Spring naar bijdragen

anopje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

anopje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. anopje

    tegen de 40, ben het zat...

    Kan nog steeds niet slapen. Juist omdat er nog zoveel werk komt waar ik mij al week zorgen over maak dat alles mis gaat. Dat is ook de rode draad in mijn leven. Dit is van mij oo toepassing. https://www.google.nl/amp/s/www.psyq.nl/angststoornis/veelgestelde-vragen/definitie-angststoornis-dsm-5%3famp=1 alcoholmisbruik is denk ik een gevolg. Als ik nu op een knopje kon drukken en ik zou vreedzaam heel snel dood neervallen dan wist ik het wel.
  2. anopje

    tegen de 40, ben het zat...

    Ik mag het hopen. Laatste biertje is ruim 2 dagen geleden nu. Lichamelijk niet echt verschijnselen. Wel extreem veel spanning en angst maar ik heb altijd al faalangst en spanningen gehad. Ook een van de redenen om veel te drinken. Dus of dat echte ontwenningsverschijnselen zijn of mijn psyche Nog geen behoefte weer aan bier gehad.
  3. anopje

    tegen de 40, ben het zat...

    Ik moet nog wat lopend werk en zaken afmaken. Ook eigenlijk stress gedoe waar ik niet omheen kan. Een collega vroeg mij hem te helpen en ik kan nauwelijks nee zeggen, nu al spijt. Als alles afgerond is wil ik een tijd vrij nemen, sporten, reizen, vrienden bezoek, etc. Trouwens ik heb ook perioden gehad dat ik nauwelijks alcohol dronk. Of een flesje los maakte en de helft liet staan en fris pakte. Dan was dat een periode van geluk en relatief weinig zorgen. eigenlijk als ik een relatie had. Maar goed ik heb relaties al een paar jaar effectief afgezworen aangezien bij een breuk ik in een enorme depressie kom tat aan psychiaters en medicatie en alles aan toe :') Zonet potje thiamine (b1) gekocht. wil de eerste weken elke dag 1 tabletje slikken om tekort op te vangen. De onrust/angst komt nu bij vlagen heel kut.
  4. anopje

    tegen de 40, ben het zat...

    Dank allen. Qua lichamelijk zaken zoals beroerd voelen, trillen, zweten heb ik geen last als ontwenning nu naar zeg 40 uur. Alleen qua angst, onrust en slapen heb ik last. Ook heb ik geen waanbeelden tot zover of het zien van beestjes. Vanmiddag maar eens flesje spa rood halen, dat drink ik ook graag. Ben ook rook verslaafd maar die verslaving aanpakken wacht ik nog ff mee. Lijkt mij geen goede combi beiden te doen
  5. Hallo Allen. Ergens rond mijn 15/16 begonnen met drinken. Met uitgaan, feestjes, etc.Toen al teveel maar dat was "normaal". In mijn studententijd ging dit verder. Ik zat en zit ook met mijzelf in de knoop en heb daarvoor ook al prof hulp gehad maar daarbij kwam nooit mijn alcoholgebruik echt naar voren. de laatste 10 jaar veel tegenslagen, stress en angst. De oplossing was dus elke dag drinken. Het eerste biertje trek ik direct na het werk thuis los en dan volgden er gemiddeld nog 9 pijpjes/blikjes bier. om 8 of 9 naar bed, vaak flink aangeschoten om midden in de nacht wakker te worden rond 4 a 5 uur en niet meer kunnen slapen. Ik heb het idee dat (faal)angst en stress waardoor ik drink juist erger worden door drinken en ook merk ik dat ik weinig tot geen energie meer heb, geestelijk moe en geen toekomst meer zie zag. Ik ben constant bang om fouten te maken en dus weer een reden om te drinken. Al een jaar wil ik stoppen maar ik vond steeds excuses. Echter de laatste maanden nam de weerzin steeds meer toe en de laatste twee weken heb ik bewust minder alcohol gekocht. Want wat er niet thuis is kun je ook niet opdrinken. Zaterdag heb ik nog gedronken. stuk of 8 blikken bier en ik voelde mij zo kut en de dag erna (qua gevoel, weer gedronken). ik wil ervan af, ik wil mijn leven terug. Ik wil af van mijn angsten en alcohol helpt daar niet bij ook al denk je dat. Qua symptomen van alcoholmisbruik herken ik: trillen/zweten (soms, laatste tijd niet meer). slecht slapen, geestelijke verwarring, depressie en psych aandoening (angst) en slecht eten. Gisteren geen druppel gehad en miste het ook niet echt. Ja een moment maar toen werd ik ook misselijk van idee om weer te drinken. Ik heb mij ingelezen over de ontwenningsverschijnselen. na 24uur onthouding zou je lichamelijk op een piek moeten zijn qua ontwenningsverschijnselen. Daar heb ik nauwelijks iets van gemerkt. en ook vandaag nog niet. Enige waar ik last van heb is slecht slapen maar dat schijnt dus langer te kunnen aanduren. Waar ik mij bezorgd om maak is dat angstgevoelens erger kunnen worden aangezien ik nog wel moet werken en bang ben om fouten te maken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...