Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

erik

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  3958
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  25

Over erik

 • Rang
  Ervaren Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

1777 profielweergaven
 1. Wat een goede tekst, hier zit ik al mee sinds ik hier mij vanaf 2008 aanmeldde. Dit schreef ik elders laatst en past hier goed bij. Ik noem mezelf nooit alcoholist. Indien ik dat wel zou doen dan zou ik het hebben en nooit zijn.... Don't let your struggle become your identity. Zo ook met ziektes. Iemand heeft xx ziekte maar is het niet. We zijn zoveel meer dan dat label. En dan nog, ik zou gebukt gaan onder dat stigma mijn hele leven. Dank je wel mij niet gezien. Ik ben een ander mens als toen ik nog dronk. Ik hoef dat label niet meer te dragen. Ik moet niet meer drinken, ik heb een gevoeligheid voor verslaving, dat wel maar dat ik alcoholist ben NO WAY! De bekende zin ik ben alcoholist en eens een alcoholist altijd een alcoholist heeft voor mij altijd het geloof in kunnen veranderen in de weg gestaan. Dit artikel haalt nog veel meer rake argumenten aan hierbij. Dank je voor posten. Ps. Dit is met alle begrip en respect geschreven naar mensen die zich wel alcoholist noemen. Het lijkt een beetje of ik neerkijk op alcoholisten. Dat bedoel ik niet. Ik ben net als iedereen hier.... bezig adb te blijven.
 2. erik

  Treffende uitspraken

  Vind het een mooi gedicht voor een situatie dat iemand net gevallen is. Niet alleen vechten, ook acceptatie van machteloos soms voelen. Naar binnen kijken.... Ben vergeten hoe ik een afbeelding zichtbaar maak.
 3. erik

  Maandag 7 januari

  Dank voor de taart Jane... mega groot... voor iedereen een stukje..... Dank voor alle felicitaties. Fijn om hier even mijn stopdatum te vieren waar het allemaal begonnen is. Jullie allemaal veel succes met adb.
 4. erik

  Maandag 7 januari

  Dank je Rapilos Ja vind ik zelf ook oprecht jammer dat ik het niet kan bolwerken om hier ook te zijn maar als ik overal aandacht aan geef wat belangrijk is om mij heen vergeet ik mezelf. Ik denk nog wel vaak van hoe zou het op de dagdraad zijn en soms schieten wat namen van oudgediende door mijn hoofd. Meer kan ik niet.... ga je goed Rapi.... echt weg ga ik hier nooit. Daarvoor is hier te cruciaal geweest in mijn leven.
 5. erik

  Maandag 7 januari

  Mag het nog....iedereen de beste wensen doen? Ik kom hier bijna nooit meer en ben in mijn leven met alles bezig behalve drank. 07-01-2015 ben ik gestopt met drinken en vandaag mijn jubileum van 4 jaar. Volgens mijn criteria alcohol de baas. Ik heb een weekend een paar glazen gedronken. Daarom mocht ik niet op het jaarpact blijven. Maar vandaag 4 jaar geleden liep ik in tranen bij de huisarts vandaan toen ik mijn destructieve leven zo zat was. Mijn zelfliefde begon toen weer te ontstaan. De beste stap uit mijn leven. Ik wil mij niet in de schijnwerpers zetten maar wel dit punt markeren voor mezelf hier op de draad waar ik ooit begon met een dagpact. Waar ik vanaf 2007 tm 2015 vaak onderuit ging en in 2015 was ik er klaar mee. Lieve medestoppers, ik wens jullie veel succes.....
 6. erik

  Hallo. Doodeng.

  O wat herken ik dit. De illusie van controle. Ja we staan aan het roer van ons schip maar de wind en de zee doet zijn ding. Go with the flow zegt een vriendin dan tegen mij. Vertrouwen ergens dat het universum ons brengt wat goed voor ons is. Teveel van jezelf vragen zit em denk ik in het in de hand willen houden alles wat niet kan en wat zoveel energie kost. Je eigen aandeel in dingen zin is goed maar bij alles denken wat doe ik fout als reden waarom iets niet loopt zoals je wil is zo vermoeiend. Ben al heel lang niet meer op ADB geweest en kom even buurten en ben blij te lezen dat het zo goed gaat met je.
 7. erik

  Nieuws, actueel & media

  Ben fan van hoe deze man omgaat met verslavingen. Zo goed als hij kan ik het niet verwoorden. Google eens op zijn naam of lees een boek van hem.
 8. erik

  Dinsdag 22 mei 2018

  Krijg vorige reactie niet bewerkt of verwijderd? Wat ik wilde schrijven..... emoties niet uitvergroten. Jullie kennen mij en mijn dramaking kant vast nog wel. Als ik in een emotie er allemaal verhalen aan plak blaast het geheel zich op tot een luchtkasteel. Denk dat het yogajuf was die mij liet inzien dat het de dramaverhalen vooral zijn die ik koppel aan een emotie die dat effect heeft. Puur de emotie zelf laat ik juist wel in meditatie vergroot binnen komen maar dan dus zonder de verhalen. Verdriet helemaal inademen en doorvoelen en niet ingrijpen maar observeren wat het doet. Emoties hoeven niet veranderd te worden en loslaten werkt niet. Niet meer vasthouden dan laat de emotie mij los. Tenminste zo werkt dit voor mij geloof ik...
 9. erik

  Dinsdag 22 mei 2018

  The bad news is everything changes. The good news is everything changes. Mooie die je noemt de leugen zit volgens mij in dat we vergeten dat alles veranderlijk is juist in een depressie helaas. Slaap lekker....iedereen
 10. erik

  Dinsdag 22 mei 2018

  Ik zie geen verschil. Juist niet. Door het woord levensles te gebruiken maken we het gewichtig. Terwijl we juist leren door te spelen en niet zo gewichtig te doen.
 11. erik

  Dinsdag 22 mei 2018

  Ik stelde de vraag bewust zonder lang verhaal want de vraag gaat niet om mij. Het is interesse in jullie en de hoop dat we van elkaar kunnen leren. Leren in de zin van ont-dekken. Opnieuw leren wie we zijn en bewust te zijn wat we opsteken in ons leventje hier. Ik had net als Jane moeite met het woord grootste en dat we nog niet weten wat voor lessen er nog op mijn pad komen. Want idd wat is de grootste..... ik ben en dat is genoeg schreef Monster mij ooit. Die is voor mij ook heel belangrijk.
 12. erik

  Dinsdag 22 mei 2018

  Antoinette ik ken je eigenlijk helemaal niet maar wens je kracht toe....
 13. erik

  Dinsdag 22 mei 2018

  Hoe het met mij is.... Opleiding revalidatie zorg die ik helemaal niet wil moet af en kost al mijn sociale contacten en daar baal ik van Werk gaat zn gangetje maar weet steeds zeker dat ik psychiatrie en verslavingszorg wil doen. Maar werk dat zo dichtbij mij is voelt enger als revalidatie zorg.... wil hierin toch mijn hart volgen die kant op Nog steeds bezig met meditatie tantra mantra zingen voel mij steeds meer thuis in spiri wiri land. Mensen waar ik bij pas. Kennis die mij hielp toen ik het nodig had zat al een jaar in een depressie en heeft suicide gepleegd. Dat weet ik nu een week en komt hard aan. Hij is precies zo'n gevoelige open kwetsbare man als ik in wezen ben en wil zijn. Ik kon er niet voor hem zijn dat doet pijn. En het besef doet pijn dat als je echt jezelf bent de wereld zo hard kan zijn dat je er aan onderdoor kan gaan. Ik merk dat ik steeds meer mezelf durf te zijn. Minder onzeker en voiral niet meer zo verzuipen in prive leven zoveel psychisch hulpbehoefende mensen tegen te komen en de drang ze te helpen en denken dat ik verliefd ben. Zoek geluk meer in mijzelf dan via een ander en dat lijkt te lukken Drinken speelt niet meer.... Mijn antwoord op de vraag die ik stelde. Mijn grootste les is dat ik emoties niet meer wil verdoven maar juist alles wil voelen en omarmen. Geleerd dat je niet selectief kan verdoven maar dat ik met drank afgevlakt raakte. Nu beschouw ik mijn gevoeligheid als het mooiste van mij.
 14. erik

  Dinsdag 22 mei 2018

  Benieuwd naar jullie en wat we wellicht kunnen leren van elkaars lessen... Wat is de beste les dat het leven je tot nu toe geleerd heeft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...