Spring naar bijdragen

Hi, ik ben Patries


Patries

Aanbevolen berichten

Dank jullie wel! Ik heb veel aan deze info.

Gisteren ben ik vroeg in bed gaan liggen, met tryptofaan en melatonine, waarmee ik eigenlijk ook wilde stoppen in de vakantie. Een paar uur daarvoor had ik de vriend geappt met de vraag of ik wellicht een pil van zijn zoon mocht proberen. Totdat de jongen het slaaponderzoek krijgt moet hij van de huisarts nu zijn pillen laten staan. Toen ik al in bed lag kwam mijn vriend langs, hij heeft drie pillen bij me achtergelaten. Zonder deze pillen heb ik kunnen slapen van pure uitputting. Maar ik heb nu dus wel de mogelijkheid ze te proberen. Het zijn pillen van 25 mg. 

Vandaag blijf ik thuis van mijn werk, want ik voel me nog lang niet goed...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Patries, ik begrijp je wanhoop helemaal, maar ik wil je toch aanraden om eerst te overleggen met je huisarts en het liefst nog een psychiater.

Niet zomaar gewoon een pilletje proberen van een ander. Deze medicatie is echt van een andere categorie dan melatonine of L tryptofaan.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb persoonlijk veel baat bij dit middel, maar het is voor iedereen weer anders.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh fijn om te horen. Ik zou ook liever zonder maar helaas gaat dat niet. Het blijft een afweging tussen wat het meeste kwaliteit van leven geeft. 24 uur per dag aan staan holt je langzaamaan van binnen uit. Bij sommige mensen zoals ikzelf helpt niets anders dan de juiste medicatie. In dit geval helpt een zeer lage dosis van een medicijn om dat patroon te doorbreken. Dus oké dat is dan maar zo.

Voor mij een belangrijke graadmeter is dat ik overdag normaal kan nadenken en mijn werk kan uitvoeren. En dat lukt.

Ik hoop voor jou dat je ook iets vind wat bij jou past.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor mij zijn dat ook de graadmeters Nietmeer en ook dat ik wat kan genieten van het leven. Als je chronisch niet slaapt lukt dat niet, dan zit je maar wat voor je uit te staren en je wilt alleen maar slapen. Ik begrijp nu dat drinken van mezelf wel weer, zo kon ik in ieder geval een beetje slaap pakken. Nu ik niks meer drink en niks meer slik heb ik echt een groot probleem. Dus ik denk dat het voor mij ook medicatie gaat worden helaas...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik houd jullie op de hoogte hoor. Vanavond ga ik niets nemen, slapen lukt ook met melatonine en l tryptofaan niet, dus ik neem gewoon niets. En ik wacht met smart op de uitnodiging voor het slaaponderzoek.

Vreemd toch dat sommige mensen hun hele leven al zoveel moeite met slapen hebben. En logisch ook, vind ik, dat juist deze mensen verslaafd raken aan iets, want zonder slaap is het onmogelijk een beetje prettig te leven!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vaak hebben dit soort slaapproblemen wel een oorzaak. Vaak zit er een stuk aanleg, genetica bij, of gevoeligheid voor prikkels. Je noemde eerder in je verhaal al ADD, en daarbij zijn slaapstoornissen en verslavingsgevoeligheid bekend. En ook angsten komen daarbij vaak voor.

Soms zijn er redenen, vaak in je kinderjaren waardoor je jezelf een verhoogde waakzaamheid hebt aangeleerd, onbewust vaak. Kinderhersenen zijn nog in ontwikkeling en veranderen daardoor. En de hersenen blijven waakzaam ook al is daar geen reden meer voor.

Je persoonlijkheid ontwikkeld zich ook een beetje daaromheen en ga je ook op een manier om met het slecht slapen die dat dan wat in stand houdt. Moeilijk kunnen ontspannen en loslaten. 

En tja, medicatie liever niet maar zoals je zelf al zegt, zonder slaap kun je nergens van genieten en kost alles wat je doet heel veel moeite.

Probeer het eens pragmatisch te benaderen, zo van iemand met diabetes heeft insuline nodig, en zo zijn er meer voorbeelden.

Je bent niet zwak als je medicijnen gebruikt die nodig zijn maar juist sterk dat je het probleem probeerd op te lossen.

hou je taai!:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, ik denk ook dat ik het zonder niet ga redden Nietmeer. Maar het voelt voor mij toch een beetje als een verlies....het is een onafhankelijkheid die ik wilde en zal moeten opgeven. Zo ervaar ik het nu hoor, ik besef daarbij ook dat een medicijn dat goed werkt je enorm veel vrijheid biedt, het geeft je energie en levensvreugde als het goed is.

Depressief ben ik niet, als ik het al ben is de oorzaak die slapeloosheid en het verdriet dat mijn leven daardoor(incl. de ADD en PTSS)  altijd zo moeilijk is geweest. Ik ben heel benieuwd wat het slaaponderzoek gaat uitwijzen en wat mij geboden zal worden. Het zou zo mooi zijn....zorgeloos slapen. Ervaren jullie dat ook, met medicatie? Of blijft het voelen als een noodzakelijk kwaad?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

13 minuten geleden zei Patries:

het is een onafhankelijkheid die ik wilde en zal moeten opgeven

Ik reageer niet zo op deze discussie over slaapproblemen omdat ik daar slecht in thuis ben. Maar ik lees het wel met belangstelling. Over de hier geciteerde uitspraak wil ik wel wat zeggen.

We zijn allemaal afhankelijk van eten, drinken en lucht om te ademen. Als daar voor sommigen wat medicijnen bijkomen is dat geen schande. Natuurlijk is het goed er over na te denken, maar neem het ook niet te absoluut, zou ik zeggen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit was in ieder geval weer een zo goed als slapeloze nacht. En dat terwijl ik officieel ziek ben: ik hoef niet vroeg op te staan vanwege mijn werk, dus de zenuwen daarover kunnen de oorzaak niet zijn. Ja mensen, ik vrees echt dat het me zonder ondersteuning niet zal gaan lukken. Dit is ook niet iets van de laatste tijd, het speelt mijn heel leven al en ik heb zo goed als alles geprobeerd: therapie, slaapcursussen, ontspanningsoefeningen, meditatie, altijd op ongeveer dezelfde tijd naar bed en vroeg eruit, allerlei theetjes, kruiden, enfin, wat niet eigenlijk? Tegenwoordig heb je ook nog slaaprobots, apparaten waar je tegenaan gaat liggen en die een ademhaling nabootsen, maar die dingen zijn peperduur en ik heb de moed opgegeven. 

En Bob: je hebt daarin zeker gelijk. Ik vind het alleen zo suf, ik was zo goed op weg om me overal van vrij te maken en nu, terwijl zo goed als alles bedwongen is, merk ik dat het gewoon niet gaat, dat dit niet vol te houden is zo.

bewerkt door Patries
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees ook mee en Bob haalt me de woorden uit de mond.
Je blijft zeggen dat je ervan baalt, dat je je vrij wilt maken enz. Maar er komt misschien een moment waarop je het beter los kunt laten, het is wat het is, iedereen heeft wel wat en jij hebt dit. Het heeft geen zin je te blijven verzetten tegen een vaststaand gegeven, dan kun je het beter omdraaien en dankbaar zijn voor medicijnen die je helpen.

Als je alles geprobeerd hebt, dan is acceptatie het enige dat overblijft toch?
ps. Heb je hypnotherapie geprobeerd? Daar hoor ik wel buitengewone verhalen over en het lijkt me passend als een probleem zich al in de vroege kinderjaren gevormd heeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoe gaat het met jou slapen @Patries? 

Ik lees je verhaal hier van augustus en dat is alweer een tijd geleden... 

Ontzettend heftig verhaal ook!! Vooral het stiekem alleen drinken. Het lijkt me zo eenzame tijd geweest voor jou. 

Toen ik eenmaal begon te zeggen tegen vriendinnen  dat ik gestopt was en ik na enkele dagen toch stiekem doorging voelde het zoo slecht en dan biechtte ik het weer op! Het voelde en bleek ook dat de alcohol me steeds meer in de greep had en bedacht me dat ik straks die persoon zou worden  die  flessen in de kast zou verstoppen en eerlijk.... dat heb ik wel gedaan  

Ik heb de tekst even bewerkt want lees dat he nog steeds struggelt met je slaap problemen.

Het is lastig oordelen over welke medicatie aansluit. Mijn vriend heeft wel veel baat gehad bij de quitupine. Ik hoop dat er wat uitkomt en jij in ieder geval iets vind wat aansluit!!! 

bewerkt door Benerklaarmee
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Yana, ik zal me toch nog weer eens gaan inlezen in hypnotherapie. Lang geleden heb ik deze optie eens geopperd bij een psycholoog, maar hij gaf toen aan dat dat voor mij niet geschikt was, ik weet niet exact waarom hij dat dacht. Maar het is al lang geleden. Ik ben er wel achter dat doktoren en therapeuten ook maar gewoon mensen zijn die je proberen te helpen, maar ze zitten natuurlijk vaak ook niet op het goede spoor. Zelf sta ik wel open voor hypnotherapie, het probleem is dat ik "van nature" enorm alert, angstig en op mijn hoede ben en het kan dat de psycholoog indertijd dacht dat het lastig zou worden mij onder hypnose te krijgen. 

Het is nog niet geprobeerd en ik sta er zeker voor open!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 minuten geleden zei Benerklaarmee:

Hoe gaat het met jou slapen @Patries? 

Ik lees je verhaal hier van augustus en dat is alweer een tijd geleden... 

Ontzettend heftig verhaal ook!! Vooral het stiekem alleen drinken. Het lijkt me zo eenzame tijd geweest voor jou. 

Toen ik eenmaal begon te zeggen tegen vriendinnen  dat ik gestopt was en ik na enkele dagen toch stiekem doorging voelde het zoo slecht en dan biechtte ik het weer op! Het voelde en bleek ook dat de alcohol me steeds meer in de greep had en bedacht me dat ik straks die persoon zou worden  die  flessen in de kast zou verstoppen en eerlijk.... dat heb ik afgelopen zomer wel gedaan voor mijn gezin. 

Vreselijk, als ik dit opschrijf voel ik me echt zo slecht! Hoe laag kun je zinken?? 

Xx heb je oplossingen gevonden voor het slapen..

Daar ben ik nu heel erg mee bezig Benerklaarmee, er is ook nog steeds geen oplossing voor. Ik zit nu ook ziek thuis, met name door die verschrikkelijke slapeloosheid. alle middelen had ik aan de kant gezet, ik slik ook geen antidepressiva en geen benzo's meer, maar nu kan ik helemaal niet meer slapen! Hooguit een paar uurtjes en daar moet ik dan blij mee zijn. Dit duurt nu zo lang dat ik het niet meer trek.

Het stoppen met drank en pillen is voor mij geen groot probleem geweest, dat ging heel gemakkelijk. Echt heel veel dronk ik ook niet, maar wel tientallen jaren elke dag, puur om wat te kunnen slapen. Met drank en pillen lukte dat ook wel aardig, maar zonder dus totaal niet. Maar omdat drank en pillen verre van gezond zijn wil ik niet meer terug.

Maar ik begin tot de conclusie te komen dat ik het zonder ondersteuning niet ga redden zo...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had mijn bericht al gewijzigd want lees je gevecht terug!! Vreselijk en lijkt ontzettend uitputtend!!! 

Ik mag er geen oordeel over hebben maar vanuit mijn gevoel.. is je slaapproblemen een stoornis en lees ik jou strijdlust om dat zelf asn te moeten gaan zonder medicatie meer maar je bent net zo sterk en verantwoordelijk als je accepteerd dat je wel iets nodig hebt om te kunnen slapen!!! 

Mij denk dat meerdere van ons juist door de strijdlust en controle over emoties afgleden zijn in gebruik...

sons is acceptatie het enige nog wat helpt! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat je daar heel erg gelijk in hebt Benerklaarmee. Ik wilde het ook allemaal perfect hebben, totaal onafhankelijk van verdovende middelen raken en het ging zo goed, ik voelde me er heel sterk in. Wel besef ik nu dat ik niet verslaafd ben, maar dat ik een slaapprobleem heb dat zo groot is dat ik uit wanhoop naar dergelijke middelen ben gaan grijpen. Het zou heel goed kunnen dat er iets in mijn hoofd gewoon niet helemaal in orde is. Dat gevoel had ik trouwens als kind al. Maar of het nu dat is of een trauma, er is geen bevredigend leven mee te leiden. Ik weet van mezelf dat ik een blij mens kan zijn als ik normaal slaap (heel, heel af en toe kwam dat eens voor) en ik wil nu geen lapmiddelen meer gebruiken die heel ongezond zijn.

Dit is wel een zoektocht hoor...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Sober en Annasterre: Ik denk echt dat ik nooit structureel naar wijn en pillen zou hebben gegrepen wanneer ik dat slaapprobleem niet zou hebben. Zolang durfde ik er niet mee te stoppen uit angst niet te kunnen slapen. En mijn angst was volkomen terecht, ik slaap nu weer net zo slecht als vroeger, toen ik nog een kind was. Maar ik wil geen drank en geen pillen meer, en nou ben ik weer een oververmoeide slapeloze.

Hoe het met de melatonine zit weet ik niet Annasterre, ik sta ook op de wachtlijst voor een slaaponderzoek. Het slikken van melatonine en L Tryptofaan helpt niet veel, ik slik het al enige tijd maar ik slaap nog steeds heel slecht.

Soms dreig ik weleens naar de fles en de pillen (benzo's en AD) te grijpen, ik zal dan zeker beter gaan slapen. Maar ik wil dat spul echt niet meer....en daarom doe ik het ook niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat heftig voor je zeg! Ik ken het probleem ook van een aantal jaren geleden, voelde me een wrak en tot niets in staat. Heb ook hypnotherapie gehad en dat heeft me toen wel iets gebracht.

Traumatherapie is bij ptss ook ten zeerste aan te raden. EMDR of lichaamsgerichte traumasessies. Ik weet niet of je daar mee bekend bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wendy, EMDR zou volgens mijn psych bij mij weinig aanrichten omdat ik chronische complexe PTSS heb: er is/zijn niet specifiek 1 of een aantal trauma's, het gaat om een erg lange periode. Hypnotherapie vind ik wel interessant, daar wil ik misschien nog eens wat mee doen. Maar een deel van het probleem kan ook zijn dat ik een bepaald stofje teveel of te weinig aanmaak, of dat er iets anders niet goed gaat in mijn hoofd/lichaam. 

Het is niet zo dat ik maar zo weinig slaap nodig heb, want ik ben chronisch uitgeput. Ik ben wel heel benieuwd naar de uitkomst van het slaaponderzoek!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niet kunnen slapen is ook uitputtend! Ik wens je echt veel sterkte en jij bepaald uiteindelijk wat het best bij je past en wat je wel of niet accepteerd! 

 Het is wel een stoornis of iig een heel groot probleem het niet slapen... en daarom denk ik dat niet alle medicatie over een kam geschoren moet worden  niet slapen is ook geen optie... lastig dilemma voor je lijkt me! 

Ik hoop voor he dat er iets uitkomt waar je wat aan hebt! En wat betreft je vraag of je hier dan wel hoort. 

De oorzaak van gebruik ligt vaak wel dieper dan de alcohol en in jou geval was dit de reden voor medicatie en drank! Drank is voor niks een medicijn! ;) 

Sterkte x 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...