Spring naar bijdragen

Nut verslavingsarts bij stoppen benzo, slechts afhankelijkheid en geen "verslaving"


Bert2

Aanbevolen berichten

M.a.w., geen zucht naar het middel, wel jarenlang dagelijks gebruik/vaste dosis.

 

Met de huisarts loopt het nou niet bepaald soepel ...

 

Heeft iemand in een dergelijke context ervaring met een verslavingsarts ? Motivatie is er wel, maar de Rivotril is praktisch onmogelijk direct af te bouwen en diazepam is ook zo anders en troep ...

Ook nog wat gezondheidsproblemen die de huisarts niet serieus neemt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geen behoefte aan hogere dosering...

Had ik ook niet, maar moest er wel af, in mijn geval ging het om flurazepam.(na 13 jaar dagelijks slikken van 1 capsule van 15 mg)

Rivotril is ook bocht en daar ben je zomaar niet vanaf. Het zijn zeer potente pillen.

Na langdurig gebruik, krijgen mensen hier gezondheidsproblemen van.

Advies: omzetten naar diazepam of  naar chlorazepinezuur/chlorazepaat /librium en langzaam afbouwen.

 

Ik begrijp nu pas echt, waarom ik er vanaf moest.

De gevolgen van gebruik zijn groot en afbouwen is lastig, maar wel te doen, als je het langzaam doet, in jouw eigen tempo.

 

Vraag: waarom ben je het gaan slikken?

Op advies van een arts?

En hoe lang slik je het al en hoe hoog gedoseerd?

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is inderdaad voorgescreven door een arts, als spierontspannend middel.

 

Overigens, met alle respect, de dagelijkse dosis is 2 mg. 0.5 mg schijnt "equivalent" te zijn aan 15-30 mg flurazepam. Ik slik het al sinds 2010 dagelijks !

 

De clonazepam slik ik eenmaal daags, 's avonds. Het is een middel met een vreselijk werkings- en bijwerkingsprofiel.

Het heeft -in samenhang met andere gezondheidsproblemen en geklungel door meer dan één arts- gezorgd voor een enorme achteruitgang van mijn gezondheid. "gewoon" rechtstreeks afbouwen lijkt mij niet zo zinvol, gezien de effecten en mijn gezondheid. Hoe minder functioneel ik word, hoe erger het heftige werking en bijwerkingsprofiel van de clonazepam naar voren komt.

 

Het heeft niet alleen een lange halfwaardetijd, het is ook langwerkend. Diazepam is een totaal ander middel en relatief kortwerkend. Eigenlijk is tweemaal per dag doseren nog niet genoeg. De meerwaarde van Librium zie ik niet.

Diazepam is meer een angstremmer en het is verder een heel rommelig middel (distributie, metabolieten). Clonazepam is meer een fysiek middel.

 

En de "Ashton method" ken ik. Eerlijk gezegd word ik er niet goed van. Meer 19e eeuws dan 20e eeuws ...

Oh, de ideëen van sommige artsen ...

 

De vraag is dus eigenlijk hoe ik er in godsnaam vanaf kom. Waarom in godsnaam diazepam ? Ik ben goed bekend met de website "benzobuddies" en ik lees dat mensen heel ziek kunnen worden als ze overstappen naar een hoge dosis diazepam (40mg "equivalent") en dat dan gaan afbouwen. 40 mg is overigens de "equivalente" dosis voor de angstremmende eigenschappen, maar waarom zouden de anticonvulsieve eigenschappen (de officiële indicatie voor clonazepam) er niet toe doen ?

 

Overigens, toen ik de huisarts vroeg om een receptje voor Lyrica of gabapentine omdat het me misschien zou helpen de clonazepam af te bouwen lag de man dwars - "het is niet de indicatie".

 

Eh ja, terug naar de stelling/vraag: wat is de waarde van een verslavingsarts ? Je zult in nederland geen verslavingsarts vinden die ervaring heeft met dit middel. Ik heb er weliswaar ééntje gevonden die wel wat meer van "benzos" afweet dan de doorsnee verslavingsarts, maar dit middel kent hij niet. Ik moet me dan wel eerst opgeven bij een instelling buiten de regio ...

Ik heb totaal geen idee hoe het er dan aan toe gaat, en wat ik kan verwachten. Is er misschien iemand die het wel weet ?

 

Met alle respect voor de anderen op dit forum, dit middel is toch wel een totaal ander middel dan oxazepam of temazepam.

bewerkt door Bert2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Bert2

 

Misschien heb je op dit forum mijn verhaal gelezen over mijn ervaring met Rivotril en de flinke strijd die ik moest leveren om van het spul af te komen.

Goed dat je de weg hier naar toe hebt gevonden.

Ik deel je mening dat dit medicijn tot de potentste benzo's behoort. Je hebt je inmiddels goed verdiept in wat het medicijn met je kan doen en beseft gelukkig ook dat je gezondheid ernstig te lijden heeft door het gebruik ervan.

Ik ben ook bang dat er in NL geen verslavingsarts te vinden is die ervaring heeft met dit middel. Misschien een arts die ervaring heeft met het afkicken van heroine?

Want in dat gebied zit dit medicijn.

Het is mij gelukt zonder enige hulp af te kicken van het medicijn in een extreem hoge dosis en ik kan je zeggen dat het een afschuwelijk iets is maar zolang je maar de tijd neemt en steeds verder afbouwt, het uiteindelijk wel lukt.

Mijn huisarts sprak de woorden uit: hoe kan dat nou? het is maar een benzootje. 

Het enige klankbord dat er is heb je al gevonden in dit forum en benzobuddies.org 

 

Inderdaad vraag ik me achteraf af of Diazepam een gelukkige keuze is om in de laatste loodjes te gebruiken. Ik reageerde er absoluut niet goed op en ben toen in de laatste fase van de afbouw veel te hard gegaan met als gevolg een enorm lange post-withdrawal. Je hebt al gelezen op benzobuddies dus je weet ongetwijfeld wat dat is.

Achteraf was ik liever nog verder gaan schuren aan de pilletjes totdat er praktisch niets over was.

 

Ik kan je niet anders adviseren om te beginnen want je gezondheid zal steeds slechter worden als je blijft gebruiken. Ik kan hele lijsten produceren met lichamelijke en geestelijke klachten die ik kreeg door het medicijn. Nooit werd er iets gevonden bij de darmonderzoeken, hersenscans, maagonderzoeken, bloedonderzoeken enzovoorts. Die klachten zijn overigens allemaal verdwenen nu ik gestopt ben.

Ik weet ook bijna zeker dat ik dementieverschijnselen begon te krijgen op het laatst.

 

Het zal een enorm ruwe rit worden om te stoppen en het is een waanzinnig eenzame strijd die je zult moeten leveren, maar het resultaat zal je uiteindelijk verbazen.

Rivotril legt al je GABA receptoren plat. GABA receptoren zitten in heel je lichaam maar het meeste in je hersenen. Het prachtige van je lichaam en hersenen is dat ze na beschadiging weer herstellen maar dat kost enorm veel tijd.

Het aminozuur GABA in de natuurlijke vorm is niet verkrijgbaar in Nederland. Ik heb wel eens potjes kunnen bestellen in Spanje van het merk Solgar en dat gaf best wel wat verlichting van de ontwenningsverschijnselen.

Helaas komen die bestellingen niet altijd aan of worden ze tegengehouden door de douane of zoiets. Je kunt het ook bestellen op bodybuildingssites maar het is officieel verboden in Nederland dankzij de lobby van de farmaceutische industrie. Ik vertrouwde die handel in NL niet en Solgar is een gerespecteerd bedrijf.

 

Ik hoop echt dat je besluit om te gaan afbouwen. Mocht je het moeilijk krijgen mag je me een privébericht sturen. Ik kijk hier op dit forum niet zo vaak meer.

Stuur me dan een berichtje dat je hier iets geplaatst hebt want ik wil graag dat anderen ook kunnen meelezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Overigens lijken Lyrica of gabapentine mij ook niet echt de oplossing. Ik hoef niet meer maar ik heb vorig jaar nogal wat gelezen over Phenibut en Baclofen. Die zetten meer in op de GABA Receptoren. Phenibut zou dan mijn voorkeur hebben. Alleen zou ik doodsbang zijn het ene voor het andere in te wisselen. Hoewel ik niet echt iets kon vinden over verslaving. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

GABA,

 

Dank je voor je reactie.

Ik heb jouw verhaal gelezen. Jij bent (was?) echter iemand die nog midden in het leven staat (stond?), helaas is dat voor mij niet meer het geval.

 

Ik wil niet zielig doen, maar als je er alleen voor staat en je er achter bent gekomen dat je huisarts je al jaren voor de gek heeft gehouden (dossier! en stevig gesprek) en je klachten afdoet als psychisch/psychiatrisch ... Toch wat anders.

 

Mijn gezondheidsproblemen begonnen eigenlijk pas toen ik naast de afhankelijkheid van de Rivotril nog een ander gezondheidsprobleem kreeg (slechts deels gerelateerd aan de Rivotril) en er eerst chronisch slaapgebrek ontstond en daarna chronische uitputting ... Gevolgd door andere gezondheidsproblemen, voorgeschreven medicatie (voor fysieke problemen) die weer voor andere problemen zorgde ... "zorg op huisartsenniveau" en "geflopte verwijzingen" mede vanwege de manier waarop de huisarts zijn verwijsbrieven schreef/naar wie hij me verwees. Ik had best een hersenscan willen hebben (logisch), maar zorg op dat niveau heb ik nooit gekregen. Dat er o.a. hormonale problemen waren die (deels) makkelijk te verhelpen waren, en nog makkelijker te voorkomen ... Het is niet alleen de afhankelijkheid van Rivotril, ook mijn algehele gezondheid.

Ik ben "op" en erger.

 

Tijdens vrij beperkte fysieke werkzaamheden (onlangs) merkte ik hoe erg mijn fysieke conditie is. Spiervezels in mijn bovenlichaam zijn afgebroken en aangetast (cortisol?). En dat vertaalt zich weer in het effect dat de clonazepam heeft ...

 

Eerlijk gezegd heb ik moeite om me voor te stellen dat ik het middel met mijn huidige gezondheid "gewoon" rechtstreeks af kan bouwen. Het is niet alsof ik het niet geprobeerd heb ! En ik geloof niet in dat verhaal van (misschien ken je het wel) "GABA receptoren repareren".

 

Het middel doet (en deed) ook dingen die het helemaal niet mag doen. Het verschuift b.v. mijn dag-nacht ritme een aantal uren naar voren. Als ik me slaperig voel, daarna het middel inneem is de slaperigheid voorbij !

Allerlei gemengde eigenschappen. Een heel heftig werkings- en bijwerkingsprofiel, dat het al langer had maar hoe slechter ik functioneer/mijn gezondheid, hoe heftiger dat wordt. En ik probeer het hier nog even kort te houden ...

 

Het is mij duidelijk dat mijn gezondheid achteruit zal blijven gaan zolang ik het middel blijf gebruiken.

 

Een paar weken terug probeerde ik nogmaals om over te stappen naar diazepam. De diazepam deed echter bijna niets ! Ik heb later nog een extra dosis diazepam mèt melatonine genomen om toch nog wat te kunnen slapen. Het is me nu wel duidelijk dat mijn lichaam in feite onder "hoogspanning" staat, zoiets als "aangetaste spiervezels/zenuwen" wat weer invloed heeft op allerlei neurotransmitters ... en meer. 

 

Mischien wat veel ...

 

Is er hier iemand die ervaring met de verslavingszorg heeft ? Ik heb per email contact met zo'n arts gehad (alweer geen ervaring met clonazepam), en hij heeft wel bereidheid om me te helpen ... Maar ja, waar begin je aan als je je aanmeld bij zo'n instelling ? Dat contact met artsen meer problemen kan veroorzaken is mij bekend ...

 

Heroïne schijnt overigens een peuleschil te zijn vegeleken met clonazepam. Het is in elk geval vlot voorbij.

 

"Rivotril legt al je GABA receptoren plat" Kun je daar nog meer over zeggen, of is dat vooral beeldend bedoeld ? 

 

En een "andere" manier dan "gewoon" rechtstreeks afbouwen/ de "diazepam methode" spreekt mij ook aan ...

Als er nou eens een andere langwerkende benzo was ... en dan bedoel ik langwerkend, niet "lange halfwaardetijd".

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeetje man wat een ellende. Maar heel herkenbaar. Kun je iets meer zeggen welke medicatie je gebruikte naast de Rivotril? Ik vraag dit omdat ik van een pijnspecialist het middel Cymbalta kreeg voorgeschreven. Volgens haar en volgens de apotheek kon het prima naast elkaar. Ik heb dat 2 weken geslikt en op een zondag heeft mijn vrouw volledig in paniek mijn beste vriend gebeld en die heeft me naar de huisartsenpost gebracht. De dienstdoende dokter vertelde dat ik een psychose had en schreef daar weer een medicijn voor. Ik heb het medicijn niet eens opgehaald en ben cold turkey gestopt met de Cymbalta om vervolgens na enkele dagen weer normaal te worden. Wisselwerkingen met andere medicijnen zijn er dus wel degelijk bij Rivotril! En inderdaad doet het middel veel meer dan dat het mag doen.

 

Ook dat dag-nacht ritme herken ik helemaal. De eerste anderhalf jaar nauwelijks problemen maar op het laatst zat ik op een doordeweekse dag tot 4 uur in de nacht achter de computer, ondanks dat ik de Rivotril had ingenomen. Het hele ritme schoof naar voren en melatonine hielp alleen nog maar voor inslapen.

Mijn fysieke conditie was heel erg slecht. Ik bracht een groot deel van de dag door in bed. Ik kon met de hond hooguit 10 minuten wandelen en dan was ik weer doodmoe. Nu kan ik weer rustig een uur lopen met de hond en fiets ik weer regelmatig.

 

Ik heb tijdens de afbouw en na de stop ongeveer anderhalf jaar zitten lezen over Rivotril/ Clonazepam. Ik wil niet overdrijven maar ik denk dat ik miljoenen pagina's heb zitten lezen hierover. Klonopin heet het in Amerika. En het is een sluipmoordenaar eerste klasse. In landen als Australië en Nieuw Zeeland begint het langzaam door te dringen en krijgt het eindelijk aandacht.

Ik ben bang dat je hier in NL geen gehoor krijgt. Er staat niets in het farmaceutisch kompas. Ook bij Lareb weinig bekend. Waarschijnlijk is het percentage slachtoffers te beperkt om er aandacht aan te geven.

 

De platgelegde GABA receptoren is inderdaad beeldend bedoeld. Maar het zijn wel die receptoren die het hele zenuwstelsel grotendeels beheersen samen met hormonen als Cortisol. Er is in de wetenschap nog weinig bekend over deze receptoren. Maar dat ze in dit verhaal een grote rol spelen is wel duidelijk geworden.

 

Slaapstoornis. Zo is het bij mij ook begonnen. Ik heb ongeveer 5x een slaaponderzoek ondergaan. 3x hier in het ziekenhuis 1x in Almere en nog een keer in het gespecialiseerde ziekenhuis in Ede. In Ede ben ik ook onder narcose onderzocht. Er werd nooit iets gevonden. Maar mijn vrouw bleef beweren dat ik als een waanzinnige snurkte en enkele keren per minuut volledig stopte met ademen om na enkele seconden weer door te gaan met ademen.

Dat lijkt op Apneu maar dat was het niet volgens de artsen. Ze adviseerden me om naar een psycholoog te gaan. Nadat ik met de Rivotril ben gestopt werd dat ademen in de slaap significant beter. Niet zo gek als je bedenkt dat Rivotril ook nog eens de ademhalingsspieren verslapt.

Ik heb diagnoses gehad van ME/CVS, Fibromyalgie maar geen enkele arts legde het verband met Rivotril. Ik werd dagelijks gestoord van de pijnen in mijn lijf en spieren. Organen begonnen tegen te sputteren. Zelfs mijn prostaat begon tegen te sputteren. De artsen konden niets anders verzinnen dan dat het ook met mijn leeftijd te maken had.

 

Nadat ik gestopt ben met Rivotril duurde het nog maanden maar uiteindelijk verdwenen alle klachten als sneeuw voor de zon.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat Rivotril een duivels medicijn is en aan de basis ligt van allerlei neurologische, mentale en fysieke klachten.

 

De eerste anderhalf jaar had ik  dus niet zoveel klachten, blijkbaar doet het iets met je en stapelt het in je vetlagen en lever op. En wellicht daardoor duurt het zo vreselijk lang voordat het klaar is.

 

Als ik je verhaal zo lees zou het me niet verbazen dat veel van je klachten door dit medicijn komen. 

Het is een enorm ruwe rit om er vanaf te komen maar het is te doen. Nogmaals, als ik je verhaal lees lijkt het me dat je niks te verliezen hebt en gewoon moet beginnen met afbouwen. Wellicht dat je kwaliteit van leven grotendeels verbetert. 

 

Doe nou voorlopig die overstap naar Diazepam niet. Probeer in kleine stapjes te minderen. Elke keer een plateau bereiken en dan even uitrusten. Maar wel een schema maken dat bij jou past en dat consequent volgen.

Bedenk maar dat ik van ongeveer 15 mg per nacht afkwam. 

 

Probeer je het?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is me een verhaal !

 

Ik vraag me echter af, waar ik de puf en de kracht vandaan moet halen. Na alles wat er gebeurd is. Dat geklooi met lorazepam (idee huisarts, afbouwpoging, volstrekt idioot) heeft ook niet geholpen. Weleens het idee gehad "wat bouw ik nou af, de lorazepam of de Rivotril ?"

 

'Kun je iets meer zeggen welke medicatie je gebruikte naast de Rivotril?' Anticholinergica, specifiek "muscarinic antagonists", te weten mebeverine (Duspatal, en nee ik had niet het "prikkelbare darm syndroom") en solifenacine (Vesicare, en nee ik had geen probleem met mijn blaas op zich, het was de Rivotril in combinatie met twee andere zaken die zorgde voor mijn nachtelijke toiletbezoek en het daaropvolgende onvermogen om weer in te slapen). Met Vesicare stopte ik al na twee dagen, het was een heel zwaar middel, had nogal heftige ongewenste en potentieel gevaarlijke effecten. Het heeft een lange halfwaardetijd en een actieve metaboliet. Het duurde zeker maanden eer de effecten daarvan over waren, toen was mijn gezondheid achteruitgegaan. De cognitieve effecten waren ook hevig. Solifenacine was een "slim" idee van mijn huisarts, een beter alternatief dat ik later gebruikte werd mij destijds geweigerd.

 

Mebeverine (doet echt meer dan de nederlandse bijsluiter suggereert) was min of meer mijn idee (huisarts: "een mild middel") . Het was echter allesbehalve onschuldig. O.a. een brandende gloed spieren/zenuwen (?) die ik daarvoor niet had, plus nog een aantal andere zaken.

 

Na beide anticholinergica was afbouwen gedurende geruime tijd onmogelijk.

 

Na stoppen lorazepam tijdelijk sterke overgevoeligheid voor domperidon (niet mijn idee).

 

Ik denk dat dat wel zo'n beetje de probleemmiddelen waren.

 

Eén van de problemen die ik heb is dat inspanning soms te licht aanvoelt. Fysieke conditietraining (hoe licht ook valt op de één of andere manier verkeerd uit). Een beetje wandelen kan wel, maar haalt voor mij niets uit.

 

"Ook dat dag-nacht ritme herken ik helemaal. De eerste anderhalf jaar nauwelijks problemen maar op het laatst zat ik op een doordeweekse dag tot 4 uur in de nacht achter de computer, ondanks dat ik de Rivotril had ingenomen. Het hele ritme schoof naar voren en melatonine hielp alleen nog maar voor inslapen." Een effect van solifanacine was overigens dat mijn dag-nachtritme zeer sterk naar voren schoof. De tweede nacht had ik zelfs de neiging om niet te gaan slapen, maar met wat melatonine sliep ik toch nog twee tot drie uur.

 

Probeer ik het ? In de eerste plaats wil ik niet herhaaldelijk dezelfde fout maken. Het is niet alsof ik het niet geprobeerd heb ... ik probeer dus tot een aanpak te komen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

"De platgelegde GABA receptoren is inderdaad beeldend bedoeld. Maar het zijn wel die receptoren die het hele zenuwstelsel grotendeels beheersen samen met hormonen als Cortisol."

 

Is cortisol werkelijk zo belangrijk ? Clonazepam (zeker in samenhang met mijn gezondheidsproblemen) geeft bij mij sterke hormonale effecten. Ik had zo het vermoeden dat die hormonen direct of indirect inwerken op "GABA", maar ik weet het niet zeker.

 

Zeggen die anticholinergica je iets ? Het is natuurlijk iets anders dan Cymbalta.

 

"In landen als Australië en Nieuw Zeeland begint het langzaam door te dringen en krijgt het eindelijk aandacht." Kun je zeggen waar je die informatie vandaan hebt ? Ik weet wel dat de Fransen het middel in 2012 verboden hebben. Was ik maar een Fransman ...

bewerkt door Bert2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan niet veel toevoegen . Ik wil enkel nog maar eens zeggen dat het vreselijk en onvoorstelbaar is hoe artsen en de hele medische wereld in Nederland en Belgie omgaan met benzo's. Een ongelooflijke miskenning van de problemen. In Belgie kan je in elk geval nergens terecht voor erkenning van de vreselijke problemen bij afbouw. Ik leef met jullie mee

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dan toch nog even iets.

 

De gangbare procudures zijn `gewoon´ rechtstreeks afbouwen en omzetten naar diazepam (evt. Librium).

 

Dat ´gewoon´ is bij mij al helemaal geen optie. Afgezien wat er verder bij mij medisch wel en niet gedaan is, mijn ervaring op de lorazepam, het hele heftige en problematische (paradoxale?) werkingsprofiel, zie ik proberen om het ´gewoon´ rechtstreeks af te bouwen niet zitten. Zelfs onder de beste omstandigheden zou dat heel moeilijk zijn. Overigens is mij een tijd 4 mg voorgeschreven, wat ik toch wel veel vond en het was al heel wat om dat omlaag te krijgen. Ondertussen heb ik dus diverse mislukte stoppogingen achter de rug.

 

Weet iemand nog een andere aanpak ? ´gewoon´ rechtstreeks afbouwen, diazepam, is er niets anders ?

Natuurlijk heb ik wel wat op het internet gelezen, maar ik stel de vraag hier.

 

Dat verhaal dat diazepam langwerkend is, nee. Clonazepam, dat is pas langwerkend. En diazepam IS rotzooi.

Overstappen op een andere langwerkende benzo zou een optie kunnen zijn, maar volgens mij zijn die er niet ...

bewerkt door Bert2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Clonazepam en lorazepam zijn de meer potente benzodiazepinen.(ook lormetazepam enz)

Clonazepam/rivotril heeft wel actieve metabolieten, die ook iets doen in het lichaam.

Lorazepam heeft geen actieve metabolieten.

Diazepam werkt langer door, maar is minder sterk, dan rivotril.

De halfwaardetijd van diazepam is heel lang en hierdoor blijft het langer in je bloed.

Diazepam heeft ook actieve metabolieten.

Je kunt lorazepam en rivotril maar op 1 manier minderen.

Omzetten naar diazepam of omzetten naar librium/tranxène/chlorazepinezuur.

Nee, er is geen andere manier, om af te bouwen.

Door omzetten naar diazepam en librium, kan er geleidelijke daling van het spul in je bloed plaatsvinden.

De dosering van 4 mg rivotril, die jij slikt, is een equivalent van 80 mg diazepam.Ja, heel veel.

Ik zou de sprong wagen en mij op laten nemen in een afkickkliniek.

Het wordt anders, vrees ik, alleen maar erger.

In een echte afkickkliniek helpen ze je wel verder.

Die bestaan nog.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je bedoeld het ongetwijfeld wel goed ... Maar die 4 mg heb ik niet zo lang gebruikt, ik zit nu op 2 mg.

 

Wat 'afkickklinieken' betreft: ik heb het eerder al eens aangegeven, ééntje wou het in drie weken doen, een andere in 6 weken en het schijnt dat er ook één is die het in acht weken doet.

Het standaardprotocol is omzetten naar diazepam, en vervolgens afbouwen.

 

Als dat zo had gekund had ik het al gedaan. Overigens, voor mij (en niet alleen mij) werkt Rivotril langer dan diazepam ...

 

Dus eerlijk gezegd weet ik niet hoe een "echte afkickkliniek" mij wel verder zou helpen ... tenzij je er iets anders mee bedoeldt dan wat ik ken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

in het noorden van het land kun je afkicken in een kliniek tijdens een opname van 6 maanden tot 9 maanden en soms een jaar.

je krijgt daar handvaten om te leren hoe je met de nieuwe situatie om kunt gaan.

je moet dan wel boven de 40 mg zitten,

ik ben afgekickt in een psychiatrische kliniek, in 1 keer en dit ging natuurlijk niet goed.

nog een keer geprobeerd na de opname en heel langzaam en nu lukt het mij wel.

mijn 4e poging !

de laatste mg mag ook tijdens een opname, maar ook in 3 weken, terwijl de ergste ontwenningsverschijnselen dan nog komen.

slaat dus nergens op.

ik ken een paar mensen, die van de rivotril af zijn gekomen, door omzetten naar equivalente dosis trànxène.

het was een slopend proces, maar het lukte uiteindelijk wel.

Sterkte en groet.

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Interessant ... kun je me de naam van die kliniek geven ? Is het protocol daar ook omschakelen op diazepam ?

 

2 mg clonazepam = 40 mg diazepam of zoiets

 

Ik vraag me af wat de doelgroep is, de "echte verslaafden" ?

Tranxene heb ik overigens kort geprobeerd. Afgezien van het feit dat het een heel ander middel is, vrij zwak is, is het ook nog kortwerkender dan diazepam. Voor mij dan. Ik dacht dat je het wel tweemaal daags moet doseren, maar het schijnt drie tot vier maal daags te moeten ...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Googel: Trubendorffer

 

Dan kan het ambulant met mogelijkheid tot contact 24/7

Schijnt best goed te zijn, als het kan op deze manier.

 

Ja, dan zit je ook tussen heroïne verslaafden, als je je laat opnemen.

bezwaar?

En je krijgt daar therapie.

Hoog Hullen heette het vroeger, nu Vossenloo.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bert, ik heb maanden geleden een Ibogasessie gedaan om af te komen van de nicotineverslaving. Ik rookte heel erg veel en wilde daar ook eindelijk eens vanaf maar had het even helemaal gehad met ontwenningsverschijnselen en kon even de kracht niet vinden om te beginnen. 

Ik heb toen in Assen een Ibogasessie gedaan. Dat duurt 2 dagen en naar dit centrum kwamen mensen uit de hele wereld. Er zaten daar ook heroïne en cocaïneverslaafden bij maar ook mensen die de Ibogaexperience wilden ondergaan. Het is heel erg heftig maar kortdurend. Ik heb nauwelijks ontwenningsverschijnselen gehad van de nicotine. Had ik hier maar van geweten toen ik nog aan het ontwennen was van de Rivotril. 

Er zaten mensen bij vanuit Amerika, Noorwegen, Rusland, Engeland etc. Een paar hadden ook mislukte pogingen gedaan in ontwenningsklinieken.

Je hebt het geluk in Nederland te wonen waar een paar centra zijn. Ik heb van een paar wondertjes gehoord en waar ik in Assen was, was ik in hele goede handen bij ontzettend ervaren mensen.

Ik heb dus geen ervaring met afkicken van de benzo door Iboga maar het zou me helemaal niets verbazen als zo'n sessie ook hiervoor werkzaam is.

Ik was heel angstig om er aan deel te nemen vanwege de griezelige verhalen maar heb geen enkel probleem ervaren. 

Op Youtube is er veel over te vinden.

Hier een paar links :  https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-is-ibogaefne-en-kan-het-als-mediccijn-tegen-verslaving-gebruikt-worden/

 

http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/iboga-een-wonderplant/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@sneeuwhoen,

 

Dat is de vraag ! B.v. een langwerkende benzo (niet 'halfwaardetijd') die te veel accumuleert/rommelig (b.v. metabolieten) is.

 

Iets anders, god mag weten wat ! Dat is dus inderdaad de vraag. Er zijn wel diverse andere benaderingen (antiepileptica, o.a. Lyrica), maar daarvoor ben ik misschien al te ver heen. Een arts die met dit middel ervaring heeft zou heel nuttig kunnen zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bert ik kwam nog een artikel tegen waar onder andere Dr. C.C. Kan aan heeft meegewerkt.

Volgens mij is hij nog steeds werkzaam als psychiater. Ik kwam hem ook een aantal keren tegen in documentaires over benzoafhankelijkheid en ik had het idee dat hij goed geïnformeerd was.

http://www.tijdschriftvoorpsychiatrie.nl/assets/articles/articles_1542pdf.pdf

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hij schijnt tegenwoordig vooral actief te zijn als "principal clinician" en als opleider voor psychiaters aan de universiteit van Nijmegen.

 

Wat het artikel betreft, de insteek is wel "het is psychisch". Niet waar ik het voor slikte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...