zo zeggen, goed hoor! @Deligaf1 heftig wat je allemaal moet aanpakken....
  9. Hoop dat de operatie goed is gegaan Liz! Ik kreeg gisteravond een behoorlijke wave voor Mn kiezen, slapen gaat best redelijk nog steeds, maar vandaag is ook ruk. Voel me echt heel naar, veel irritant aanwezige symptomen. Als je dan een aantal dagen best oke verlopen....”vergeet” of mss “stille hoop” dat het afneemt en “bang” weer ff het besef waar ik mee bezig ben en doorheen moet. Ja toegegeven dit maakt mij dan weer even onrustiger/angstiger ook al weet ik: het hoort erbij. Ik ben het zat, maar moet nog ff Ik word ook behoorlijk moe einde middag/avond...maarja straks toch hardlopen want toch voelt dat goed, ondanks de vermoeidheid. Ohja de probiotica die ik gebruik van Vitals is op advies van Liz....werkt echt geweldig!
  10. Ik ben wat stiller op het forum, merk dat het mij energie kost en ik mij vaker rotter voel door de moeilijke verhalen. Bij mij gaat het redelijk met gemene downs. De afgelopen dagen zijn fantastisch qua weer, lekker buiten geweest en mijn voor en achtertuin zijn ook weer voorjaar/zomerready!! Hier knappen we van op, vitamine zon! Zo gaaf @Kaida74 GE-WEL-DIG @Kannietmeer jij bent een kanjer! Je doet het toch maar! Sterkte aan iedereen die het nodig heeft! Denk aan jullie!
  11. Jij ook lieve @Annie87 probeer vol te houden, je doet het superknap en hou je vast aan de ietsiepietsie betere momenten....uiteindelijk gaan deze momenten de benzooooi verslaan! Knuffel!
  12. Mijn ervaring is dat zodra je de ontwenning in ben gegaan, dit niet meer verdwijnt. Ook de overstap naar de Dia heeft de ontwenning niet weggenomen, alleen is het nu beter te handelen. Gaat het nu makkelijk, nee zeker niet, ook ik heb momenten dat ik bang ben voor wat zou kunnen komen, maar ik heb ook wel veel over mezelf geleerd en kan meestal mijzelf kalmeren en mij er aan overgeven. Zeker niet zonder slag of stoot. Ik heb redelijke dagen achter de rug, maar ook slechte, het verloop is zo grillig en onvoorspelbaar. Feit is dat we er helaas echt doorheen moeten om überhaupt beter te kunnen worden, eerder gaan we niet naar volledige genezing toe. Goed dat je soms alleen even stilstaat....ophogen is echt een no-go hoe moeilijk ook!
  13. @Annie87 iedere drie dagen 0,5 is veel, zeker op oxa. Ik heb alle respect voor jou dat je doorzet.... Ik heb 2x in de afbouw weer opgehoogd omdat het niet meer ging. De laatste keer was ik er in 10 wkn zo slecht aan toe dat ik idd niet meer functioneerde en letterlijk ermee wil stoppen. Ik zit totaal niet zo in elkaar en herkende mijzelf helemaal niet meer. Advies van apotheek en huisarts (die laatste vond 7,5 Mg oxa net als een ...hoe heet dat ook alweer een nep-pil....woest werd ik. Dus naar 15 Mg teruggegaan....maar ook dat hielp niets meer. De omzetting is voor mij gelukkig goed uitgevallen en ik was binnen een week functioneel genoeg om weer wat uurtjes naar mijn werk te gaan, terwijl ik niets, maar dan ook niets meer kon. Ik weet ook dat dit niet voor iedereen geldt hoor de omzetting. Nu heb ik het ook zwaar, maar heel anders dan voorheen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...