Spring naar bijdragen

Dinsdag 28 september 2021


Claudius

Aanbevolen berichten

2 minuten geleden zei knakker:

Dat gaat wel ver. Te ver. Hoe gaat de school daar mee om? Ik hoop niet dat het als een onvermijdelijkheid bij het soort onderwijs wordt geaccepteerd.

Jawel, dit is speciaal onderwijs, cluster 4.  Dus dit betreft kinderen met een multiple psychiatrische stoornis. Vaak trauma's met adhd, autisme enz enz . Afkortingen genoeg om hier te benoemen. Op deze school hebben we ook isoleerruimtes waar kinderen tekeer kunnen gaan tegen muren enzovoort, meer is er niet. Ja, echt waar, psychiatrische problematiek bij jonge kinderen al! Stille kamers, isolatiekamers  het is wat!

Maar in ieder geval wordt er hulp geboden. Vergeet dat niet. Veel mensen doen hun uiterste best om toch nog iets te kunnen bereiken met/ betekenen voor deze kinderen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb er zelf als kleuter op gezeten en mijn pleegzoon heeft zowel op de basisschool als voortgezet onderwijs op gezeten.
Op de beiden scholen werden kinderen vastgepind tegen de grond om ze te kalmeren. Dat heeft hij nog meegemaakt. Hebben we het over vijf jaar terug. Dat mag tegenwoordig niet meer. 
Om maar even de heftigheid te benadrukken over wat zich afspeelt op die scholen. 
 

Ik ben blij dat ze jou hebben @nancy

En dat ik vroeger ook een Nancy had. Weliswaar heette hij Jan, maar toch..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach  @nancy, ik weet precies wat je bedoelt. Voor de kinderen gaan is zowel een nobel streven als wel de valkuil. Soms is er simpel weg niets meer te doen dan accepteren dat je niets kunt doen. De beschadigingen zijn te groot, de trauma's te heftig, de tijd dat je met je leerlingen kunt doorbrengen te kort. Loop jezelf niet voorbij. Heb zelf op zmok les gegeven. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@nancy wat moet dat moeilijk zijn. Heel zwaar. Mijn jongste zoon is destijds ook van de basisschool afgegaan en naar speciaal onderwijs. Daar is een vreselijke tijd aan voorafgegaan. Gediagnosticeerd met adhd en 'een vleugje' (?) ODD. Ik was de wanhoop nabij. Hij werd iedere dag in taxibusje opgehaald en vaak ging het in dat busje al mis. Ook een keer meegemaakt dat hij op school in zo'n isolatiekamer moest om rustig te worden. Nu ik er allemaal weer aan denk voel ik het verdriet weer. Nu,op de middelbare school (in kleine klasjes) gaat het goed. Alleen thuis is hij lastig, middenin de puberteit. Ik heb diep, diep respect voor jou Nancy. Ik wou dat jouw werk wat makkelijker gemaakt kon worden met minder tijdsdruk etc.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...