Spring naar bijdragen

Vandaag neem ik de 1ste niet!


Roosje01

Aanbevolen berichten

Lekker hè, al die voordelen. Ik vind het leven echt veel leuker zonder wijn en na de eerste week werd het voor mij alleen maar makkelijker op een enkel moeilijk moment na. Maar als ik op zo'n moeilijk moment toch niet drink, is de overwinning des te zoeter... alweer een voordeel eigenlijk :)
Goed dat je je iedere dag even meldt, dat houdt je scherp. Ben benieuwd naar jouw voordelenlijstje, die van mij is een prima motivatie voor me.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja @Nietmeer! Zo fijn, is me in al die jaren niet gelukt. Heb ook weinig cravings. Begrijp er niets van, net of er een knop om is. Top om te lezen @Yana dat het na een week makkelijker wordt. Ben me er nu ook heel erg van bewust dat echt niet meer mag drinken. Ook niet enkel in het weekend. Je blijft dan maar denken aan drank, waardoor ik toch weer doordeweeks liters naar binnen werk. Leven is veel mooier zo! Alcohol levert mij niets, maar dan ook niets op.  Enkel een hoop beschamende momenten en vriendschappen die kapot gemaakt zijn. Daarbij kost het je heel veel kostbare tijd, energie en het sloopt je gezondheid. Ik wil weer echt volop leven en veel dichter bij mezelf zijn! Vrijdag mijn voordelen maar eens benoemen. Inderdaad een prima motivatte Yana! Fijne avond allen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi, hoi, gaat goed hoor! Een volle week geen alcohol! De voordelen;

  • Zonder kater wakker worden en elke ochtend trots op mezelf
  • Voel me veel relaxter 
  • Zie er veel fitter uit. Geen katerkop. Hoef mijn alcoholadem, waar ik altijd bang voor ben, niet te maskeren met pepermunt. Kijk mensen meer aan omdat ik niet bang hoef te zijn dat ze rode ogen, rode neus aantreffen. (Wat klinkt dit ernstig en beschamend)
  • Handel en doe vanuit een helder en fit bewust zijn. 
  • Doe meer dingen die goed zijn voor mijn ziel. Medidatie en yoga
  • Maak meer afspraken omdat ik niet hoef te herstellen vd dagelijkse kater.
  • Ben sneller in denken en adrem.
  • Oogwit wordt steeds witter en de oogjes steeds helderder. 
  • Kan een serie kijken zonder dat ik de helft maar half volg omdat ik zat ben.
  • Alle prikkels komen binnen, maar minder als ik katerig ben, zenuwen zijn dan veel meer belast heb ik het gevoel.

Nadelen;

GEEN!

bewerkt door Roosje01
Spelfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wow, een week! Gefeliciteerd Roos! Je schreef eerder op mijn draadje dat je steeds na drie dagen terugviel, wat superfijn dat je dat eerste ‘dode punt’ nu voorbij bent. En als de euforie en het trotse gevoel er is, is het makkelijker volhouden. Wat fijn! Hou vol, gaan we samen op naar de eerste hele maand. :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Nietmeer Dank voor je woorden. Gewoon uitgezeten en nu weer een fijn gevoel over mezelf. Wel even wennen als mensen bijzondere biertjes met je willen drinken, flessen wijn willen opentrekken... Ik doe het niet. Geef een andere invulling ad avond. Eerst voelde ik  onrust en een soort leegte, maar deze opgevuld door yoga en meditatie. Daarna een heel ontspannen gevoel.... Ddlk de natuur in. Dag 10! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...