Spring naar bijdragen

Het roer om


Sensitief

Aanbevolen berichten

 Ik heb zojuist mijn badkamer ff lekker uitgesopt. Heerlijk weer lekker schoon en fris. Daar zou ik voorheen op zondag echt geen zin in hebben, ik was dan op dit tijdstip druk met wijndrinker. Sterker nog, ik had eerst een hulp in huis omdat het huishouden naast het werken, kinderen en de rest te druk was. Nu heb ik zeeën van tijd over om het nuttig te besteden. Mijn hoofd zit niet meer vol met dingen die ik “moet” doen. Ik doe het en het is klaar, uit mijn hoofd! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Sensitief, hoe gaat het nu met je? Las dat je een paar dagen geleden toch aantal drankjes hebt gedronken. Je bent niet de enige die de verleiding niet heeft kunnen weerstaan. Wat is dat toch lastig he? Ik las ook dat je er voor schaamde om het hier te vertellen, en dat snap ik ergens wel want het voelt als een soort van falen. En toch zijn dit juist momenten waar we lering uit kunnen trekken. De weg naar een alcohol loos leven zal met vallen en op staan gaan, en toch willen we dat alles in een keer goed gaat. Ik doe in ieder geval weer met je mee. :-) Succes!

success-is-it-or-is-it-not.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

12 uur geleden zei Bob:

Ik herken dat. Ik ben ook aan het opruimen en schoonmaken gegaan in mijn huis. En een heleboel klussen die al jaren waren blijven liggen pak ik nu een voor een aan en maak ik af. Dat voelt reuze fijn.

Hier net zo. Ik pak vanalles aan. En hou ook tijd over voor mijn hobbys. Maar ook die klussen geven een goed gevoel, geen moeten maar lekker doen! Fijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben echt woedend op mijn ex. Hij is weer in zijn depressieve bui en uit zich narcistisch. Alweer sinds woensdag.  Net kwam hij onaangekondigd aan mijn deur staan, veel en hard praten, schreeuwen, vertellen wat wij weer allemaal niet met hem doen, dat zijn zaken niet goed gaan en wij zijn humeur goed moeten houden, dat hij nu moet werken en niet naar Koningsdag kan gaan etc etc. Hij was weer niet te stoppen en Ik heb hem met moeite de deur weer uitgewezen. Ik baal zo erg van dit gedrag en weet niet hoe ik het kan keren dat het mij niet raakt. 

Ik had een halve afspraak met een vriendin om zo Koningsdag te vieren. Heb werkelijk nergens zin meer in.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

25 minuten geleden zei bumperjim:

Koningsdag is nog 3 dagen joh, die zin die komt wel. 

Wat je ex betreft..... snapt hij wel dat hij EX is?

Nee, denk het niet. Hij kan het niet accepteren. Nu moet ik zeggen, dat ik ook een terugval heb gehad. Hij deed erg zijn best en leek te veranderen, ik werd weer verliefd. Maar helaas was dat een illusie. Eind januari hebben we iets heel heftigs meegemaakt met onze 15 jarige, toen heb ik ook weer die donkere kant van hem gezien, waarvan hij had beloofd dat dat nooit meer zou gebeuren. Nu weet ik het zeker, zolang hij niet werkt aan zijn issues is hij wie hij is. Hij gaat wel de hulpverlening in, heeft hij laatst gezegd. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben flink over de scheef gegaan.  Het kon mij ff niets schelen. Ik had zin in ontspanning, verstand op 0 en verder rust en gezelligheid. Op dat moment gelukt en onderweg naar huis flink spijt. *... moest dit nou? Thuis aangekomen snel naar de wc om te spugen. Pfff zoveel was het toch ook niet? Max 4 wijntjes.... waarom dan dit.,,, ik voel me flink dronken. Een lauw badje genomen. Hier willen inloggen .., was geblokkeerd omdat ik te vaak de mist in ging. 

Dit is mijn ergste alchoholinname ever,

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, daar ben ik weer. Wat heb ik mij laten gaan gisteren. Ik had besloten dat mijn ex mijn dag niet mocht vergallen, dus had besloten om een feestje te vieren in de buurt. Ik had wat behoefte aan sociaal contact, onder de mensen zijn en mijn boosheid te parkeren. Ik stond gezellig bij een aantal vrienden, heb geen normaal gesprek gevoerd in die enorme drukte. De gesprekken gingen ook nergens over. Vind ik dit nou echt leuk en gezellig, ik die niet van massa’s en drukte hou? De een na de andere wijn ging erin, terwijl ik had aangegeven er niet meer dan 2 zou nemen. De rem ging los, had mezelf niet in de hand. De laatste liet ik staan ... ik voelde mijn lichaam protesteren. Ik besloot om naar huis te gaan. Ik was wankel en ging slingerend naar huis. Bah...wat heb ik een hekel aan dit gedrag. Ik hoop niet dat iemand mij heeft zien lopen, ik schaam mij daar diep voor.

Ondertussen ging mijn ex door op de e-mail. Hij gaat maar door, de onverzadigbare. De trigger is mijn boosheid, het beroep dat er op mij wordt gedaan; ik moet dit en dat. Ik word rebels en denk; ik MOET niks. Ik doe lekker waar ik zin in heb, ik neem zelf mijn besluiten. Ik heb niemand nodig, ik red het alleen. 

De boosheid is niet voorbij, heb er een kater bij nu. Bah!  Ik word wel al milder. Nu goed voor mezelf zorgen. Veel water drinken, die troep moet uit mijn lijf. Het is gif voor mij. 

De wc flink onder handen genomen, alles goed ontsmet na mijn drama van gisteren. Had ik gisteren niet goed gedaan met mijn dronken kop. Wat een vertoning van mezelf... een dag om snel te vergeten en niet meer zo’n fout te maken! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat naar dat je moest overgeven. Kun je nagaan, na maar 4 wijntjes. Een teken dat je lijf het echt niet meer wil. Voel je je verantwoordelijk voor je ex ? Want dat ben je natuurlijk niet hij is een volwassen man. Met misschien nog wel een moeder ook. Hak de knoop door , verbind je aan jezelf. Ipv aan hem. Teveel ruis afleiding om goed bij jezelf te blijven. Anders blijf je in een kringetje lopen. Zet jezelf op de eerste plaats dat verdien je. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niet te snel vergeten deze dag...want wellicht komt die trigger binnenkort weer een keer langs. Wat kun je doen, heb te leren om het anders aan te pakken dan, zodat jij anders kunt reageren? Dan is het een dag geweest met een les. En kun je ook achter je laten hoe ellendig die was...de schaamte laten gaan. 

 

Succes en sterkte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@NinaIk voel mij niet verantwoordelijk voor hem, maar vind het wel naar voor hem. Zijn leven is compleet veranderd, de mijne niet. Ik woon met de meiden in ons huis. Hij is alleen en woont elders. Er zijn twee kanten aan hem, een kant waar ik van hou en een kant die ik verafschuw. Met zijn familie heeft hij gebroken, hij heeft alleen nog twee hele goede vrienden om zich heen. 

We hebben samen ook kinderen, daarover moet gecommuniceerd worden en dat is heel lastig bij ons. 

@kruidenthee67 deze ellende wil ik mezelf niet nog een x aandoen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Veel sterkte @Sensitief, wat een heftige reactie van je lijf na ' maar' vier glazen.  Wel een teken van je lijf! Ik begrijp dat je je nu verre van fit voelt. Geen makkelijke dag maar wel een noodzakelijke voor die eerste stap weer. Opstaan weer. En doorgaan. Op een gegeven moment heb ik na advies opgeschreven hoe ik me voelde na de laatste terugval. Heel confronterend, maar heel goed om op zwakke momenten te herlezen. Dan weet je weer dat je jezelf die ellende inderdaad niet nog een x wilt aandoen. 

Hou vol. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bah bah bah @Sensitief snap zo goed hoe je ervan baalt, kan het me helemaal voorstellen. Ik heb ook zo n energievretende ex. Contact tot minimum beperken helpt mij enorm. Kinderen zijn nu oud genoeg om zelf met hem af te spreken en onze communicatie eindigde toch altijf in ellende en frustraties. Hoop dat je vandaag lekker bij kan komen en goed voor jezelf zorgen.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 uur geleden zei Sensitief:

Dank je @Lente, het was ook wijn uit een beker.., kwalitatief slechte wijn, maar ik ben nogal klein en tenger en voor mij was het echt te veel en natuurlijk ook niet meer gewend om te drinken. Het blijft troep. 

 

Het is troep en het lost de problemen niet op. Het is een extra probleem erbij.

In ieder geval is je trigger hartstikke duidelijk, elk nadeel heb zn voordeel... Succes :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thnx, heb nu wat last van mezelf een slappeling vinden, mijn allergie in andere mensen. Niet gaan voor mijn doel en slachtofferen. Dit gedrag zit ook in mij. Ik weet dat het niet helpend om mezelf zo te bekritiseren, maar het is er. 

De knop moet om, weer lief zijn voor mezelf. Teruggaan waar het begon;

Heel veel stress met mijn ex. Ik voel me gespannen, heb het gevoel alle ballen hoog te moeten houden. Ik voel mij, machteloos, eenzaam en moe. Eenmaal toen het even beter met hem ging, ontstond er een bevrijding hèhè ik kan weer genieten. Hup een borrel om het te vieren. Vrijdag een ander moment, weer stress met mijn ex, nu ben ik boos en ik ga een borrel doen om te ontspannen. Weer de mist in. De borrel neem ik om te ontspannen, of ik nou boos, verdrietig, moe, gespannen of een andere emotie heb waardoor ik uit mijn kracht ben. 

Goed, nu dan; Wat ga ik doen om dit voor te zijn? Ik heb eigenlijk zoveel instrumenten om toe te passen om in mijn kracht te blijven. Waarom pas ik die niet toe? Waarom dan kiezen om op de bank te hangen en toegeven aan mijn slachtofferen. Oei.. dit inzicht doet ff pijn. Dat is wat ik doe... slachtofferen. Oké nu dit wetende, wat ga ik daaraan doen? Stoppen nu, per direct. Het was rot, ik deed mijn best, meer kon ik niet doen. Nu is het weer tijd voor zelfzorg. Uit die slachtofferrol en focus op de innerlijke stevigheid. Wat ga ik concreet doen vandaag? Eerst stop zeggen tegen slachtoffer doen... dat is een oefening:D

1. Mijn huis verder afwerken.

2. Hardlopen.

3. Rond 15 uur mijn ouders ophalen, de rest van de familie komt bij mij eten. Het is alcoholvrij. Gelukkig drinkt mijn familie niet. 

4. Ik ga genieten van de jongste telg van de familie, ze is 14 maanden. 

5. De boel opruimen.

6. Even wat tv kijken en hier afsluiten.

7. Half 11 in bed en in bed een ontspanningsoefening doen. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En je hoeft niet zo streng voor jezelf te zijn, hoor! Wat ik geleerd heb in het afgelopen jaar is om enigzins mild te zijn over mijn uitglijders. Ja, ze zijn er. En ja, ik gebruik mijn emotionele uitschieters misschien om ze te rechtvaardigen. Maar is dat niet precies de reden waarom je ooit begon met meer drinken dan goed voor je was? Jij noemt dat in je slachtofferrol gaan zitten, maar misschien is het meer "copen" met je emoties, omdat je nog niet altijd weet hoe het dan anders moet. Omarm die lessen dus maar, Sensitief!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...