Spring naar bijdragen

covenant

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

covenant's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. covenant

    Lorazepam

    Dag Bolletje, Hier vind je mijn verhaal: https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/9959-het-begint-nu-toch-wel-wat-moeilijker-te-worden/ Heel onderaan.
  2. Dag RobbieBobbie, Ik heb ongeveer hetzelfde probleem als jij. Ook een gegeneraliseerde angststoornis met slaapproblemen. Door te kort aan slaap en de vele stress in een burnout geraakt. De huisarts steekt mij eerst vol met meprobamaat. Dit is de voorganger van een benzo en de ontwenning is nog erger. De huisarts beweert dat dit niet kan. Dan naar een psy die schrijft me sipralexa voor en wordt opgebouwd naar 20 mg. Tegen het advies van de psy start ik toch met 1mg lorazepam om beter te slapen. En de laatste 2 maanden ging het heel goed. Maar toen kwam het moment dat ik de lorazepam moest afbouwen. In eerste instantie ging het goed totdat ik op 0,25 mg kwam te zitten. Miljaar wat een rot gevoel. De huisarts zegt alweer dat het niet kan. Ze moesten dit soort huisartsen een half jaar benzo's geven en ze dan cold turkey laten afkicken. Ik ben verschrikkelijk kwaad op dit soort dokters. Die delen dit uit alsof het snoepjes zijn. Maar ondertussen zitten wij ermee. In sommige gevallen moet je ze nemen maar dan onder zeer strikte voorwaarden en intense begeleiding. In ieder geval nooit komt er nog een benzo in mijn lichaam !!! Dit zijn mijn ontwenningsverschijnselen: Een sluimerende angst/onrust in mijn lichaam Veel zweten en dan plots koud Vermoeid En 'smorgens heb ik er het meest last van. Belangrijk is toch bezig te blijven en zorgen voor afleiding hoe moeilijk dat ook is.
  3. covenant

    Lorazepam

    Dag Bolletje, Je bent niet alleen ook ik ben aan het afbouwen van lorazepam en ook ik zit met ontwenningsverschijnselen. Ik hoop dat ik het volhou want ik heb nog 1 stap te gaan. Ik had altijd gedacht dat gemakkelijker zou zijn. Ik zit nu op een 0,25 mg. Als dat rot gevoel blijft dan ga ik terug naar 0,5mg en dan ga ik langzamer afbouwen per 0,1 mg. Daarnaast ben ik blij dat ik dit forum heb gevonden zo ik toch wat morele steun heb en niet het gevoel heb dat ik er alleen voor sta. Dus volhouden is de boodschap.
  4. OK bedankt voor jullie reacties, deze zijn voor mij toch wel geruststellend.
  5. Zoals ik al eerder meldde ben ik 1mg lorazepam af aan het bouwen. Ik zit nu op 0,25mg en heb het nu moeilijk. Naast de ontwenningsverschijnselen heb ik ook terug last van slecht slapen (te wijten aan een piekerstoornis, hiervoor neem ik AD Sipralexa) Nu krijg ik als raad van dokter/psy om een ander geneesmiddel te nemen voor beter te slapen en dit is wat ze me voorschrijven: ofwel lage dosis van Quetiapine (Seroquel) 25mg dit is een anti-psychotica ofwel Mirtazapine 15mg , een AD ofwel lage dosis Trazodon 50mg ook een AD Maar volgens mij is dat toch ook allemaal rotzooi. of heeft iemand hier positieve ervaringen mee ? Dan nog een ander vraag ik heb dat artikel gelezen over de invloed van benzo op de GABA neurotransmitter. is het dan ook geen optie om een GABA voedingssupplement in te nemen om de ontwenning wat te milden of heeft dat geen zin ?
  6. Ik had echt niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn. De psychiater had me gewaarschuwd maar ik dacht dat hij overdreef. Maar nu zit ik er wel mee. Ik vind het wel vreemd dat ik geen probleem had bij het afbouwen van 1mg naar 0,75 en naar 0.50 naar 0.25 gaat verdomd moeilijker.
  7. Bedankt voor je reactie en ik zal het proberen vol te houden en wat meer lezen over afbouwen/ontwennen. Ik had echt niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn voor het afbouwen van 1mg.
  8. Het is triest hoe een huisarts kan reageren. Ikzelf ben ook aan het afbouwen van lorazepam. Ik heb 5 maanden 1mg genomen om beter te slapen. Ik bouw met een kwart af en dat telkens een maand. Maar nu neem ik niks meer en voel me nu angstig/onrustig. Mijn huisarts zegt dan gewoon dat ik terug 1mg moet nemen. Euh ik nam het eigenlijk al 4 maanden te lang. Maar wat ik me afvraag (zie ook mijn topic) hoe lang kunnen die ontwenningsverschijnselen duren ? Wat eigenlijk nam ik toch geen grote dosis en tot 0,25 mg ging het goed.
  9. Ik heb 5 maanden lang 1mg lorazepam genomen voor beter te kunnen slapen. Ik ben nu dit aan het afbouwen telkens een kwart minder per maand. Het ging goed totdat ik volledig stopte. Ik voel me nu wat angstig/onrustig en veel zweten en soms koud hebben. Ik vermoed dat dit ontwenningsverschijnselen zijn. Maar hoe lang kan dit duren ? In ieder geval nooit meer benzo's voor mij!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...