Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

Dat gevaar ken ik. Maar vanwege de angst mezelf onherstelbare schade aan te richten stop ik na wat ik (zelf denk) "nodig" te hebben. Liefst nog net wat minder. 

Ik zet liever niet de datum hier neer van de intake. Maar nu ongeveer een week. Ik zal laten weten hoe het is gegaan. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het niet erg. Er staan geen exacte data en ik ben ook aan het eind van mijn latijn. Mijn grootste angst is nu dat door bezuinigen of corona of geen idee wat nog meer er wordt besloten alles plat te leggen. Dat ik niet opgenomen kan worden dus. Ik heb eigenlijk geen idee hoe het werkt. Eng, of schaamtevol ben ik (voor een groot deel) gelukkig voorbij. 

bewerkt door Myle
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Myle, de therapeuten zijn er om je te helpen. Veroordelen zullen ze niet doen. Wel met vragen en opdrachten je helpen te ontdekken wat je triggers zijn bij het drinken en op andere terreinen die met elkaar het web vormen waarin jij gevangen zit. Eng? Tuurlijk. Maar ook een avontuur dat je dichter bij jezelf kan brengen. Trots moet je zijn dat je de stap hebt durven zetten. De weg er naar toe was/is vol hobbels. Maar je hebt volgehouden. Stoer hoor! Weet je gesteund door velen op het platform en lees de laatste bijdrage van @knakker. Jouw zoektocht naar het vinden van jezelf en het uitpluizen van alle draden/gedachten  die je steeds verder in het web verstrikten en verstikten begint over een paar uur. Grijp de kans. Jij bent het waard, los van alle Corona-ellende! 
Post alle gedachten, momenten van twijfel, van euforie, van verdriet, van schaamte, van trots en wat al niet meer. Op ieder moment van de dag/nacht is er heus iemand op het Forum voor een luisterend oor, voor steun of een welverdiende schop onder je kont.

toi toi toi! 

bewerkt door Maja
Tiepfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Och wat herken ik dat gevoel @Myle. Oordelen. Angst daarvoor. Je weet wrs ook niet helemaal waaraan  je dan nu moet voldoen om 'goed ' te worden bevonden. 

Zwaar. En een lat die ergens ligt. Maar waar precies?  Eng.

Klopt dit wat ik schrijf?

Geeft niets. Zo voel je je nu. Dit is wat je hoofd ervan maakt. En daarmee kun je echt nuchter beter aan de slag.

Ik.wens je een goede intake. En zorg goed voor jezelf. Moge je in goede handen zijn. :heart:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hulpverleners moeten juist oordelen hebben, daar zijn ze voor opgeleid. En zo kunnen ze je verder helpen.

VERoordelen is dan weer wat anders. Natuurlijk is het spannend, want je krijgt als het goed is een grote spiegel voor je snufferd. En daarom is het goed dat je dit aangaat. Zet um op Myle, laat je helpen en vertel alles zoals het is. Moedig voorwaarts!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal, wat fijn jullie reacties! Voelt gesteund. Het lukt me even niet om op iedereen apart te antwoorden maar bedankt.

Ik begon de intake erg zenuwachtig. Kwam ook een beetje omdat mijn behandelaar dmv. een videoverbinding aanwezig was vanwege max 5 personen in een ruimte (door corona).

Ik kan over de inhoud van wat er is gezegd niet teveel vertellen vanwege privacy maar het was soms best emotioneel/heavy. De intake was trouwens voor een opname en ze gaan deze week overleggen met mijn psychologe hoe ze een "veilige" omgeving kunnen creëren voor mij en ook de anderen in de groep daar en personeel. Ik krijg het volgende week te horen. Als de opname doorgaat is het voor minstens 3 maanden maar vaker 6 en soms langer. Hiervan schrok ik een beetje terwijl het niet compleet als verrassing kwam. 

Ondanks dat het soms een beetje heftig werd was het wel een erg fijn gesprek waar ik me gehoord voelde, en dingen werden helder uitgelegd. Ik heb er een goed gevoel bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 minuten geleden zei Myle:

het was soms best emotioneel/heavy.

Dat mag ik hopen ;) anders zou het een wandeling in het park zijn. Een lange opname klinkt misschien niet goed, dat ligt natuurlijk ook aan de omstandigheden. Maar ja, het is niet zo dat je er iets voor op hoeft te geven als werk of een andere dagelijkse bezigheid denk ik. Je hebt er een goed gevoel bij, mooi zo. Een hele opluchting voor je denk ik nu. Fijn Myle.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klinkt als dat er nu echt een stap wordt gemaakt, eindelijk. En wat is nou een half jaar op een mensenleven, je bent nog maar 27. Zou echt voor die opname gaan als het lukt. (En hey, komende tijd zit heel Nederland in soort van quarantaine. Dit is eigenlijk wel een geschikt moment)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja het voelt ook als eindelijk een echte stap. En een stap waarvoor ik heel graag wil gaan. Ik heb geen moeite met een halfjaar want het "belangrijkste" wat ik ervoor zou moeten opgeven is de drank. Nou, graag alsjeblieft en zo snel mogelijk. Ik wil dit. Ik hoop heel erg dat er volgende week besloten wordt dat ik terecht kan. Als dat zo is zijn er wel dingen die geregeld moeten worden want ik weet bijvoorbeeld niet of ik mijn appartement bij de GGZ kan aanhouden en of ik voor mijn spullen/meubels etc dus opslag moet regelen. En mijn kat heeft dan ook een tijdelijk ander adres nodig. Ik heb voor mijn kat al een evt oplossing en dat stelt me gerust. Ik ga ervan uit dat ze een opname besluiten, ondanks mijn vrij complexe situatie. Maar toch ben ik nu bang dat ze me niet aannemen. Hoop dat ik het snel hoor. 

Enne, ja prima tijd om achter een gesloten deur te verblijven. Er zijn in NL en Europa genoeg mensen die dan met me meevoelen zal ik maar denken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wil het wel samen doen, zeker als het motiveert.

Maar mag ik vragen waarom je een post van mij citeert van zo'n 8 maanden geleden inmiddels? Ik weet niet wat die te maken heeft met wat ik vandaag schreef of met gesloten deuren.

bewerkt door Myle
Geen jaar, 8 maanden.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees de afgelopen dagen mee op het forum en post soms iets. Merk dat ik het soms lastig vind om echt iets te zeggen. Bang om complete onzin uit te slaan. 

Ik zie hoe velen juist nu vertellen hoe fijn het is om deze tijd nuchter te doorstaan en daar kan ik best wel inkomen. Ik merk alleen ook wel een soort afstand. Persoonlijk misschien. Het is niet zo dat ik jullie niet- drinkenden als een compleet andere groep ervaar alleen het is soms confronterend om te lezen dat zgn 'ex' alcoholisten zo goed omgaan met de situatie nu. Waar ik nu nog steeds vaak een potje ervan maak. Ja. confronterend vooral.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat @Smaragd. Wel af en toe een kleine nervous breakdown. Gewoon janken omdat het allemaal best * is. Ik vind het allemaal best emotioneel. De initiatieven die worden georganiseerd vooral. 

Moet wel voor mezelf het nieuws wat beperken. Ik word er echt niet beter van. Het helpt niet om te doemdenken. Mijn muren komen inmiddels wel enorm op me af. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja begrijp ik, maar het janken mag ook wel toch? Is ook een uiting, denk niet dat je de enige bent daarin.

Ook niet drinkenden zijn heel bang hoor, we dealen hier allen anders mee om.

Denk ook dat er juist veel nieuwe alcoholisten kunnen/zullen bijkomen. Hoor om mij heen mensen, die niet van mijn probleem weten. Goh ik kan het nu wel op een zuipen zetten. Werkt meerdere kanten op.

Hoop alleen wel dat je wat blijft eten(belerende ik weer sorry) Veel vitamine C in hoge dosis etc.  Je weerstand is wel belangrijk nu. Je hebt jouw leeftijd heel erg mee, gelukkig wel.

Wil nu scherp blijven/alert, voor nu is dat dan hoor en ik wil ook niet drinken, niet omdat het moet. Dat werkt nooit bij mij. Je kent mijn verhaal. Dag voor dag maar.

Hou je bijeen, je bent niet alleen.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...