Spring naar bijdragen

Donderdag 10 december 2015


Gast Vlok

Aanbevolen berichten

goedemorgen lila,

 

Misschien kan je naar de huisarts voor een verwijzing naar de therapie groep en op zo'n manier verwezen laten worden dat de therapie vergoed wordt.

 

Interesssante invalshoeken omtrent toasten op oudejaarsavond, dank. Ik moet het even laten bezinken. Mijn vloertje is inmiddels gelegd. Ik voel me fysiek een beetje gebroken. Maar dat komt wel goed.

 

Wijfie, je kunt zeggen tegen de wijnman dat je het erg onprettig vindt dat ie dronken achter het stuur rijdt en dat je liever wilt dat ie op de fiets komt of met de bus. Ik denk dat ie dan er liever voor kiest om niet te komen. En zo maak je het niet langskomen zijn eigen idee en beslissing.

 

Gipsy, ik maak me zorgen om je. Get your sjips together.

bewerkt door ploffie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Good morning all,

dag thuiswerken, dus even rustig een bak koffie eerst.

Qua Nieuwjaar: het van binnen-naar-buiten principe wat iemand noemde is heel praktisch: als jij zelf echt niet wil, en jouw gezelschap is de juiste, dan is het geen enkel probleem als 1 van de 2 niet drinkt. Het gaat om het gesprek, gevoelens, etc tussen de mensen, niet om de instant-happiness die de champagne biedt. Die roes is voor sommige mensen uitstekend, maar voor velen (en bijna iedereen hier) niet.

Koffie is klaar, een goede dag eenieder!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen allemaal,

Wil me graag aansluiten bij het dagpact:

Lila 
jowan
Meya

leila

Anna.

Vandaag eerste gesprek met de praktijkondersteuner en kennismakingsgesprek met AA.

De laatste als steun om van de drank af te blijven, de eerste om (hopelijk) inzicht te krijgen in de Kip of het ei verhaal

(depressie/ drank)

Erg spannend, zal vooral over mij gaan en dat vind ik nog wel eens eng (controle freak!)

Ga lekker op mijn nieuwe step, snufferd in de (koude) wind en hoofd leeg waaien en open mind erin!

Fijne droge dag allemaal!!

XXX

Link naar opmerking
Deel via andere websites

(...) Maar op oud en nieuw komt bezoek met een fles champagne. En het bezoek vindt het leuk als ik ook een glas mee drink, want anders moet zij de hele fles alleen leeg drinken. En dat is niet zo gezellig, vooral op oudejaarsavond.

 

Dus ik heb mij voorgenomen om 1 hoogstens 2 glazen te drinken als toast op het nieuwe jaar. (...)

En toch voelt het niet zo lekker. Want eigenlijk hoeft die onzin op oud en nieuw voor mij niet zo. (...) een glas alcohol hoeft voor mij ook niet.

 

 

Hey lieve leuke Ploffie, ik heb gisteren Agnieta op de kast gekregen, vandaag probeer ik het met jou (gisteren excuses gemaakt, ben ik vandaag ook toe bereid). Komt ie.

Jou bezoek vind het ongezellig als je niet meedrinkt met oud-en-nieuw.

Ik vind het niet gezellig als jij wél drinkt met oud-en-nieuw.

Wat te doen?

Speltip: om voluit van het vraagstuk te kunnen genieten is het aan te raden jezelf zo goed mogelijk weg te cijferen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meer energie, minder somber

 

Ik zit in mijn zevende week droog en merk dat ik energieker opsta en 's avond ook actiever ben. Bovendien sta ik niet meer dagelijks op met de gedachte dat ik liever dood zou zijn. Dat is nogal wat allemaal. Ben er een beetje beduusd van, en vind het ook wat eng om op te schrijven.

 

Is dat nou allemaal het effect van niet drinken? Ik ben al jaren aan het worstelen met die energieloosheid. Therapie, gesprekken met de huisarts, grondig getest op depressie (niet het geval), grondig getest op copd (niet het geval), en ja, grondig getest op alcoholverslaving. Niet het geval.

 

Pfff...

 

En stel nou dat de verbetering nu eens niet alleen door de alcohol komt, dan nog weet ik eigenlijk wel zeker dat het serieus meespeeld. En hoe lang is dat dan al zo, dat alcohol mijn energie wegneemt? Toen ik 18 was, een wopping 29, jaar geleden  :blush: ging ik studeren en drinken, dat hoorde er min of meer bij. Ik dronk meer dan anderen, kon er beter tegen. Ik stopte ook met dagelijks anderhalf uur naar school fietsen. Vanaf toen herinner ik me energieproblemen.

 

Pfff...

 

Ook maar ff op mijn eigen draadje dit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...