Spring naar bijdragen

Wanhopig...


Goedehoop

Aanbevolen berichten

Dat je dat zegt, Lars, zegt veel over jou. Jij vindt jezelf geen goed voorbeeld omdat je jezelf misschien niet goed kunt volgen.
Op jouw manier ben jij voor mij ook een voorbeeld. En of dat goed of slecht is, daar heb ik geen mening over.. voorbeeld is voorbeeld.
Ik leer voor mezelf het meest door naar anderen te kijken en dat naast mijn eigen pad/lat te houden. Belangrijk is dat ik
m'n eigen gevolgtrekkingen volg, en dat is wat ik bedoel met kritisch naar mezelf blijven.


Goedehoop, ik heb geen eigen draadje op 'wie is wie' zoals de laatste jaren hier gebruikelijk is geworden.
In 'mijn tijd' (haha... ik bedoel, toen ik hier ruim tien jaar geleden op het forum kwam) stelde je je voor bij 'wie is wie' om mensen een idee
te geven wie je bent en de rest van het verhaal speelde zich af op de dagdraad. Aan persoonlijke 'naslagwerken' werd niet zo gedaan.
En nog lees ik hier maar af en toe en zie ik dat ik een hoop informatie misloop die eerder in het dagelijkse gesprek wel aan de orde kwam.
En nog kan ik me er niet toe zetten om al die persoonlijke 'dagboeken' door te lezen en bij te houden en vooral ook te ónthouden..
Ik vond het vroeger (och, och... ) toch 'gezelliger' op het forum, toen iedereen nog door elkaar heen z'n verhaal vertelde.

(Ergens in de archieven zal m'n voorstelberichtje nog wel te vinden zijn.. maar dat is al lang niet meer up-to-date.)

Hoe het voelt om acht jaar droog te staan?
Gewoon.
Drinken is iets wat niet meer aan de orde is.
Drank, daarentegen, is voor mij nog altijd een rode lap. Gezien m'n drankverleden gaat er in bepaalde dranksituaties nog altijd een belletje rinkelen.
Niet dat ik het dan moeilijk heb, maar ik heb bij het woord drank natuurlijk allerlei associaties. Ik ben Koh, ik ben alcoholist... de rest van m'n leven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ah oke, ik begrijp het!

Ik moet zeggen, ik lees dan wel regelmatig mee maar ook ik kan soms echt niet bijhouden wat iedereen schrijft hoor. Er gebeuren zoveel dingen in ieders zijn leven en om dan al die draadjes bij te houden is gewoon niet te doen.

Ik zal nog eens in de archieven gaan zoeken naar jou verre verleden :P

Ik vind het erg dapper van je om het zo uit te spreken, dat blijf ik van iedereen vinden. Dat durf ik nog steeds zelf niet.

8 jaar....ik vind het echt een enorm lange tijd en zover vooruit kijken doe ik nog zeker niet.

Ik vind het echt bijzonder, dat je ook zegt het is gewoon niet meer aan de orde. Klaar, basta!

Respect!!:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Vasja, goed dit compliment van jou nog even te lezen.

Ik bedacht mij juist ...het is vandaag terrasje weer, ik voel mij niet helemaal top, wat zou het fijn zijn om.....

Maar inderdaad ik moet volhouden en maar gewoon blijven roepen dat ik niet meer drink. Morgen zijn we daar weer blij mee!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Vasja, lief dat je dat vraagt!! Ja hoor het gaat erg goed zelfs.

Afgelopen weekend best weer "lastige" afspraken gehad maar heb mij er prima door heen geslagen. Dat geeft moed dat ik straks rustig op een terrasje kan gaan zitten zonder wijn te moeten drinken maar het met een cola light ook prima naar mijn zin kan hebben :-)

Zondag wordt het BBQ weer, een kleine beproeving...daar hoort toch eigenlijk een koele fles rose bij.... we gaan maar voor de gezellige aanmaak limonade met ijsblokjes, ook gezellig!

Zal een even op jou draadje gaan kijken hoe je het maakt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo, voor degene die het iets kan schelen. Ik kom mij even netjes afmelden. NIet dat ik weer ben gaan drinken maar juist omdat het eigenlijk best goed gaat.

Ik ben de afgelopen tijd ook niet zoveel meer op het forum te vinden. Ik heb eerlijk gezegd het idee dat wanneer het slecht met je gaat je aan alle kanten gesteunt wordt maar wanneer het goed (lijkt) met je gaat er weinig tot geen steun meer is. Terwijl ik denk dat juist die complimenten als het wel goed gaat ook heel belangrijk zijn! Gelukkig gaat het met mij best goed en heb ik al aardig wat lastige momenten overwonnen.

Volgende week ga ik op vakantie en ik heb er volste vertrouwen in dat ik dat ook goed door ga komen. Ik sta nog op de jaarpact en zal dat volhouden ook.

Ik zal ook zeker zo nu en dan nog wel eens meelezen maar verwacht niet meer echt actief te zijn. Ik wil iedereen bedanken die er voor mij was, in het bijzonder Lieselotje, Lika, Vasja en Reacher. Bedankt voor jullie steun en ook juist de complimenten toen het wel goed ging, die hebben mij zeker geholpen om door te gaan met hetgeen ik begonnen was.

Ik hoop dat het met jullie ook zo zal blijven gaan zoals jullie zelf wensen! Zet hem op, ik geloof in jullie!! (ik zal jullie best een beetje missen :P)

Succes, Liefs van Goedehoop!!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Hi, goed hoor!! Lees nog regelmatig met jullie mee, zonder dat jullie het weten zijn jullie nog steeds een behoorlijke steun. Zo met dat mooie weer best lastig, al die terrasjes en feestjes maar we zetten door. Zo nu en dan een Heineken 0.0 en dan lukt het prima!

Gaat het met jou ook nog goed??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedzo! :lol: fijn om te lezen ^^ Ja heel goed ^^ Er zijn niet echt lastige momenten voor me. Drank zit meer in m'n hoofd van 'het voegt niets toe,  en ik krijg er hoofdpijn van'  :lol: om dan soms toch nog even te twijfelen bij een goedkope fles als we boodschappen doen in Duitsland :P

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 years later...

Pfff ben weer terug van weggeweest, helaas! En nu ik mijn eigen verhaal weer terug lees en jullie steun hakt dat er aardig in.

Na anderhalf jaar niet drinken dacht ook ik dat ik het wel aan zou kunnen maximaal 3 drankjes te drinken maar helaas. In het  begin ging het goed maar al snel werd het meer en was ik weer terug bij af. Nu sinds 19 mei de knop weer omgezet. Lichamelijk merk ik echt al verschil en voel ik mij beter maar geestelijk....wat een kwelgeest!!
Hulp is ingeschakeld en ga weer regelmatig met jullie meelezen, dat heeft mij vorige keer ook goed geholpen.

We gaan er weer voor, mede met jullie!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom terug, Goedehoop. Nu zijn er al drie die het weer eens probeerden op dezelfde dag hier terug en voor mij is dat een extra duidelijk signaal dat ik dat niet eens meer wil proberen. Ik hoop dat jij ook weer mooi aan de veilige kant van de streep kunt blijven. Dat alcoholbeest is het niet waard om zijn zin te geven.

Sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Bob:

Welkom terug, Goedehoop. Nu zijn er al drie die het weer eens probeerden op dezelfde dag hier terug en voor mij is dat een extra duidelijk signaal dat ik dat niet eens meer wil proberen. Ik hoop dat jij ook weer mooi aan de veilige kant van de streep kunt blijven. Dat alcoholbeest is het niet waard om zijn zin te geven.

Sterkte!

Ik hoop inderdaad dat het voor mij de laatste keer is geweest..... vreselijk zo’n verloren dag....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...