Spring naar bijdragen

Hallo. Doodeng.


Lika

Aanbevolen berichten

Ik las je op de dagdraad. Lijkt me schrikken voor je zo'n paniekaanval of aanvallen. Heb je er al over nagedacht dat de Lika die je was voor je burn-out niet meer in dezelfde vorm zal terugkeren? Iets in jou is zo sterk geworden dat het langdurig over je grenzen gaan niet meer toelaat. Je psyche zegt dan 'stop, dit pad lopen wij niet meer op deze manier weet je nog?'.

Je schreef dat het je lukte om jezelf te kalmeren, hoe deed je dat?

bewerkt door Reacher
Ik schreef buren-put ipv van burn-out :-/
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank allen. De mens is een raar wezen. Kalmeren lukte - uiteindelijk- door te zien dat het een patroon is (geweest). Dat de angsten die ik had, de panieken die ik kende, allemaal achteraf niet nodig waren. Dat het zetten van controle tov paniek niet helpt. Het besef dat ik het ben. Naar buiten. Ademhalen. Gedachten alleen naar ademhaling.  Maar ik vind het vreselijk moeilijk en het lijkt wel of niet te lukken. Alsof het een goede gok was...

ik ben er dus nog niet. Maar dat wist ik al. 

Het moeilijkste vind ik niet boos zijn op mezelf. Ik vind mezelf zo niet leuk met die paniek en angst. Ik word een heel vervelend, zeurend mens. Zo'n bah-mens.

Het moeilijkst vind ik dat ik kinderen heb. Wat voor voorbeeld geef ik? Dat je maar de hele tijd in paniek moet zijn, moe, bozig enz. 

In de auto lukte het vandaag naar mezelf te kijken met de ogen van een ander. Toen vond ik mezelf wel grappig eigenlijk. Best sympathiek ook. Worstelend, maar vermakelijk haar best doend. Zit geen kwaad bij. En ze zit ook vol humor, liefde, kookkunsten en flauwe grappen. 

bewerkt door Lika
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nooit boos worden op jezelf

... zo onproduktief! Je hebt jezelf hard nodig !! Soms denk ik: de enige remedie is... tijd en ouder worden. En lief zijn voor jezelf en je dierbaren!

De scherpe kanten gaan eraf. Je realiseert je dat weinig er echt toe doet als het aankomt op angst ... de dingen zijn zoals ze komen...

Je hebt een helder verstand... je kunt ook lachen om jezelf... :)  Echt Lika... er is niets...   niets om je zorgen over te maken. Geniet van je Kids,  je leven. Kijk hoe ook anderen aan het modderen zijn

(Mij helpt dat heel erg... ja heus)

Weet dat je het super doet. Geloof in jezelf ja! OPDRACHT!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

animaatjes-lieveheersbeestje-07547.gif

lieve Lika, dit moet maar even genoeg geluk brengen voor jouw volharding de afgelopen 6 maanden. Je bent er nog niet schrijf je; gelukkig maar he, want anders was je leven klaar. Nee, je mag tussendoor oogsten van hoe ver je mooi al bent, je mag stilstaan en terugblikken, genieten in het hier en nu, en je mag vooruit blikken voor je wensen en plannen voor je toekomst. Natuurlijk mag je soms even boos zijn op jezelf, dat kan je net die schop onder de kont geven om niet te blijven hangen in somberte. Maar als boos zijn je niet stimuleert, dan snel door naar de volgende emotie, je hebt er zat om uit te kiezen. Misschien als troost (of niet); mijn eerste jaar droog leek hel bij tijd en wijle, ik was depressief, suicidaal en ontmoedigd; het bleek een rouwjaar. Waarin ik ook hard gewerkt heb en veel bereikt, maar ik was nog niet aan bewust oogsten toe vaak. Ik heb in die tijd Mindfullnesstraining gedaan, dat hielp wel en bracht aanvaarding, verduren soms.

En dat jaar, ging, achteraf, best snel voorbij☺ Houdt moed meis. komt goed met jou♥

PS; lieveheersbeestje fluistert me net in dat je al in je 7e maand bent nu, vandaar die stippen.

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jongens en meisjes, ik hou van jullie. Zo. Dat is eruit. Dank jullie wel!

Vandaag al de hele dag zin in 1 wijntje omdat ik vanavond een vriend zie die ik al heel lang niet heb gezien. De eerste keer zonder met hem dus. 

Gek genoeg leer ik nu dat hoe ik mij voorbereid op van alles en nog wat ivm de alcohol ik ook voor mezelf in het algemeen kan toepassen. Dat doet me goed. Dan overvallen allerlei ingewikkelde gedachten mij niet zo en is er achteraf minder paniek of druk, of moeheid. Ik mag dingen eng vinden en spannend en moeilijk. En op het mogelijk ervaren van die gevoelens mag ik me voorbereiden. En @lady jane dat noem ik mezelf maar liefdevol begeleiden.... ipv altijd : ogen dicht en springen!

 

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is het precies. Niet meer weglopen voor wie ik ben. Leren kennen ook diegene. Want eigenlijk kende ik haar niet zo goed meer. 

Ik moet wel leven nu. Mooi! Daarin een liefdevolle begeleiding kan ik goed gebruiken. En belangrijk: ik hoef

 niet in één keer heel goed te leven. Beetje vallen en opstaan is ook goed. Net hoe het gaat. Dat mag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Ben even totaal de weg kwijt al paar dagen. Zal wel weer goed komen, maar balans is zoek. Bah! Bang, verdrietig en onzeker. Misschien wel logisch. Werk bouwt op. Verwachtingen? Traject loopt af. Problemen met ons huis. Misschien maar even laten gaan. Het is zo. Punt. Gaat niet in één keer goed. Dat hoeft ook niet. Pffffhhhh. Geen drinkbehoefte. Maar ondanks alles wat er wel is voel ik toch een leegte. Die zit in mij? Ik kan ook heel gelukkig zijn. Ik heb pieken en dalen. Dat mag. Dat mag. Adem in en adem uit. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe je iets met meditatie, Lika? Ik heb een tijdlang 2x 20 minuten per dag gemediteerd volgens de TM methode (Trancendente Meditatie), en dat gaf veel kracht en rust. Nu doe ik het nog af en toe, meestal 's morgens, en het is nog steeds heerlijk. Als ik je laatste bericht zo lees is het misschien voor jouw ook wel iets. Hoeft niet  per se TM te zijn. Iets yoga-achtigs waarbij je je op je ademhaling concentreert zal ook werken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

je kunt de weg niet kwijt zijn Lika, want de weg laat jou gewoon je pad volgen, soms met ups, soms met downs, maar het blijft jouw pad.

Voor nu maar even een stukje met leuningen voor je uitgezocht, je loopt m wel zelf, maar een steuntje af en toe is heerlijk en heb je nodig en zeker ook verdiend

leuning.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach jongens, wat lief. Een eactie is zo fijn en dan ook nog die van jullie! 

Ik voel iets te veel onrust om te mediteren. Maar dat is onzin natuurlijk. Ik ga de meditatie weer inlassen Bob. dank!!

lady Jane, dat helpt nu al die leuning. Net wat ik nodig had....

bewerkt door Lika
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit was een drukke week. Werk dat opbouwt. Waar verwachtingen gaan spelen. Denk ik. Dat vind ik moeilijk. De stress bouwt op. Maar die verwachtingen spreken anderen niet zo uit. Ik ben het die ze oplegt. 

Begrafenis van partner van vriendin deze week. Maandelijkse  periode en traject dat ik nog volg. Daarnaast zat man niet lekker in zijn vel en zijn er problemen met het huis waarvoor we mogelijk veel geld moeten lenen. Oh ja! Gedoe met buren nog. 

Dus niet gek dat dit een moeilijk weekje was. Helemaal niet gek. Ik plan rust in voor mezelf en mag af en toe een ijsje. Verder haal ik rustig adem. Heel rustig....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...