Spring naar bijdragen

Ik wil stoppen omdat ik er niets aan heb


Soberbunny3
 Share

Aanbevolen berichten

Hoi iedereen,

Ik kwakkel wat aan door de jaren met alcohol. Ik hou op dit punt niet echt van drinken, ik doet het gewoon. Het drinken is een automatische handeling als het spannend word: vervelende gevoelens zoals sociale angsten en stress.

Gisteren had ik hier onverwacht ook weer last van en dronk ik 1,5 liter wijn.

Deze zomer gaat het op en af. Ik heb in de maand juli toch bijna iedere dag zon 4 glazen gedronken en deze maand vooral echt wijn bingen. Ik voel mij altijd beter als ik niet drink en wanneer ik dan een afspraak heb met familie dan gaat het mis. 

Ik voel me eenzaam. Ik vind het moeilijk om te accepteren. Ik ben vaak alleen omdat ik nu niet werk, daar komt wel verandering in. In september ga ik weer werken dat is wel fijn met een routine aanhouden.

Toen ik maanden niet dronk had ik een goede routine, was ik gelukkiger, socialer en slanker.

Wat ik zo moeilijk vind met niet drinken is de kwetsbaarheid die ik voel. Alle gevoelens die opkomen: angsten, ongemak, boosheid, irritatie... ze worden weggespoeld met alcohol. 

Ik wil helemaal stoppen want minderen lukt niet. Per dag een stap de goede richting op.

 

 

 :heart:

 

bewerkt door Soberbunny3
Er stonden teveel details in. Vervelend voor reacties die nu moeilijk te plaatsen zijn, sorry hiervoor! Ik heb mijn intro dus vervangen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag een rotdag. Ruzie gekregen over gisteravond met mijn vriend.

Vandaag had ik een afspraak waar ik niet naartoe ben geweest.

Ik voel me depri en ook weer dat schaamtegevoel dat de controle weg was.

Balen, balen, balen.. het heeft helemaal niets opgeleverd. Het was niet eens leuk om te doen. Alleen maar rotzooi gegeten ook erbij: patat, kroketten, koekjes en pizza. 

Het is belastend voor andere mensen ook dat drinken. Ik moet heel veel regelen ik kan het me niet permiteren om te drinken. Hoeveel kan mijn lijf nog aan..dat vraag ik me altijd af. 

ik bouw geen discipline op als ik toegeef aan impulsieve drinkavonden. Dat wil ik wel. Het ging zo goed, het is niet nodig.

Ik ben gewoon bang. Vooral sociale situaties kosten me veel stress. Liever gestresst in sociale situaties dan erom drinken. Heel erg balen dit. 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zit nog steeds in mijn pyjama. Ik heb pizza gegeten in bed.

Ikben brak. Ik zal weer opnieuw moeten beginnen zonder de alcohol. Gewoon niet meer drinken per dag vanaf nu.

Heel veel zin in want ik voelde me toch veel beter zonder de binge hours.

Ben zo blij ook om alle sterke mensen van dit forum weer opnieuw te zien met verhalen die steun geven. Sommige zijn al jaren droog, mij lukt het altijd een paar maanden maar nog liever die paar maanden dan dit:blink: 

Vandaag ben ik ook niet de enige die gister een uitspatting had en dat geeft toch extra steun. Want je bent niet alleen:rose:

We gaan samen weer verder waar we waren gebleven. Dat wil ik iniedergeval heel graag!

Ik geniet naast angsten ook van het leven en alcohol versterkt angsten alleen maar.

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi, ik heb je gelezen. Wat me opviel in je verhaal is hoe je jezelf ten prooi stelt van je familie en voor jezelf dit rechtvaardigt ‘het blijft toch familie’. Ik heb dit ook heel mijn leven gedacht. Ik heb ondertussen meer dan 3 jaar gebroken met mijn narcistische en alcoholistische vader en ben meer dan een jaar gestopt met alcohol. Eerlijk, dit had me nooit gelukt zonder het contact met mijn vader te verbreken. Het blijft je familie tja maar niet ten koste van jezelf. Zet je zelf op de eerste plaats. Dat is (voor mij) het begin van alles geweest. Het hoeft voor jou niet zo te zijn maar ik wil maar zeggen dat het je niet ‘slecht’ maakt als je voor jezelf kiest.

veel sterkte in je proces! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Nu 20 dagen zonder alcohol.

De grootste trigger tot nu toe is geweest mijn vriend zien ontsnappen met drugs en dan vooral dat hij op dit gebied er anders instaat als mij, hij heeft geaccepteerd dat hij gebruikt en dat zal niet veranderen. Dit start bij mij het programma 'waar is de wijn' ik wil ook  ontsnappen.  Ik mis iiets.. FOMO en de angst hem te verliezen omdat ik me verzet tegen onze relatie zolang er verslaving is. 

Het is allemaal niet sterk genoeg om mij te vloeren in de 20 dagen.

Nu besluit ik te lopen in de richting die ik op wil en ik sleep niemand meer achter me aan. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed van je dat je volhoudt. FOMO... wat missen we nou eigenlijk als we drinken: katers, lamlendigheid en ontsnapping aan het leven. Maar we kunnen ook voluit leven! Laten we dankbaar zijn voor de zon en de bloemen, laten we genieten van de kracht van de bomen en de lach van een voorbijganger, laten we dansen met dat mooie lijf van ons. Ik vind dat allemaal veel aantrekkelijker klinken dan futloos op de bank te hangen met een vergiftigd lijf.

Zet 'm op :rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net je draadje gelezen en ik herken er veel in.  Vind je moedig!  Lastig dat je vriend er anders instaat. Mijn vriend drinkt ook nog, daardoor voel ik me soms een spelbreker, maar ik doe er niet meer aan mee. Het triggert me ook niet, maar ik erger me wel als hij zgn een grapje maakt over dat ik vroeger zo wild was en nu aan de gemberthee zit. Alsof het zo rock en roll is iedere avond die stomme halve literblikken.:P hoop dat je je niet door hem laat meeslepen, die drank en drugs ken je nu wel toch.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Update:

Mijn huid zag er goed uit. Ik had zin om te bewegen en veel zelfvertrouwen. Ik wilde van alles aanpakken en kon mij over angsten heen zetten door met mezelf te overleggen wat te doen (positief of oplossingsgericht). Ik zweet minder sterk, kan beter nadenken en was ook minder impulsief. Een hele belangrijke: ik ben betrouwbaarder voor anderen omdat ik het niet af laat weten vanwege een kater of dingen heb beloofd in dronken staat over de app.

Alles is in verledentijd geschreven want ik heb toch wat gedronken de afgelopen dagen. De spanning van het verhuizen liep op.

Ik vind het niet drinken erg lastig. Ik ben bezig met verhuizen en ervaar fullblown triggers. Bijv.: ik ben verhuisd vanwege geluidsoverlast en nu heb ik daar hetzelfde portie van terug alleen dan door andere mensen gemaakt.

Hulp vragen vind ik moeilijk en doe ik wel maar eigenlijk wil ik gewoon met rust gelaten worden, wat steeds een dilemma is en waarschijnlijk voelbaar voor anderen. 

Door de triggers kom ik weer bij gedachten generalisaties en onderliggende pijn:

Ik ben het leven eigenlijk zat. Ervaar het op het moment niet als de moeite waard. Voel mij rondlopen in het verkeerde verhaal en ben mensen over het algemeen ook behoorlijk zat. Wanneer je verhuist ben je ook weer aangewezen op je sociale kring die ik juist zoveel mogelijk probeerde te vermijden omdat daar juist de ellende begon. Wat is er voor nodig om mij veilig te voelen bij mensen? 

Ik denk dat het het beste is om een nachtje goed te slapen en alles te laten voor wat het is. Morgen weer een dag, nu een oxazepammetje en dat was het.

Balen van het drinken, dit forum geeft ook steun:heart:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

misschien een idee de titel aan te passen SB?
en dan de knop om, dan zijn veel van je redenen
om het leven zat te zijn, voorbij, na verloop van tijd.
ik herken veel van wat je schrijft, heb jaren gejojo'd
maar toen ik echt voor het leven koos, was dat na een jaar
niet drinken. Ook met hulp van hier. Go girl! Yes you can too.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Bunny , ik hoop dat je de draad van het alcohol de baas zijn weer hebt weten op te pakken . Wel herken ik veel in je verhaal . 

Ik ben nu 56 en bij mij is 7 jaar geleden autisme vastgesteld . Hierdoor gingen de puzzelstukjes in elkaar vallen en leerde ik mezelf beter kennen.  Ook toen kon ik pas mijn alcohol probleem aanpakken .

Zou het misschien iets zijn om met de huisarts te gaan praten over je depressieve gedachten , angsten en je moeite met het leven en de mensen in het algemeen ? 

Alcohol zorgt ervoor dat je alleen maar angstiger en depressiever word . 

Je moet het zelf doen maar het hoeft niet alleen 

:rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Lieve Bunny,

Ben je nog bij je vriend? Ik vraag dit omdat het lijkt alsof hij je niet steunt maar juist tegenwerkt.

Ook ik herken veel van je problematiek. Ik drink veel meer dan jij en ben de wanhoop nabij. Ben nu sinds een paar dagen hier op verkenning. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...
  • Soberbunny3 changed the title to Ik wil stoppen omdat ik er niets aan heb

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...