Spring naar bijdragen

Phaedra

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    202
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw
  • Interesses
    " The soul afraid of dying, will never learn to live"

Recente profielbezoeken

935 profielweergaven

Phaedra's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Phaedra

    Pubquiz vragen

    Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Sri Lanka, Australie, Singapore.. Oh ja.. en dan al die andere ex-kolonies in Afrika, zoals Kenya
  2. Phaedra

    Nieuw hier

    Wat je dan moet doen... in ieder geval niet gaan drinken! Ga koken, leer haken, drink water met bubbels, ga met je schoenen aan onder de douche staan (..echt, dat helpt) alles..als je maar niet drinkt. De craving naar alcohol duurt maar heel even. Probeer dat moment te overwinnen en dan heb je jezelf weer overwonnen. kom op, je kan dit!
  3. Goedezondagmorgen! Het is hier eindelijk droog, dus zometeen een flinke wandeling de bossen in! Heb de kachel nog niet aan, het is nu 14 graden binnen, maar dat houdt me actief! Vanmiddag lekker op de bank Fletnixen, zit helemaal in een serie, hete thee erbij (nieuwe losse thee gehaald, ruikt zoo lekker..) en een paar kruidnootjes.. kijk er nu al naar uit, maar eerst in de benen! Fijne dag allemaal!
  4. Hej Dune, ik weet niet hoe oud je dochters zijn, maar kun je er ook rustig over praten met ze? Wat ze precies vervelend vinden, want misschien heb je het zelf niet in de gaten en dan kun je misschien ook uitleggen hoe het voor jou werkt.. Soms is het inderdaad beter om je even terug te trekken uit familieperikelen, zeker in een periode voor jou waarin je zo kwetsbaar bent..
  5. Klinkt gezellig!! Ik stap er ook bij! :-)
  6. Phaedra

    Een mooie dag!

    Lieve allemaal, Ik kom ook weer eens even meelezen, zit even in een lastige periode tussen 2 huizen in, op een camping, lange donkere avonden, alleen, weinig omhanden, duss het gevaar ligt op de loer. Gaat niet gebeuren hoor, maar daarom kom ik even gezellig buurten. :-) Het sterkt me ook weer om te zien welke strijd iedereen levert en heeft geleverd, been there..done that, maar ik blijf op m'n hoede. @Bob Het heeft geholpen hoor, dat statement. "ik drink gewoon niet",
  7. Lieve allemaal, Ik kom ook weer eens even meelezen, zit even in een lastige periode tussen 2 huizen in, op een camping, lange donkere avonden, weinig omhanden, duss het gevaar ligt op de loer. Gaat niet gebeuren hoor, maar daarom kom ik even gezellig buurten. :-) Fijne zaterdag! Ps; het is hier 14 graden binnen, ik ga zo maar een stuk lopen tussen de buien door ;-)
  8. Dapper en sterk van je! Omarm deze kans, je verdient het en je gezin ook! :-)
  9. Phaedra

    Voorstellen . 3 maanden nuchter.

    Het kan echt en het is niet makkelijk, maar het wordt beter!!
  10. Phaedra

    Een mooie dag!

    Ja Bob, dat kan er zeker mee te maken hebben. Het was nogal een strijd.. Echter vind ik het niet nodig dat iedereen weet dat ik 2 jaar geleden ben gestopt. Je krijgt meteen zo'n stempel. Ik drink gewoon niet..of werkt het niet zo. :-(. Mensen dichtbij mij weten prima hoe de vork in de steel zit uiteraard. :-)
  11. Phaedra

    dubbelop

    Ha Griet, Hoe gaat het? Gewoon doen hoor, is alles waard :-)
  12. Phaedra

    Een mooie dag!

    Zo, daar ben ik weer even! Ik heb afgelopen weekend iets meegemaakt, waarvan ik dacht dat ik het zo achter me kon laten, maar blijkbaar niet. Ik was bij een tenniswedstrijd aan het kijken en het is een gewoonte dat we met het competitieteam een borreltje achteraf doen. Hartstikke gezellig natuurlijk en ik 'borrel' vrolijk mee met een tonicje, niks aan de hand! Op een gegeven moment vraagt er iemand, goh..wil je niet een wijntje? En voor dat ik antwoord kon geven, zei iemand anders, nee, ze drinkt al bijna 2 jaar niet meer, knap he?! Ik werd echt kwaad. Het is iets van mij. Daar moet een ander afblijven. In plaats van me trots te voelen, voelde ik sterk de behoefte om het te gaan uitleggen. Ik heb alleen maar een beetje gelachen en nog een tonicje besteld, maar het voelde niet ok. Ben benieuwd wat jullie daarvan vinden... Liefs Ph.
  13. Phaedra

    Smart

    Hi Smart, Blijf bij jezelf! Probeer dingen vanuit jouw referentiekader te benaderen. En probeer vooral niet in het zijne te komen, dat red je nooit. Waarom wilde je ook alweer stoppen met drank..? Ik ga mee met Vasja, lees nog eens wat berichtjes terug ;-) Sterkte, maar je kan dit!
  14. Phaedra

    Zo dan!

    De herinneringen komen ook bij mij steeds meer terug, Ook nu na bijna 2 jaar nog steeds nieuwe, of verder uitgediepte herinneringen. Sommige leuk, andere iets minder, of pijnlijk, maar ik kan er nu mee omgaan. Beter relativeren. Soms kan ik er niks meer mee. Die belanden in het hokje " blijf daar en ik wil dat nooit meer meemaken". Uiteraard drank gerelateerd. Ook wel verdrietige momenten, maar ook dat hoort erbij. En nu lekker doorgaan met nieuwe herinneringen maken :-). Zoals ik laatst al ergens schreef, ik kan het niet meer goedmaken, maar ik kan er nu wel zijn voor de mensen om mij heen die ik liefheb. Mooi om te lezen van je. Je gaat goed!
  15. Phaedra

    Stoppen

    Hej Lars, Je bent hier voor jezelf hoor, en pik de krenten uit de pap. Het is jouw strijd en alleen jij weet hoe het met je gaat en hoe moeilijk het kan zijn. Je hoeft je echt niet te verdedigen, zeker niet! Maak gebruik van de dingen waar je wat aan hebt en laat de rest links liggen. Je hebt genoeg aan jezelf als ik dat zo kan inschatten :-). Veel kracht en wijsheid gewenst. Ph
×
×
  • Nieuwe aanmaken...