Spring naar bijdragen

sneeuwhoen

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    266
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door sneeuwhoen geplaatst

  1. sneeuwhoen

    Even voorstellen

    Hallo Gnuffie, Ze zijn niet goed wijs bij de GGZ, door mensen zo snel van de medicatie af te halen. Het is mij ook overkomen. Jouw klachten zijn logisch. Heb geduld ! Het kan lang duren, maar het komt goed !
  2. Ja, KNM, die diazepam zat daarbij. Mijn verhaal staat ergens op dit forum.
  3. Hallo allemaal, Ik kom hier heel af en toe nog eens kijken en lezen. De hele afbouwperiode heeft mij 6 jaar gekost, inclusief een jaar na stoppen. Door verschillende keren veel te snel te zijn gegaan, kostte het mij meer jaren, dan nodig waren geweest. Opnames, suïcidale neigingen. Ik weet waar jullie doorheen gaan, het is een ware hel. Ik voelde mij ook jaren doodziek. Ik was ook blij met dit forum ! Ik liep in de hulpverlening tegen een hoop onwetendheid en domheid aan. Nu, ruim een jaar nadat ik gestopt ben, begint het pas echt beter te gaan. Onze hersenen zijn niet beschadigd, hoor. Maar receptoren zijn lui geworden, moeten het weer zelf doen. Die receptoren zitten niet alleen in onze hersenen, maar in ons hele lichaam. Ik heb nog wel regelmatig darmklachten, naweeën zijn dit. Kan nog een poos aanhouden, maar hier valt mee te leven. Ik heb het afgelopen jaar ook nog fors te kampen gehad, met angst, paniek, hartkloppingen, hoge bloeddruk, hevige spanningen, onbestemde gevoelens, diarree , dissociatie enz. Nu gaat het echt beter Mensen, bouw heel langzaam af, anders duurt de ellende nog langer. Tijdens een opname ben ik op 75 mg sertraline/zoloft gezet en dit gebruik ik nog, samen met een kwart van 15 mg mirtazapine. Ik blijf hier nog een poos op hangen. Ik wens jullie allemaal veel succes, tijdens dit akelige proces van afkicken van benzodiazepinen. P.s. lormetazepam heb ik ook een poos gebruikt, 2 mg. Heb dit toen omgezet naar 20 mg diazepam en in 3 jaar afgebouwd. Voor de lormetazepam gebruikte ik 13 jaar dagelijks flurazepam. Vanwege de lange halfwaardetijd, staat dit middel sinds 2013 rood, in de farmaceutische compas.
  4. Hallo Kannie, Af en toe lees ik jullie nog. Mooi, dat er weer een groepje is ontstaan en dat jullie elkaar steunen. Ik wil ingaan op het onbegrip van de buitenwacht, waar jij over schrijft, Kannie. Dit is iets waar ik na afgekickt te zijn, nog steeds mee zit. De ontwenning (3 keer te snel, dus mislukt) heb ik als traumatisch ervaren. Ik droom er nog steeds over. Pas de vierde keer, trok ik mijn eigen plan en toen lukte het. Het ging om een langdurige afhankelijkheid van flurazepam/ dalmane. Soms denk ik, dat het schrijven van een artikel in de krant, mij kan helpen, om dit hoofdstuk af te sluiten. Het is mij een raadsel, waarom hulpverleners vaak zeggen, dat de ellende na 2 weken of een maand voorbij is. Mij heeft het 6 jaar gekost . Ik wind mij er nog steeds over op. Ook als ik jullie verhalen lees.Over de onwetendheid en domheid , ontkennende reacties van hulpverleners. Enz. Sterkte voor jullie allemaal. Het lukt jullie ook en sneller, dan het mij gelukt is. Het is een eenzame strijd en niet invoelbaar, voor mensen die dit niet hebben doorgemaakt. Dit kan ik wel snappen. Ik vind, dat de ellende, die ontwennen van medicatie geeft , meer naar buiten gebracht moet worden. Ik hoop, dat jouw vriend jou blijft steunen, ook al snapt ie er niks van. Tot zover....
  5. Hoi Kannietmeer, Excuseer je niet voor je zwartheid. Het is nu eenmaal gitzwart, als je het hierin bijna niet meer kunt uithouden. Wat een lijdensweg, hè? Ik weet het, het is vreselijk. Je kunt nu echt helemaal niks er bij hebben. Ook een heel ongelukkig tijdstip van je vriend, om hier nu mee aan te komen zetten. Nergens meer tegen kunnen en alles triggert als een gek tijdens de ontwenning. Al het negatieve wordt dan ook vreselijk uitvergroot. Ik herinner mij, dat mijn perceptie na elke stap veranderde . Drie weken op dezelfde dosis zitten en nog van die ernstige, niet te harden klachten hebben, ik weet er alles van. Dit is absolute hel en paniek. Het klopt wel, hoor. Je zit ook met eten, hè ? Neem een halfje mirtazapine voor de nacht. Dan ga je beter eten en dan kom je wat beter je nachten door. Later kun je dit wel weer afbouwen. Het is maar een beetje. Volhouden en bedenk. Dat het echt beter wordt. Echt waar. Doe geen rare dingen, wicht. Of trek aan de bel bij de hulpverlening als je er tussenuit wilt knijpen, omdat dit lijden te groot is. Ik kwam nog net op tijd in een kliniek terecht. Wat is het toch wat met die pillen. In de kliniek ging zowat iedereen verslaafd aan de lorazepam de deur weer uit. Schande ! Ik niet en jou zal dit ook niet weer overkomen. Niet weggaan hoor. Sterkte maar weer. En je mag al je negativiteit hier laten horen, zonder excuses te maken. Heb je een tca of een ssri als antidepressivum? Zonder benzo ga je vaak meer merken van bijwerkingen van dat spul. Van zo' n tca had ik meer last dan van de sertraline/zoloft. En de therapie kan later wel. Kun jij niks aan doen. Overmacht.
  6. Ja, die ontwenning...dat is wat ! Veel mensen komen bij darm, oog, hart, huid specialist enz terecht met ontwenningsverschijnselen, die dan vervolgens niet onderkend worden. Ik heb ook vaak aan mij zelf getwijfeld, of het wel ontwenningsverschijnselen waren. Nu weet ik, dat dit wel het geval was. inclusief de mislukte pogingen, kostte het mij 6,5 jaar om er van af te komen. Wat een hel. Hey Anoniem 48, Dat seroquel in Amerika verboden is, is niet waar. Ja, het is ook troep, maar er zijn zat mensen, die er baat bij hebben. Ik heb het ook een tijdje geslikt, maar vond het geen pretje. Het is gewoon een antipsychoticum, net als olanzapine/zyprexa. Ik word zo vaag als een ui van dat spul. Slapen...ja. Dat doe je dan wel. Veel mensen komen er van aan, maar niet iedereen.
  7. Hallo Angela Welkom ! Je gaat 0,5 mg halveren na 30 jaar slikken? Niet aan te bevelen.Veel te heftig. Zou het via taperingstrip doe via de Regenboog apotheek Cinderella. Geleidelijke afbouw . Ja, van bezodiazepine gebruik kun je aanzienlijk aankomen in gewicht, dus daarom loop je meer kans op diabetes 2. Waarom wil een arts je niet begeleiden tijdens de ontwenning? Wat is dat toch wat met die artsen....
  8. Hoi ! Dank voor je verhaal. Dat schommelen van de bloeddruk had ik ook tijdens de periode van ontwennen. Vaak schrikbarend hoog. Was volgens de mensen, die er verstand van horen te hebben , geen ontwenningsverschijnsel, ik wist wel beter...Ik at dagelijks gedroogde abrikozen tegen hoge bloeddruk. O ja, seroquel verhoogt de cholesterolwaarden vaak. Diazepam doet dat niet, hoor. Gelukkig dat het nu wat beter met je gaat. Neem de tijd !
  9. Hoi Anoniem, Je mag hier best negatief zijn en er op los slaan af en toe, hoor. Het is zo logisch als wat, dat je je niet positief voelt. Tijdens de ontwenning ben ik ook even begonnen aan een ssri, een broertje of zusje van citalopram en het werd een ramp. Ik ben er snel mee gestopt, de verschijnselen van opbouw zijn ook niet mals. Dan krijg je het nog moeilijker. Dus ik zou het wel laten. Zoiets kun je beter vooraf aan de ontwenning gaan slikken. Ik zou de lorazepam omzetten naar diazepam en dan iets meer diazepam gaan slikken, dan de equivalent van 2,5 mg. Verspreid over de dag in 2 giften. Wat een gedonder, hè? Ja, psychiaters vinden het lastig als je veel weet.Laat je geen anti epileptica aansmeren. Wel de laagste dosering mirtazapine om te slapen. Van citalopram krijg je geheid slaapprobleem ook, de eerste weken. Dus dit zou ik niet doen. Op alle ssri's slapen mensen vaak slecht. Je hebt recht op goede begeleiding. Kreeg ik ook niet. Ze helpen je aan de pillen, maar vaak niet van de pillen. Dat mag je zelf uitzoeken. Raar maar waar.Schande..
  10. Bolletje, Je kunt het zo gek niet bedenken, of ik heb dit of dat ontwenningsverschijnsel wel gehad. Ik kan er een boek mee vullen. Probeer bij de dag te overleven. Niet te ver vooruit te kijken. Niemand kan jou helaas zeggen, hoe lang het duurt. Probeer de momenten dat je je ertoe in staat voelt iets te doen, maakt niet uit wat. Ramen lappen, kast opruimen, de kat toespreken enz enz. Lukt boodschappen doen nog? Koop dan iets ,wat je lekker vindt. Praktische dagelijkse dingen, die ervoor zorgen, dat je nog wat structuur houdt. Nee, het valt helemaal niet mee, we weten er alles van. Ik geef je een wilde perzik, die al rijp is. Eet hem lekker op !
  11. Dag Bolletje, Jeetje, jij hebt wat voor je kiezen gekregen zeg! Gelukkig, dat je goed bent hersteld... Nu de lorazepam nog. Ja, je hebt te snel afgebouwd en worstelt nu met de gevolgen. Het kan nog wel even duren, voordat paniek en andere nare symptomen verdwijnen. Geef jezelf niet op de kop hoor, als straf voor jouw overmoed. Die arts had beter moeten weten. Je doet reuze je best. Je kunt hier zoveel berichtjes posten, als je wilt. Misschien kan dit jou helpen, om deze lastige periode door te komen. Sterkte ! Sneeuwhoen
  12. Nee joh, is niet vreemd.. Hoe lager je komt, des te groter de stappen. Van 0,50 mg naar 0,25 mg is een grotere stap, dan van 0,75 naar 0,50.... Sterkte!
  13. Hoi Covenant Ja, dat is ook troep, maar ze kunnen je goed helpen bij het ontwennen. Ik ken ze alle drie. Seroquel vond ik vreselijk, eerst 50 mg met verlengde afgifte gehad. Als bijwerking kon ik amper lopen. 25 mg vond ik ook niks. Trazodon hielp bij mij geen zier. Mirtazapine gaf mij goede ondersteuning. Je hoeft dan geen hele pil van 15 mg te gebruiken, maar een halfje. Je slaapt op 7,5 mg. Meer mensen op dit forum hebben het een poosje geslikt tijdens afbouwen. Nadeel van Mirtazapine is, dat je er wel van aankomt. Als je er na de ontwenning mee stopt, raak je de kilootjes zo weer kwijt. Ik slik nog steeds 7,5 mg per nacht ( al een jaar of 3) en kwam 5 kilo aan. Dat valt nog mee, maar ik let wel wat op calorieën en beweeg veel. Succes!
  14. sneeuwhoen

    afzien

    Mooi verhaal Liz, dankjewel! Marieke ( Sneeuwhoen) Ik hoop, dat kanarie eraf is gekomen met behulp van lyrica. Ja, heel wrang, dat ie geen enkele steun kreeg.
  15. Ha Kannietmeer ! Je bent een kei! Zet hem op! Volhouden, hoe moeilijk ook. Sneeuwhoen
  16. Misschien handig voor de lezertjes, om ook op de hoogte te zijn, van taperingstrips voor antidepressiva. Niet alleen meer voor de pillen met korte halfwaardetijd, zoals paroxetine ( seroxat) en venlafaxine( efexor), maar inmiddels ook voor sertraline( zoloft) enz. Alleen niet voor fluoxetine( prozac) vanwege de lange halfwaardetijd. Uw farmacoloog Sneeuwhoen.
  17. Hoi Kannietmeer, Ik moest toentertijd mijn flurazepam omzetten naar 5 mg diazepam. Dat 15 mg van dat spul een equivalent was van 5 mg diazepam, had ik ook zelf gezien op de omrekentabel. Ik kwam stuiterend enz in een kliniek terecht. De psychiater daar vertelde mij, dat ik het om moest zetten naar 15 mg diazepam, omdat ik al zo lang flurazepam had geslikt en dat de omrekentabel in de praktijk niet voldoet. Jij mag de lorazepam 1 mg omzetten naar 5 mg diazepam. Dit is te weinig, hoor. 10 mg lijkt mij ok. Jouw huisarts heeft het mis ! Er zijn inderdaad mensen, die met niet al te veel moeite van 5 mg diazepam afkomen. Vanwege de lange halfwaardetijd van dit middel lukt het soms. Maar het gros van de mensen komt flink in de problemen . Een echte vette depressie is een crime. Soms zit je je levenlang vast aan antidepressiva. Mooi dat de pillen iets goeds voor jou doen. Sterkte. Sneeuwhoen
  18. Gedag lieden, Van promethazine word je reuze moe, maar als je geluk hebt, slaap je dan als een blok.( blauwe pilletjes) Af en toe om te slapen, niet zo gek. Niet elke dag nemen, hoor. Hydroxyzine of hoe heet dat ook nog maar weer....helpt niets.
  19. Hallo Maaike, Je bent al een eind gekomen, petje af ! Tsja, propranolol heb ik ook gebruikt. Maar niet gemerkt dat het mij hielp tijdens de ontwenning. Nu ik al een poos van de benzootjes af ben, gebruik ik af en toe propranolol 10 mg en het helpt een beetje. Misschien dat ze kunnen helpen, als je wat hoger doseert, maar dan krijg je vaker met meer bijwerkingen te maken. Je kunt het proberen natuurlijk. Ze worden hedentendage wel voorgeschreven in plaats van benzodiazepinen. Sterkte en bouw het laatste stuk traag af, hè?
  20. Ja, als het vergoed wordt, dan kan dat. Anders kan het ook, mits je in het bezit bent van een goed gevuld spaarvarken.
  21. Verstandig ! Ja, waardeloos ,dat het niet vergoed wordt. Je redt het zo ook. In langzaam tempo en geen vast patroon volgen. Dus niet na 2 weken weer 2 mg moeten minderen, maar luisteren naar je lichaam. Geen haast hebben. Heb vertrouwen...je kunt het !
  22. Robbiebobbie, Die artsen....zucht. De ontwenning was erg zwaar. Na 2 weken op 16 te zitten kun je nog ernstige klachten hebben. Jouw arts heeft er geen kaas van gegeten, dat is wel duidelijk. Eerst wachten tot het beter te doen is en dan weer een stapje en beslist niet met 4 mg in een keer. Daar krijg je een hoop ellende van. O ja, onder geen beding de citalopram verhogen nu, dan krijg je dubbelop ellende. Is mij ook over komen, vreselijk.
  23. Hoi Robbiebobbie, Wat een goed doordacht plan! Een nadeel: je kunt niet langer op een zelfde dosering blijven hangen, om te stabiliseren. Verder prima, maar snelle ontwenning, maar dus wel heel geleidelijk en dat laatste is reuze belangrijk. Ik heb zelf alleen de laatste milligrammen via een taperingstrip gedaan. Krijg jij de strips vergoed ? Anders betaal je je blauw. Succes en ik blijf je lezen. Je hebt er denk ik nog wel een kluif aan, hoor.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...