Spring naar bijdragen

Gaba

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    259
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door Gaba geplaatst

  1. Ik kan alleen maar hopen dat Peterson hier een verslag van maakt als hij weer op de been is. En dat hij boos zal zijn. Zijn videos worden door miljoenen mensen over de hele wereld bekeken.
  2. Jordan Peterson, beroemd klinisch psycholoog zit in rehab omdat hij niet zelf van de Clonazepam kan afkomen. Ik weet waar hij doorheen gaat. Verschil is dat ik het heb gedaan in complete eenzaamheid en zonder enige hulp van buitenaf. Alleen lieve vrienden die er niks van snapten. Je kunt van alles van deze man vinden maar het was/is zo'n beetje de meest stabiele man die ik tegenkwam op het internet de afgelopen jaren. Clonazepam aka Rivotril is de duivel. Hier een link naar het artikel. https://www.geenstijl.nl/5149692/jordan-peterson-opgenomen-in-rehab-wegens-clonazepam-ontwenningsverschijnselen/#cid_247414030
  3. Hallo Meratje, Ik kom niet meer zoveel op het forum maar af en toe wil ik nog wel eens iets schrijven. Rivotril druppels heb ik jarenlang gebruikt en inmiddels is het ook alweer een paar jaar geleden dat ik ermee gestopt ben en dat is de beste beslissing geweest die ik de laatste jaren heb gemaakt. Ik heb hier onder mijn naam indertijd een topic aangemaakt en dat een tijdlang bijgehouden. Het is afschuwelijk om van de Rivotril druppels af te komen. Het is echt een vreselijke strijd. In de loop van de tijd heb ik het vermoeden gekregen dat dit een van de zwaarste benzo's is om vanaf te komen. Ik weet niet helemaal waarom maar dat is mijn ervaring. Het heeft bij mij heel erg lang geduurd. Echt maandenlang. En het moeilijkste was voor mij persoonlijk de tijd na de stop. Na de stop heb ik er ook nog maandenlang mee lopen tobben. Maar het is het absoluut waard! Bij mij is de hele waslijst met gezondheidsklachten die ik had, helemaal verdwenen. Rivotril maakt je op de langere duur zieker en zieker. Het sluipt erin. Onderschat de ontwenningsverschijnselen niet. Nu gebruikte ik een krankzinnige dosis indertijd maar ik heb toen veel gelezen en er gebeuren rare dingen in je brein als je hiermee gaat stoppen. Ik heb zelf wat twijfels om Rivotril om te zetten naar Valium zoals de Ashton Manual stelt. Het heeft namelijk een wat andere werking dan Valium. Ik kan je alleen maar aanraden om het heeeeeeel langzaam aan te doen. Desnoods telkens pauzes inbouwen om even bij te komen. Heel moedig van je dat je de strijd aangaat! Liefs Gaba
  4. Goedemorgen allemaal, Zojuist kwam ik dit artikel tegen. Gaat over Rivotril. https://www.ad.nl/binnenland/drugs-oorzaak-van-problemen-in-azc-s~a4d4f295/
  5. In mijn geval denk ik heel eerlijk gezegd dat ik het niet overleefd had zonder een antidepressivum. Dat kwam natuurlijk ook omdat mijn omstandigheden waarin ik terecht kwam na de stop, op z'n zachts gezegd niet ideaal waren. Ook dit zal voor een ieder verschillend zijn. Ik gebruikte Amitriptyline omdat het ook spierpijnen wat liet afnemen en de slaap wat verbeterde. Stoppen daarmee was een eitje in vergelijking tot de benzo.
  6. Hallo Bernice, Ik heb het helemaal alleen gedaan. Door Benzobuddies kwam ik aan het schema om af te bouwen. Het is een eenzame strijd die je moet leveren.
  7. Benzodizzy, ik ben flink onder de indruk van wat je schrijft. Ik heb ook het gevoel dat er jaren zijn verloren. Het is alsof ik een stuk film kwijt ben. Maar het is wel zo dat je het pas kunt ervaren als je gestopt bent met de troep. En ik zal ook de laatste zijn om te zeggen dat je na de stop ineens het ultieme geluk zult vinden. Maar de kwaliteit van leven gaat wel stukken vooruit. Het beleven van de dingen -goed en slecht- wordt in ieder geval intenser. Het verwerken is een ander ding. Flauw en afgezaagd om te stellen maar het is een soort rouwproces. En ook in dat proces is acceptatie meestal de sleutel.
  8. Bernice, ik weet dat de Ashton Methode inderdaad de omzetting naar Diazepam aangeeft. Inmiddels weet ik ook dat Clonazepam en Diazepam een totaal andere werking hebben. Alleen al de zogenaamde halfwaardetijd is enorm verschillend. Maar ook de plek op de receptoren is anders. Bij mij ging dat ook helemaal niet lekker en ik heb toen na een week of 2 de Diazepam gestopt. Een veel te grote sprong achteraf. Ik kan op de een of andere manier Diazepam niet goed verdragen. Misschien heb je daar ook wel last van, ik ben dat vaker tegengekomen op de diverse forums. Ik weet zo 1,2,3 niet wat wel de oplossing is. Ik heb indertijd maandenlang zitten studeren welk middel ook geschikt kan zijn en welk middel zo ongeveer dezelfde chemische structuur heeft als Clonazepam. Clonazepam is echt de opperduivel onder de benzodiazepinen. Je bent er nu inmiddels mee gestopt begrijp ik en dan is het toch beter om dit pad te vervolgen. Om nu coldturkey te gaan is echt te heftig en geeft een te grote klap op je hele zenuwstelsel, ik ben wel zo stom/onwetend geweest en ben uiteindelijk ruim 2 jaar aan het klooien geweest en dat zou ik iedereen willen besparen. Hou je taai en blijf gewoon doorgaan, het gaat echt voorbij.
  9. Bernice, Ik beloof je dat het op een dag heel anders is en dat het je dan wel lukt om de negatieve gedachten om te draaien naar positieve gedachten.
  10. Liz, hier haal je iets aan en het is eigenlijk een beetje taboe tot nu toe volgens mij. De suïcidale gedachten. De dwanggedachten. Misschien is er in de tijd dat ik hier afwezig was wel over geschreven maar ik heb het indertijd niet willen hebben daarover. Op het Amerikaanse forum benzobuddies.org is het regelmatig beschreven. Ik heb daar heel veel last van gehad. Hebben forumleden hier al eens over geschreven? Misschien was dat aspect voor mij het meest beangstigende en daar zou ik graag nog eens over willen schrijven.
  11. Bernice, geloof me alsjeblieft als ik zeg dat je over enige tijd zult terugkijken en dolblij zult zijn dat de duivelse troep uit je lichaam en organen is. En ja die dwanggedachten bedoelde ik hierboven. Die zijn er gewoon, ze komen uit het niets. Accepteer dat ze er zijn en doe vooral niet te veel moeite om ze te negeren. Ik zou zo graag willen dat ik beter kon beschrijven wat ik heb ervaren en kan maar niet genoeg benadrukken dat ze geleidelijk aan verdwijnen. Het hielp bij mij nog wel eens om iets heel anders te gaan doen wat een beetje afleiding gaf. Klinkt misschien raar maar bij mij hielp schuren goed, hout schuren dus. Of ik zat alle uitgebloeide Margrieten weg te knippen uit zo,n bos margrieten in de tuin. Dat gaf een prima afleiding en dan werden de gedachten wat minder dwingerig.
  12. Ha Liz, niet te geloven maar ik zat net een heel verhaal te schrijven over de acceptatie. Ik sluit me volledig bij je aan. Nadat ik simpelweg geaccepteerd had hoe het nu eenmaal was, en me er niet meer tegen verzette, ging het echt met grote stappen vooruit.
  13. Hallo allemaal, dank voor de reacties en het doet me goed dat ik lees dat in ieder geval een flink aantal van jullie inmiddels gestopt zijn. Ik las ook in een paar berichten de depressieve gevoelens. Voor mij was dat het meest beangstigende van het hele proces en waar ik het meeste last van heb gehad. Het is ook niet zo gek als je bedenkt dat inmiddels de wetenschap de GABA receptoren opnieuw hebben ontdekt en nieuwe medicijnen aan het ontwikkelen zijn voor depressies waar deze receptoren een flinke rol in zullen gaan spelen. Dus alle ontwenningsverschijnselen die jullie doormaken kun je echt regelrecht toeschrijven aan de benzo-ontwenning en zijn afschuwelijk maar gaan uiteindelijk over. Ook het geheugen speelt een grote rol bij die receptoren. Ik kijk nog regelmatig naar de nieuwste ontwikkelingen die de wetenschap telkens nog ontdekt m.b.t. die recpetoren. Je zult versteld staan als je leest bij hoeveel ziektes en syndromen de GABA/Glutamaat onbalans een rol speelt. Epilepsie, ADHD, ADD, ALS, depressie, schizofrenie, Parkinson, migraine, PTSS, angststoornis, OCS, maagklachten en nog een hele rij meer. Bijvoorbeeld is pas vorig jaar ontdekt dat er bacteriën in de maag zitten die GABA eten. Ik hou het erop dat GABA zo'n beetje nog de heilige graal is in de medische wetenschap. Waar ik veel last van had nadat ik gestopt was waren gedachten die zich opdrongen. Zomaar ineens kwamen er dan zwarte nare gedachten naar boven of herinneringen van vele, vele jaren geleden die zeker niet de fijnste waren. Ik kon dat dan met veel moeite doorstaan en ze verdwenen soms ook weer net zo snel als dat ze kwamen. Die momenten zijn onderdeel van de waves. Ik ben eigenlijk erg benieuwd of jullie dat ook hebben of hebben gehad. Hier nog een artikel daarover: http://goedgezond.info/2017/11/06/neurotransmitter-gaba-remt-ongewenste-gedachten/
  14. Beste allemaal. Zo heel af en toe kom ik hier nog wel eens kijken. Het doet me goed dat het forum inmiddels flink gegroeid is en dat veel mensen de weg hier naartoe hebben gevonden. Toen ik hier eind september 2014 voor het eerst kwam waren er maar 3 of 4 mensen waarmee ik mijn ellende en ervaringen kon delen. Wat me ook heel goed doet is dat als ik nu clonazepam intik bij Google, dit forum al op de 1e pagina staat. Dat was indertijd pas op de 8e pagina of zo. Blijf vooral dus zoveel mogelijk de namen en merken van de benzo's noemen in het forum, dan stijgt het forum in de lijst van Google. Het kan immers niet genoeg gezegd worden hoe vreselijk gevaarlijk deze duivelse medicijnen/drugs zijn. Ik zag net dat dit artikel bijna 30.000 keer is gevonden/bekeken door Google. En dat is wat nodig is om ruchtbaarheid te geven over deze misstanden in de medische sector. Ik las laatst ergens dat clonazepam/Rivotril in Frankijk inmiddels verboden is. Toen ik indertijd op benzobuddies.org las over mensen die soms 2 jaar aan het herstellen waren, kon ik dat niet geloven. Maar zo lang duurde het bij mij wel uiteindelijk. Natuurlijk zijn de eerste 2 of 3 maanden het zwaarste geweest maar daarna nam de intensiteit van de ontwenningsverschijnselen tergend langzaam af. Ik heb ook veel geschreven over de "windows" en "waves". Ik had indertijd weinig windows en erg veel waves. In het begin was dat afgrijselijk die waves. In de eerste paar maanden meerdere keren per dag, daarna per week en uiteindelijk per maand om vervolgens helemaal te verdwijnen. Ik wil jullie zo graag weer laten weten dat het zo heerlijk is als je zonder die troep weer normaal kunt functioneren. Het kost vreselijk veel moeite en ellende om er vanaf te komen en je maakt bizarre en afschuwelijke tijden mee en pas nadat je helemaal schoon bent besef je in welke "mist" je hebt gezeten. Hele veel sterkte allemaal!
  15. Hallo Pokemon, 26 november 2014 ben ik gestopt met een krankzinnig hoge dosis Clonazepam. Ik heb dat verhaal hier toen indertijd helemaal opgeschreven. Wat je schrijft over het terugkijken na jaren in een waas te hebben geleefd herken ik maar al te goed. Nuchter de werkelijkheid bekijken is niet makkelijk. Want wat is dan die werkelijkheid? Voor mij is het dat er een fors aantal jaren verloren zijn gegaan. Het gebruik iets van 4 jaar en daarna de afschuwelijke donkere tijd van het afbouwen en stoppen met al het drama dat zich voltrok. De onnavolgbare beslissingen die ik heb genomen en de bizarre dingen die ik uitvoerde. Uiteindelijk ben ik in de laatste afbouwfase veel te snel gegaan. Volgens de Ashton Manual had het beter geweest om in de laatste fase over te stappen op Valium, die stap heb ik overgeslagen want ik werd doodziek van de valium en toen ineens gestopt en daardoor goed te vergelijken met cold turkey. Regelmatig heb ik nog mijn confrontatie met die periode. Ik ben vrienden kwijtgeraakt, familieleden die geen contact meer willen etc etc. Materieel heeft het me een vermogen gekost omdat ik nauwelijks kon of durfde te werken als ondernemer. Er zijn momenten geweest waarop ik besloot een boek te gaan schrijven met de titel "verloren dagen". Die verloren dagen bestonden eruit dat ik dagelijks urenlang ziek in m'n bed lag en nachten door het huis spookte maar uiteindelijk kreeg ik geen zin op papier en bleek het met geen pen te beschrijven. Ik heb toch wel het idee dat cold turkey een dusdanig grote klap op je hele zenuwstelsel geeft, waardoor er iets permanent kapot is. En wat dat iets dan ook is moeten de geleerden nog uitvinden. Ik ben ook zo'n gewone man met een baan en een huis, ik dronk en drink praktisch geen alcohol, geen drugs, geen psychiatrisch verleden of wat dan ook. Alleen maar forse slaapproblemen van de stress indertijd. Op enkele goede vrienden en mijn ouders na weet niemand van dit verhaal. Ik schaam me er ook vaak voor. Je omschrijft dat je walgt van wat je ziet in retroperspectief. Heel herkenbaar. Ik weet ook vaak niet zo goed of ik nu op mezelf boos moet zijn of op de dokter die het voorgeschreven heeft indertijd. Ik kom daar vaak niet uit. Ik zou ook niet weten waar ik het mee moet vergelijken, is het vergelijkbaar met afkicken van heroïne? van alcohol? van GHB? Ik merk dat ik de hele periode uit m'n gedachten probeer te blokken. Maar ik kom nog wel regelmatig documenten en e-mails tegen die ik schreef indertijd. Ik kan me die dingen dan nog maar heel vaag herinneren. Ze zijn niet fout of raar maar "ik" heb ze niet geschreven. Om het maar wat te versimpelen allemaal zeg ik dan tegen mezelf "ik was er wel en ik was er niet in die tijd". Het blijft toch wel heel erg lastig om het te beschrijven, maar ik denk dat ik wel weet wat je bedoelt. Ik heb allang geen echte klachten meer, ze zijn uiteindelijk allemaal verdwenen. Wat er nog rest is dat ik nog lang zal moeten werken aan het terugkrijgen van mijn zelfvertrouwen want dat heeft een lelijke klap gehad door dit gedonder. Pokemon, heel veel sterkte.
  16. Gaba

    even voorstellen

    Hallo Ad, ik was hier al een tijdje niet geweest op het forum en lees nu je verhaal pas. Allemaal herkenbaar natuurlijk. Wat zijn die artsen toch aan het klooien geweest. Respect dat je al zo'n groot deel hebt afgebouwd en doe alsjeblieft het laatste stukje heel erg langzaam, want dat is cruciaal voor het verdere herstel. Heb je ook last van depressieve klachten? Gr. GABA
  17. Ja Rob, de klachten in de afbouw en daarna kunnen inderdaad elke dag weer anders zijn. Ik heb ze misschien wel zo'n beetje allemaal gehad. Elke keer als er weer iets raars was zocht ik het op bij Benzobuddies en daar kwam ik de klacht vaak meerdere keren tegen. Zo heb ik tandpijn gehad. Niet in het tandvlees maar echt de tand deed pijn.Dat lijkt onmogelijk maar toch gebeurde het. Ik heb ook een tijdje flinke pijn in het kraakbeen van m'n knie gehad. Daarvoor ook een MRI scan gehad in het ziekenhuis. Daar zag de orthopeed een kleine afwijking op het kraakbeen zitten. Hij kon zich niet voorstellen dat het zo'n pijn deed maar wilde gaan opereren. Omdat ik nog in de afbouw zat van de Rivotril durfde ik geen ruggenprik of narcose aan vanwege de chemische onbalans in mijn hoofd en lijf op dat moment. Vreemde is dat de pijn een paar weken daarna langzaam verdween. Ook deze klacht kwam ik veelvuldig tegen op benzobuddies.org Maar er is een heel scala van de meest gekke dingen die je kunt meemaken tijdens de afbouw. Wees gerust, ze gaan allemaal uiteindelijk weg die klachten. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je niet alert moet blijven en naar de huisarts gaat als klachten blijven aanhouden. Bij iedereen is het weer anders, zo had ik het meeste last van de dwanggedachten en de depressie die er volgde na de stop. Anderen alleen lichamelijke klachten.
  18. Hallo allemaal. Ik schaam me een beetje dat ik hier nog maar zelden kom om jullie te steunen, terwijl ik dat wel een beetje had beloofd. Maar gelukkig zie ik dat jullie elkaar nog steeds steunen. Ik denk eigenlijk niet meer zoveel aan de afschuwelijke periode. Het komt steeds verder achter me te liggen. Zo af en toe lees ik de verhalen nog wel hier. Als ik mijn eigen verhaal teruglees, is het net of iemand anders het heeft geschreven. Ik wil jullie toch nog even vertellen dat het echt uiteindelijk helemaal over zal zijn met al die klachten en bijwerkingen. Het duurt alleen zo vreselijk lang. Het enige dat ik uiteindelijk heb overgehouden is een enorme hoogtevrees. Zelfs als ik al kijk naar een filmpje op YouTube krijg ik slappe knieën. Daar had ik vroeger echt geen last van. Maar er is goed mee te leven. Mijn sociale leven wordt nog steeds beter. Ik ben weer volop aan het werk als ondernemer. Ik ben al tijden niet meer bij de huisarts geweest met rare klachten en de slaap is inmiddels best goed. Kortom, ik ben weer helemaal hersteld. Ik ben nu zo vreselijk blij dat ik indertijd de beslissing heb genomen om af te bouwen en te stoppen. Het is echt de meest afschuwelijk periode uit mijn leven geweest. Zowel tijdens het gebruik van Clonazepam had ik eindeloos veel klachten, maar de afbouw en de uiteindelijke stop zijn het ergst geweest. Het heeft me veel gekost dit gelazer, zowel materieel als immaterieel. Ik wens jullie allemaal veel sterkte met afbouwen en stoppen. En echt, het is duizend maal beter leven zonder benzo's. Veel liefs GABA
  19. Hallo Rob, dank je wel voor de bijdrage op dit forum. Ik kom hier nog maar zelden want ooit moet het een keer klaar zijn. Je hebt denk ik mijn verhaal en gevecht met Rivotril/ Clonazepam wel gelezen. Ik ben blij voor jou dat je artsen hebt getroffen die je ondersteunen en achter je staan. Clonazepam is een duivels medicijn. Goed dat je de Ashton Methode volgt, dat is toch echt wel zo'n beetje de enige die gebaseerd is op een enorme ervaring met de benzodiazepines. Je schrijft dat je op enig moment wel 25 soorten klachten hebt ervaren. Dat herken ik natuurlijk gelijk. Als ik terugdenk aan de tijd dat ik aan het afbouwen was en de tijd die het duurde voordat ik me eindelijk beter ging voelen, dan kan ik het niet anders als de hel beschrijven. Kun je beschrijven welke klachten je hebt ervaren? Het enige dat ik je kan meegeven is dat je echt geduld moet hebben en gewoon ruim de tijd nemen. Ga je te snel dan krijgt je hele zenuwstelsel een enorme dreun.En dan ben je uiteindelijk nog langer bezig met herstel. Misschien kun je mijn verhaal nog eens teruglezen. Ik vond het erg lastig om tijdens de afbouw de juiste dosis te vinden. Ik had zwarte kleine en fijnkorrelige schuurpapiertjes naast m;n bed liggen. 1 schuurpapiertje per dag. En dan kraste ik met het pilletje witte lijntjes. Om de 3 dagen meer lijntjes op het papiertje. Op die manier heb ik het ook langzaam afgebouwd. Volgens de Ashton methode schakel je op enig moment over op Diazepam. Dat was voor mij geen prettige omschakeling. Ik werd echt vreselijk beroerd van Valium. Ik denk achteraf dat Diazepam een heel andere werking heeft dan Clonazepam, überhaupt is de halfwaardetijd al flink verschillend. Clonazepam heeft een veel kortere halfwaardetijd. Ik liep van de Diazepam echt als een zombie rond overdag. Het was zelfs de reden dat ik toen het laatste stukje van de afbouw veel te hard ben gegaan, en daardoor kreeg mijn systeem zo'n dreun waardoor herstel zo ongeveer 2 jaar heeft geduurd. Verder adviseer ik je om als je een partner hebt, deze de verhalen hier te laten lezen. En wellicht ook die op benzobuddies.org. Zeker als je depressief wordt na het stoppen. Uiteindelijk heeft mijn herstel 2 jaar geduurd. Natuurlijk niet 2 jaar lang even heftig, maar er bleven met enige regelmaat toch wel klachten opspelen. Ik heb veel geschreven hier over de zogenaamde "waves" en "windows". Tijdens de waves verkeerde ik een razende en levensgevaarlijke paniek in m'n hoofd.De tussenpozen werden uiteindelijk steeds groter en zijn nu helemaal verdwenen. Het enige dat is overgebleven is een enorme hoogtevrees. Maar daar is verder in ons platte landje prima mee te leven. Ik had daar vroeger echt nooit last van. Ik wens je heel veel sterkte met de afbouw en nogmaals, neem echt de tijd ervoor! _________________________________________________________________________________________________________________________________________ Tenslotte, als je op dit moment in Google Clonazepam intikt, staat mijn verhaal op de eerste pagina. Ik weet een klein beetje hoe Google werkt, dus ik tik weer enkele woorden in hieronder zodat het wellicht nog hoger komt en dan kunnen nog meer mensen het lezen. Clonazepam clonazepam Rivotril rivotril benzodiazepines benzodiazepinen ontwenningsverschijnselen onttrekkingsverschijnselen verslaving gewenning bijwerking bijwerkingen ontwenning afbouwen Ashton
  20. Hallo Bolletje, Ik sprak laatst een arts die vertelde dat vaak oudere huisartsen de pammetjes nog voorschrijven. Jongere huisartsen en specialisten schrijven ze nog bij hoge uitzondering voor. En inderdaad is mijn huisarts inmiddels 2 jaar met pensioen.
  21. Gaba

    Benzo in de war

    Hoi Kannietmeer. Uit wat ik afgelopen tijd op de Amerikaanse forums heb gelezen, komt het ook heel regelmatig voor dat mensen met een lage dosis ook dezelfde klachten krijgen. Ik kan alleen de heftigheid niet inschatten natuurlijk. Bij mij spelen de depressieve gevoelens en nare gedachten nog steeds best een rol. Ik denk dat het niet direct meer te maken heeft met het benzogebruik, maar dat indirect de gevolgen van het zo lang compleet uitgeschakeld te zijn, mij nog steeds parten speelt. Ik heb in die periode mijn complete zelfvertrouwen verloren en het kost erg veel moeite om dat weer enigszins op te bouwen.Dat gaat met horten en stoten en af en toe krijg ik weer een flinke terugval. Ik heb nogal de neiging om me terug te trekken als het slecht gaat en dat gaat ook ten koste van mijn hele maatschappelijk leven. Met regelmaat overweeg ik toch ook weer een AD te gaan gebruiken, maar lees dan de verhalen op internet daarover en dan slaat de schrik weer toe. Ook daar zijn afschuwelijke verhalen te lezen over Antidepressiva. Verlies nooit je hoop op betere tijden. Ik weet hoe uitzichtloos het allemaal lijkt en hoe lang het allemaal kan duren. Qua afbouwschema heb ik toch wel begrepen dat de Ashton Manual een soort bijbeltje is. Als een van de weinigen had Dr. Ashton zich echt gespecialiseerd in het afbouwen van Benzo's. Als het te zwaar voor je wordt, zou ik toch je huisarts verzoeken om 10 Diazepam te geven. De meeste huisartsen hebben er werkelijk geen kaas van gegeten. Probeer gewoon uit waar je je het meest comfortabel bij voelt. Het blijft natuurlijk tobben nog even, want het is nu eenmaal een moeilijke weg, maar het resultaat zal je verbluffen. Liefs Gaba
  22. Gaba

    Benzo in de war

    Hallo kannietmeer, ik was ook erg gevoelig voor de omschakeling naar Diazepam. Sterker nog, ik kon het helemaal niet verdragen. Je zou nog even kunnen nakijken in de Ashton Manual wat het equivalent is van Lorazepam ten opzichte van Diazepam. Ook kan de halfwaardetijd nogal verschillend zijn. Het beste kun je heel voorzichtig proberen welke dosis je het beste past en waar je je comfortabel bij voelt. Het kan natuurlijk even duren voordat je lijf en brein gewend zijn aan Diazepam. Veel sterkte gewenst!
  23. Gaba

    afzien

    @BS Vervelend te horen dat je nog steeds aan het tobben bent. Al 27 maanden! Is het niet zo dat de tussenpozen tussen de terugvallen steeds langer duren? Dat was bij mij wel het geval. En zo heel af en toe -maar dat is echt nog sporadisch- krijg ik nog wel een heel naar gevoel over me heen. Dan kan ik ineens heel angstig zijn. Dat duurt dan een paar uur en dan is het weer weg. Helemaal 100% ben ik ook nog niet. Zo heb ik ineens vreselijk last van hoogtevrees. Als ik al een filmpje op Youtube zie, krijg ik slappe knieën. Echt m'n hele leven geen last van gehad. Het langste heeft bij mij de depressie geduurd. En ik ben nog steeds erg gevoelig voor de seizoenen. Als het mooi weer buiten is gaat het wel, maar zodra er grijze wolken verschijnen wordt ik nog steeds een beetje depri. Of het nog aan de benzo ligt? Ik denk nu niet meer. Wat wel zo is, is dat de hele lange periode van ontwenning en de tijd dat ik ziek was, ik niet goed werken als ondernemer en daardoor veel opdrachten en omzet heb gemist. Daar heb ik nog steeds last van. Verder ook wat vrienden kwijtgeraakt omdat ik sociaal erg onhandig was in die tijd en de neiging had me terug te trekken in m'n huis. En dat stemt me erg droevig regelmatig. Maar het gaat inmiddels echt wel redelijk goed dus ik hoop dat jij me snel volgt. Liefs GABA
  24. Wat goed dat je dit hebt gevonden! Was het er maar in het Nederlands.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...