Spring naar bijdragen

Stoppen


Gast Lars

Aanbevolen berichten

Hoi Lars. Ik heb maar 1 wens je voor je (vandaag, er komen vast wel meer wensen voor je in de toekomst van mij voor jou) en dat is dat je de beslissing niet impulsief neemt. O.a. tijd nemen voor je een beslissing maakt. Erover praten, lezen, denken, schrijven. Maar ook een vangnetscenario voor jezelf maken als je een bepaalde situatie niet meer trekt. Als je terug gaat naar je vorige afdeling, wat zijn dan de maatregelen die moeten worden genomen als de onrust je weer bij de keel grijpt. wat heb je dan nodig. Schrijf het samen met R of je dochter als je zelf niet goed weet wat je nodig hebt op zo n moment. Twee of drie personen weten meer dan 1. Je bent en blijft een baas :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is helemaal niet erg om te zeggen Lars. Soms is het zo. Dat je het niet weet. Beter dan maar wat zeggen. Ik oefen mezelf daar ook in. Je komt er wel achter. Ik begrijp elke zin die je schrijft heel goed. 

Je weet natuurlijk dat drinken een 'oplossing' is die je de verkeerde kant op laat bewegen. Weg van alles wat je wilt bereiken. Het was ooit wat je deed. Maar nu niet meer. Je kunt het wel. Je eigen afdeling is dus ook heel spannend om weer naar toe te gaan. Kijk maar hoe het gaat. Jezelf zijn. Ook al weet je even niet hoe dat precies is. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zou je nu misschien die strijd voelen .. omdat je iets WIL (terug naar oude afdeling) maar je eigenlijk wel voelt dat dat niet juiste richting op is? 

Ik voelde me vaak een stuk rustiger/opgeluchter als ik de strijd opgaf door me neer te leggen bij wat het was.

je-weet-veel-meer-dan-je-denkt-niet-met-

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lars, ik lees net de strubbelingen op de dagdraad. Dan kom je toch weer veilig hier naartoe.

Iedereen reageert anders op jouw strijd, vaak ook uit onmacht. Dat is onderdeel van het ingewikkelde in de omgang met anderen. Als je jezelf niet kunt vertrouwen (ik las net dat je bang bent om drank te gaan halen als je op de open zit) en je kunt de hulpverleners niet vertrouwen dan zit je ook klem. Vertrouwenspersoon is in ieder geval een stap om zelf weer de controle in handen te nemen als dat je helpt. Het is constructief :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat Reacher met het begrip "constructief zijn" iets belangrijks heeft gezegd. Op dit moment heeft zoeken naar samenwerking tussen verschillende visies in en buiten jezelf volgens mij kans een doorbraak ten goede teweeg te brengen. Met dwarsliggen en jezelf of anderen op argumenten vangen in een "discussie" waar op dit moment naar mijn idee niemand op zit te wachten blijft alles zoals het was.

Tegen de stroom inzwemmen kost nu te veel energie en levert te weinig op.

Ik wou dat ik je beter kon helpen. Sterkte!

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb de dagdraad nog niet gelezen Lars, dus weet niet wat daar speelt. mijn reactie nu heeft daar daarom niets mee te maken

Ik weet wel dat het moeilijk is om echt goede raad te geven omdat je nooit in iemand schoenen staat en dus altijd van de buitenkant kijkt. Soms kan dat heel verhelderend zijn, maar niet altijd. Onderstaande spreekwoord vind ik erg mooi en heel waar:

"Oordeel niet voordat je drie manen in iemands mocassins hebt gelopen" Een mooi Indiaans gezegde, nog steeds erg van toepassing denk ik.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej Lars,

Je bent hier voor jezelf hoor, en pik de krenten uit de pap. Het is jouw strijd en alleen jij weet hoe het met je gaat en hoe moeilijk het kan zijn. Je hoeft je echt niet te verdedigen, zeker niet!

Maak gebruik van de dingen waar je wat aan hebt en laat de rest links liggen. Je hebt genoeg aan jezelf als ik dat zo kan inschatten :-).

Veel kracht en wijsheid gewenst. :rose:

Ph

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Och Lars...de kont tegen de krib...

Ik erger me niet aan je,

en als dat wel zo zou zijn, dan is dat aan mij.

 

Je doet het allemaal voor jezelf.

Zoals wij allemaal ons eigen proces,

eigen unieke pad bewandelen.

 

Wijsheid, moed, sterkte...geduld...tijd...liefde en geluk...ik wens het je allemaal.

Meer kan ik niet doen :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede afspraken en een goed behandelplan. Dat klinkt logisch Lars. 

Ik hoop dat de strijd ophoudt. Voor jou. Lijkt me vreselijk om je zo te voelen.:heart: maar wat fijn dat je deze keuze hebt gemaakt. 

bewerkt door Lika
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lars, een goed behandelplan klinkt op z'n zachtst redelijk. Afspraken waar je je aan moet houden en zij ook.. dat klinkt in mijn oren tijdens
een behandeling een beetje minder redelijk. Je bent in behandeling en er kunnen afspraken gemaakt worden waaraan jij je dient te houden.
Als behandelaars zien dat dat je niet goed afgaat kunnen ze de afspraken herzien. Dat is dan niet dat zij zich niet aan de afspraken houden
maar dat ze de behandeling (de afspraken) veranderen. Voor jou is de weg naar een zelfstandig leven een zoektocht, voor de
behandelaars is de manier waarop je zover kunt komen ook een zoektocht. Je hebt met je behandelaars geen relatie van twee gelijkwaardige
partijen maar een relatie van behandelaar tot patiënt.
Ik ben blij dat je voor het leven hebt gekozen. Nu hoop ik dat je je ook makkelijker kunt gaan openstellen voor de hulp die je krijgt om je leven ook
enigszins prettig (zelfstandig) te kunnen vervolgen.
Je denkt teveel dat iedereen tégen je is. Ik denk, gezien alle aandacht die er aan je geschonken wordt, dat dát wel meevalt.
Trouwens, dat knokken klinkt wel goed. Maar neem het niet te letterlijk. Met knokken stop je veel energie in iets wat "strijd" heet.
Met overgave hoef je geen strijd te leveren, hoef je geen "vijanden" te verslaan maar kun je je energie in de opbouw stoppen.
Een nieuwe manier van leven opbouwen kost een hoop energie. Een open geest, een bereidwillige geest laat veel minder ruimte
voor "voorbehouden" en geeft ruimte aan "proberen", experimenteren.

Ik gun je een goed leven. Echt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Lars:

Zeggen ze dat ik niet in de groep pas op de auti.

 

Ik heb vandaag overwogen om weg te gaan. Ik was bijna zover. Het was kiezen uit 2 dingen. 

Hoi lars....

Zomaar even 2 zinnetjes uit je tekst die me opvallen. De eerste.......   Is 1 van de kenmerken van autisme niet juist dat in een groep passen lastig Is?  De tweede: ik lees al maanden allemaal "grote" (en ook snel gestelde) diagnoses, terecht of niet. Je hebt van alles, je "kan niet voor jezelf zorgen" en zo nog een paar. 

Is het niet zo dat juist bij dit soort grote termen je niet anders kan dan of afwijzen of omarmen? Kiezen uit twee kwaden dus?

Waarom niet voor jezelf op een rijtje zetten (en houden en telkens bijstellen) wat je wel kan (en wil), waar je I  praktische zin hulp bij nodig bent en waar niet? Praktisch. Koken, huis schoonhouden, dingen ondernemen, op visite gaan, weet ik het. ..... Heeeeeel klein en concreet.

Hoezo jij kan niet voor jezelf zorgen..... "want mama deed dat.". Ja en? Is dat erg? Fout? Heb jij daar last van? En zo ja, Is daar een praktische oplossing voor te verzinnen zonder meteen te schuilen achter die megagrote conclusie: "hij kan het niet". Ze sporen niet!!!!!

Lars als jij gelukkig bent in je eentje met je treintjes zonder sociale contacten dan Is dat he-le-maal prima!!! Het gaat erom wat JIJ nodig hebt om te kunnen functioneren zoals jij wil. Niet om een perfecte burger te worden. Die bestaan niet, alleen in de hoofden van mensen. 

Je hoeft niet meer te veranderen als mens!!!! Training? Ok. Praktische ondersteuning. Ok. Maar het ís aan jou (en misschien wel nu) om in kaart te brengen waar en waarbij. Niet aan anderen. 

Ok. Een heel lang verhaal. In het kort? Zorg dat je je hulpvraag duidelijk krijgt. Zorg dat je helder krijgt waar voor jou (!!)  niet meer aan gesleuteld hoeft te worden. T Is jouw lijf. Jouw leven. Geen strijd wie "gelijk heeft" in of jij "het" wel of niet kan.

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

DIt stukje van jezelf uitknippen en boven je bed. Mooi Lars. En het is zoooooo moeilijk om niet al volgend week, wat zeg ik?, morgen, wat zeg ik? Over een uur!  klaar te willen zijn voor het nieuwe leven. Ik ga ook niet meer helemaal veranderen, maar stappen kunnen we wel maken. Op weg naar naar beter. Want er is een toekomst ja. :heart::rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sterkte Lars. In dat laatste stukje heb je volgens mij echt wat te pakken. Niet alles hoeft en kan je veranderen, daarin mag je keuzes maken. Als je die goed bespreekt met de mensen daar, kunnen ze je het beste helpen en kom je daadwerkelijk verder.

Knuffel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...