Spring naar bijdragen

jowan

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    4.412
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    16

Alles door jowan geplaatst

  1. Goedenavond. Ik meld me voor de laatste keer aan om te melden dat ik binnen enkele dagen doodga aan een agressieve keelkanker. Bedankt dat ik hier mocht zijn, het ga jullie goed. God geeft me de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen en de wijsheid om tussen deze twee het verschil te weten. Ik meld me voor de laatste keer droog af, Voor eeuwig. Het ga jullie goed, groet Johan.
  2. jowan

    Donderdag 19 april

    Aan de pil tegen de eenzaamheid: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180418_00060030/op-weg-naar-een-pil-tegen-eenzaamheid?hkey=6d209d6adfa7270d13e7f87b70ef64b7&utm_source=limburger&utm_medium=newsletter&utm_campaign=redactie&utm_content=https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180418_00060030/op-weg-naar-een-pil-tegen-eenzaamheid&m_i=40lm3fDM3KdAXtfp3dlV76vbSOqPopcwhi45zu9OJHayzuDsLXgCistzLt25plYu1NErS2DQO_PcHXyYESTBNltJveLM0tdk1k&m_i=U87DASJqZh1x%2B_Bzenw%2BQx8SIXA6M4nVlx4XSJPqN0e_NeTRxuk0xESFvEA69TXx9oLPcSgXvYoxM6CcePbS_Hyd7N5H8J6RKy
  3. jowan

    Donderdag 19 april

    Goeiemorgen. Dagpact Senna33 jowan
  4. jowan

    Woensdag 18 april

    Droog te kooi, de rust.
  5. jowan

    Woensdag 18 april

    Ik neem geen enkel risico, mijn motto: Bij twijfel niet inhalen!
  6. jowan

    Woensdag 18 april

    @zeilbootbewoner: Welkom terug!
  7. jowan

    Woensdag 18 april

    Goeiemorgen. Dagpact: Lars jowan
  8. jowan

    Dinsdag 17 April

    Droog te kooi, de rust.
  9. jowan

    Dinsdag 17 April

    Mijn ervaringen met AD zijn geen goede. Ik had er wel psychologische gesprekken bij, maar had sterk het gevoel dat hij dacht: Ik weet het ook niet meer, dan maar Efexor erin. Het zette mijn lijf en leven op de kop, enig gunstig effekt bleef uit. Ik ben er mee gestopt, evenals met die "psycholoog". Wat ik ermee wil zeggen (en niet invullen..) is dat AD een nuttig hulpmiddel kunnen zijn NAAST andere, intensieve behandelingen. Maar ik zie het als een snijbrander om die moer maar los te branden als hij te vastgeroest zit om los te kunnen draaien. Ik ga er niet licht meer aan beginnen, sinds ik de kracht heb leren ervaren wat ik met zelfreflectie kan doen. En daar komt het weer: mijn eigen aandeel zoeken is heel vaak de bron van een oplossing voor vraagstukken waar ik mee zit, tegenwoordig. Dat impliceert dat ik als laatste zoek in pillen, zalfjes en poeders met magische krachten, vaak van zelfhypnotische aard. Mensen die daar wel in geloven en zeggen er baat bij te hebben, moeten er vooral mee doorgaan. Zo voor en na lezen we hier over de negatieve bijwerkingen van chemische preparaten.
  10. jowan

    Dinsdag 17 April

    Ik beperk medicatie-inname ook tot het bittere uiterste. Ik zie het als vervanging voor mijn middel wat diende om maar niet te hoeven voelen. Nu wil ik voelen, laat maar komen. Niet steeds even gemakkelijk, maar het is wel mijn leven. Niet meer er omheen, maar er doorheen.
  11. jowan

    Dinsdag 17 April

    Goeiemorgen. Dagpact: Senna33 AlJo jowan
  12. jowan

    Maandag 16 april

    Droog te kooi, de rust!
  13. jowan

    Maandag 16 april

    Ik maak me toch niet heus wijs dat we elkaar te lijf gingen met bijl en knots en dat daar nu mooie, snelle, slimme cruisemissiles voor in de plaats zijn gekomen van zo'n 5 miljoen per stuk?
  14. jowan

    Maandag 16 april

    Interessante waarneming. Het lijkt erop dat er positieve krachten: leren construeren, opbouwen, verbanden leggen, communicatiepatronen leggen tegen gewerkt worden door entropische krachten. Krachten die er naar streven de ordening ongedaan te maken, te laten terugkeren naar de chaos, of naar het begin, de uitgangssituatie als je wil. Zo'n krachten zijn in de natuurkunde onomstotelijk aan het werk, ook in onze omgeving. Als je aan de schuurtje geen onderhoud meer pleegt en het niet meer gebruikt wordt het binnen afzienbare tijd een ruïne. Het leren zal dus, om er iets mee op te schieten, voorspoediger moeten gaan dan de afbraak ervan. En soms heb je het niet in de hand. Vertrekt de ene president net het idee dat hij wat neergezet heeft, de volgende vrolijke kuif breekt het net zo snel weer af. En ook hij denkt dat hij iets goeds doet. Voor zijn portemonnee.....
  15. jowan

    Maandag 16 april

    Zo'n zin zou ik niet licht schrijven, ik zoek het niet meer op, ik wil er juist ver vanaf.
  16. jowan

    Maandag 16 april

    Zoiets als wat ik had met stoppen met zuipen.... Wat een waanzinnige periode als ik er nu op terugkijk.....
  17. jowan

    Maandag 16 april

    Ok, zo'n voorbeelden heb ik ook wel. Ik zat met mijn gedachten niet zó ver terug in de tijd.....
  18. jowan

    Maandag 16 april

    @Bob: Hoe vaak wil je dan van dezelfde fout steeds opnieuw leren? @nancy: Op mijn dagelijkse wandeling kom ik langs weien met ezels. Ik maak er wel eens een 'praatje' mee. Hoe vaker ik er langs kom, hoe minder ik geloof dat het stomme beesten zijn. Integendeel!
  19. jowan

    Maandag 16 april

    Tja, ik heb ook ooit eens iets gelezen van: " een ezel.........".
  20. jowan

    Maandag 16 april

    Toch maar een antwoord voordat "ik" je hele productieve middag aan gort help.... Ik heb niet echt de indruk dat berichten hier op de dagdraad een bedoeling, laat staan een diepere bedoeling moeten hebben. Gelukkig zijn er vaak wel bij die dat wel hebben en daar ben ik dankbaar voor. Het is iets zoals met ijsjes: er moet eerst een wikkel vanaf voordat je bij het lekkers komt.. Je zou het kunnen lezen en daarna zien wat het je doet, wat je er mee kunt. Wat jouw ervaringen er mee zijn. Desnoods op reageren; voel je vrij. Ik zet hier maar zeer zelden zaken neer waar ik niet achter sta. Je mag er van uit gaan dat ik het er mee eens ben, over het algemeen. Verder spreekt het inhoudelijk toch voor zichzelf, naar ik aanneem?
  21. jowan

    Maandag 16 april

    Gevonden: ''Je maakt nooit twee keer dezelfde fout. De tweede keer is het een keuze.''
  22. jowan

    Maandag 16 april

    Ok, duidelijk, thnx.
  23. jowan

    Maandag 16 april

    @Gypsy: Je bent niet thuis, kennelijk onderweg, je hebt geen mobiele telefoon......en je tikt hier berichten. Ik ben een nitwit natuurlijk, maar hoe doe je dat?
  24. jowan

    Maandag 16 april

    Goeiemorgen. Dagpact: Lente Lars Senna33 jowan
  25. Ook hier geldt weer Lars: als je je situatie kunt accepteren, hoef je niet meer in je hoofd te zitten en het te analyseren of te achterhalen wat het precies is en waar het vandaan komt. Accepteren maakt veel zaken zoveel gemakkelijker. En in je hoofd zitten is een alcoholisten-kwaal, jezelf helemaal gek en waanzinnig maken om dingen waar je toch geen invloed op hebt. Energieverspilling. Fijne nachtrust. Ik meld me droog af voor de dagpact, welterusten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...