Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Paps

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  23
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Paps

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dag Kannietmeer. Paps hier. Je lijkt ervaring te hebben. Ik ben ook bezig oxa af te bouwen. Ik vind het erg spannend worden. GGZ heeft me min of meer losgelaten. Dus geen begeleiding meer. Ik zit nog op 35 mg waarvan 25 voor de nacht. Mentaal ga ik soms alle kanten op. GGZ zei dat dit niet door oxa komt, maar dat ik zelf nog niet stabiel ben en daarom erg langzaam moet afbouwen. Ik wil die rommel uit mijn lijf, maar wel veilig. Heb je tips? Of iemand anders?
 2. Paps

  Goede morgen

  Goede morgen allemaal. Wat is het fijn als we weer een paar dagen mooi weer hebben. Ik ga elke ochtend met een bakkie koffie in de zon zitten om dan de eerste zonnestralen op te vangen. Probeer daar dan wat bij te mediteren. Ik heb mijn afbouw oxazepam even stopgezet. Ik slaap al een paar dagen vreemd. Alsof ik niet meer kan inslapen. Ik heb eind vorig jaar paroxetine afgebouwd. Na een maand kon ik toen ook ineens niet meer slapen. Niemand wilde geloven dat het door de afbouw kwam. Dit is uiteindelijk helemaal verkeerd gelopen....GGZ crisis...100mg oxazepam. Nu 5 maanden later nog 35mg en de slaap wordt wankel. Ik ben mijn leventje weer aan het opbouwen. Gezin, werk, mijn band, vakantieplannen, plezier en genieten. Ik wil echt niet terugvallen. Herkent iemand de slaapproblemen en wat te doen? De vorige keer werd het steeds erger. De huisarts weet hier geen raad mee.
 3. Paps

  Huiskamer 12 mei

  Jij ook goed bezig. Heb je een hoge dosering gehad, en hoe lang geslikt als ik vragen mag? Beetje vergelijken is prettig ook al is elk traject anders.
 4. Paps

  Huiskamer 12 mei

  Zijn er afbouwers bij (oxazepam) die niet omzetten? Ik kom zelf van 125mg en zit nu nog op 35. 10mg overdag en 25mg voor het slapen. Vandaag een k-dag terwijl ik al 1,5 week niet heb afgebouwd en al zo ver ben. Maakt me toch weer meteen onzeker. Herkenbaar? Ik zie op tegen de afbouw van de nachtdosering. Lees over slapeloosheid. Is dat altijd zo of kun je dat door superlangzaam afbouwen voorkomen?
 5. Paps

  Oxazepam

  @Iedereen; genoten en genieten van het mooie weer. Zorgt voor de nodige afleiding. @Ronald; Ik kom van 125mg oxazepam af en moet ook rustig afbouwen. Heb ook vanaf januari AD opgebouwd. Mijn persoonlijk advies; maak er geen afbouwwedstrijd van. Lichamelijk is de ontwenning aardig te doen. Maar bij te snel krijg ik geestelijk te veel onrust. Ik zit nu nog op 3 doseringen oxa over de dag. 5mg - 10mg en 35mg voor de nacht. Kan niet wachten tot het nul is. Maar ga waarschijnlijk de zomervakantie met oxa in. Er is al veel vanaf....;-) Het gaat ons lukken.
 6. Paps

  Afbouwen Oxazepam 15 mg.

  Dag Louloubaby. Ik lees je verhaal. Dapper dat je afbouwt. Is er een reden waarom je geen anti depressevia hebt genomen al die tijd? Hoe minder jij je dosis? Ik dit nu in mijn 6de maand oxa met afbouw. Kom van...schrik niet...125mg. Ik zit nu op de verdeling 5mg - 10mg - 30mg. Ik ben met een aardappelschilmesje aan het aanklooien om er elke keer 2,5 of 5 mg af te halen.... Ik heb vooral last van slappe spieren en wat oorsuizen. Soms ff een vervelende mentale dag erbij. Concentratie is ook niet alles. Ik heb pijnlijke neuropathie. Dat is een zenuwpijn. Daarom voel ik de ontwenning ook heftig in mijn voeten en andere delen van mijn lijf. Maar dat is een andere uitdaging in mijn leven.
 7. Dank je wel voor het vertrouwen! Ben benieuwd naar de persoonlijke situatie van jullie. Alleenstaand, partner, kids. Mijn vrouw en kinderen maken ook onderdeel uit van het proces als het niet goed gaat. Best lastig soms.
 8. In mijn eigen tempo. Ik deed een keer 2 x 12.5 per week. Daarna 5mg per week. Nu 2 weken niets. Stabiliseren voor zover dat kan. Gisteren een mega depri dag gehad. Dacht dat ik helemaal terug viel. Vandaag mentaal goed, maar wel veel lichamelijke klachten. Ik heb daarnaast ook pijnlijke neuropathie. Ik weet dus niet altijd of de klachten door oxazepam komen of de neuropathie. Deze week bij de HA geweest. Deze zei doodnuchter dat er mensen zijn die heel oud worden met doorslikken van oxazepam. Ik ben 47! Ik wil ervan af. Alle succesverhalen zijn welkom. Maar die mensen zoeken waarschijnlijk geen forum op.
 9. Mij is geadviseerd om niet om te zetten. Aan Diazepam moet je ook weer wennen.
 10. Mij is geadviseerd om niet om te zetten. Aan Diazepam moet je ook weer wennen.
 11. Daar is Paps weer. Ben heel stoer oxazepam aan het afbouwen. Zit nu sinds 1 week nog op 3 doseringen van 10 - 10 - 35 (nacht). Kom van 125 mg af. Behalve lichamelijke ontwenning begint de mentale ontwenning nu ook. Heavy. Rondom de lichamelijke ontwenning, herkennen jullie verhitting- en kippevelaanvallen? Ben ook erg benauwd. Groetjes en sterkte allemaal!
 12. Lezen over Mindfulness en meditatie en oefentherapie loslaten helpt me enorm om het te ondergaan. Het een plaats geven. Niet ertegen vechten of de symptomen een voedingsbodem laten zijn voor angst, frustratie en onzekerheid. Dit werkt op dit moment voor mij. Hoop dit vast te kunnen houden. Soms is de lichamelijke ontwenning ff te heftig, dan zit ik die gewoon uit en probeer toch te blijven doen wat ik van plan was. Het is en blijft gewoon een stom stofje wat met je zit te sollen. Misschien helpt het dat ik vroeger wel eens geblowed heb en toen ook af en toe een bad trip moest uitzitten. Vanavond repeteren....we zien wel of het lukt. Iedereen weet het daar....scheelt veel.
 13. @kannietmeer. Bedankt voor je uitgebreide reactie! Wat geeft me dit een energie. Ik merk dat ik een sociaal leven kan leiden als ik de prikkels in de gaten houdt. Ik heb één carnavalsavond meegemaakt, alcoholvrij. Was geweldig. Echter, mijn hele systeem was nog dagen in de war. Dat was een teleurstelling. Prikkels doseren is een must. Wel lastig als je in een band zit waar je graag wilt repeteren. Ik wil zo graag regisseurs blijven van mijn eigen herstel. Iets anders. Ik heb nu 10mg tabletjes oxazepam gekregen van een ander merk dan de 50mg. Mijn lijf reageert hier heftig op. Spierkramp, suf en hoofdpijn. Had ik tot nu toe geen last van bij afbouw met 1 merk.
 14. Dag, Is er iemand die het afbouwen heeft kunnen inregelen met werk-/sociaal-/privé leven? Ik zit nu 3 maanden aan de oxazepam. Moet nog 70mg afbouwen. GGZ heeft het over stabilisatiefases. Ik denk dan aan rustige periodes waarin ik mijn leven weer vorm kan geven. Op dit moment ervaar ik dat anders. Het lijkt me alsof de ontwenningsverschijnselen steeds erger worden ondanks een 'stabiele priode' van 2 weken. Hopelijk heb ik het verkeerd. Ik wilde de 70mg voor de zomer voor het grootste deel afgebouwd hebben. Groeten Paps.
 15. Paps

  4 maart

  Dag Tim, wat is TiT?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...