Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Hallo allemaal,

 

Even vorstellen :

 

Ik ben een grootvader van 60 jaar . 10 jaar geleden ben ik begonnen met heel sporadisch temesta te nemen (met 50 temestas kwam ik een heel jaar toe). Ik nam af en toe een halfje , af en toe een kwartje en soms maar dan ook uitzonderlijk een hele temesta. Dat kon volgens de huisarts echt geen kwaad. 12 jaar geleden ben ik dan regelmatig misselijk geworden. Alle mogelijke specialisten geraadpleegd maar ik mankeerde niets.Wel een nutteloze galblaasoperatie gehad.Nooit gedacht dat de kleins dosissen temesta de oorzaak zouden zijn.Uit pure wanhoop psychiater geraadpleegd. ik kreeg benzo's en een antidepressivum. Nu begonnen de problemen pas echt. Misselijk zweten druk op de borst prikkelbaar....enz.Een tweede en een derde psychiater gaven me telkens benzo's. Twee jaar geleden een hartaanval gehad en kort nadien besloten , op eigen initiatief , van te stoppen met benzo's.De huisdokter vond dat absoluut niet nodig , maar ik besloot het toch te doen. Ik nam op dat moment een hoeveelheid rivotril die volgens de Ashton manual overeenkwam met 13 mg diazepam. Ik heb dat afgebouwd met veel moeite . Ik heb daarvoor de Ashton manual grotendeels als leidraad gebruikt. Vorig jaar november dacht ik definitief gestopt te zijn. Wel nam ik nog 1/4 etumine. Een paar maande geleden heb ik een tweede hartaanval gekregen.Ik was mijn ontwenningsverschijnselen wellicht nog niet volledig kwijt. Ik het ziekenhuis zei men mij dat ik best stopte met etumine en dat ze me in de plaats om te slapen ....temesta gingen geven. Ik heb in het ziekenhuis dus 7 dagen 1mg temesta genomen en dan thuis nog 7 dagen verder genomen. verschrikkelijk dom geweest...ongelooflijk dom!

Ik hen op eigen houtje terug overgeschakeld op 10 mg Diazepam. Ik ben 2 maand blijven hangen op 7,5 mg diazepam en ben dan op ongeveer 1 maand naar 0 mg gegaan. Ik ben vandaag 16 dagen volledig gestopt en de ontwenningssymptomen zijn nog nooit zo erg geweest

Chronische hyperventilatie van s'morgens tot s'avonds en ook zelfs s'nachts. Opgejaagd, misselijk , druk op de borst, krop in de keel verdriet , prikkelbaar , niet te genieten , ik moet toegeven..zelfs regelmatig kwaad zonder echte reden, hopeloos , wanhopig. Na 16 dagen gestopt nog geen enkele verbetering, zelfs integendeel. ik vraag me af of het nog ooit betert en als het betert wanneer ik wat verbetering mag verwachten?Opgejaagd en hyperventilatie heb ik nog bij de andere slachtoffers op dit forum niet gelezen...Is dit wel een normaal ontwenningsverschijnsel? Ik ijsbeer , loop rond , zit soms wat naar buiten te turen, ga soms 5 min in bed en kom en dan direct weer uit...ik kan niet blijven liggen. Onmenselijk...

Ik heb nooit meer dan het equivalent van 13 mg diazepam genomen. volgens mijn huisarts is dit zelfs een minidosis. Bij mijn huisarts moet ik niet gaan wan deze zou me gewoon adviseren om opnieuw diazepam te nemen. 

Hopeloos....wanhopig....ik weet niet of ik dit nog lang uithou.

Ik lees van andere mensen op dit forum dat dit maanden duurt.....Het is verschrikkelijk wat sommige mensen hebben afgezien...zo lang kan ik dit echter niet aan . Mocht ik nog enige verbetering voelen het zou me moed geven....maar niets van...Wanneer zou ik enige verbetering kunnen verwachten?????

 

 

 

groetjes

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is erg wat je overkomen is. Herhaaldelijk stoppen, opnieuw beginnen en weer stoppen kan alles veel problematischer maken.

 

De huisarts heeft er inderdaad niet veel verstand van. Het kan soms lang duren. Soms ook kort. Dat is niet echt te voorspellen.

De afbouw van 7,5 naar 0 mg is wellicht wat snel gegaan. Als je overweegt om het nog wat langzamer af te bouwen kun je dat beter vroeger dan later doen, "reinstatement" is vaak problematisch zoals je gemerkt hebt !

Het kan overigens twee maanden duren eer alle diazepam en metabolieten uit het lichaam zijn.

 

Lorazepam is echt een rotmiddel, ik spreek uit ervaring !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kanarie. Ik herken zowat alle ontwenningsverschijnselen die je beschrijft. Met name dat proberen even een slaapje te doen om dan vervolgens na 5 minuten weer compleet in paniek naast m'n bed te staan.

Je hebt al een hele rit achter de rug. Het is absoluut de moeite waard om door te gaan. Het kan lang duren maar je kwaliteit van leven gaat heel erg vooruit als je bent gestopt. Het is het echt waard om door te zetten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik dank jullie voor de steun. Reeds de hele voormiddag pijn op de borst , hyperventilatie misselijk en verdriet. En behalve hier op dit forum nergens steun....Mijn omgeving zegt:" je hebt geen reden tot verdriet , je hebt alles...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Kanarie !

 

Wat raar, dat mensen zeggen, dat je geen reden tot verdriet hebt.

Als je verdriet hebt, dan heb je verdriet...zo is dat.

Alsof je geen verdriet mag hebben, als je alles hebt.

Verdriet hoort ook bij het ontwennen.

Het is echt wel een soort van rouwproces, waar je doorheen gaat.

Je verliest iets, (het gevoel, wat een benzo je gaf)  en je moet jezelf weer wat opbouwen, als je langzamerhand zonder komt te zitten.

Je weet je geen raad en je weet niet, wat je overkomt.

Mocht je last van hartkloppingen hebben....dit hoort er ook bij.

Hier hoef je niet bang voor te zijn, het zwakt vanzelf een keer af.

Sterkte !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kanarie. Het is helemaal niet gek om verdriet te hebben. Ik voelde het verdriet heel erg maar op de een of andere manier kon ik het moeilijk uiten. Ik kon gewoon niet huilen terwijl ik dat juist wel heel graag wilde. Alles leek op slot te zitten. Ik voelde geen emoties terwijl die er rationeel wel zeker waren.

Het is echt niet niks als je eenmaal in de trechter gezogen bent van het benzodiazepinenverhaal.

 

Ik heb vorig jaar een goed verhaal in het Engels gelezen dat was geschreven voor partners en familie. Bij gelegenheid vertaal ik het een keer en zet het hier op het forum. Lastige met dit verhaal is dat je er aan de buitenkant normaal uitziet en gewoon uit je ogen kijkt. De buitenwereld kan dus niets aan je zien. En dat terwijl je van binnen helemaal stuk bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel....helemaal juist . je kan aan mij ook uitwendig niets zien . ik heb wel permanent een krop in de keel. Ik kan ook niet huilen. Het is eigenlijk wel te verklaren waarom de naaste omgeving helemaal niets kan begrijpen. Vermits de huisdokter zegt dat 1 mg temesta niets is en als je er mee wil stoppen dat je dat gerust zonder afbouwen kunt.Vermits de benzo's zo vlot gegeven worden dor de huisdokters zal wie klaagt over de ontwenningsverschijnselen wel een aansteller zijn

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees op een website van een universitair medisch centrum : Ontwenningsverschijnselen komen nauwelijks voor als u volgens het afbouwschema de medicatie afbouwt. En dit afbouwschema is een schema dat slechts 6 weken nodig heeft.

Verder lees ik Onze patienten hebben slechts lichte klachtenen deze zijn binnen de één a twee weken verdwenen.

Ik heb de laatste 7,5 mg diazepam afgebouwd in een maand . Nu na 17 dagen heb ik nog alle ontwenningsverschijnselen en is het nog geen zier verbeterd.integendeel!!!!

Zou wat ik allemaal voel dan toch geen ontwenningsverschijnselen niet meer zijn?

Sorry dat ik dit nog eens vraag ....ik ben wanhopig en radeloos.

Ik vind dat nochtans een betrouwbare website???? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ongetwijfeld de ontwenning.  Doet wat met een mens hoor!

Voel zo wat je nu doormaakt.  Het blijft even vechten.

 

Gaba: proficiat!  Dank voor het mogen "meelezen".  Heb in het verleden veel steun en herkenning gevonden  in je verhaal.  Trouwens nog steeds ....

 

Succes allen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Roosjes. Ik volg jouw verhaal ook hoor. Ik ben blij dat ik hier mensen een beetje tot steun kan zijn.

 

Kanarie: In de loop van de tijd heb ik steeds minder vertrouwen gekregen in de medische deskundigen. Met name het bagatelliseren van de ontwenningsverschijnselen is mij een doorn in het oog. De ontwenningsverschijnselen zijn heel erg heftig en grillig maar je zult er doorheen moeten. 

Ik weet het natuurlijk niet zeker maar ik denk dat wat je meemaakt nog steeds ontwenningsverschijnselen zijn. Ik herken ze immers bijna allemaal.

In ieder geval zijn die klachten niet met 2 weken verdwenen. Het kan maanden duren. Maar als je het herkent als de ontwenning dan wordt je al geruster.

 

Afbouwen in 6 weken lijkt mij gelijk aan marteling. En de mensen vertellen dat ze na twee weken niet meer moeten zeuren, geeft mij alleen maar aan dat ze echt niet weten waar ze het over hebben. 

Ik zat indertijd bijna wekelijks bij de huisarts omdat ik de meest rare klachten kreeg. Gelukkig stuurde hij mij elke keer naar het ziekenhuis voor MRI's en bloedonderzoeken, hartfilmpjes, maag en darm onderzoeken, echo's en nog veel meer.

Ik had zelfs iets heel raars, ik kon op enig moment mijn knieën niet meer gebruiken, kon niet meer goed traplopen en lange wandelingen maken. Heftige pijn in die knieën. Doorverwezen naar een orthopeed en die wilde gaan opereren aan de knieschijf. Afspraak gemaakt voor kijkoperatie en ik kreeg het Spaans benauwd aan de gedachte dat er weer allerlei chemie in gespoten zou gaan worden voor de narcose.   De afspraak afgezegd en een maand later was het ineens totaal weg. Ik ben toen eens gaan spitten en las op een Amerikaans forum dat weke delen ook aangetast worden door benzo's.

 

Nu ik weer terugdenk, in de hele afbouwtijd kwamen er telkens de meest vreemde en bizarre klachten. Die verdwenen dan weer met een paar weken maar waren zeer beangstigend. Nog zo,n gek voorbeeld: mijn prostaat was ineens helemaal opgezet en ik kon heel moeilijk plassen. Bij de uroloog een afspraak gemaakt en dat was 2 maanden later. Toen was er ineens helemaal niets meer aan de hand.

En zo heb ik nog wel een heel rijtje met merkwaardige klachten die plotseling kwamen en ook weer weggingen nadat ik gestopt was. Longproblemen, ademhalingsproblemen etc.

Zowel tijdens de afbouw als na de stop had ik die klachten.

 

Ik las volgens mij dat je ook Rivotril hebt gebruikt. Bedenk dat Rivotril ook je ademhalingsspieren verslapt. Mijn vrouw vertelde me dat ik s'nachts telkens stopte met ademen om vervolgens na een paar seconden weer schokkend begon te ademhalen.

Ik snurkte als een gek. Ik heb slaaponderzoeken gehad in 3 verschillende ziekenhuizen wegens vermoeden van Apneu. Niets gevonden.

Na de stop met Rivotril is dit bijna helemaal verdwenen.

 

Noem waar welke klachten je hebt. Pijn op de borst had ik ook heel vaak en hartkloppingen. De cardioloog kon niets ontdekken. Ook verdwenen.

Ik las dat je een keer een hartaanval hebt gehad. Ik zou daar toch wel voorzichtig mee zijn en gewoon de huisarts elke keer vragen om controle. Het is wel een benzo-ding naar mijn idee maar in jouw geval zo ik erg opletten daarmee.

 

Ik heb op enig moment aan de huisarts gevraagd of hij mij een hypochonder vond vanwege alle klachten en dat er nooit iets gevonden werd. Gelukkig vond hij dat niet. Het is weliswaar dezelfde huisarts die me Rivotril veel te lang heeft laten gebruiken maar dat heb ik hem vergeven omdat hij simpelweg de informatie niet had over dit middel.

 

Geloof me, in mijn geval hadden alle kwaaltjes en klachten te maken met de benzo en ze zijn allemaal weer verdwenen. Maar als je zorgen hebt over iets gewoon elke keer de huisarts aan z'n jas trekken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Kanarie,

 

Allemaal ontwenningsverschijnselen, echt wel.

In 1 keer van temesta 1 mg af is absurd.

Goed dat je hier post, hier snappen we wat jij meemaakt.

 

ik sluit mij aan, bij wat GABA zegt.

zo zit het.

 

Ik ben ook stapel geworden van idiote artsen, die er de ballen verstand van hebben en denk soms: ik mag wel in therapie, om die opname te verwerken.(in 1 keer van een pil af)

ja mevrouw, over 2 weken is het uit uw lichaam, u heeft nog last van de psychische verslaving blablabla

Stelletje *. ik heb gezegd.

Sorry hoor....

bewerkt door moderator
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zit me nog af te vragen waarom die verslavingsinstituten maar blijven volharden dat je na 6 weken afbouwen en daarna nog 2 weken matige ontwenningsverschijnselen hebt. Heeft dat niet iets te maken met het feit dat zorgverzekeraars zo'n  behandeling voor een langere periode niet vergoeden? 

Ik heb daar geen ervaring mee maar het zou me niet verbazen als de hazen zo lopen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaba,

 

Ik weet niet goed waarom je dat denkt. Ik denk dat bij ambulant afbouwen vaak wel langere afbouwschema's gehanteerd worden voor langdurige gebruikers. Wat het klinisch afbouwen betreft, dat is inderdaad een geldkwestie. Tot op welke hoogte dat komt van de instelling of de verzekeraar weet ik niet.

 

Wat die 6 weken betreft, ik ken één organisatie die 6 weken de tijd neemt voor het klinisch afbouwen. Er schijnt er één te zijn die er acht weken voor neemt.

 

Wil je nog iets "grappigs" lezen, kijk dan eens op de website van de lumc. Gebruik je minder dan 40 mg diazepam per dag, dan mag je in 6 weken afbouwen. Is het 40 mg of meer, dan moet het schijnbaar in vier weken ...

 

Artsen, apothekers, ze hebben er vaak de ballen verstand van. mijn apotheker dacht dat ik 2 mg Rivotril in twee weken kon afbouwen ...

Gaba, zijstraat: heb je ooit overwogen om een neuroloog te raadplegen voor hulp bij het afbouwen ? Ik heb die suggestie ooit eens gekregen, maar de huisarts wil niet meewerken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Bert van die zorgverzekeraars en de vergoeding was maar een gedachte omdat ik het simpelweg niet begrijp. Jij hebt je daar vast wat meer in verdiept.

 

Ja bij een neuroloog ben ik ook geweest. Ik kreeg tijdens het gebruik van Rivotril ernstige aanvallen in m'n slaap en uiteindelijk ook overdag. De huisarts vond dat het leek op epileptische aanvallen en verwees me door naar het gespecialiseerde centrum SEIN in Zwolle. Gesprek gehad met een neuroloog en een elektronisch kastje met tientallen plakkers op mijn lijf en hoofd gedurende enkele dagen. Ik vertelde haar over mijn theorie met de GABA receptoren. M'n broek zakte af toen ze vroeg; "wat is GABA"? Dan moet je weten dat epilepsie bijna alles heeft te maken met een disbalans van de GABA receptoren. 

Om verwarring te voorkomen: ik gebruik hier het pseudoniem GABA maar GABA staat voor Gamma-aminoboterzuur en de benzodiazepinen pakken op de receptoren. Daarom is Rivotril eigenlijk een anti-epilepticum.

In mijn kennissenkring zitten 2 neurologen en ik heb ze beiden aangesproken tijdens en na de afbouw. Ze waren allebei niet op de hoogte van de vreselijke ontwenningsverschijnselen en de lange duur van het hele proces.

Ook hier dus onbegrip of onwetendheid.

 

Overigens dacht de weekendarts van de huisartsenpost dat de aanvallen betekenden dat ik een psychose had. Hij heeft tijdens het consult toen een neuroloog gebeld en een psychiater en schreef een recept uit voor Haldol. Ik heb dat nooit ingenomen.

 

Misschien begrijp je nu dat ik er uiteindelijk voor gekozen heb om heel stil in een hoekje te gaan zitten zonder hulp van buitenaf en dit in m'n eentje te klaren. Hoewel ik atheïst ben heb ik in de donkerste uren God maar aangeroepen om me uit deze hel te halen.

 

En dat is waarom ik Rivotril een sluipmoordenaar noem. Op enig moment weet je dat verder gebruiken je helemaal totaal zal slopen. Je gezondheid gaat steeds verder achteruit en je cognitieve functies nemen steeds verder af. Afbouwen en stoppen is minstens zo erg als doorgaan met gebruik en dat maakt dat je in een afschuwelijke cirkel zit waar je alleen met veel moeite en afzien uitkomt. Je vecht echt voor je leven.

 

Het is me gelukt uiteindelijk op mijn eigen boerenlummelmanier met schuurpapiertjes naast m'n bed. En ik voel de levenskracht elke week weer toenemen.

 

Misschien is Ernst Jansen Steur de neuroloog die uit eigen ervaring kan meepraten . Hij was/is immers jarenlang verslaafd aan benzodiazepinen. Midazolam gebruikte hij en dat is goed vergelijkbaar met Rivotril.

 

 

  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een verhaal !

 

Wat die neuroloog en dat "GABA" betreft, zal wel een misverstand zijn. Misschien word je als leek niet geacht die term te kennen.

 

Nou ja, een arts heeft tegenover mij gezegd dat een neuroloog met expertise op het gebied van (het afbouwen van) Rivotril misschien een optie zou zijn. De huisarts heeft dat niet serieus willen nemen. Beetje vergelijkbaar met dat verhaal van die psychiater en Haldol.

 

'Misschien begrijp je nu dat ik er uiteindelijk voor gekozen heb om heel stil in een hoekje te gaan zitten zonder hulp van buitenaf en dit in m'n eentje te klaren.'' Absoluut.

 

Midazolam is eigenlijk makkelijker dan Rivotril. Heftiger, maar ook sneller af te bouwen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb vorige nacht zo goed als niet geslapen. Elk uur tot elk half uur hyperventilerend wakker en naar toilet moeten. Midden in de nacht heb ik jullie reacties en verhalen gelezen. En daaruit heb ik de moed geput om niet opnieuw diazepam te nemen (of zelfs nog dommere dingen te doen). Dank jullie wel daarvoor. 

Gaba: ivm de prostaatklachten die je ooit had...ik heb de indruk dat ik nu ongeveer hetzelfde meemaak. Ik moet s'nachts bijna elk half uur opstaan om een heel klein beetje te plassen en het gaat dan nog moeilijk.Ik heb een paar jaar geleden ook 3 maanden rivotril genomen en mijn vrouw zei me ook dat ik ongelooflijk snurkte en dat ik soms een paar seconden niet ademde.Nu ik je verhaal daarover hoor link ik dit ook aan de Rivotril.

Ik heb ook een slaaponderzoek gehad en ook bij mij is geen apneu gevonden

Ik heb dit jaar in februari een tweede hartaanval gehad . De hartaanval is begonnen tijdens de badminton. ik was er redelijk rap bij. De eerste hartaanval1,5 jaar geleden was ik er niet rap bij. Ik dacht dat het gewoon stress was . Pas na enkele uren heb ik me gerealiseerd dat het een hartaanval was.Het was de periode dat ik aa het verminderen was met Rivotril. Ik dacht dus dat ik het aan de Rivotril moest wijten. Onrechtstreeks is de Rivotril dus de schuld dat ik wat hartschade heb.Ik vind het zeer moeilijk het onderscheid te maken tussen een hartaanval en gewoon stress als gevolg van ontwenning

Ik heb het ook gelezen op de website van het lumc ...Als je een kleine hoeveelheid diazepam gebruikt ben je dus beter van te verhogen naar meer dan 40 mg diazepam ...dit ga je dan rapper afbouwen.Ik denk dat we daaruit kunnen besluiten dat ook de rest van de informatie die op die website staat totaal onbetrouwbaar is.

Ik heb vandaag bij de apotheker een overzicht gevraagd van alle medicatie die ik sinds 2005 genomen heb.Ik verschiet er zelf van hoeveel benzo's daar bij zijn...Xanax... temesta ..rivotril ..lysanxia...diazepam.  Elk jaar een voorschrift of vier! Ik verschiet er van. ik wist dit zelf niet. ik ben verschrikkelijk kwaad op wie me dat voorgeschreven heeft en natuurlijk ook op mezelf. Laatst ben ik benzovrij geweest na een moeizame afbouwperiode van november 2015 tot aan mijn hartinfarct in februari dit jaar.Behalve deze drie maanden zal ik dus nooit benzovrij geweest zijn sinds 2005. Ik kan het nauwelijks zelf geloven.
Voor 2005 nam ik nooit benzo's ...Voor 2005 mankeerde ik ook nooit iets lichamelijks.

Vanaf 2005...galblaasoperatie maagklachten , hartklepoperatie en twee hartaanvallen....en ontelbare bezoeken aan allerlei specialisten. Ik heb oa. 3 maanden naar een kliniek geweest voor "onverklaarbare lichamelijke klachten". Totaal zinloos was dit . En ik weet nu wel wat de verklaring was voor mijn"onverklaarbare lichamelijke klachten" ..de benzo's. Zijn al die "hulpverleners dan zo dom dat ze daar niet aan denken?

Gedurende de vorige 11 jaar ben ik nooit echt goed geweest en heel dikwijls zelfs echt slecht. 

Nogmaals bedankt allemaal voor de steun. Het is de enige steun die ik ervaar ....en ik kan de steun gebruiken...
 

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Googelen op Ashton Manual.

 

Ik en meer mensen hebben hier veel aan gehad.

 

Daar staan alle klachten wel waar je last van hebt.

Ik vermeld er even bij, dat de afbouwschema's, die hier te lezen zijn, vaak ook nog te snel gaan.

Andere gegevens over ontwennen van benzodiazepinen zijn volstrekt onbetrouwbaar.

De benzodiazepine omrekentabel naar diazepam klopt ook niet.

 

Heb geduld met jezelf, Kanarie.

Rivotril is smerig spul.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kanarie

 

Sneeuwhoen heeft gelijk. Het staat allemaal in de Ashton Manual. Ik heb voor alle zekerheid nog een link toegevoegd: http://www.benzo.org.uk/amisc/dutchmanual.pdf

 

Ik heb hem zojuist weer eens bekeken en inderdaad worden al die klachten genoemd. Het is alweer een jaar geleden dat ik de manual las maar zo'n beetje alle klachten staan erin. De manual is helemaal in het Nederlands.

 

Ik heb nog een klein stukje uit de manual gekopieerd:

 

De meeste mensen in de kliniek kregen vele jaren, sommigen meer dan 20 jaar, benzodiapinen door hun arts voorgeschreven. Zij wensten ermee te stoppen omdat zij zich niet goed voelden. Zij realiseerden zich dat het medicijn, hoewel effectief toen het aanvankelijk werd voorgeschreven, hen nu mogelijk ziek deed voelen. Zij hadden vele symptomen, zowel lichamelijk als mentaal. Zij waren depressief en/of angstig. Sommigen hadden „geïrriteerde darmen‟, hartklachten of neurologische klachten. Velen hadden onderzoeken in ziekenhuizen ondergaan: volledige gastro-intestinale onderzoeken, cardiologische en neurologische onderzoeken (bijna altijd met negatief resultaat). Sommigen kregen te horen dat ze multiple sclerose hadden (foutief). Velen waren hun werk kwijt door ziekteverzuim.

 

Ik heb geen echte hartklachten gehad. Hoewel het wel zo voelde regelmatig maar hartfilmpjes lieten niks raars zien. Daar kan ik dus geen zinnig woord over zeggen, behalve dat het me niet zou verbazen als er een link is met Rivotril.

Die ademstops tijdens de slaap lijken inderdaad erg op Apneu. Apneu schijnt vaak een oorzaak te zijn van diverse hartklachten.

 

Ik ben heel erg blij dat je hier een beetje steun kunt vinden. Wij zijn geen dokters of psychiaters en dat is misschien maar goed ook.

 

Schrijf gerust hier van alles op het forum. Van je afschrijven doet goed en de symptomen herkennen was voor mij een geruststelling.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel voor de uitnodiging alles van me af te schrijven. 

Ik ben ook overtuigd atheist maar ik geloof wel in de hel. Ze is hier op aarde voor al wie afbouwt van benzo's.

Ik ken dat stukje uit de manual. Ik ken de manual zo ongeveer van buiten . ik lees en herlees en heb daar al veel moed uit gehaald.

Ik heb nu ook een ongelooflijk schuldgevoel. Op medeleven van mijn vrouw moet ik niet rekenen. Ze zegt "je hebt ze zelf in je mond gestoken , je moet nu maar de gevolgen dragen" Ergens begrijp ik haar wel. Ze draagt immers ook de gevolgen.

Tien jaar miserie . Eigenlijk 10 jaar dat ik niet de mens geweest ben die ik normaal zou moeten geweest zijn voor mijn vrouwen en (grote) kinderen.

Ik heb 4 schatten van kleinkinderen , maar ik kan er niet mee omgaan en spelen zoals ik zou willen. Dat geeft allemaal verdriet.

Een verslaafde die stopt moet op geen medeleven van de omgeving rekenen. Het is zijn schuld!

ALS ik hier ooit uitkom schrijf ik er een boek over.De hele problematiek ivm benzo's is de grootste schande die er in Belgie en Nederland (en vermoedelijk nog in veel landen) is.

Geen kat uit de medische wereld waar je met je afbouwproblemen terecht kunt.

Eind mei moet ik naar de psychiater. ze had me gezegd dat de ontwenningsverschijnselen 1 a 2 weken duren! Ik ben er vrij zeker van dat ze het verdriet en de hyperventilatie en de pijn op de borst zal katalogeren als " depressie".En inderdaad ik ben depressief....je zou van minder. Ik moet echter niets meer van psychofarmaca. Of ik wil op zijn minst 6 maand wachten. Ik hoop dat ze me niet zal overtuigen...

Dank je voor de steun

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De pijn in de borst, hyperventilatie, trillen van handen, zenuwen die door je lijf gieren, misselijkheid, hoofdpijn, hoort 'r allemaal bij. En voor buitenstaanders is het inderdaad nooit of te nimmer te begrijpen. Ik heb het voorlopig geaccepteerd... heb maar 5 maanden een kortwerkende genomen en had na 1 maand al tolerantie met afschuwelijke pijn. Na al die tijd ben ik wijzer geworden en heb het heft in eigen handen genomen. Ik doe het op mijn manier en niemand moet me meer vertellen wat ik wel en niet moet doen. Ik doe een dagelijkse afbouw. Klaag hier thuis nergens meer over... mijn dochter begrijpt me heel goed (die is 15 en net als ik hoogsensitief) ik heb mijn troost gevonden op benzobuddies waar we proberen het positieve te zien en elkaar 'r doorheen te sleuren zonder al het drama en de horrorverhalen errond te lezen. Als je die begint te lezen, slaat de angst overal. DUS BAN horrorverhalen. Lees positieve succesverhalen, wat een ander meemaakt, hoef jij niet mee te maken, wat een ander als hevige pijn ervaart, hoef jij niet zo te voelen. Dokters weten er idd niks van... en met een slaappilletje neem het niet te lang weet je de gevolgen niet.  Zoals ik al zei 5 m genomen en al sinds november 2015 ah afbouwen... het is een slakkengang maar we komen er wel. Hoewel ik heel traag ga heb ik al meerdere malen een paar dagen moeten blijven op mijn dosis en het helpt. Het is een feit : bij de wedstrijd tussen het luipaard en de schildpad in benzoland wint de schildpad altijd !

Succes iedereen ! We komen 'r wel !

Liefs x Sh x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Kanarie,

 

Als jij had geweten over de gevolgen van gebruik van benzodiazepinen, dat had je ze toch niet genomen?
Er is geen sprake van, dat het jouw schuld is.

Jij wist het niet en kon het niet weten, want niemand heeft jou er iets over verteld.

Jammer, dat je geen steun krijgt van jouw omgeving.

Er bestaan wel psychiaters, die het wel weten, maar die moet je met een vergrootglas vinden misschien.

Ik vind, dat jij je niet schuldig hoeft te voelen, want jij had vertrouwen in de arts, die jou dit voorschreef.

Jij kon het niet weten. Artsen horen het te weten, maar willen het vaak niet weten.

En daar worden pillenslikkers de dupe van.

Een psychiater zei mij ook toentertijd, dat de ontwenning maar een paar weken in beslag zou nemen.

Daar ben ik ook heel boos over geweest.

Gelukkig zijn er ervaringsdeskundigen op dit forum.

Ik hoop, dat je je schuldgevoelens los kunt laten, want die zijn onterecht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shakemarieke ik vind het ongelooflijk moedig van je dat je niet klaagt thuis daarover. Ik doe mijn best om dat ook te doen maar ik slaag daar niet in.

Dank je wel allemaal voor de steun.

En inderdaad het enige wat je eigenlijk kunt doen is stilletjes in een hoekje zitten en wachten , lang wachten tot het overgaat. Maar zo sterk ben ik niet...

Hyperventilatie , verdriet en een enorme opgejaagdheid maken dit onmogelijk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...