Spring naar bijdragen

bertd

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    381
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    8

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Interesses
    De geest wordt rijk door wat hij ontvangt; het hart wordt rijk door wat het geeft.

Recente profielbezoeken

1.086 profielweergaven

bertd's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Beste mensen, toevallig kom ik terecht op het forum.....maar ik geloof niet zo in toeval! Komende zomer ben ik 5 jaar alcoholvrij, het is nou helemaal uit mijn systeem. De eerste jaren, had ik nog wel moeite bij etentjes/terrasjes, maar het doet me nu niks meer. En de mensen waar ik mee omga, vragen het ook niet meer, of ik een biertje of iets dergelijks wil. Het is een hele worsteling geweest, maar wel de moeite! Zoals bij elke verslaving, zit het hoofdzakelijk tussen de oren. Van de lichamelijke verslaving en de afkickverschijnselen ben je na een tijdje (bij iedereen anders) wel vanaf. Maar dan komt het moeilijkste; AANGELEERD GEDRAG, dit veranderen kost veel tijd en doorzettingsvermogen!!! Bert, ervaringsdeskundige.
  2. bertd

    Maandag 1 juli 2019

    Hallo, ik kom bijna nooit meer op het forum. Binnenkort drink ik 4 jaar geen alcohol, dagelijks bezig zijn met niet drinken doe ik niet meer. Ik ben het eigenlijk een beetje vergeten, dat ik dronk. Ik mis het totaal niet meer, het gaat me wel goed. Ik wil iedereen hier veel sterkte wensen en volhouden, dan kom je er!!!!!
  3. bertd

    Dinsdag 18 December

    Goeiemorge luitjes, alles goed hier!! Fijne dag allemaal!
  4. bertd

    Maandag 17 december

    Hallo allemaal, lang geleden, dat ik hier ben geweest! Ik ben nu ruim 3 jaar gestopt met alcohol, ik mis het niet meer. Als ik op een terrasje zit of met een BBQ denk ik weleens "het zou nu wel gezellig zijn"! Maar dan denk ik aan de kater en andere ellende en de zin gaat over. Mijn leven is wel verandert, ik heb bv. veel meer eigenwaarde gekregen. Ook heb ik veel beter geleerd te relativeren , wat me duidelijk maakt WAT en WIE echt belangrijk voor me is/zijn!
  5. Ik heb 2 jaar geleden, een besluit genomen, om te stoppen met alc. en vindt die uitglijder totaal onbelangrijk!
  6. Goede communicatie is erg moeilijk, zeker op zo een forum, je kent mekaar niet en geen emoties!
  7. Ik weet nu, via een ander wat je bedoelt, ik vindt het wel een beetje kleinzielig!
  8. Ow, dat was ik al lang vergeten, voor mezelf ben ik 2 jaar droog, ik heb een avond een keer wat gedronken, maar me weer gelijk de andere dag herpakt, dat noem ik geen terugval!!!!!
  9. Stuur me een pb, ik begrijp je echt niet?
  10. Hallo beste mensen, een mijlpaal vandaag, 2 jaar droog, wat is het ongelofelijk snel gegaan! Ik weet nog goed, in het begin duurde 1 dag al lang en had ik de grootste moeite, om het een week vol te houden. Het is nu helemaal uit mijn systeem, ik denk er niet meer aan. Ik heb mijn leven weer terug!!!!!! Groetjesssss
  11. Goeiemorge beste mensen, lang geleden, dat ik op het forum ben geweest! Ik ben nu bijna 2 jaar droog en nu loopt mijn leven weer goed. Ik heb me verdiept in verslavingen en het kost na het afkicken, heel veel tijd en moeite om je leven weer vorm te geven! Het is een worsteling geweest, het eerste half jaar, om af te kicken en toen was ik dan eindelijk afgekickt. Toen vond ik het leven maar saai en moest dat helemaal opnieuw vorm geven. Ik vond het heel moeilijk om etentjes bv zonder alcohol leuk te vinden, ik vond het niet leuk meer en bleef steeds vaker thuis! Als ik er nou op terugkijk, is het heel moeilijk geweest, maar zeker de moeite waard, ik heb mijn leven weer zelf in de hand!!!!!
  12. bertd

    Maandag 6 februari

    Succes Cathy, komt goed, veel hier lezen/schrijven, dat heeft mij ook goed geholpen!!
  13. bertd

    Maandag 6 februari

    Goeiemorge beste mensen, ​ik ben nu ruim 1,5 jaar gestopt met alc, ik wil mijn ervaringen delen met jullie! ​het is vaak moeilijk geweest, maar het was de moeite meer dan waard! Doordat ik stopte met alc., kwamen de juiste mensen, op mijn pad. Het stoppen met alc. was moeilijk, maar lukte goed, maar toen ik gestopt was, vond ik mijn leven maar saai geworden en ik had geen zin, om iets nieuws aan te pakken. Er kwam weer iemand op mn pad, die met veel liefde, het beste in me naar boven haalde! Ik heb het dan wel zelf gedaan, maar zonder hun liefdevolle hulp, was het me niet gelukt! Doordat ik gestopt was, kwam dit proces, met de juiste mensen, op gang!! Fijne dag allemaal
×
×
  • Nieuwe aanmaken...