Spring naar bijdragen

Vers lid


Deirdre

Aanbevolen berichten

Hallo,

Dat is wel even een stap, zomaar iets op een “verslaafdenforum” schrijven. Ik ben Deirdre en vond alcohol de meest geweldige uitvinding ooit. Eindelijk niet meer introvert op feestjes, een spraakwaterval word ik! Maar ook m’n eigen feestje op de bank met een fles wijn vind ik oprecht gezellig. Ook als ik alleen ben. Katers heb ik zelden, ik drink tot de prettige roes inzet en hou dat vast tot ik naar bed ga.

Maar inmiddels zijn daar een fles wijn en twee glazen whisky voor nodig. Misschien nog een gin-tonic. Ik drink niet dagelijks, behalve op vakanties, maar het weekend waarin ik van mezelf mag drinken begint regelmatig op donderdag. Of woensdag. En op feestdagen. Verjaardagen. Als er vrienden langskomen. Kortom: het wordt een steeds groter probleem.

Weinig katers dus. Maar wel doodmoe, hartkloppingen, een oude kop, angstige gevoelens, m’n dochtertje van 5 die grapjes over wijn maakt... Ik wil stoppen, maar weet niet of ik daar al klaar voor ben. M’n hele vriendenkring drinkt, ik heb een beroep met veel borrels (die ik niet te doen vind zonder alcohol) en een vakantie zonder biertje op het strand: het voelt oprecht als Een Groot Verlies. 

Ik heb zondag m’n laatste drankjes gedronken en heb het voornemen om in elk geval deze maand niet te drinken. Ik zie nu al op tegen het Pinksterweekend met het mooie weer. Dit forum is voor mij echt een volgende stap: erkennen dat dit een probleem is waar ik iets aan moet doen.

Alvasr bedankt voor dit plekje en ik ga de rest van dit forum verkennen.

D.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Deirdre, zie net je berichtje binnenkomen. Welkom hier! De eerste dagen, de eerste feestdagen, de eerste vakantiedagen, ze zijn moeilijk, maar echt overkomelijk hoor! En als je ze eenmaal doorstaan hebt (en je hebt de positieve effecten van het niet drinken ervaren), dan is het heeeel goed te doen. Succes!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, heel klassiek verhaal, heel veel mensen komen zo binnen, met hun beetje vastgeroeste alcoholgewoonte die zo gezellig is dat ze er tegenop zien om ermee te stoppen. 

Maar het is vreselijk slecht voor je om zo veel te drinken. Bovendien alcohol is stilstand. Trek de stekker eruit joh. Stoppen met die zooi. Goed besluit dat je genomen hebt. En dan is een maand nog heel kort hoor. Ik zou niet gaan nadenken over een periode. Niet nadenken over hoe zal dat dan gaan op het strand. Vandaag niet drinken. Is al lastig genoeg. En als dat gelukt is dan morgen. Je gaat er heel veel van leren ook over jezelf. Inzichten waaom je eigenlijk drinkt (dronk) en hoe veel beter je je kan voelen en actiever met bepaalde dingen (problemen) aan de gang te gaan ipv ze weg te zuipen. 

Het is een nieuw avontuur en het begin van de rest van je leven. Welkom en veel succes!!

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Deidre en welkom,

Herkenbaar verhaal, ook zo met je dochter. Ben zo blij dat ik niet meer drink! Vond het vreselijk wanneer mijn kinderen iets over mijn drinkgedrag zeiden. Zijn nu pubers en die zien echt haarfijn wat er gaande is. Wat een spiegel! Jouw dochter is nu nog klein en welk voorbeeld wil je zijn...

Hier wat dingen die mij geholpen hebben met het sroppen, misschien heb je er wat aan.

Geen alcohol in huis, even alle alcohol gerelateerde aktiviteiten vermijden (geen feestjes, terrasjes, festivals, concerten, etc), vermijd het wijnpad in de supermarkt, een koelkast vol met lekker eten en alcoholvrije drankjes, vertel je naasten van je voornemen niet te drinken, een dagenteller op je mobiel (iedere dag erbij werkt stimulerend), de app "easy quit drinking" aanschaffen (is gratis) en hier regelmatig komen 

Heel veel succes op je pad! :rose: In het begin is het moeilijk, maar het is absoluut de moeite waard! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha , welkom!!

Ik had ook veel alcoholgeralteerde werkdingen, maar ga nu minder vaak en minder lang. En in die tijd heb ik dan 1 of 2 mensen echt goed gesproken. Eigenlijk beter.

Die diepe moeheid. Hij gaat weg. Echt. Zo fijn!!! Ik had ook geen katers meestal.Geleidelijk aan ga je dingen anders zien en doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind er even helemaal niks aan zonder uitzicht op gin-‘O-clock op zaterdag. Gek genoeg heb ik geen trek, weet ik zeker dat ik vandaag niet zal drinken op dag 6, maar ik voel echt een Leegte. Ik ben blijkbaar enorm geconditioneerd op “oké, nu de badkamer soppen en boodschappen doen en dan mag ik een drankje”. Als een hond die een hondenkoekje is beloofd. Vanochtend wel een frisse start met een boswandeling, maar nu hang ik volkomen inert op de bank. Niet in staat om ook maar aan het kleinste taakje te beginnen. Tips anyone? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas zal die vermoeidheid nog wel even de kop opsteken. Misschien voor nu ff relaxen met een filmpje/boek en een reep chocolade (mijn huidige remedie voor alles :D Ik kon mezelf ook ontzettend zielig vinden: iedereen kan drinken en ik niet, jank...jank... Gaat over kan ik je zeggen! Mijn stemming is nu redelijk stabiel en dat was in mijn "ik mag drinken" periode wel anders!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat zou mooi zijn als ik elke zaterdag de badkamer zou soppen, haha! Ik heb helaas niet echt vaste gewoontes behalve “iets nuttigs doen met daarna een drankbeloning”. Tijdelijk beloon ik mezelf maar met cornetto’s; het is inderdaad de gewoonte die eruit moet slijten. :-)  Dat doe je niet in één weekend jammer genoeg. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Deirdre een vervelend gevoel nu je je beloning (drank) mist herken ik hoor. Dat gaat gelukkig over. Probeer die momenten op te vangen zoveel mogelijk met bijvoorbeeld een lekker sapje drinken of een leuke activiteit doen. En soms ( of vaak ) zul je er gewoon doorheen moeten het uitzitten. Het moment dat het normaal voelde om niet te drinken weet ik niet meer goed , tijdje geleden, maar dat is het nu voor mij ( ik ben ongeveer 6 weken geleden gestopt ) en dat is dan weer een grote motivatie om door te gaan. Maar de grootste motivatie is toch wel voor mij dat ik me lichamelijk en geestelijk zoveel beter voel dan toen ik dronk. Dat wil je niet meer kwijt en dus bij trekmomenten kan dat je erdoor heen halen. Zet m op geloof in jezelf :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor mij werd het normaal, niet meteen gemakkelijk, maar normaal om niet te drinken toen ik voor mezelf had toegegeven dat ik alcoholist was,
dat ik niet maar één glas kon drinken zonder daarna op z'n minst een enorme hunkering naar méér te krijgen. Omdat ik niet ten onder wilde gaan aan een
leven dat geheel afhankelijk was van alcoholinname en besloten had er wat aan te doen begon ik op zoek te gaan naar manieren
om zonder verdoving het echte leven aan te kunnen. Aan de hand van een sponsor, de ervaringen van andere verslaafden, de 12 stappen en veel
meetingbezoeken heb ik leren om te gaan met de werkelijkheid zoals die zich aandient. Ook niet altijd makkelijk, maar ik hoef niet meer te vluchten
in een roes om door te kunnen gaan.
Het was niet het stoppen met drinken dat zo moeilijk was, dat had ik al zo vaak gedaan. Maar het gestopt blijven vergde de nodige inspanning en
het nodige 'omdenken'..  Een nederige opstelling naar het leven toe is de basis van m'n herstel. Ik kan de wereld, de mensen en hun doen en laten niet
veranderen, ik kan wel mijn manier van ermee omgaan veranderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lastige dag gisteren. Vier uur non-stop trek gehad. Zondagmiddag is mijn favoriete moment voor een drankje. Bovendien kwam m'n vader eten - we zijn allebei introvertjes, dus gesprekken gaan soms ontzettend stroef. Een smeermiddeltje helpt dan wel. :devil: Bovendien neemt hij altijd twee flesjes wijn voor me mee... Hoewel ik me mentaal goed had voorbereid, merkte ik toch dat ik met mezelf in onderhandeling wilde gaan. ("Joh, drink je vandaag twee glaasjes, geeft toch niet) Afijn: wijn ontkurkt, m'n vader heeft 2 glaasjes gedronken en dat was het dan. De rest van de fles mag de visite vandaag opdrinken. Nu zit ik fris, fruitig en kraakhelder aan de koffie. Echt ontzettend lekker geslapen.

Na vandaag wordt het weer sowieso weer makkelijker, want dat begint het werkzame leven weer!

Dat onderhandelen met jezelf: heeft iemand daar een tip tegen? Hoe spreek je jezelf toe?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Over dat onderhandelen met jezelf? Ik visualiseer dat stemmetje dat tegen mij zegt: "ach, eentje kan toch best?" als een klein (alcohol) duiveltje op mijn schouder. Je weet wel zo'n rood heetgebakerd monstertje met horentjes:devil: Dat helpt mij om er niet naar te luisteren. Ik hoor het wel, maar onderhandel er dus niet mee.

Hoe langer je gestopt bent, hoe minder dat stemmetje.

Succes:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Deirdre, welkom hier! 

Dat onderhandelen, of jezelf voor de gek houden, is kenmerkend voor een verslaving. 

Bij mij werkt het goed om er heel bewust van te zijn waar "die stem" vandaan komt en op te merken hoe sluw dat duiveltje aan het mindfucken is. 

Als je hem te slim af bent mag je dat best hard uitspreken; donder op, ik win het van je:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Deirdre:

Lastige dag gisteren. Vier uur non-stop trek gehad. Zondagmiddag is mijn favoriete moment voor een drankje. Bovendien kwam m'n vader eten - we zijn allebei introvertjes, dus gesprekken gaan soms ontzettend stroef. Een smeermiddeltje helpt dan wel. :devil: Bovendien neemt hij altijd twee flesjes wijn voor me mee... Hoewel ik me mentaal goed had voorbereid, merkte ik toch dat ik met mezelf in onderhandeling wilde gaan. ("Joh, drink je vandaag twee glaasjes, geeft toch niet) Afijn: wijn ontkurkt, m'n vader heeft 2 glaasjes gedronken en dat was het dan. De rest van de fles mag de visite vandaag opdrinken. Nu zit ik fris, fruitig en kraakhelder aan de koffie. Echt ontzettend lekker geslapen.

Na vandaag wordt het weer sowieso weer makkelijker, want dat begint het werkzame leven weer!

Dat onderhandelen met jezelf: heeft iemand daar een tip tegen? Hoe spreek je jezelf toe?

Goed joh!!!! Dat was wel heel verleidelijk die 2 glazen vlak voor je neus. Daar mag je trots op zijn.

Vwb onderhandelen met jezelf: gewoon niet doen :) Ik heb van mn eigen alcoholische ik geconclueerd dat het een verwend nest is. Want als ik er op in ga (heb ik wel eens gedaan) dan is het verwende nest niet eens blij naar vraagt het direct om een volgend glas. DAT is het wat je je moet realiseren: je hebt een craving, je geeft toe en dan blijkt dat de craving niet eens overgaat: je gaat door tot je helemaal beroerd bent. Dus het is een dwaalspoor dat hele “beloningsdrinken”. 

Niet over onderhandelen ;) 

De eerste is de makkelijkste om niet te nemen. Neem je de eerste dan kom je direct op het hellend vlak en het gaat steeds steiler omlaag.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt allemaal; ik heb er echt veel aan! Het is een broodnodig broodnuchter tegengeluid In mijn nogal alcoholische omgeving. (“Maar je drinkt alleen deze niet maand niet toch?” “Wil je echt niks?” “Je hoeft toch niet veel te drinken - neem gewoon een glaasje.” “Ohhhh... deze Pinot Grigio is heerlijk! Proef eens!”)  DIT ALLEEN AL SINDS EEN HALFUUR OP EEN BARBECUE! Alsof m’n eigen duiveltje niet genoeg is!

Afijn, vandaag weinig aanvechting, dus deze barbecue ga ik overleven!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind nu vooral het idee van “nooit meer drinken” niet haalbaar. De rest van deze maand kom ik heus wel door, ook als de drank onder m’n neus staat, maar daarna..? Ik heb jarenlang matig gedronken en denk dat dat echt mogelijk moet zijn. Maar goed, als ik niet eens drie maanden zonder red, hou ik mezelf natuurlijk vreselijk voor de gek. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zover denk ik ook nog niet vooruit, "nooit meer" wil er bij mij nog niet in. Hoeft ook niet misschien?
Eerst nam ik me voor om 3 weken niet te drinken, toen bedacht ik dat 4 weken ook wel een goed idee was, toen was ik bijna bij een maand dus dat moest ook wel kunnen. Inmiddels ben ik 6 weken onderweg en heb ik bedacht dat ik voor 3 maanden ga. En daarna... kijk ik weer verder.

Merk jij voordelen aan het niet drinken? Ik heb een hele lijst, dat stimuleert me.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...