Spring naar bijdragen

even voorstellen Sbs


Singbluesilver

Aanbevolen berichten

Jeetje SBS wat een verschrikkelijke rotdagen heb je achter de rug :-(

Ik vind het wel onwijs knap dat je je zo sterk hebt kunnen houden ondanks dat er een stemmetje in je hoofd zat of een ENORME DUIVEL kun je het beter noemen die je van je stuk probeert te brengen, super trots mag je op jezelf zijn :rose:  :rose:  :rose:  :rose:  :rose:  :rose:  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dat woordje gevorderd

is ook niet zo op zn plaats daar (vind ik dus)

het gaat er meer om dat we wat groter durven denken dan alleen dag per dag

na drie maanden mag dat er wel bij toch?
Misschien dat je dan eindelijk niet meer schrijft: een beetje trots

maar gewoon hardstikke trots/fier/blij of wat voor woord ook♥

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

even weer de boel overdenken, dat hoort een beetje bij de kersttijd toch.

Ik voel me redelijk goed (op de energiehuishouding na), ik vind mezelf soms bijna leuk en ik kan soms ook denken dat er helemaal geen probleem is. haha daar is ie dan weer. dan denk ik: we gaan straks op vakantie gezellig een drankje doen etc....

nee dus, ik ga het deze vakantie anders doen. niet heel vroeg tot heel laat op het terras, niet met de kinderen niet mee willen om iets te gaan doen omdat ik niet bij de borreltafel weg wil, geen activiteiten in de ochtend kunnen doen omdat ik nog niet aanspreekbaar ben, niet de focus op mijn gezin en de omgeving maar op  'wanneer kan ik weer drinken' en 'waar is hier een cafe/terras oid'.

Nee ik wil nu gaan genieten van de omgeving waar we heen gaan, ik wil genieten van het samenzijn met mijn man en meiden maar ik vind het ook zo spannend en zie er dan toch ook wel een beetje tegenop................

 

want mijn nieuwe ik/zijn voelt ook een beetje zo. Het voelt als een nieuwe start als een nieuwe leven een nieuw ik. alleen ken ik die ik nog niet zo goed en ik vind haar soms moeilijk. nu ik niet drink komt er veel oude rotzooi naar boven en dat moet worden aangepakt maar eigenlijk heb ik nooit zaken nuchter aangepakt en nooit echt gevoeld. ik heb alles gewoon weggezopen, 30 jaar lang, dan hoefde ik niet te voelen en dan hoefde ik er ook niks mee. en ik moet zeggen dat dat ook wel weer fijn voelde. Ik vind het nu soms maar zwaar en mezelf onbegrijpelijk, balen van mijn idiote familie en last van opgelopen trauma's. in de therapie daar uiteraard veel aandacht voor. Ik kan dingen niet terugdraaien, niet veranderen. ik heb meegemaakt wat ik heb meegemaakt en dat heeft me gevormd. dat moet ik accepteren maar dat is soms nog oh zo lastig. ik wil gewoon graag normaal zijn. iemand zonder problematisch verleden en iemand zonder alcoholverslaving omdat dat mijn middel was om alles te overleven. ik weet dat ik nu op zoek moet naar andere manieren en mezelf (mijn echte zelf) stapje voor stapje beter moet gaan leren kennen en mezelf belangrijk maken. Ik en mijn gezin dat is belangrijk voor me nu, en daar ga ik voor. Ik moet niet meer denken aan dat drinken de oplossing is. ik moet de oplossing in mezelf zoeken en ook al is dat heel moeilijk, ik weet dat ik niet terug wil naar waar ik vandaan kwam. Ik moet op zoek naar nieuwe dingen...................... en nu dus op vakantie zonder drank. met mijn nieuwe ik. ik ga dat doen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een weg moet je afleggen he?

Maar stukje bij beetje komt die nieuwe ik dan tevoorschijn.

Jij gaat dat doen ja!

 

Ff over je energie...ik had ook last van enorme vermoeidheid,

zeer lage energie. Weet dat aan alcohol. Maar na bloedprikken

bleek ik een heel laag ijzergehalte te hebben. Misschien ff laten controleren.

Niet alles is te wijten aan ons alcoholverleden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een mooi stuk heb je geschreven Sbs. Ik gun je een heerlijke vakantie. Ik merk zelf dat ik intens kan genieten van mijn gezin op dit moment. Heel intens. Zonder inderdaad de hele tijd afgeleid te worden door gedachten als...wanneer kan ik, waar is, hoe laat etc.

En verder....heel rustig, stapje,voor stapje voor stapje. Liefs,X

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net mooi gesprek gehad met mijn man. Sinds kort namelijk veel aam het meedenken met mij. Heel anders dan een tijdje geleden. Toen hij er klaar mee was, dat hij er niet meer in geloofde. Laaiend was hij toen het weer was mis gegaan. Hij gaf het op, zei hij. Zwaar teleurgesteld. Toen ik aangaf vanaf toen de knop echt om te willen zetten lachte hij mij vierkant uit. 'Jaja dat kennen we'. Hij bleef sceptisch maar gaf me toch nog een kans. Niet alleen een kans voor mij maar voor elkaar als gezin. Nu is hij een grote steun. Hij doet erg zijn best het te snappen. Gaat zelfs soms mee naar therapie om uitleg te krijgen over verslaving. Hij helpt me bij praktische dingen zoals mensen informeren bang dat ze wijn gaan geven als cadeautje, me waarschuwen bij het openen van kerstpakket dat er wel wijn in zou kunnen zitten. En vandaag zegt ie : hé S. Heb je al een plan voor in het vliegtuig? Jij hebt namelijk nog nooit nuchter gevlogen. Ik moest lachen want dat was zo. Ik haat vliegen en dat is zachtjes uitgedrukt zo eng vind ik het en ik dronk altijd een fles wijn voordat ik erin stapte en zodra de barkar langs kwam zat ik weer aan de borrel. Dat gaf me een rustig gevoel. Nu dus nuchter vliegen. Hmmmm. Dus ook deze situatie met mezelf voorbereid. Rustgevend muziekje mee, mooi boek etc....... En de tekst 'cola graag' herhaaldelijk geoefend. We zullen zien of dit ook werkt of misschien wel beter!

Mijn man vandaag maar eens bedankt voor zijn meedenkerij en dat hij het nog een kans heeft gegeven. Het lijkt erop dat hij er ook in gaat geloven ! #magookgezegdworden

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal.

Erg slechte wifi etc hier dus weinig online hier. Nu bereik bij een hotel receptie. Dus snel even een berichtje: het gaat hier heel goed. Verleidingen genoeg maar versla ze allemaal en geniet hier volop. Echt in alle opzichten een bijzondere reis. Hopenlijk bij jullie allemaal ook nog steeds alles op koers en houden zo! Lieve groet !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...