Spring naar bijdragen

Etty

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    875
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    7

Berichten geplaatst door Etty

  1. 9 uur geleden zei Rosee:

    @Ettyja ze bedoelt het goed dat is idd het lastige. In ieder geval heeft ze niks meer laten horen sinds vanmiddag dus ze is echt kwaad denk ik. Ik had het aardiger kunnen brengen maar voelde me zo overvallen. Nou ja, hopelijk is het nu dan maar duidelijk.

    Mijn moeder pastte op onze katten tijdens de vakantie. Toen ik haar belde om te vragen of alles goed ging (en om interesse/dankbaarheid te tonen uiteraard) vertelde ze trots dat ze onze twee rookstoelen had afgevoerd.  Ik had deze gekregen van een goede vriend uit de erfenis van zijn moeder, hij was blij dat ze een goed huis hadden gekregen. Ze waren wat gammel geworden maar dat was makkelijk te verhelpen.  Ik was er blij mee. Dit was voor mij de grens en het laatste wat ze op dit gebied heeft gedaan.  Ik weet niet eens meer of ik boos ben geworden maar wel heel duidelijk:-).

    Ik denk dat het geven van ongevraagde hulp of advies  een verslavingselement heeft.   Je ziet een kans op waardering, erkenning, dankbaarheid, en die wordt zo aantrekkelijk dat je niet meer nadenkt over hoe het is aan de ontvangende kant om dat te krijgen.  Zolang jij je fix maar krijgt.  Door niet helder en duidelijk te zijn worden we onderdeel van de verslaving.  Desnoods ten koste van onszelf: we voelen ons nog schuldig ook! 

     

  2. @Rosee van harte beterschap:rose:

    Buiten dat het mijn grenzen qua privacy nogal zou overschrijden, zou ik me ook helemaal kapotschrikken als ik denk dat ik alleen ben en er staat opeens iemand in mijn huis. 

    Kan me wel voorstellen dat je je dan weer schuldig voelt, ze bedoelt het natuurlijk helemaal niet kwaad., zucht...

    Je kunt ook een ander slot op de deur doen en dan kijken wat er gebeurt:D

  3. Ho ho.

    Als iemand zegt: ik was bezorgd om je: dan zou je kunnen horen: ik had moeite met de stilte.  ik zou graag meer informatie willen over hoe het met je gaat.  Ik ben graag betrokken bij je. Het is een uitnodiging.  Of een vraag: ben ik belangrijk genoeg voor jou om te laten weten hoe het met je gaat? Ben je ook betrokken bij mij? 

    Dat kan prima gaan tussen twee gelijke volwassenen, waar hier sprake van is: Quinn is niet het kind van Ladyjane. 

    Het is wat anders als je moeder dit tegen je zegt.  Daar is hier geen sprake van. 

     

     

  4. 37 minuten geleden zei bumperjim:

    Mijn hond zoekt ook niet steeds de zin van alles 

    Die is gewoon hond. En een mier is gewoon mier.  Ik vind het wel aannemelijk dat we net zo zijn, en dat we het meest wel varen als we gewoon ons mensending doen. Onze menselijke behoeften vervullen. En geen grote dingen, maar die van nu, op dit moment. Steeds weer.  Het is nog een hele kunst om te weten wat mijn behoeften zijn, juist omdat ik er het etiketje 'zinvol' of 'bijzonder' op wil kunnen plakken.  Stemmen in mijn hoofd slaan de behoefte plat nog voordat ik me er echt bewust van kan worden. ''Nee, niks voor mij, dat kan ik niet, daar bereik ik niks mee, te simpel, ze zullen wel denken blabla'.  

    @hub02 dank je voor het aansnijden, het was goed voor me om er weer even over na te denken. 

    Sterkte vandaag met de kater. 

  5. 1 uur geleden zei Oskar:

    Wordt jij dan niet dol als berichtjes meer uit emoji’s dan uit woorden bestaan? Het is alsof de samenleving massaal analfabeet aan het worden is. 
    Ik ben een man van taal, en kan enorm genieten van woorden en schrijfstijl. Maar dan is de kermis koud hoor.

    Goeiemorgen,

    Ik vind emoji's wel handig in een tijd waarin bijna alles via tekst gaat en niemand meer belt.  Dat ik me niet  af hoef te vragen of iets nu leuk bedoeld is of als een belediging.  

    Zijn er al emoji's die geld kosten als je ze wilt gebruiken? 

  6. Ik heb wisselende ervaringen met therapeuten. Degene die me het meest geholpen heeft leerde me wat ik moest doen als de oude shit naar boven komt door triggers.  Dus hoe je daar dan in het nu je dingetje mee kunt doen en weer verder kunt waar je mee bezig was. Niet uitspinnen tot een groot drama met daders en slachtoffers.  Ik hoop dat ze nog lang blijft leven zodat ik af en toe voor een opfrisbeurt naar haar toe kan gaan.  Zoals ze me niet laat zeuren en weigert mee te gaan in mijn drama is kostelijk, ik lig dan vlak van het lachen. ja maar ja maar pieperdepiep.  

    Ze heeft me geloof ik geholpen bij volwassen worden. Niet meer handelen vanuit het perspectief van een kind. Ik weet niet of zij daarin de hoofdmoot was, of ik dat ook op eigen houtje voor elkaar gekregen had, met behulp van een boek of zo, of gewoon door het bereiken van de volwassen leeftijd van 55:-)

     

     

     

     

     

     

  7. lieve @Yana:heart:

    Toen ik iets naars meemaakte, zei iemand tegen me: 'zo onverdiend'.   En een ander 'ik gun jou dit zo niet' (wie gun je dit wel? denk ik dan).  Dat lijkt voor mij een beetje op: 'het is zo oneerlijk.'

    Als ontvangende partij van dit soort lief bedoelde uitlatingen merk ik dat ik me er niet beter door voel, het stoort me in mijn pogingen het leven te ervaren zoals het zich aandient. Zulke opmerkingen moedigen me aan om me te verzetten, en dat wil ik niet.  In verzet zit zoveel lijden.  

    Toch hoor ik mezelf wel eens zeggen tegen iemand dat het oneerlijk is, als iemand de ene rampspoed na de andere te verwerken krijgt.  Dan denk ik: dit gelóóf je toch niet? Ik kan op dat moment dan niks anders verzinnen. 

     

  8. Op 28-4-2024 om 10:41 zei Oskar:

    @Etty: welkom in hetzelfde schuitje. Lekker eerst een stukje varen, overmoedig het bootje laten wiebelen en uiteindelijk toch weer in het water lazeren. Ik ben wel benieuwd vanuit welke houding jij in december weer een een glas wijn inschonk.

    Je had nog een antwoord tegoed van me:). 

    Tja welke smeoes was het dit keer? Ik heb er even over nagedacht en ik denk dat de gemene deler bij mij is dat ik me een periode neerslachtig voel en er niet uitkom met wat ik heb geleerd om te doen dan.  Het is bij mij nooit zo erg dat ik de gordijnen dichtrek, het sluipt erin.    En er ontstaat een houding van dat het me niet zoveel kan schelen als het weer zou uitmonden in maandenlang tobben, zo is het leven dan toch al.  Ik wilde me heel graag een keer goed voelen,  weten hoe dat ook alweer was.  Ik was ook nieuwsgierig.  En daar hebben we het volgens mij al vaker over gehad, voor mij is het meest aantrekkelijke van alcohol dat de zelfafwijzende gedachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ik hoef jou niet te vertellen dat het er vanaf dat moment niet beter op gaat worden. Meer alcohol nodig om hetzelfde gevoel te bereiken en door het leven met een geslonken dopamine voorraad. Een leven van droogdrinken.   Ik heb de negatieve spiraal kennelijk nodig om er weer uit te komen.  En per saldo is het wel twee stappen vooruit één achteruit.  

  9. @Jac"en dat het niet aardig was, dat klopt en zo was het bedoeld maar het is wel de waarheid elke dag overspoeld te worden door hosanna verhalen over sober blijven maakt je minder scherp , In elk geintje zit een seintje, naar mijn mening zou er een draad van gemaakt moeten worden een maandverslag voor de uitglijders onder ons . "

    Was het nou wel of niet aardig bedoeld? 

    Voorkomt het vertellen van hosanna verhalen over onthouding een uitglijder? 

    Stel dat jij zou uitglijden, wat zou een maandverslag voor jou kunnen betekenen?  Een soort schandpaal effect? Je bericht komt op mij over als een soort uitnodiging tot schaamte.  

     

  10. 1 uur geleden zei Jac:

    Dat je het niet grappig vond dat is geheel persoonlijk heb het geprobeerd zo luchtig mogelijk te brengen en dat het niet aardig was, dat klopt en zo was het bedoeld maar het is wel de waarheid elke dag overspoeld te worden door hosanna verhalen over sober blijven maakt je minder scherp , In elk geintje zit een seintje, naar mijn mening zou er een draad van gemaakt moeten worden een maandverslag voor de uitglijders onder ons . 
     

    Maar wat heb je nou proberen over te brengen, ik begrijp je boodschap niet helemaal geloof ik.  Welk seintje? 

  11. Goedemorgen,

    Ik sluit aan in het rijtje geloof ik:-)

    Ben weer op een vertrouw punt aanbeland. Na een jaar of twee niet drinken af en toe een glas in december, naar mateloosheid.  Van de week bij mijn zus anderhalve fles wijn opgedronken.  En verschrikkelijk brak, gatver. De week ervoor twee glazen wijn op een terras, en onderweg naar huis een fles gekocht en opgedronken.  Is het nu weer klaar? Ik denk het wel. Het voelt wel zo.

    @Francoise:heart:

       

     

  12. 1 uur geleden zei bumperjim:

    Wat nou als je kind met een partner is die verslaafd is bv. Die er "niks aan doet" om er af te raken, voor de buitenwereld dan hè, want misschien probeert hij het driftig maar het is niet simpel.

    De verleiding is groot om dan je kind vlug uit de problemen vandaan te trekken, "nee das niks voor jou".

    De denkfout is dat het geen kind meer is. 

    Dat denk ik ook. Zonder vallen zal het niet gaan. Uiteindelijk zullen ze zelf tot de conclusie moeten komen dat iets  niet werkt.  Als ze alleen de raad van anderen opvolgt kiest ze in jouw voorbeeld misschien weer iemand uit met dezelfde issues.  

    Ik reageer er zelf niet goed op als iemand mij vertelt hoe ik moet leven, dat zoals ik dat nu doe niet goed is. Dat zal ook wel gelden voor jongvolwassenen, misschien nog meer, omdat ze graag als volwassene serieus genomen willen worden. 

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...