Spring naar bijdragen

plof

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  4.052
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  21

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

1.767 profielweergaven

plof's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

 1. Ach, ik zie dat Elma een berichtje heeft geplaatst op 31-12. Oud en nieuw ging goed. Niets gedronken: gewoon gewerkt. Relatie staat een beetje onder druk omdat ik de laatste tijd noodgedwongen heel veel werk en niet zoveel vrije tijd meer heb. Waar ik echt blij mee ben, is het veel beter slapen na een jaar of twee stoppen. Met de wisseldiensten en druk werkrooster, is het een zegen om goed te kunnen slapen. En verder is het stapje voor stapje. Nog steeds. Zelfs na ruim 2 jaar stoppen.
 2. plof

  Woensdag 11 januari

  Goedemiddag, Voor de mensen die het zwaar hebben tijdens de wintermaanden: de vogeltjes beginnen weer te zingen 's ochtends vroeg. Het afbakenen en claimen door de mannetjesvogels begint weer vanaf dat het daglicht langer schijnt. In de herst was het gezang helemaal verdwenen. Als je goed luistert, hoor je de lente en de zomer al. Hier gaat het goed. Eindelijk uit de uitkering. Beetje grieperig, maar wel kunnen werken. Ben blij dat ik tegenwoordig goed slaap. Geen alcohol drinken zorgt er voor dat je wind mee hebt. Dingen vallen de goede kant op. Vaker wel dan niet. Geduld hebben en vertrouwen hebben dat het goed komt; iets wat ik heb moeten leren tijdens het stoppen. Langzaam leer ik het wel. Fijne dag iedereen!
 3. plof

  Dinsdag 15 november

  Gefeliciteerd AR! welterusten iedereen
 4. plof

  Dinsdag 15 november

  En jannigje, gefeliciteerd met je verjaardag!
 5. plof

  Dinsdag 15 november

  Even tussendoor: je kunt van het vocht van de stoofpeertjes ook heerlijke waterijsjes van maken.
 6. plof

  Dinsdag 15 november

  Natuurlijk is overleggen en praten het beste. Maar als je je grenzen niet aangeeft, dan weet een ander niet waar die liggen.
 7. plof

  Dinsdag 15 november

  Nee jen, mensen die naast elkaar wonen moeten rekening met elkaar houden. Dus je moet er júíst elke keer iets van zeggen. Er is geen enkele andere manier voor een ander om jou grenzen te leren kennen. Maar wel gewoon op een nette en vriendelijke manier. Misschien hem even op de koffie vragen. Als hij vervolgens jou grenzen niet respecteert en waardeloze normen en waarden op nahoudt, dan mag je zeker hem oordelen op zijn gedrag. Maar dan nog, moet er elke keer bij overlast actie worden ondernomen. Eventueel kan je ook met hem onderhandelen. Max een half uur. Dan weet je wanneer het begint, ook gelijk wanneer het eindigt kan je even een blokje om ofzo.
 8. plof

  Dinsdag 15 november

  Daarnaast stelt politie wel prioriteiten. Dus de politie bellen om 1 uur 's nachts is misschien voor de eerste keer wel prettig omdat je dan wel weet dat de politie komt.
 9. plof

  Dinsdag 15 november

  Jen, je kunt ook een bemiddelaar inschakelen. Of je kunt naar een keertje overdag naar het politiebureau gaan en vragen wat je het beste kunt doen. Maar uiteindelijk zal hij moeten stoppen. Anders komt de politie alsnog en eventueel worden zijn gereedschap gevorderd. Hij hoort echt zich aan de normale tijden te houden en dat mag je ook van hem vragen.
 10. plof

  Dinsdag 15 november

  Jen, de tijd tussen 10 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends is bestemd voor nachtrust. Dat betekent dat geluidsoverlast gemeld kan worden bij de politie (na eerst bij de buurman te verzoeken te stoppen). Ik denk dat het ook zo werkt in België. Overigens is na 8 uur 's avonds normaal om niet meer te timmeren, verbouwen of te klussen. En zulke normen en waarden gelden voor iedereen. Dus om 8 uur even bij de buurman langs gaan om vriendelijk te vragen of hij wilt stoppen. Om 10 uur de politie bellen.
 11. Kohtje, ik heb het niet over de uitspraak van een woord, maar het benadrukken ervan. Daar zit een verschil in gebruik van accenten. De accenten bij "hé" en "hè" zijn belangrijk voor hoe het uitgesproken moet worden. Bij het woord "en" is de uitspraak duidelijk, bij het benadrukken van dat woord in een zin komt er een accent aigu bij: "én".
 12. Goedemiddag, AR, veel succes met het stoppen! En Bol, wat fijn dat vrijwilligerswerk je goed bevalt. Hier erg druk. Het leven is rennen of stilstaan.
 13. plof

  J*n draadje

  Jen, welkom terug!
 14. Ah, een draadje voor taalfouten. Accent grave wordt vaak verkeerd gebruikt om korte lettergrepen te benadrukken. Sinds spellingswijziging van 1996 moet dat een accent aigu zijn. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over "èchte stoppers". Dat moet natuurlijk zijn "échte stoppers".
×
×
 • Nieuwe aanmaken...