Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

MijnGerrit

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  113
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over MijnGerrit

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Ging enkel om stoppen met drinken, maar al gauw bleek er veel meer aangepakt te kunnen worden
 2. MijnGerrit

  Lotgevallen & strapatsen

  Beste Knakker, ik zeur nog even verder. Als je daar niet van gediend bent, dan hoor ik het graag en zal er direct weer mee stoppen. Je stelt "in alle bescheidenheid" vast dat er bij de hulplijnen een hoop flauwe kul zit waar je niet veel verder mee komt. Als ik dat zo lees, dan vind ik dat niet bescheiden. Ik lees erin dat je bijv. zelfhulpgroepen flauwekul vindt, of vat ik het dan verkeerd op? Zaken waar jij niet mee verder komt, hebben ook met jezelf te maken natuurlijk. "Met een keer in de week een beetje lullen...". Ik moet wel glimlachen als ik je zo zie schrijven. Ik vraag me echter ook wel af, in hoeverre je je hulplijnen (als je dit er ok onder rekent) serieus neemt? Mijn eigen ervaring is dat ik mijn eigen gedachten los moest laten (die hielpen me niet van de drank) en me zo goed mogelijk focussen op mijn "hulplijnen". Dat waren mensen die een manier boden om mezelf en mijn verslaving aan te pakken. Voor mij daarom de moeite waard om dat volle bak aan te gaan; oook de dingen waarvan in bij voorbaat al dacht "wat een ONZIN". Sommige onzin bleek pas een paar jaar later echt goed te landen. En dus ook als het jonge mensen zijn, die geen levenservaring hebben; die bleken wel de goede vragen op de goede momenten te stellen. Cognitieve gedragstherapie is voor mij een opstapje geweest om eerst een manier te vinden om van de rommel af te blijven. Daarna ontstond de ruimte om andere zaken aan te pakken. Ik reageer zo op je, omdat ik veel weerstand meen te lezen. En dan gaat het hem niet worden, is mijn ervaring. Ga goed man.
 3. MijnGerrit

  Lotgevallen & strapatsen

  Hoi Knakker. Ik lees en schrijf niet veel meer op het forum, nadat ik eerder mijn account liet verwijderen. Ik heb hier een jaar of drrie vrij intensief "gewoond". Ik heb nu jouw draad wel grotendeels gelezen. Wat een strijd. In je laatste bericht vallen me een paar dingen op. Je hebt het over "nieuwe openheid naar je familie". Was de vorige versie niet goed dan? Misschien was de vorige versie geen echte openheid? "Zoeken naar nieuwe mogelijkheden van behandeling" begrijp ik goed. Maar uiteindelijk moet je zoeken naar nieuwe mogelijkheden in jezelf; de behandeling kan je slechts behulpzaam zijn. Zo heb ik het tenminste ervaren; je zult het zelf moeten doen. "Gedoe allemaal", ach, weet je wat pas écht gedoe is? Ik heb gelezen dat je een AA groep bezoekt of bezocht hebt. Niet naar volle tevredenheid. Persoonlijk ben ik een groot voorstander van zelfhulp; ik ga wekelijks naar een Intact groep. Daar kan ik mijn verhaal kwijt en er is altijd wel weer iemand, waar ik wat van opsteek. Ik ben er van overtuigd dat zelfhulp helpt bij het voorkomen van uitglijders en terugvallen. Mij houdt het scherp. Ik weet dat er echt wel verschillen zitten tussen AA-groepen; je zou kunnen overwegen om een andere te bezoeken als dat in de buurt is. In een aantal plaatsen heb je ook Buitenveldert groepen en Intact groepen en misschien nog wel meer. Mooi dat je weer een lichtpunt ziet en goed dat je de draad weer hebt opgepakt. Veel succes!
 4. Hé Adri, gefeliciteerd! Goed om je weer even te zien. Adri02 of Adri² zo langzamerhand ?
 5. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Mijn lichaam kan dan wel aanwezig zijn, maar het is altijd de vraag of mijn geest niet ondertussen een ommetje aan het maken is
 6. Nancy, van harte gefeliciteerd met je 5 jaar! Goed bezig! Ik heb eens gekeken, hoe het eruit zag toen ik op het jaarpact kwam staan. Tussen mij, ons, en Rudy stonden zo'n 40 deelnemers die er nu niet meer zijn. Bijzonder vind ik dat. Van sommigen is bekend waarom ze er niet meer op staan, anderen zijn met de stille trom vertrokken. Fijn dat je nu weer direct na mij komt; ik bungel nu wat minder :)
 7. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Snel weg kan wat mij betreft de 130 en 120 km. op de snelweg; gewoon alles op 100 kilometer per uur of minder.
 8. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Bukken en gauw onder de vensterbank, want daar komt mijn schoonmoeder aan!
 9. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Ogen van mij zien dat iemand vandaag 13 jaar niet heeft gedronken; een felicitatie waard, BamBam!
 10. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Meer is soms ook minder, bijvoorbeeld bij de ziekte van meer
 11. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Vanzelfsprekend, maar toch even voor de duidelijkheid: het bovenstaande is een dominobeurt en niet bedoeld als inhoudelijke reactie op BamBams zin.
 12. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Het leven is een grote komedie, dus maak er a.u.b. geen drama van.
 13. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Goed, je stopt met drinken...en dan begint het pas
 14. MijnGerrit

  Ik ben

  Hoi Quinn. Ik meende nog niet zolang geleden van je te lezen, dat je weliswaar dan geruime tijd al niet meer dronk, maar eigenlijk verder geen veranderingen merkte. Dat kon ik me niet voorstellen. Ik meen hierboven de veranderingen wel degelijk te lezen. Ik denk dat je zonder dat jaar en vier maanden niet zou hebben besloten om de stap te gaan maken, die je je nu hebt voorgenomen. En dat dat drinkend kansloos zou zijn geweest. Ik heb respect voor wat je nu van plan bent aan te gaan. Dat vereist moed. Ik hoop dat het je veel gaat brengen.
 15. Vanuit Intact worden cursussen aangeboden, die je op het internet en zonder kosten kunt doen. Via http://intactherstelzelfhulp.nl/teksten/item/bekijk/id/133 kun je kijken of er wat voor je bij zit. Ik ben er zelf nog niet echt mee bezig geweest en kan er dus weinig over zeggen. Als je hiermee aan de gang gaat en er opmerkingen over hebt, dan kun je dat hier melden of via een bericht aan mij sturen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...