Spring naar bijdragen

Ik ben


Quinn

Aanbevolen berichten

Balen voor je Quinn dat je in je valkuil gestapt bent. Wel heel herkenbaar wij Zorgen wel voor redenen om te kunnen drinken ook als ze er wellicht niet zouden zijn. En nu dus 1xdag aan toegegeven maar je herpakt jezelf nu toch weer?! Dus je bent niet helemaal de vernieling in gestort. Het is niet zo dat je bent weggestuurd of dat je al een week in coma ligt. Kortom het had ook erger kunnen zijn maar je realiseert je na 1 dag dat dit niet de weg is. Dat je alles en iedereen en vooral jezelf voor de gek houdt. Dus hoppakee de draad weer oppakken en ga lief zijn voor jezelf door niet te drinken en dat ook tegen jezelf te zeggen. Je bent Geen mislukking je bent verslaafd en daar hoort vallen en opstaan bij. Succes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, natuurlijk zijn er wel degelijk sancties. Ze vonden me ook niet heel geestig toen ik zei dat het maar twee glazen waren, omdat m'n geld toen op was. En ja, ik zal me beter gaan gedragen en me aan regels houden en zelfs stoppen met vloeken. Want ik wil er toch echt niet uitgegooid worden, geloof me. Dus dat wordt minder dwarsliggen en proberen ook mee te werken als ik er het nut niet van inzie. En in het uiterste geval kan ik altijd nog naar huis bellen voor een cynische terechtwijzing. Zoals mijn vriend zei als je niet behandeld wilt worden, kom dan gewoon naar huis. Dan ruim ik over een jaar of twee de rommel wel achter je op. En nee, dat wil ik inderdaad niet. Dus loslaten, doorzetten en tanden nou eens niet op elkaar zetten, maar van elkaar halen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik bedenk me dat wij een deal hadden meneer Quinn. Hm, we zien het door de vingers. De deal blijft staan. Mijn voorstel is om volgend jaar juni ergens wat af te spreken. Dan proosten we met een glas fris op onze nuchterheid van ik een jaar en jij een half jaar. Deal? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag een soort tik op m'n neus gehad van de psycholoog. Niet letterlijk. Ze zei een paar dingen die ongeveer neerkwamen op joh, dat drinken en dat drankprobleem leidt leuk af van waar het echt om gaat, dus zullen we ons liever niet daar op richten? En misschien heeft ze wel gelijk. Een drankprobleem is zo duidelijk. En dan daar de focus op en de energie in en hard werken, soms uitglijden, weer opkrabbelen etcetera. Want ja, dat drankprobleem hè, daar moet je echt wat mee. En intussen dus rustig om de problemen heenlopen, want hé, dat drankprobleem, daar moet wat mee. Zodat ik inderdaad niets met de rest hoef/kan, want hé, ik ben druk bezig met, jawel, drank. Of drinken. Of niet drinken. En niet met de rest. Wat nou diagnose PTSS, eerst maar eens van die drank af. Hoezo depressie, die drank zit in de weg.

 

Hmm, volgens mij heeft ze gelijk en is mijn drankprobleem (hoe reëel ook) inderdaad een dankbare afleidingsmanoeuvre.

 

Als ik dit zo opschrijf, klinkt het overigens als een wijd openstaande deur intrappen. O well, mijn draadje, mijn gezeur.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Daarom drink je ook steeds wel weer om niet met die andere dingen bezig te hoeven zijn. Althans zo gaat het altijd bij mij. Aan de slag met die andere dingen is eng en moeilijk dus hoppatee weer drinken. Dan houden we dat probleem in ieder geval in stand kan de rest lekker blijven rusten. Dus zet de deur voor jezelf open om de andere problemen aan te gaan en zorg dat je drankprobleem geen voorliggende problematiek meer is!

En hierbij zeg ik het ook maar weer eens hardop tegen mezelf

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee. En ja. Ken je dat spreekwoord spijt is niet voldoende, inzicht zou beter zijn geweest? Dit is dan een stap richting dat inzicht, misschien kom ik dan eens van die eeuwige spijt (en schaamte, schuld, zelfdestructie, boosheid) af. Door meer inzicht te krijgen in het wat en waarom en daardoor eindelijk eens echt wat op te kunnen gaan lossen. Ik vind het moeilijk om me hierin kwetsbaar op te stellen, omdat ik aan de schuld- en schaamtegevoelens onderdoor ga. Ondanks al die opmerkingen dat het niet mijn schuld was en mij niets te verwijten valt. Wat ik objectief en rationeel en vooral bij andere mensen ook echt vind. Maar voor mezelf ligt het anders. Omdat ik een slecht, waardeloos, overbodig en ongewenst stukje mens ben en anderen niet. Ah kijk, zie daar de kern. Hoewel ik rationeel prima kan beredeneren waarom dat niet klopt, is het wel wat ik geloof en zelfs zeker weet. Dan is bezig zijn met drinken of het oplossen van dat drinken toch echt een stuk gemakkelijker.

 

Verder voel ik me vandaag binnenstebuiten gekeerd, aan mijn enkels opgetild en uitgeschud. Echt, ik word zo coöperatief na stommiteiten uithalen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oei oei... slecht, waardeloos enz. Wat moet het afschuwelijk en ondraaglijk zijn om dat van jezelf te vinden.

Ik begrijp wel dat 'nee joh, dat ben je niet' nergens op slaat. Een meisje met anorexia is dik.

Quinn, waar je nu zit, dat is toch een verslavingskliniek?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...