Spring naar bijdragen

Pierre

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

1.550 profielweergaven

Pierre's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Hallo, Ik ben in een hele vervelende situatie terecht gekomen. Medewerker Antes / Parnassia weet zich geen raad met me terwijl ik me met mezelf ook geen raad weet. Ik verveel me terwijl er sprake is van ernstig initiatiefverlies, heb het gevoel heel ergens anders te zijn en omgeving komt eng / vreemd op me over.
  2. Beste allen, Ik slikte van zomer 2011 tot augustus 2019 Rivotril. Mijn maximale dagdosis was 12,5 mg per dag. De afbouw vond in de GGZ plaats. De afbouw heeft er toe geleidt dat ik eigenlijk niets meer kan en afhankelijk ben van mijn moeder. De klachten die mij invalideren zijn: enorm initiatiefverlies, niet meer goed weten waar ik ben / omgeving komt vreemd over, afvlakking gevoelens en niet meer het gevoel hebben bij mijn eigendommen echt van mij zijn.
  3. Hallo Wilhelmina, ik weet niet wat er is gebeurd met de afbouw in mijn hersens, maar zit zeker niet goed. Ik hoop dat de psychische klachten geheel verdwijnen, want irriteer me aan initiatiefverlies, het niet goed weten waar ik mij precies bevind, afvlakking gevoelens en niet meer het gevoel hebben bij mijn eigendommen dit is van mij.
  4. Ik ben gestopt bij Antes met rivotril / clonazepam. De hoogste dosis was 12,5 mg per dag (250 mg diazepam) per dag. Ik merkte tijdens de afbouw dat derealisatie, angsten en initiatiefverlies enorm zijn toegenomen. Ik heb nog nooit zulke heftige klachten gehad. Ik kan totaal niet functioneren. Ik las in de ontslagbrief van Antes dat ik in een goede conditie de kliniek verlaten heb. Ik vraag mij af of mijn derealisatieklachten en initiatiefverlies ooit over mogen gaan.
  5. @ELL dank voor je reactie. Ik heb het in de kliniek gehad over ontwenningsverschijnselen. Volgens verpleging konden klachten niets met ontwenning te maken hebben. Psychiater was snel met afbouw. Volgens hem kon het ook niet ....... Psychiater had mij gezegd dat ik Rivotril niet terug zou krijgen. Afbouw begon vorig jaar november.
  6. Hallo, Ik ben inmiddels gestopt met Rivotril. Ben ontslagen uit de kliniek. Voel me erg slecht. Ben blij dat ik niet alleen woon en zou dat echt niet kunnen. Ben voor mijn gevoel naar de afgrond gewerkt op de MPU in Rotterdam en in kliniek A te Poortugaal. Mijn klachten zijn: o.a. waarneming totaal verstoord en behoorlijk initiatiefverlies, meer angsten.
  7. Mijn psychiater wilt d.m.v. taperingstrips Clonazepam afbouwen. Gaat om een dosis van 12,5 mg afbouwen. De strips worden geleverd door De Regenboogapotheek. Nu komt het probleem: de ene verzekeraar vergoed taperingsstrips deels. Mijn verzekeraar zegt geen taperingstrips te vergoeden. Zijn er überhaupt zorgverzekeraars die zonder problemen taperingstrips leveren ?
  8. Weet iemand of er ook neurologische problemen op kunnen treden tijdens tolerantie ? Ik ervaar nogal eens uitvalverschijnselen. Denk aan bewegingsloos aan tafel zitten en staren, moeite hebben om brood te pakken en soms echt onmogelijk (of warme maaltijd opscheppen gaat niet of moeizaam), soms niet kunnen praten als er iets gevraagd wordt en alleen met gebaar kenbaar maken dat iets begrepen is en traag lopen. De frequentie van optreden symptomen is wisselend.
  9. U kan mij ongeveer vergelijken met @Gaba. In augustus 2011 ineens heftige psychische klachten door niet meer werken van antidepressiva Seroxat. Op mijn verzoek begonnen met dit erg vervelende middel tegen angst en derealisatie gelijktijdig met een andere antidepressiva. Kreeg het voor geschreven van de psychiater. Had er goede berichten over gelezen op lotgenotenforum voor mensen met depersonalisatie en derealisatie. Tot juni 2017 ging het goed. Dosis is wel telkens stapsgewijze verhoogt. Zit nu op 12,5 mg (gelijk aan ongeveer 250 mg diazepam) Ik heb te maken met initiatiefverlies door dat hersenen minder prikkels krijgen), extreme vorm van derealisatie en angsten. Deze traden al op toen ik op 12 mg zat. Mijn vraag is wie deze klachten herkent als effect van tolerantie / gewenning (receptoren minder gevoelig voor benzo's). Kan iemand mij vertellen of er inmiddels een goede behandeling is om de receptoren weer sneller gevoeliger te maken voor natuurlijke stoffen in de hersenen (zodat ontwenningsverschijnselenminder lang en heftig zijn bij afbouwen). Is het raadzaam je op te laten nemen in een kliniek van de GGZ als er afgebouwd gaat worden ? Weet iemand of er in de Regio Rotterdam-Rijnmond psychiaters of verslavingsartsen zijn met veel kennis van clonazepam / rivotril ?
  10. Beste Liz, Bedankt voor je reactie en info. Bedoelde niet Bert2, maar ervaringen van Gaba.
  11. Hallo Gaba, Ik zit ook in de val. Kwam er achter dat ik net iets minder dan 12 mg slik. Is ongeveer gelijk aan 240 mg Diazepam ! Wat ik wil vragen is of de grote stap naar beneden onvermijdelijk was en of je ook lichamelijke klachten hebt gehad die ervoor zorgden dat je in een rolstoel terecht kwam al dan niet gewijd aan werking Diazepam ?
  12. In 2014 ben ik immuun geworden voor SSRI Seroxat / paroxetine. Toen kreeg ik oude klachten (angsten, derealisatie) terug die vanaf 2006 werden weggenomen.
  13. Bedankt voor je reactie. Helaas spreek ik enkel Duits buiten onze taal.
  14. Beste allen, door psychiater ggz bavo europoort clonazepam gekregen. Bij terugval telkens iets erbij. Zit nu op 11,50 mg / dag. Na het lezen van het verslag van BERT2 geschrokken. Zit dus enorm in de problemen. Van 2006 tot 2014 slikte ik ssri seroxat / paroxetine met succes. Helaas werking verloren gegaan in 2014. Toen clon. gekregen.
  15. Ik ben de afgelopen jaren stapsgewijze op 11,50 mg Clonazepam per dag gekomen. Dit is te vergelijken met 240 mg diazepam. Wat jaren terug was bij mij een antidepressiva uitgewerkt wat goede invloed had op derealisatie en angsten. Vroeg aan de psychiater of hij mij Rivotril voor wilde schrijven. Volgens mij door gewenning nu een probleem. Vanmiddag hier veel gelezen over GABA en wat het met het lichaam doet. Wat is de beste manier om te ontwennen van clonazepam ? Zijn er medicijnen die afkickverschijnselen de kop in kunnen drukken ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...