Spring naar bijdragen

Bert2

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    64
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

1.583 profielweergaven

Bert2's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Ik ga nu even bewust niet op mijn persoonlijke situatie in ... @GABA, 'Hij was overigens van mening dat het hoog tijd gaat worden dat patiënten nu eens hun huisartsen voor de rechter slepen, vanwege ernstige nalatigheid. Misschien dat na een uitspraak- dus een lelijke tik op de vingers- het wereldje eens goed wakker wordt.' Dat klinkt wel mooi, maar die artsen hebben het goed voor elkaar. Er zijn globaal drie wegen. Het Medisch Tuchtcollege, waar artsen beoordeeld worden door artsen ... men komt met heel veel weg, een waarschuwing is al heel wat. Strafrecht: Dan zit je op zaken als dood door schuld of mishandeling. Wat dat laaste betreft moet een arts je zo ongeveer met een mes te lijf gaan eer men een arts gaat vervolgen en bestraffen. "het is maar een pil" en de patiënt valt niet onmiddelijk dood neer, dus het zal wel mee vallen ... De feitelijk situatie is dat artsen met heel veel weg komen. Het IGZ treedt niet op in individuele gevallen. Civiel recht: een medische fout (of letsel veroorzaakt door handelen dan wel ernstige nalatigheid) zal bewezen moeten worden. Verder moet het letsel bewezen worden (hoe doe je dat ? Met een CT scan... ?) en moet de causaliteit tussen de fout en het letsel bewezen worden. De bewijslast ligt bij de patiënt, niet de arts. Inderdaad, er moet wat gebeuren. Maar feit is dat in Nederland artsen (en met name huisartsen) met heel veel weg komen. Voor diegenen die nog wat steun kunnen gebruiken van lotgenoten als het gaat om ervaringen met artsen: http://w-bad.org/greaterasures/
  2. Sandra2, Ik reageer toch maar even omdat ik oorspronkelijk met dit draadje ben begonnen Misschien gaat het er ook om of het een "'verslaving" is. En wat er werkelijk met je aan de hand is. Dit is geen kritiek, maar even wat feedback. 'de meeste verslaafden hebben psychische problemen' dat verhaal ken ik ook. Dat zijn waarschijnlijk juist die mensen die naar de verslavingszorg gaan ! Ik heb ooit eens een gesprek gehad met een verslavingsarts. Veel ervaring, maar wat betreft mijn situatie en de clonazepam (2mg, eigenlijk heel zwaar middel): wat een onkunde. Hij kon ongetwijfeld een detox van opiaten goed uitvoeren, maar dit ... Zijn suggestie ("ik wil het u aanbieden, maar ik beveel het niet aan, het is een hel") was afbouwen in 3 weken in de kliniek. 3 weken ... terwijl het twee weken duurt eer het middel uit het lichaam is ... 'Zolang je terug blijft grijpen naar het middel omdat de afkickverschijnselen te heftig zijn, hou je je verslaving in stand.' Ja, inderdaad. Wat benzodiazepines betreft, is de verslavingszorg er voor de zucht naar het middel, verslavingsgedrag en dossisescalatie. Met name verslavingsgedrag, "het grijpen naar een middel". Ik herinner me ook de opmerking over je er doorheen praten ... dat zal vast wel werken als de fysieke afhankelijkheid niet te erg is. Ik was zelf niet eens op het idee van de verslavingszorg gekomen, maar een arts stelde voor om een oriënterend gesprek te hebben. Het is overigens erg triest dat er in Nederland vrijwel geen ondersteuning is als er nog iets anders speelt waar best wat aan te doen is, maar niet "psychisch" is. Hoe moeilijk een huisarts kan doen als je iets voorgeschreven wilt krijgen ... In elk geval gefeliciteerd met je succes.
  3. @Joost78, Die tabletten van 2 mg Rivotril zijn helemaal geen probleem - zolang ze maar binnen het indicatiegebied gebruikt worden, conform de regels en onder toezicht ! Het indicatiegebied, dat is epilepsie. Als je inderdaad huisartsen hiermee aan de slag laat gaan ... Heb je een arts gevonden die je die hulpmiddelen heeft voorgeschreven ? Hoe heb je dat gedaan ?
  4. Gewoon een idee van mij. Omdat het niet zo goed gaat. Ooit eens een lage dosis geprobeerd, het hielp marginaal voor slaap en ik werd er beroerd van. 100 mg voor slaap bij afbouwen ? Gewoon maar een vraag, omdat huisartsen er zo dol op zijn ... heeft iemand hier ervaring mee ? Op zich lijkt het mij een uiterst dubieus idee.
  5. Bert2

    ontwenning van Rivotril

    hoopvol, een bekend verhaal. Mensen zijn mij ook zat ... het kan een eeuwigheid duren om van zoiets af te komen. Mensen hebben ook geen referentiekader. Het is geen alcohol of opiaatverslaving. Het is ook geen ´mild´ slaap of kalmeringmiddeltje. Als je opnieuw af zou bouwen zou je dat misschien beter rechtstreeks van de Rivotril zelf kunnen doen. Er is natuurlijk het bekende Engelstalige forum benzobuddies.org
  6. Dat is moelijk te zeggen ! Als je voor die tijd ook al paniek- of angstaanvallen had ... het kan best wel "hetzelfde" zijn. Natuurlijk kunnen het ook "ontwenningsverschijnselen" zijn. Misschien wel beide. Als je het echt af wilt bouwen kun je dat het beste volgens een schema doen.
  7. Bert2

    10 jaar oxazepam verslaving

    Motje35, In de kern snapt de ggz er helemaal niets van. Een detox is slechts zinvol als er sprake is van verslavingsgedrag. 10 dagen ? En depressie na stoppen met een benzo is niet ongewoon.
  8. Bert2

    afzien

    Dat kan absoluut. Zeker als je langdurig een benzodiazepine hebt gebruikt, kunnen ook na rustig afbouwen "klachten" nog heel lang duren. Evenals een verhoogde gevoeligheid voor klachten/fysieke/psychische stress. Laten we maar niet beginnen aan een discussie over hoe lang het wel niet kan duren ...
  9. Gaba, *ik kruip even onder mijn steen vandaan, het is toch een hele strijd om je aan dit middel te ontworstelen* 'Omdat het praktisch nergens beschreven staat en de medische experts nog steeds van mening zijn dat het met een paar weken klaar moet zijn en anders krijg je te horen dat de oorspronkelijke klachten weer terug zijn.' Het bekende liedje. Toch vraag ik me af hoe ze dat willen doen als de "klachten" iets zijn wat je in het verleden nooit hebt gehad. Hoeveel mensen zonder psychiatrische voorgeschiedenis zullen dan voor het eerst in hun leven een diagnose oplopen ? Nu zijn er wel wat experts die weten dat het langer kan duren ... Maar het is inderdaad het heersende beeld.
  10. @Sneeuwhoen, Als je het verslaafd wilt noemen, best. Ik zie mezelf niet als een verslaafde. En als je verslaafd bent, ga je toch gewoon even naar de detox ... ? Verslaving associeer ik met zucht, verslavingsgedrag, dosisescalatie etc. Dit soort discussie's ga ik liever niet aan. Ieder het zijne.
  11. Zijn dat geen verslaafden ? Ik heb die artikelen gelezen ... Engels: veel polydrug use, recreational drug use, drug abuse. Soms doses op equivalenten van een paar 100 mg diazepam per dag. Je kunt ze natuurlijk patiënten noemen, vooral in de verslavingszorg ... verslaving als ziekte ... Maar ja, wat weten die artsen nou ? (Ik heb bewust een "low profile" gehouden, niet voor iedereen schijnt de zon)
  12. Bert2

    afzien

    @Ellendig, Ik ben onder een steen gekropen en blijf daar voorlopig maar ... @Moedig, Dat is triest. 'Mijn huisarts zei zelf dat iedereen die ze een benzo had voorgeschreven er niet meer vanaf komt.' Is ze dan gestopt met het voorschrijven van benzodiazepines ? ... Ik vind dat toch wel erg extreem gesteld, dat moet dan toch zeker deels aan die huisarts liggen. Ik zou zeggen dat voor meer dan 50 % van de mensen het stoppen met benzodiazepines best te doen is, als de voorgeschreven dosis tenminste niet te hoog was, ook na langdurig gebruik. Wat niet wil zeggen dat het niet problematisch kan zijn ... Betreffende 'En dan houden de hulpverleners ook elkaar nog de hand boven het hoofd.' en de rest van dat verhaal : ik heb zelf ook vervelende ervaringen met artsen. Met name twee huisartsen, pakweg één verslavingsarts die er de ballen verstand van had en ééntje die eerst hulp aanbood maar dat later introk omdat hij ander werk ging doen. Met name de huisarts neem ik zoveel kwalijk, hij deed alsof hij mij serieus nam maar later kwam de aap uit de mouw "het is psychisch". Ik heb het er zo ongeveer uit moeten trekken. Zoveel verloren tijd, pakweg drie waardeloze verwijzingen. Nu heb ik ook wat andere fysieke problemen die ik voor het hele Rivotril gebeuren niet had, maar alles wordt afgeschoven op de benzo "dan stop je er toch gewoon mee" of "het is psychisch", enige serieuze medische ondersteuning krijg ik niet. Door die man heb ik keuzes gemaakt die ik anders niet gemaakt had. Iatrogene schade. En artsen houden elkaar de hand boven het hoofd. Misschien verandert dit op een dag, maar ik moet het doen met de consequenties van de gemaakte medische fouten. Ik kruip maar weer onder mijn steen ...
  13. Van Rivotril (paradoxale reacties?) naar diazepam> heel ander middel, ellendig rotmiddel. OK, van GABA weet ik dat voor hem diazepam ook een heel ander middel is. Iemand anders die echt moeite had met diazepam ?
  14. Bert2

    Voorstellen Livia

    Livia, ´Kan je ook met deze dosis al verslaafd zijn en dat het zoveel klachten geeft als je ermee stopt?´ Verslaafd is wel een erg hard woord. Dat woord zou ik liever reserveren voor verslavingsgedrag (dosisescalatie, probleemgedrag, zucht). Fysieke afhankelijkheid kan bij elke dosis optreden, zelfs na kortdurend gebruik. Bij dagelijks gebruik op lange termijn is enige fysieke afhankelijkheid bijna zeker, ongeacht de dosis. Knap dat je er nu van af bent !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...