Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

MijnGerrit

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  171
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

1 Volger

Over MijnGerrit

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. MijnGerrit

  Eindelijk durf ik....

  Hoi Nancy, Allereerst een hele grote HUG. Wat moet jij je slecht hebben gevoeld om weer naar alcohol te grijpen. Ik kan me allerlei situaties voorstellen die je zover zouden kunnen hebben gebracht. Ik ben er echter van overtuigd dat in die situaties alcohol geen oplossing is. Hooguit een tijdelijke ontsnapping die niets oplost, niets toevoegt, maar veel nadelen en gevaren heeft. Ik hoop dat je snel het droge pad weer kunt vinden. Je kunt dit, kom op.
 2. Hoi An, van harte gefeliciteerd met je vijf jaar droog! En doorrrrrr
 3. MijnGerrit

  Pelle drinkt niet meer

  Hoi Pelle, Wat jij beschrijft kan ik me nog erg goed herinneren. Het gaat goed...en dan realiseer je je dat je naar een grens toe gaat. Een vol jaar niet gedronken hebben. Misschien kan het wel weer een keer, af en toe. Misschien moet je zelfs wel wat drinken om te bewijzen aan jezelf, dat je weer kunt stoppen. En het dus echt onder controle hebt gekregen. Wat goed van je dat je nu, ruim van tevoren, deze bui al ziet hangen. En het benoemt voor jezelf en het hier nog opschrijft ook, deelt. Laat het niet los, laat het maar een tijdje pruttelen daarboven. Hobbel gewoon nog maar even door, zoals je het zelf noemt. Op naar een jaar, een jaar en een dag, een jaar en twee dagen...en zo verder. Eigenlijk gaat het alleen om de dag van vandaag en de rest is niet belangrijk. Hou je goed.
 4. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Uit-en-te-na besproken thuis: twee dingen eruit, één ding erin; maar ja, mijn vrouw heeft discalculi
 5. MijnGerrit

  Weer een nieuwe..

  Altijd goed om je weer even te lezen. En veel succes natuurlijk; de eerste dagen zijn vaak erg lastig. In mei 2018 was je twee maanden onderweg, schreef je toen. Dat is dus ergens mis gegaan en ik vind het knap dat je het nu weer oppakt. Hou je goed.
 6. Even voor de jubilaris: van harte, Billy Bob! En Quera ook gefeliciteerd natuurlijk. Het eerste halve jaar, in mijn herinnering is dat eigenlijk een grotere prestatie. Op weg naar iets moois!
 7. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Vanavond is een mooie avond om deze draad weer een zetje te geven:)
 8. MijnGerrit

  Voorstellen: Ietjefietje

  Een grote mag ook Iet!
 9. MijnGerrit

  GewoonDoen

  En ook dit ga je gewoon doen dus. Da's niet niks en ik vind het stoer dat je dit aangaat.
 10. MijnGerrit

  Voorstellen: Ietjefietje

  Leerzaam, dat vind ik ook altijd als ik terugkijk. Goed dat je de draad weer oppakt, Ietje. En met zo'n mooie datum
 11. MijnGerrit

  Woorddomino III

  Ambtenaar, ach, de lol is er de laatste jaren wel een beetje af
 12. Kate, van harte met dit jubileum! En veel belangrijker natuurlijk: het gaat goed met je. Heerlijk dat te horen. Ik lees dat de ontwikkeling van Kate als mens doorgaat en dat is ook mijn ervaring. Fijn dat je daarover schrijft. We hebben elkaar op de meeting van 2014 ontmoet en die meeting was voor mij erg belangrijk en heeft richting gegeven aan mijn verdere herstelproces. Dank voor de bijdrage die je daarbij hebt gehad. Big Hug.
 13. Dank voor de felicitaties! Zes jaar alweer. En nog steeds volledig overtuigd dat alcohol niets toevoegt aan mijn leven, maar alleen problemen heeft veroorzaakt en zaken van me af heeft gepakt. Het drinken is er bij mij ingeslopen. Daar waar anderen kennelijk wel maat wisten te houden, deed ik dat niet. Het duurde lang voordat ik dat echt doorhad en nog langer voordat ik kon stoppen. De redenen om te drinken zijn eigenlijk nooit negatief geweest. Omdat het lekker was, voor de gezelligheid, om wat te ontspannen, omdat het erbij hoort… niets mis mee, toch? Het is nooit mijn bedoeling geweest om mijn gezin te beschadigen, mijn lichaam, of om mijn werk te schaden of me af te zonderen van mensen. Soms moet ik mezelf dat weer voorhouden als ik een somber moment heb. Ik ben blij met hoe het nu gaat en kan het iedereen aanraden. Het kan. En het is het waard.
 14. MijnGerrit

  Pelle drinkt niet meer

  Hoi Pelle, mooi bericht! Je gaat goed en ziet de voordelen er van in om niet te drinken. Mooi man! Een dag niet drinken is heel lang, maar ook weer kort. Twee dagen niet drinken is heel lang, maar ook weer kort. Drie dagen... een half jaar...een jaar...zes jaar... Voor mij was en is het nog steeds belangrijk om wakker te blijven, om scherp te blijven ten opzichte van wat ik mijn verslaving noem. Ik heb het idee dat als ik dat niet doe, ik erop kan wachten dat ik op mijn snufferd ga. Dat zal wel even duren, maar toch. Dat wil ik niet en daarom doe ik daar wat aan. Voor mij is dat lotgenotencontact via wat maatjes en een zelfhulpgroep. Hoe sta jij hier in? Heb je ook het idee dat je scherp moet blijven, of is het nu klaar voor je? Hoe dan ook: ga goed, geniet van je leven!
 15. MijnGerrit

  Woorddomino III

  En snijden maar...probleem lost zichzelf op
×
×
 • Nieuwe aanmaken...