Spring naar bijdragen

Voorstellen Wijntjemeer


Wijntjeminder

Aanbevolen berichten

Ik, vrouw van 60, drink sinds mijn 22ste. Van nooit drinken meteen naar excessief drinken. Een geopende fles vroeg om verorbering. Nooit, althans toen niet bij stil gestaan dat dit niet okay was. Tijdens zwangerschappen makkelijk kunnen stoppen en net zo gemakkelijk en vanzelfsprekend weer gaan drinken direct na de bevallingen.

Voorzichtig schuifel ik hier naar binnen. Lees jullie verhalen. Val in verbazing, dit gaat twee kanten op, ook naar binnen.  Vraag me af of dit iets voor mij is. Sommige mensen drinken/hebben veel minder gedronken dan ik wat maakt dat ik denk “het is toch wel erg veel wat ik drink”. Anderen drinken zó veel meer dat ik me afvraag hoe je het ooit weg hebt gekregen. Linksom of rechtsom; ik drink meer dan ik zou willen! Er zijn dagen (late avond en vroege ochtend) dat ik de alcohol verwenste en wilde dat ik er vanaf bleef. Ik geloof in de kracht van elkaar steunen, toch twijfel ik hier. Ik vraag me af of de focus op het niet drinken juist maakt dat je er veel meer over nadenkt? Ik ben 9 dagen geleden gestopt met drinken. Zo maar, baalde van het gevoel bij het opstaan, ik was het zat. Wil afvallen, mijn in omvang toegenomen buik kwijtraken. Leuke kleding kunnen dragen; als je slank bent staat alles veel leuker in mijn beleving. Ik kreeg uit onverwachte hoek hulp bij het niet drinken; twee dagen na mijn laatste glas kreeg ik een darmontsteking en daarvoor antibioticakuur. Dat gaat niet samen met alcohol. Nu dus 9 dagen droog. Vind het saai en ongezellig.  Ik vind niet dat ik voor altijd moet stoppen met drinken, maar ik moet stoppen met excessief drinken. Voor mij betekent dit elke avond een fles wijn. Het bij 1 of twee glazen houden is lastig. Ik heb 6 tot 8 uur nodig om die fles te raken. Begin meestal rond 17:00/18:00 en lig om 23:00 in bed om de 7 uur slaap te halen. Slaap al zodra mijn hoofd het kussen raakt. Ik heb meer slaap nodig; als ik de wekker niet zet kan ik zo 9 tot 10 uur slapen.

Ooit heb ik me voorgenomen om iig 1x per jaar een pauze in te lassen van enkele maanden. Dat is me tot twee keer toe gelukt, daarna dat voornemen vergeten. En daar sta ik nu. Met alcoholistenbuik en dunne benen. Waarom ik drink? Ik vind het lékker! Mag dat ook? Ik vind het gezellig. Het voelt als beloning na een dag werken. Ik geniet er van! Ik houd ook van het verdovende gevoel dat het geeft, de roes van volledige ontspanning en niets hoeven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waarom ik drink? Ik vind het lékker! Mag dat ook? Ik vind het gezellig. Het voelt als beloning na een dag werken. Ik geniet er van! Ik houd ook van het verdovende gevoel dat het geeft, de roes van volledige ontspanning en niets hoeven.

ja ik ook en de meesten denk ik, waar ik niet van hou zijn de katers, geen fut hebben om wat leuks te doen in  het weekend. Bang zijn op mijn werk dat ze het ruiken. En dan heb ik het niet eens over mijn gexondheid , mijn conditie.....

tuurlijk levert drank je wat op anders deed je het niet. En elk eerste drankje was bij mij lekker en ontspannen, maar daar bleef het niet bij. Ik dronk niets weg, vond het gewoon lekker, had alleen geen rem.

Kijk eens naar je eigen gebruik, je vindt niet voor niets dat je af en toe pauze in moet lassen. En nooit meer drinken is zo ver weg, velen zoals ik proberen het een jaar. Of in kleinere stappen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Wijntjeofmeer:

Ik vraag me af of de focus op het niet drinken juist maakt dat je er veel meer over nadenkt?

@Wijntjeofmeer, als ik drink focus ik mij alleen op het drinken.
Als ik stop met alcohol heb ik juist veel meer tijd om mij op andere dingen te focussen.
Af en toe heb ik wel trek, maar het grootste deel van de dag ben ik niet bezig met nadenken over niet drinken.
Daar heb ik geen tijd voor.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Grappig dat je zelf niet lijkt te zien dat je honger naar de kortdurende roes en ontspanning door de drank nu juist aangeeft dat je een slaaf bent van het spul. Daar heb je dan kennelijk de veel meer tijd in beslag nemende katers, het buikvet en een slaaptekort voor over.

Het klinkt een beetje als de slaaf die zich de hele dag in de brandende zon te pletter werkt op de suikerplantage om dan 's avonds even heel gelukkig te zijn met z'n bordje maïspap.

Kom op zeg. Je lijkt me slim genoeg om te beseffen dat zolang je in het verheerlijken van het gebruik blijft hangen je leven een armoedige herhaling van zetten blijft. Stap toch uit die cirkel. En voor de goede orde: minderen gaat je niet lukken, daar weten de meesten hier op het forum alles van.

 

bewerkt door Adri03
typo
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben het wel soort van eens met Adri03. Ik ben geen voorstander van ongevraagd iemand even vertellen 'hoe het zit', maar dat 'minderen' wat je hier wel eens voorbij ziet komen.....Is dat ooit wel eens gelukt bij iemand in de geschiedenis van de mensheid? 

Ik ken er iig geen voorbeelden van.

En het vergelijken met het drinken van anderen, levert dat wat constructiefs op? Je weet denk ik zelf precies of je er meer last van hebt dan dat het wat oplevert. En als ik je bericht hier goed lees, nou sluit maar gezellig bij ons aan in de rij :-)

Succes met stoppen en gestopt blijven! Blijf hier schrijven, laat ons je lezen.

Huphup! :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

20 uur geleden zei Wijntjeofmeer:

Waarom ik drink? Ik vind het lékker! Mag dat ook? Ik vind het gezellig. Het voelt als beloning na een dag werken. Ik geniet er van! Ik houd ook van het verdovende gevoel dat het geeft, de roes van volledige ontspanning en niets hoeven.

Ik ook. Denk ook vaak bij mezelf: was die shit maar niet zo slecht voor je. Was het maar niet zo'n giftige stof voor je lijf en hersenen. Maakte het maar gewoon niet zo heel veel uit... wat zou dat fijn geweest zijn. Dat het een middel was waarvan je kon zeggen: 'oke, té veel is eigenlijk niet echt goed, maar soit, er zijn ergere dingen....'

Maar dat is helaas dus echt niet het geval. Er zijn maar weinig ergere dingen voor je lijf en daarmee ook je welzijn dan dagelijks flinke hoeveelheden alcohol zuipen. Het middel torent steevast bovenaan de lijstjes van de meest schadelijke drugs die er zijn. Het is enorm destructief om dagelijks te zuipen. Het is simpelweg een flink giftige stof. En laten we wel wezen: dat laat je lichaam je ook elke keer na een avond flink doorzakken ook luid en duidelijk weten. Je kunt die signalen niet ontkennen. En de langere termijn effecten zijn ook bepaald niet van de poes. Stop eens een poosje, en vergelijk dat eens met hoe je je voelt als je al wekenlang dagelijks loopt te zuipen. Je weet hoe je je op den duur gaat voelen als het contrast iig nog kent door af en toe ook wel eens niet te zuipen. 

Dus ja, kun werkelijk ermee leven en ooit vrede vinden met je drankgebruik indien het echt een dagelijks patroon is? Ik kon dat iig niet. Ook al probeerde ik soms periodes te negeren, je blijft toch altijd met dat gevoel zitten: ik heb een probleem. En iets in je kan daar nooit echt werkelijk mee leven. Het hebben van een probleem schept automatisch het verlangen naar een oplossing. En als die er niet komt, blijft er altijd een sluimerende onvrede.

Ja kon het maar, een beetje achteloos heel je leven zuipen, en maakte het allemaal maar niet uit. Het lijkt me heerlijk, echt waar!!!
Maar je moet een enorm talent tot ontkenning naar jezelf hebben om dat tot je dood vol te houden. Ja velen lukt dat ook wel hoor trouwens, maar waar eindigt het dan meestal mee? De meeste alcoholisten worden niet ouder dan een jaar of 60. Het kan hoor... je kan op den duur natuurlijk op zo'n punt komen dat het je allemaal geen reet meer kan schelen. Maar m.i. kun je nooit echt in het reine komen met jezelf zolang je verslaafd bent aan een giftig middel.

bewerkt door Strijkbout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Strijkbout @Roberto@Adri03@Francoise@billy1981

 

Dank jullie wel voor jullie uitgebreide reacties, verwarmend om zoveel aandacht en betrokkenheid te treffen!

Ik ga proberen om in één bericht op de verschillende reacties te reageren, ik weet niet of dat werkt, try out! Roep maar als dit niet werkt voor jullie!

Dat ik verslaafd ben aan alcohol is een gegeven waar ik me goed van ben doordrongen! Daar kan ik helemaal niets op afdingen en bagatelliseer dat zeker niet voor mezelf. Een alcoholverslaving dat zich uit in enkele glazen in het weekend zou ik heel goed mee kunnen leven. Ik ben wat dat betreft en ook wat veel andere zaken betreft, zeker niet roomser dan de paus! De nadelige gevolgen van alcoholmisbruik is me meer dan bekend en mede daarom wil ik mijn gebruik minderen en ja ijdelheid doet ook mee: ik vind die buik een probleem! Niet alleen omdat die daar zit, maar vooral omdat die dáár zit! Buikvet is garantie voor vele ernstige aandoeningen. De ervaringsdeskundigen hier zeggen dat minderen onbegonnen werk is.  Ik weet niet of dat voor mij ook zo werkt. Ik wil het ontdekken, ondervinden,  maar eerst enkele maanden zonder. Fijn als ik jullie aan de zijlijn heb!:heart:

Wat ik bedoelde met “meer aan drinken denken” door hier actief te zijn is dat ik vanaf het moment dat ik besloot geen glas meer in te schenken daar helemaal niet mee bezig ben geweest! Het was even klaar, niets meer, niets minder. Juist door jullie verhalen te lezen is het niet drinken meer gaan leven. Meer aanwezig in mijn hoofd en ik betwijfel of dat goed voor mij is. Overdag denk ik nooit aan drinken! Als ik niet drink ben ik niet bezig met drinken. Zelfs als ik drink ben ik niet bewust bezig met drinken, althans niet in mijn hoofd, mijn gedachtes. Ik weet niet zo goed wat ik me daarbij moet voorstellen. Ik koester het glas niet zoals Gollum zijn precious koestert! Ik drink en onderwijl socialiseer ik, kook, kijk tv, doe wat op internet, lees of bel met iemand. Althans, de eerste vier glazen. Daarna wordt de concentratie minder om te lezen. Eerlijkheid bovenal!

Er bestaat bij mij geen angst dat anderen zullen merken dat ik bovenmatig drink. Mijn vrienden wéten dat ik graag een glas wijn drink. Beschonkenheid in gezelschap pas ik voor.  Wellicht maakt dit me dan tot een stiekeme drinker. Op mijn werk heb ik geen angst dat zij dit zullen merken. Ik kom niet met een kegel op het werk. Heb voldoende geslapen om de alcohol te verwerken. Daarbij drink ik dagelijks veel water. 3 liter is geen probleem. Bij het opstaan een halve liter en voor het slapen een halve liter en over de dag de rest in grote slokken. En zolang ik goed functioneer, mijn afspraken nakom, niemand schoffeert, hebben anderen niets te maken met wat ik privé doe!

Natuurlijk brengt de vergelijking met andere gebruikers van alcohol mij niets! Het is niet meer dan een indruk van hoe het voor anderen werkt! De alcohol brengt mij op korte termijn wel zéker iets; de roes en beleving van ontspanning en dáár ben ik ook aan verslaafd geraakt. Terwijl ik me overdag ook heel goed kan ontspannen. Op verschillende wijze. Ik loop graag, uren. Soms in volledige stilte, soms met earpods in, vaak in diepe gesprekken verwikkeld in goed gezelschap. Vandaag in Schoorl NH gelopen. Kennen jullie die trap tegen de hoogste duinen van Nederland? Hij staat gelijk aan 13 verdiepingen! Ik heb hem vandaag beklommen en het ging een stuk gemakkelijker dan 3 jaar geleden toen ik hem voor het eerst beklom. Ja, de alcoholvrije dagen werpt direct zijn vruchten af! Natuurlijk ervaar ik dat als winst! Graag meer!

We zijn na afloop op een terras neergestreken. En? Ja! Ik heb een wijntje genomen. En een tweede bij het eten. En morgen ga ik verder met niet drinken. Wat er vandaag anders was dan andere dagen is dat ik bij thuiskomst geen fles heb opengetrokken. Voor mij is dit goed. Schuldgevoel? Nee, allerminst. Gevoel van falen evenmin. Ik heb er zelf heel bewust voor gekozen en van het moment genoten.

En nu? Ik ga door met niet excessief drinken! Ik ga door met zo min mogelijk drinken. Ik ga door met niet drinken. Voor zeker drie maanden! Daarna neem ik een nieuw besluit.

En ja, hier aanwezig zijn en mijn gedachtes uitspreken helpt om zaken te relativeren. Wellicht dat het toch wél iets voor mij is.

Het is ver voorbij mijn bedtijd, maar ik wilde jullie reacties niet onbeantwoord laten! Morgen kan ik uitslapen; geen wekker. Een wandelafspraak in de middag. We gaan een rondje van 9km doen. In vergelijking met vandaag een makkie! :)

Welterusten en succes met het doorgaan! :heart:

bewerkt door Wijntjeofmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

12 minuten geleden zei Wijntjeofmeer:

@Francoise

Ik begrijp wat je zegt; het begint met vandaag en dan morgen en dan weer overmorgen niet drinken. Ik ga het doen!

@Strijkbout Het zijn 0,75L flessen, groot genoeg toch!?

Voor mij niet haha. Ik nam altijd die van 1 liter.  En daar nog 2 halve liters bier en een paar trekjes wiet bij. 

bewerkt door Strijkbout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

55 minuten geleden zei Beatrix:

"Ik weet niet of dat voor mij ook zo werkt. Ik wil het ontdekken, ondervinden,  maar eerst enkele maanden zonder. Fijn als ik jullie aan de zijlijn heb!"

En dat is wat ik gedaan heb. : na zo'n 4,5 maand ZONDER ALCOHOL wilde ik het ook ontdekken, ondervinden of het mij zou lukken.

Nou is het voor iedereen natuurlijk anders, maar.......mij is het NIET gelukt !! De eerste tijd ging het prima, alhoewel ik wel bijna elke dag een gesprek met mezelf voerde:  vandaag wel, vandaag niet, vandaag wel.....

Uiterst vermoeiend:face-icon-small-shocked: maar langzaam aan wist ik mezelf stil te krijgen en werden de kleine wijnflesjes weer vervangen door de normale fles witte wijn. En oke, er was ook wel eens een week dat ik niet dronk, maar zodra het weekend er was, mocht ik weer.......

Gelukkig kreeg ik afgelopen dagen van 2 lieve forummers een berichtje en die kwamen binnen en het was nodig om eerlijk tegen mezelf te zijn : minderen werkt voor mij NIET en eerlijk gezegd werd door al die gesprekken/discussies met mezelf duidelijk dat ik de smaak niet eens zo lekker meer vond. Dus waarom schonk ik op het laatst toch weer bijna dagelijks dat glas ( en meer) in ?? Geen idee.... alhoewel..... lichamelijke afhankelijkheid, maar zeker ook mentale afhankelijkheid. En er is maar één persoon die hier iets aan kan doe: IK. Dus ik ben weer terug en heel blij !! De waarde van dit forum heb ik dus zeker ondervonden !

Dus het ondervinden, het ontdekken heeft me  zeker wat gebracht, namelijk dat mijn eerste beslissing (eind december vorig jaar) de enige juiste was dus ik hoef niet meer te twijfelen !! Gaat het makkelijk worden?? Waarschijnlijk niet, maar ik weet dat hier mensen zijn die je kunnen helpen :lips:

Succes met je besluit !

Beatrix

De ervaring leert dat minderen inderdaad vaak niet werkt en na 3 maanden stoppen weer beginnen ook niet , je drinkt al jaren dat is niet uit je systeem in 3 maanden . 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb geprobeerd de afgelopen tijd drank/wietgebruik gewoon als 'een avondje aan de drugs' te zien (want dat is voor mij ook gewoon), en het dan bij zo'n avondje te laten eens in de zo veel tijd. Maar dat valt ook niet mee helaas. Ook dan is de verleiding groot er 'nog een avondje aan vast te plakken' en dat iedere dag weer opnieuw,. totdat je 3 weken verder bent. Dat werkt voorlopig ook echt nog niet voor mij.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Roberto:

@Strijkbout, lichamelijke afhankelijkheid merk je niet zo snel na 20 jaar (dagelijks) zuipen.
Dat merk je pas als je gaat minderen of stoppen.
Lees je eigen berichtje hierboven eens goed.

Nou ik merk er helemaal niks van als ik stop. Lichamelijke afhankelijkheid is trillende handjes, je ziek voelen als je niet zuipt, fysieke onrust, tot soms zelfs een delier aan toe. You're really really really fucked als je dat level hebt bereikt. Echt nog nooit dergelijke dingen gehad. Ben enkel geestelijk verslaafd eraan.

Ik dronk overigens ook niet iedere dag. Ik was nog wel een beetje een bewuste drinker. Bewust van de gevaren en bewust van het belang er af en toe een of meerdere dagen tussen te laten zitten. Ook niet met als bewust doel te verdoven.


Volgens mij krijg je dat pas als je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zuipt.

bewerkt door Strijkbout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Strijkbout en @Roberto


 

1 uur geleden zei Roberto:

@Strijkbout, lichamelijke afhankelijkheid merk je niet zo snel na 20 jaar (dagelijks) zuipen.
Dat merk je pas als je gaat minderen of stoppen.
Lees je eigen berichtje hierboven eens goed.

Lichamelijke afhankelijkheid, jullie bedoelen de ontwenningsverschijnselen van niet meer drinken?  Je merkt het pas al je gaat minderen of stoppen?

Zoals ik van website van Jellinek en anderen heb begrepen kan dit nogal uiteenlopend zijn en van persoon tot persoon weer anders zijn. Afhankelijk van algehele conditie, levensstijl en wijze waarop er langere tijd is gedronken.  Een alcoholist is natuurlijk niet over de hele linie een "ongezond" persoon. Als ik het bij mezelf houd heb ik weinig van de bekende ontwenningsverschijnselen ervaren. Geen delirium,  beven, trillen, misselijkheid, rusteloosheid, somberheid etc. Wél heb ik de eerste dagen het gevoel van melancholie gehad, dat zou je onder somberheid kunnen scharen. Ook moeilijker in slaap kunnen vallen de eerste dagen. En dórst, enorme dorst! Ondanks dat ik veel water drink moest ik nóg meer gaan drinken. De eerste vier dagen waren dat iets van 4 tot 5 liter per dag! Voor de zekerheid heb ik toen wel extra zout ingenomen. Naast het drinken van alcohol heb ik altijd goed gegeten: voeding rijk aan nutriënten, beperkt suikers, vet en zout. Altijd blijven bewegen en sporten. Omdat ik alleen ’s avonds dronk zat dat niet in de weg met activiteiten op de dag. Ik geloof niet dat ik ooit iets heb afgeslagen omdat ik dan geen alcohol zou kunnen drinken. In het weekend zorgde ik er altijd voor niet vóór 9 uur af te spreken zodat ik kon uitslapen. Als ik vóór 1700 dronk dan was dit altijd in gezelschap tijdens een lunch of zo en bleef het altijd bij 2 glazen. Wél heb ik me enorm moe gevoeld afgelopen periode. Wat speurwerk op internet gaf het antwoord: alcoholmisbruik zorgt voor verminderde opname van vitamine B1. Ik ben deze meteen gaan slikken samen met B-complex. Ja, het helpt tegen de vermoeidheid overdag! Vermoeidheid ‘s avonds is natuurlijk super welkom!

Later reageer ik op de andere berichten, nu eerst koken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei Beatrix:

"Ik weet niet of dat voor mij ook zo werkt. Ik wil het ontdekken, ondervinden,  maar eerst enkele maanden zonder. Fijn als ik jullie aan de zijlijn heb!"

En dat is wat ik gedaan heb. : na zo'n 4,5 maand ZONDER ALCOHOL wilde ik het ook ontdekken, ondervinden of het mij zou lukken.

Dus het ondervinden, het ontdekken heeft me  zeker wat gebracht, namelijk dat mijn eerste beslissing (eind december vorig jaar) de enige juiste was dus ik hoef niet meer te twijfelen !! Gaat het makkelijk worden?? Waarschijnlijk niet, maar ik weet dat hier mensen zijn die je kunnen helpen :lips:

Succes met je besluit !

Beatrix

@Beatrix en @Francoise

Goed van je dat je daar bent waar je wilt zijn! Ik kan me goed voorstellen dat dit als een enorme overwinning voelt. Hoe heb je het afgelopen jaar doorstaan? Ik probeer naar de "even voorstellen" van anderen te zoeken, maar het is me nog niet gelukt de eerste berichten van mensen terug te vinden.

Het heeft mij best wel een tijdje gekost voordat ik zover was dat ik er klaar voor was om te stoppen/pauzeren met drinken. Plots was het moment daar gewoon. Met idd de intentie om voorlopig even niet meer te drinken. Het "nooit meer drinken" was nog helemaal niet in me opgekomen. Zoals ik er nu insta wil ik pauzeren om in eerste instantie het visceraal vet kwijt te raken. En ik ben er zeker ook niet gerust op dat mijn alcohol gebruik tot vele andere gezondheidsproblemen zal leiden in de nabije toekomst. Ik onderken het gevaar van drinken, toch slaat dit niet om in alarm als ik het zou kunnen regulieren tot gelegenheidsdrinker. Ik wéét niet hoe dat werkt, ik weet niet wat er voor me ligt. Ik weet niet hoe ik erop zal reageren. In het verleden heb ik vaker een korte pauze ingelast, nooit echt goed nagedacht over hoe lang ik dat wilde doen. Zodra ik op gewicht was zonder nadenken weer gaan drinken en zonder discussies met mezelf het oude patroon opgepakt. Nooit de afweging gemaakt ook een gelegenheidsdrinker te kunnen worden. Als ik dit zo neerzet komt dit enorm naïef op me over. Hoezo héb ik daar niet over doorgedacht? Hoezo héb ik geen plan getrokken? In dat opzicht is dit forum een enorm goede gesprekspartner. Het zet me aan tot doordenken over mijn alcoholconsumptie. Dank jullie wel voor je bijdrage daarin! :lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag was daar een meetbaar moment van hoe het anders kan. Na mijn wandeling met twee vriendinnen zijn we in het zonnetje op het terras neergestreken. QR-code gescand en de anderen gevraagd wat zij wilden drinken. Ik kreeg dezelfde vraag terug. Mijn "Ik heb geen zin in alcohol, ik wil een koffie" werd beantwoord met "oh, dan neem ik een muntthee. En de ander: "Nou, dan ga ik ook niet aan de wijn". Daar zaten we dan met ons alcoholvrije drankje op borreltijd. Genietend van het zonnetje én ons drankje! Geen woord gevallen over niet drinken. 

Morgenavond wordt een avontuur. Dan gaan we op kroegentocht tijdens jaarlijks stadsfeest. Ik heb me voorgenomen niet te willen drinken deze avond. Ik ben benieuwd hoe ik het zal ondergaan. Andere jaren ging er heel wat wijntjes naar binnen. Dan feestten we tot de vroege ochtend. Dit jaar moet ik sowieso inbinden want moet gewoon werken de volgende dag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Strijkbout:

Nou ik merk er helemaal niks van als ik stop. Lichamelijke afhankelijkheid is ........ Ben enkel geestelijk verslaafd eraan.

@Strijkbout, ik maak zelf geen onderscheid tussen lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid.
Geestelijke afhankelijkheid heeft te maken met wat er lichamelijk in je hersenen gebeurd / beschadigd is, dat is ook lichamelijk.
En dat maakt het zo moeilijk om te minderen of te stoppen zonder uitglijders en terugvallen.

4 uur geleden zei Strijkbout:

Nou ik merk er helemaal niks van als ik stop. Lichamelijke afhankelijkheid is trillende handjes, je ziek voelen als je niet zuipt, 

Daar heb ik ook nooit last van, ik heb ook al jaren geen katers meer als ik wel veel drink.
Ik voel mij hooguit wat suffig als ik opsta, na een kopje koffie is dat weg.
Ik slik tijdens een ambulante detox wel zeer tijdelijk diazepam.
Zoals afgelopen week.
Nergens last van gehad, behalve af en toe wat trek in de middag.
's Avonds in het donker en stilte heb ik daar geen last meer van.
's Morgens als het nog donker en stil is ook niet.
Gelukkig worden de dagen weer korter.

4 uur geleden zei Strijkbout:

Volgens mij krijg je dat pas als je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zuipt.

De laatste weken dronk ik vanaf 's morgens een fles wijn, een fles sherry en een literpak 'slappe' wijn per dag.
Daarvoor alleen drie pakken 'slappe' wijn.

Stoppen is voor mij nooit zo'n probleem geweest.
Wel de terugvallen iedere keer na een aantal maanden.
Die beginnen altijd met een uitglijder, na een week een tweede, na nog een week een derde en dan weer hetzelfde dagelijkse patroon.
Daar ben ik nu met VNN mee bezig, omdat te voorkomen / te doorbreken.

Die hersenen (alcoholbrein) kunnen pas herstellen na gemiddeld een jaar geen alcohol te drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Wijntjeofmeer:

alcoholmisbruik zorgt voor verminderde opname van vitamine B1. Ik ben deze meteen gaan slikken samen met B-complex. 

@Wijntjeofmeer, het is verstandig om B1 te slikken.
Ik slik 100 mg per dag, is volgens mij standaard.

Bij B-complex moet je opletten of daar niet teveel B6 in zit.
Dat kan weer klachten geven.
De rest is niet toxisch.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...