Spring naar bijdragen

Deirdre

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Deirdre's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Deirdre

    Even voorstellen

    Volgens mij ga je er heel goed mee om. Twee flesjes zijn er geen twintig en morgen gewoon weer oppikken, met een nieuwe dag vol smaakwatertjes!
  2. Deirdre

    Vers lid

    Dagrapport: tijdens m’n werkreünie drie glazen bier voor m’n snufferd gekregen en eentje over m’n jurk. De innerlijke mens wel drooggehouden. Vond het nog gezellig ook! Het lijkt of ik in nuchtere toestand minder met mezelf bezig ben en beter kan luisteren. Nu mannen die voetbal kijken in huis met heel veel bier. Er even bij gezeten, maar nu m’n vriend voor de 14e keer Frank de Boer (of is het Ronald) nadoet, ga ik Netflixen in bed. Ook met 12 bier op, zou dat nog niet grappig zijn.
  3. Deirdre

    Even voorstellen

    Yes, herkaanbaar Debber. Mijn vriend kwam vanmiddag met een fles cava thuis (“ik weet niet of jij drinkt vandaag?”) Ik ga er niet boos om worden. Want ik zou dit zelf ook zeker kunnen doen en zeggen, tot twee weken geleden. Ineens is bij mij de knop om. Misschien gebeurt dat bij hem ook nog eens. Of niet. Het zou niet uit moeten maken voor mijn eigen pad.
  4. Deirdre

    Even voorstellen dan maar

    En doorrrrrr... Je kan dit!
  5. Deirdre

    Vers lid

    “Ik vind je niet gezellig als je niet drinkt” aldus de wederhelft. Waarschijnlijk probeert hij z’n eigen inname-patroon te valideren en waarschijnlijk heeft hij ook een beetje gelijk. Zonder alcohol kan ik erg introvert zijn en heb ik heel veel drempels en muurtjes. Maar op m’n werk heb ik juist een extraverte, leidinggevende rol (waar ik me prima bij voel, maar wel elke dag een knop voor moet omzetten). Ik ga proberen een stukje rol mee naar huis te nemen. Misschien vermoeiend in het begin, maar ik vind die stille Willie die ik thuis ben zelf ook behoorlijk saai. Behalve dat ik het lekker vind, blijkt dit voor mij dé reden om te drinken: een tikkie losser worden. Eens kijken of dat me zonder alcohol dit weekend gaat lukken.
  6. Deirdre

    Vers lid

    Ik had het hier al vaker gelezen, maar als na bijna twee weken het nieuwtje eraf is, wordt het wel lastig hoor! Juist op “gewone” momenten: ik kon altijd zo uitkijken naar m’n eerste weekenddrankje op vrijdag... Voor andere echte “drankmomenten” voel ik me nog wel goed gewapend. Zaterdagmiddag een reünie met collega’s van m’n eerste baan. (Daar namen we elke dag om 16:30 een koffiebekertje met wijn) en ‘s avonds een boel mannen en bier over de vloer die zich rondom de tv gaan verzamelen om voetbal te kijken. Dat wordt een lange dag, maar de mindset is goed. Wel even mezelf bij de les houden door hier te rapporteren!
  7. Deirdre

    Vers lid

    Wat een activiteit op m’n draadje: leuk! Ik vind het fijn dat de stap naar “helemaal gestopt” naar “een normale relatie met alcohol” hier in ieder geval bespreekbaar is. ALS ik ooit weer iets drink, dan wil ik dat in elk geval niet uit het gevoel doen dat ik het nodig heb. Gisteren had ik een feestelijke première en dan klamp ik me altijd meteen vast aan een glas champagne, letterlijk m’n houvast. Nu stond ik ongemakkelijk, maar toch vrij relaxt te kijken naar al die mensen die in rap tempo pijpjes pils en glazen champagne achterover slaan. Dat ga ik net zo lang doen, tot ik er niet meer over na hoef te denken.
  8. Deirdre

    Vers lid

    Ik dacht ineens dat 100 dagen een goed idee was. Maar blijkbaar schoot m’n brein daarvan in de paniekstand. Wat fijn dat jij zo veel voordelen kan opschrijven voor jezelf! Ik merk vooral dat ik in het weekend actiever ben (fijn!) en heel vroeg fris en fruitig wakker word (weet nog niet wat ik daarvan vind... ) Wel heb ik gemerkt dat ik sociale evenementen prima kan handelen zonder drank - ik ben ook best lollig zonder alcoholische versnapering in de hand. Ik moet alleen zelf heel bewust zelf de rem eraf gooien - want daar heb ik nu geen hulp meer bij.
  9. Deirdre

    Vers lid

    Ik vind nu vooral het idee van “nooit meer drinken” niet haalbaar. De rest van deze maand kom ik heus wel door, ook als de drank onder m’n neus staat, maar daarna..? Ik heb jarenlang matig gedronken en denk dat dat echt mogelijk moet zijn. Maar goed, als ik niet eens drie maanden zonder red, hou ik mezelf natuurlijk vreselijk voor de gek.
  10. Deirdre

    Vers lid

    O zeker Bumperjim, bijna al mijn vrienden en mijn wederhelft zijn semi-professioneel drinker. Enkelen willen wel minderen (in aantal dagen) maar stoppen is een nieuw verschijnsel voor ze.
  11. Deirdre

    Vers lid

    Bedankt allemaal; ik heb er echt veel aan! Het is een broodnodig broodnuchter tegengeluid In mijn nogal alcoholische omgeving. (“Maar je drinkt alleen deze niet maand niet toch?” “Wil je echt niks?” “Je hoeft toch niet veel te drinken - neem gewoon een glaasje.” “Ohhhh... deze Pinot Grigio is heerlijk! Proef eens!”) DIT ALLEEN AL SINDS EEN HALFUUR OP EEN BARBECUE! Alsof m’n eigen duiveltje niet genoeg is! Afijn, vandaag weinig aanvechting, dus deze barbecue ga ik overleven!
  12. Deirdre

    Vers lid

    Lastige dag gisteren. Vier uur non-stop trek gehad. Zondagmiddag is mijn favoriete moment voor een drankje. Bovendien kwam m'n vader eten - we zijn allebei introvertjes, dus gesprekken gaan soms ontzettend stroef. Een smeermiddeltje helpt dan wel. Bovendien neemt hij altijd twee flesjes wijn voor me mee... Hoewel ik me mentaal goed had voorbereid, merkte ik toch dat ik met mezelf in onderhandeling wilde gaan. ("Joh, drink je vandaag twee glaasjes, geeft toch niet) Afijn: wijn ontkurkt, m'n vader heeft 2 glaasjes gedronken en dat was het dan. De rest van de fles mag de visite vandaag opdrinken. Nu zit ik fris, fruitig en kraakhelder aan de koffie. Echt ontzettend lekker geslapen. Na vandaag wordt het weer sowieso weer makkelijker, want dat begint het werkzame leven weer! Dat onderhandelen met jezelf: heeft iemand daar een tip tegen? Hoe spreek je jezelf toe?
  13. Deirdre

    Vers lid

    Wanneer merkten jullie dat het iets normaals werd, om niet te drinken?
  14. Deirdre

    Vers lid

    Dat zou mooi zijn als ik elke zaterdag de badkamer zou soppen, haha! Ik heb helaas niet echt vaste gewoontes behalve “iets nuttigs doen met daarna een drankbeloning”. Tijdelijk beloon ik mezelf maar met cornetto’s; het is inderdaad de gewoonte die eruit moet slijten. :-) Dat doe je niet in één weekend jammer genoeg.
  15. Deirdre

    Vers lid

    Ik vind er even helemaal niks aan zonder uitzicht op gin-‘O-clock op zaterdag. Gek genoeg heb ik geen trek, weet ik zeker dat ik vandaag niet zal drinken op dag 6, maar ik voel echt een Leegte. Ik ben blijkbaar enorm geconditioneerd op “oké, nu de badkamer soppen en boodschappen doen en dan mag ik een drankje”. Als een hond die een hondenkoekje is beloofd. Vanochtend wel een frisse start met een boswandeling, maar nu hang ik volkomen inert op de bank. Niet in staat om ook maar aan het kleinste taakje te beginnen. Tips anyone?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...