Spring naar bijdragen

Onbekend

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    113
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Onbekend geplaatst

  1. Onbekend

    Boekendraadje

    Leuk inspirerend boek: Miracle Morning van Hal Elrod.
  2. Onbekend

    Moeps

    Ja zeker, morgen weer droog. Gelukkig binnen de perken weten te houden. Maar fout is fout.....
  3. @Clare ik heb ook last van depressieve klachten. Maar ik ben er echt van overtuigd dat ik die grotendeels te danken heb aan mijn drankgebruik. Een vicieuze cirkel waar je in komt te zitten. Soms ‘slinger’ ik er weer uit. Omdat ik op eigen kracht en met doorzettingsvermogen soms een heel eind kom. Ik sla dapper van me af en trek ten strijde. Maar dan slaat hij altijd weer genadeloos toe, mijn drankduivel. Ik zou willen dat ik die TSM kon inzetten als oorlogswapen en daarmee een einde kon maken aan deze strijd. Ik kan helaas pas over een maand terecht bij mijn arts.... hopelijk niet naar de knoppen voor die tijd....
  4. Onbekend

    Moeps

    Herkenbaar. Tot het moment dat je eraan toegeeft (zoals ik vandaag) en weer in 1 klap beseft waarom je ermee wilde stoppen. Ik ervaar ook die vermoeidheid als ik niet drink. Maar deze is vele malen erger als ik weer wel drink. En we maken natuurlijk járen misbruik van onze lichamen. Herstel kost energie, dus het is wel logisch dat het even duurt voordat we ons écht beter voelen. Geef het dus nog wat tijd en begin niet zoals ik weer bij af!
  5. Onbekend

    Weet niet hoe

    Fijn dat ik iets kon bijdragen! . Ik ben zelf dit weekend weer de mist in gegaan. Hoop snel weer de juiste modus te vinden!
  6. Onbekend

    Jaarpact

    Bij mij is het mislukt helaas.... ik meld me weer als het goed voelt.... iedereen sterkte gewenst hier.
  7. Oh ik begreep juist dat je het vrij lang kon gebruiken. Juist omdat er steeds langere periodes tussen gaan zitten dat je drinkt (en dus het medicijn ook steeds langer niet neemt). Ik zal het eens vragen aan de arts als ik er weer ben. Ik ben toch wel nieuwsgierig geworden naar de methode. Omdat veel mensen echt anders tegen alcohol aan gaan kijken na verloop van tijd en het dus geen ‘issue’ meer is. Fijn lijkt me dat. Rust...
  8. Bedankt voor je reactie Clare. Waarom ben je destijds met de methode gestopt als ik vragen mag?
  9. Ja dat is het, ik denk dat het voor iedereen toch echt een andere weg is die hij/zij bewandelt. Iedereen kijkt wat het beste past. Met elkaar bereik je meer. Vandaar ook de vraag of er iemand ervaring mee had. Ik had er nog nooit over gelezen of gehoord. Refusal etc wordt wel over gesproken. Nou ja, ik weet in ieder geval dat ik voor de ervaringsvraag over TSM niet hier hoef te zijn. Bedankt voor de reacties! Fijne zondag nog.
  10. In eerste instantie is het wel de bedoeling dat je bij ‘trek’ gewoon een drankje drinkt. Volgens de arts drinken de meeste mensen als ze het medicijn genomen hebben direct al veel minder (omdat het gewoon neutraal in de hersenen wordt ontvangen). Steeds als je een moment verwacht dat je normaal gesproken gaat drinken neem je van te voren het medicijn. Als je niet verwacht te drinken dan neem je niets. Maar dan kan je ook gewoon echt niet drinken, anders gaat het effect verloren. Voor sommige mensen zou het betekenen dat ze in het begin dagelijks het medicijn zouden moeten nemen. Voor mij is dat inmiddels niet meer zo. Ik kan vrij lange periodes zonder, alleen sluipt er altijd een moment in dat ik denk ‘er wel 1 te kunnen nemen’ en dan wordt het direct veel te veel. Volgens de arts zou het haalbaar moeten zijn om in combinatie met het medicijn het eerste jaar door te brengen en per gelegenheid niet meer dan 2 drankjes te drinken (iets wat normaal nooit zo lukken, als ik begin dan is het hek van de dam). Vaak drinken mensen na 12 maanden nog maar eens per maand een kleine dosis en kan daarna volledig gestopt worden. Mij lijkt het prettig dat ‘het dan uit je systeem is’. Je hersenen leggen geen positief verband meer met alcohol..... Maar goed, ik begrijp de weerstand ook wel. Ik vroeg me alleen af of er mensen op het forum waren die er al ervaring mee hadden. Ik ga nog eens goed in de materie duiken en op een later moment beslissen of dit voor mij iets kan zijn... ik lees alleen dat zoveel mensen ook na lange tijd droog staan nog worstelen. Dat zou hiermee voor een deel verleden tijd kunnen zijn en dat lijkt me heerlijk!
  11. Het is dus meer de bedoeling om door middel van het medicijn je houding ten opzichte van alcohol te veranderen. Zodat je dus gemakkelijker zonder kan. Het wordt dan gewoon niet meer belangrijk. Ik denk dat lang stoppen een zelfde soort effect kan hebben (al hebben je hersenen nog steeds in het geheugen staan dat alcohol drinken fijn is), maar dit medicijn helpt je sneller in die staat te komen. En ja, het blijft een chemisch medicijn. Maar als het iemand binnen een half jaar helpt om nuchter te blijven dan denk ik dat de positieve effecten de negatieve overstijgen....
  12. Het zou je hersenen moeten ‘herprogrammeren’. Als je drinkt ervaar je niet meer het geluksgevoel en dat zou je onverschillig maken ten opzichte van alcohol. Perfect lijkt mij, dan is het geen issue meer. Veel mensen leiden na behandeling een vrijwel nuchter leven is me verteld, maar kunnen op momenten toch een drankje drinken. Betekent wel dat je altijd dat medicijn op tijd moet nemen. Ik zou het willen proberen eigenlijk....
  13. Is er iemand op het forum die dit geprobeerd heeft? Het is een suggestie van mijn arts, omdat er zoveel mensen écht door geholpen zouden zijn.
  14. Onbekend

    tegen de 40, ben het zat...

    Het heeft tijd nodig. Maar 1 ding is zeker; alcohol maakt alles erger. Hou het stoppen vol en misschien moet je eens kijken of mindfullness iets voor jou is. Kalmeringsoefeningen doen om de spanning een beetje te verminderen. Bij mij was het vorige stoppoging zo dat ik na 2 weken weer goed sliep. Dat is ook per persoon verschillend, maar ik hoop voor je dat je snel wat rust vind. Hou vol!!
  15. Onbekend

    tegen de 40, ben het zat...

    Inderdaad welkom. De eerste tijd moet je ff doorheen. Maar je zal al snel verbetering merken. Straks slaap je weer als een roos en met een beetje frisse lucht en beweging worden de angstgevoelens ws snel minder. Sterkte!
  16. Onbekend

    Dagboek Bilo

    Ik heb ook veel gelezen over de positieve werking van positieve gedachten. Ik denk ook echt dat je hersenen een soort ‘verbinding’ maken als je dat traint. Ik merk in ieder geval het tegenovergestelde als mijn hoofd vol zit met negativiteit. Dan word ik gewoon somberder. Maar Bilo, het maakt niet uit of het voor iemand anders niet werkt. Als het voor jou maar werkt toch?
  17. Onbekend

    Terug van weggeweest

    https://www.scarymommy.com/signs-high-functioning-depression/?utm_source=FB
  18. Onbekend

    Terug van weggeweest

    Ik heb net een artikel gelezen over ‘high functioning depression’ en het leek wel of het over mijzelf geschreven was....
  19. Onbekend

    Hallo. Doodeng.

    Voor mij blijft het een kwestie van signalen in mijn lijf leren herkennen. Bepaalde signalen die er komen ‘als het al te laat is’ herken ik nu goed. (Angst, depressieve gevoelens, drank, niet tegen onverwachte geluiden kunnen, niet uit mijn veilige omgeving weg willen, noem maar op) Ik ga proberen om de signalen een stadium eerder te gaan herkennen, want ik weet zeker dat die er zijn.... veel sterkte!
  20. Onbekend

    Terug van weggeweest

    Dus besloten hier ook wat liever in voor mezelf te zijn. Een ochtendje skippen in de sportschool, om helemaal niks te doen....moet kunnen. Iets vergeten.... kan iedereen gebeuren. Even de lat iets minder hoog leggen. Als we er maar nuchter bij blijven!
  21. Onbekend

    Terug van weggeweest

    Oh wat een heerlijke herkenbaarheid . Maar het is altijd mijn valkuil gebleken. Teveel hooi op mijn vork en dan een gevoel van falen creëeren als het me allemaal niet lukt....
  22. Onbekend

    Terug van weggeweest

    Wat ik van mezelf merk is dat ik niks, maar dan ook niks met mate kan doen. Als ik thee drink, drink ik een hele pot leeg. Ga ik sporten dan ‘moet’ ik gelijk van mezelf minimaal 4 keer per week. Ga ik lezen, lees gelijk het hele boek....die mateloosheid breekt je op. Misschien moet ik daar eens mee aan de slag... zal wel in de aard van het beestje liggen. Herkent iemand dit?
  23. Onbekend

    Eerste dagen

    Vanuit eerdere stoppogingen weet ik dat het vinden van afleiding heel goed helpt. Inderdaad wandelen, mediteren, lezen of iets anders wat je leuk vind om te doen (maar nooit tijd voor had omdat er wijn gedronken moest worden ). Ook helpt het mij om alternatieve drankjes te vinden; ik ben nu gek op verse gemberthee en spuitwater met limoen en munt. Ook waterijsjes doen het de eerste periode altijd goed!
  24. Onbekend

    Terug van weggeweest

    Ga ik ook aan deelnemen Beter
  25. Onbekend

    Wanhopig...

    Inderdaad weer stap voor stap. Vandaag gaat het lukken. Hoop voor jou ook. Succes!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...