Spring naar bijdragen

Terug van weggeweest


Sita2

Aanbevolen berichten

En vlak voordat ik de computer wil afsluiten lees ik deze: "Soms moet je een grote punt achter iets zetten.''

Mooie afsluiter voor vandaag.

Droog.

 

Vreemd, drukte op bewerken door typo en toen was het bericht weg. Nu met quote weer terug.

Welterusten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moeilijke opdracht achter de rug. Voel me rot. Absoluut geen behoefte om te drinken. Een van zwakke plekken is ruzie en onmacht, triggert veel :(  Ik heb al wat opgeschreven in mijn dagboek, zal nog wel doorsudderen ben ik bang. Zo eerst eens checken of het weer rustig is, dat zal al een hoop schelen qua onrust.

bewerkt door SvDolphin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Sita,

 

Ook ik ben hier na een hele tijd weggeweest te zijn. Ik heb je verhaal gelezen en ik ben ook met mijn gezin naar een tropische eiland gegaan ruim 2 jaar geleden. Wij zijn inmiddels weer terug in ons eigen huis in Nederland. Het zou 3 jaar duren maar het is 2 jaar geworden omdat mijn man ontzettend hard moest werken, echt bij het gekke af. En ik kon niet wennen. Wij hebben nog 2 jonge kinderen en ik zat veel alleen in huis. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Erg eenzaam en ontheemd heb ik me gevoeld. En dan nog die worsteling met een overijverige inner critic en alcohol. Het is niet makkelijk en ik wens je heel veel sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het niet drinken kost me tot nu toe relatief weinig moeite. De inmiddels bekende zeurstemmetjes komen wel langs hoor, die steeds gemakkelijker te herkennen zijn.

 

Gisteren kwam wel een langs die lastiger is en super gemeen. Opeens tijdens iets wat ik aan het doen was: "Je denkt nu wel dat het anders is, maar uiteindelijk lukt het je toch niet.'' Wat een * stem is dat zeg. Ik gaf hem bijna gelijk. Ik heb erover nagedacht en besloten deze stem nu opzij te zetten en als hij hardnekkig is ''donder op'' te geven.

 

Vandaag begonnen met een lekkere lange wandeling met de hond. Kan veel slechter ;)

bewerkt door SvDolphin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sita,

 

Ja het blijft moeilijk hoor. Ik heb er door de jaren heen al veel aan gedaan. AA, internet cursus, boeken lezen en het innerlijke gevecht.

Nu heb ik ook al een hele tijd Baclofen en Refusal. Dat werkt goed. Baclofen werkt op de trek naar drank en de Refusal zorgt ervoor dat gewoon niet kan. Drinken is geen optie en dat geeft rust. Alleen zo tijdens de feestdagen, dan vindt mijn man het gezellig dat ik ook een glaasje kan drinken en dan stop ik dus tijdelijk. Het is dan wel lastig om het weer op te pakken. Ik sta nu op het punt weer te beginnen. Mijn man, de lieverd,  kan gewoon gezellig een paar drankjes doen maar ik drink altijd door. Ik kan er wel goed tegen, dat dan wel. Ik ga niet lallend in de kroonluchter hangen of zo of maar je veranderd toch. Nuchter is gewoon veel beter.

 

Ons zoontje gaat nu naar de basisschool en dat geeft een ritme. Mijn man heeft weer een baan gevonden waar hij net is begonnen. Ik leef dus echt het leven van een moeder met jong gezin. Drank past daar niet bij. Boterhammen smeren, tasjes in pakken en manlief uitzwaaien 's morgens meer. En niet 's middags een fles wijn leeg drinken maar gewoon het avondeten verzorgen en het gezellig maken. 

 

Mijn verleden vraagt gewoon erg naar de (snelle) verzachtende werking van drank. Maar het is een fout verlangen. Het helpt niet. Het is te heftig, te agressief, te hard en te snel en daarom te lelijk. Ik word niet mijn mooie zelf als ik drink. Die mooie zelf is er wel, zeker wel maar niet met drank. Als ik drink lijkt het zo eng zonder drank maar als ik dan gestopt ben dan vraag ik me altijd af waarom ik niet eerder gestopt ben. Een bizarre mindfuck, noem ik het maar. Maar o zo hardnekkig.

 

Gelukkig vind jij je plek daar, dat is al een prestatie op zich. Je hebt een grote verzorgende rol. Met je man en je kinderen in een hele nieuwe omgeving. Het is een heel avontuur en ik heb er erge bewondering voor. Je hebt veel op je bordje en volgens mij doe je het allemaal hartstikke goed. Zo goed als je nu kan. Lief genoeg zijn voor jezelf is soms zo moeilijk. Misschien gaat het er wel om om zo lief voor jezelf te zijn dat het de dezelfde (kortstondige) zalvende werking die alcohol geeft kan vervangen, zodat de alcohol niet meer nodig is. Dat je dat gevoel van liefde en verzorging en verzachting, maar zelfs ook respect en bewondering aan jezelf kan geven in plaats van dat je het in de fles zoekt. Want is dat niet eigenlijk wat we zoeken en zo hard nodig hebben? Ik zoek er ook naar maar drank is soms dan zo veel makkelijker te pakken en dan komt daarna weer dat falende gevoel wat je juist niet wilt hebben. Wat het alleen maar weer zo veel moeilijker maakt.

 

Nou ja, je merkt het. Zo maar wat gevoelens en gedachten opgeschreven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 6 vandaag en het gaat goed. Dank je wel Lars voor de aanmoediging :rose:

Maar het is me het meer dan waard. Ik sluit nu ook bewuster na die tijd m'n computer af om me met andere dingen 'voller' of vollediger bezig te houden.

bewerkt door SvDolphin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...