Spring naar bijdragen

Mezelf en mijn verslaving voorstellen


bosrat

Aanbevolen berichten

Jammer maar het is gebeurd en jou ophangen en met tomaten en eieren bekogelen zou zonde zijn:Doverigens vind ik het knap dat je na 4 blikjes niet hebt doorgedronken. Dit was kennelijk een trigger dus leerzaam voor volgende keer toch? Niet schuldig voelen, je bent niet terug bij af maar juist op weg.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wees niet te streng voor jezelf, maar probeer van de terugval te leren. Wat kun je anders doen zodat je de volgende keer niet in de valkuil trapt. Want geloof me, er komen er nog velen! Viermomentjes, verdrietmomenten, baalmomenten, eenzaamheid, verzin het maar! Heb zelf 2 terugvallen gehad en toen 5 jaar droog. Zie het maar als iedere keer 3 stappen vooruit en 2 terug. Dat blijft toch recht vooruit!

Succes!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Bosrat, dan sluit ik me maar aan in de rij van mensen die onlangs ook zijn uitgegleden. Ja, dat gebeurt. En ja, dat geeft een rotgevoel. Nu gewoon weer doorgaan, maar ook kijken naar wat er is gebeurd. Je beschrijft een vervelende situatie in de familiesfeer. Het maakt, zoals Amethist schrijft, waarschijnlijk niet uit wat voor vervelende situatie het is, het gaat om jouw reactie erop. Jouw gevoel dat alleen alcohol jouw reactie op die situatie minder vervelend kan maken. Terwijl, als je naar vanochtend kijkt, het tegenovergestelde waarschijnlijk bereikt wordt: de vervelende situatie is er nog steeds en jij hebt er een schuldgevoel bij.... 

Hoor mij praten (denk ik dan); ik ben met precies dezelfde lessen bezig...Maar voor jou kan ik het mooi onder woorden brengen, toch?;)

Succes vandaag!!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei Pytje:

Hoor mij praten (denk ik dan); ik ben met precies dezelfde lessen bezig...Maar voor jou kan ik het mooi onder woorden brengen, toch?;)

Dat is nou precies waar onder andere dit forum me zo fijn heeft geholpen om mezelf een beetje te leren kennen.
Als ik zélf in de spiegel keek viel het allemaal wel mee, was ik best wel goed bezig. Tegelijkertijd was het tegenovergestelde óók waar.
Als ik zélf in de spiegel keek viel het allemaal verschrikkelijk tegen, was ik de grootste loser van iedereen..
Maar van anderen kon ik de goede en slechte punten er altijd redelijk makkelijk uithalen. Voor anderen wist ik precies 'hoe het moest'.
Door ervan doordrongen te raken dat we hier op het forum ontzettend veel overeenkomsten hebben, dat we allemaal niet zo uniek zijn
als dat we soms denken dat we zijn (lees ipv uniek geïsoleerd) kon ik lering gaan trekken uit de ervaringen van anderen en ze op
mezelf gaan toepassen. Waardoor ik milder cq strenger cq eerlijker naar mezelf leerde zijn.
Ik heb het wel zélf moeten doen maar zonder hulp van ervaringsdeskundigen om me heen was het me waarschijnlijk niet gelukt. En dat werkt
twee kanten op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet het op dit moment allemaal niet meer en het gaat ook niet goed met mij.

In een impulsieve bui heb ik mijn ontslag genomen omdat ik de druk niet meer aankan in mijn leven. Ik wordt gek van mezelf en mijn impulsieve gedrag. Werken lukt me niet omdat ik me nergens meer op kan concentreren en verdrink in mijn gedachtes. Drinken kan ik wonder boven wonder nog in bedwang houden op die ene dag na dan. Ik ben alleen bang dat als het zo doorgaat dat ik weer de fles ga pakken en dat is het laatste wat ik wil.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bosrat misschien is het tijd om nu prof.hulp in te schakelen. Je schrijft hier immers ook om steun. Je hoeft dit niet alleen te doen allemaal. Impulsiviteit hoort bij drinken ben ik bang. Dat drinken zelf is al een uiting dat we iets snel willen. Terwijl we juist vaak beter de lange termijnsoplossingen kunnen volgen,  die zijn wat duurzamer. Veel sterkte en blijf maar hier of liever nog op de dagdraad in contact als je wilt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet waar ik hulp moet zoeken ja, bedankt.

Vanmorgen heb ik gebeld voor een afspraak en wordt waarschijnlijk morgen teruggebeld. Ik ben er wel over uit dat ik het alleen niet ga redden omdat mijn problemen te complex zijn geworden om er nog helder over na te kunnen denken.

Morgen pak ik de fiets en ga een paar uurtjes mijn onrust uit mijn lichaam fietsen in het bos, misschien helpt dat wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind dit wel interessant om met jullie te delen:

Eerder schreef ik al dat ik mijn baan heb opgezegd vorige week en dat is niet helemaal zonder reden. Impulsief noem ik het wel maar ik denk dat het eigenlijk helemaal niet zo impulsief is, ik MOET nu doen waar ik aan toe ben.

Vroeger kon ik met mijn beste schoolvriend eindeloos praten en dromen over reizen naar verre bestemmingen. Inmiddels heb ik tien reizen gemaakt in Azië, waarvan de meeste als 'backpacker'. We begonnen op onze zestiende al aan reisjes op de brommer naar Frankrijk en dat vond ik een ongelooflijke en onvergetelijke tijd. Met hem heb ik destijds mijn eerste backpackers-reis ook gemaakt. Hij is intussen al een aantal jaar geremigreerd naar Australië. 

Sinds de laatste jaren krijg ik steeds meer het verlangen om een reis per fiets te maken. Nu ik gestopt ben met drinken en mijn leven een andere invulling wil geven heb ik een aantal maanden geleden besloten om dit ook daadwerkelijk te gaan doen.

Als ik mijn leven blijf voortzetten op de manier zoals ik dat nu al jaren doe blijf ik gewoon heel ongelukkig. Het is ook niet alleen de drank wat verslavend op mij werkt maar eigenlijk alles in mijn leven. Ga ik bijvoorbeeld gamen, dan zit ik er na uren en uren nog achter. Mijn piano heb ik de deur uitgedaan omdat als ik begin, nooit meer kan stoppen. Al deze verslavingen belemmeren mijn leven elke dag maar weer en daar kan ik op dit moment niet meer mee omgaan.

Mijn plan is om 1 Mei op de fiets te stappen en naar het oosten zuid-oosten  te fietsen. Hoe ver ik kom weet ik nog niet maar ik heb de intentie om te beginnen met een maand en als alles goed gaat blijf ik doorfietsen. 

Vorige week heb ik dus mijn baan opgezegd(ja dat zij ik net ook al :D) en ik ben sinds deze week aan mijn training begonnen. Elke dag rijd ik nu een paar uur om mijn conditie op een goed niveau te krijgen zodat ik er 1 Mei klaar voor ben. Tijdens mijn reis wil ik ook een boek gaan schrijven over mijn levensverhaal, of ik dat ook voor publiek ga doen weet ik op dit moment nog niet. 

Financieel heb ik alles al voorbereid, ik heb in principe voor elke dag een klein leefbudget waar ik de basisvoorzieningen van kan betalen. In het verleden heb ik ook reizen gemaakt waar ik met een bescheiden budget, goed kon doen wat ik wilde doen. Als programmeur zijnde zou ik tijdens het reizen ook nog wat opdrachten kunnen doen op afstand om de wat luxere dingen van te kunnen betalen.

Voor de geïnteresseerde onder ons; ik ga aankomende tijd een blog starten en daar mijn verslagen op plaatsen met foto's en misschien ook wat korte video's. Je kunt me tegen die tijd vinden op www.lonelybiker.com

 

Vandaag heb ik voor mezelf het startschot gegeven op een toepasselijke plek, de startbaan op een paar honderd meter van mijn geboorteplek.

fiets-soesterberg-small.jpg

bewerkt door bosrat
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Rosee ik vind het erg leuk dat je mijn blog wilt gaan volgen straks!

Zodra deze online is zal ik het natuurlijk delen. Volgende week ga ik vast het blog inrichten en testen. Er komen dan in de eerste instantie wat foto's op van mijn voorbereiding en een vergelijkbare inleiding als wat ik hierboven schreef(typte).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een geweldig plan bosrat! wow inderdaad!
Ooit in mijn jonge jaren heb ik een jaar in America gefietst; we hebben toen heel veel gehad aan http://servasnl.org/over-servas/servas-international/

misschien ken je het al? Je kunt als reiziger lid worden, maar ook thuis als host, als je gasten kunt en wilt ontvangen. Toen ik er lid van was, was een voorwaarde dat
je als je kwam, je minimaal 2 nachten bleef en je open stelt voor de mensen waar je verblijft. Zodat zij als host ook gelegenheid krijgen jou als reiziger een beetje te leren kennen, je tips te kunnen geven in hun omgeving (leverde prachtige ervaringen op) en zodat je niet een host egoistisch als alleen een snelle goedkope overnachtingsmogelijkheid ziet.
Het was de beste manier ooit waarop we wild kamperen/natuurcampings af konden wisselen met zorg, veiligheid, betaalbaarheid en luxe vaak, en betrokkenheid met de mensen daar, hebben leren kennen.
misschien ook iets voor jouw reis.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alvast genoteerd, bosrat. Ben heel benieuwd. Aan ervaring zal het niet liggen.

Mijn vrouw en ik zijn minimaal en nog minder sportief. Maar een jaar of vijftien geleden, misschien al wel bijna twintig jaar geleden (?) hebben
we de vakantie ook eens op de fiets gedaan... niet lachen: in anderhalve week bepakt en bezakt rond het IJsselmeer met een uitstapje naar Schiermonnikoog.
Het was zelfs voor Nederlandse begrippen een slechte zomer met veel regen en wind en lage temperaturen. Maar we hebben het er nu nóg over wat een geweldige
ervaring dat was.. We hebben het nooit herhaald, maar zijn blij dat we het in elk geval één keer gedaan hebben. Op de fiets (en wandelend) maak je
het makkelijkst en het meest contact met mensen...

We hebben nu een campertje waarmee we er op uit trekken, honden altijd mee. Maar we gaan ook nog regelmatig met ons lelijk eendje (Dyane), aanhangertje,
tentje én twee honden op pad. We houden van relatief luxe maar hebben ook nog een hang naar het wat primitievere.
De fietsvakantie zit er echter niet meer in, mede door fysieke beperkingen.

Maak er wat van, bosrat. Wat jij wilt gaan doen is wel even wat anders dan een fietsvakantietje. Spannend hoor.
Ik wens je alvast mooi weer en mooie ontmoetingen. Inclusief de ontmoetingen met jezelf die je ongetwijfeld zult gaan krijgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wow voor al jullie mooie reacties!

@lady jane Door Afrika fietsten lijkt me ook wel heel bijzonder en mooi. Die website kende ik trouwens nog niet maar bedankt voor de tip! Ik heb mezelf ingeschreven op een vergelijkbare website couchsurfing.com, dat is volgens mij een van de populairste websites met hetzelfde idee. Vanuit de community wordt hier ook geadviseerd om 1 of 2 dagen te verblijven. Misschien wordt het zo nu en dan ook wat wildkamperen want dat vind ik ook wel leuk om te doen. Verder kan ik ook nog wel in hostels slapen.

@KohtjeIk ga daar zeker niet om lachen hoor ;) want dat is toch ook hartstikke leuk om te doen? Ik kan me ook wel voorstellen dat niet iedereen het zo extreem aanpakt maar dat past nu eenmaal bij mij. Ik heb ook niet zoveel mensen die ik achterlaat dus is het voor mij misschien relatief ook wat makkelijker om zo'n stap te zetten. 

Inmiddels heb ik bijna alle spulletjes al besteld die ik nodig heb zoals tassen, tentje, kookstelletje enz.. Ook meteen maar een action camera gekocht om leuke filmpjes vast te kunnen leggen. Er zit ook GPS in dus dan kan ik een mooi overzicht maken op het blog van de route die ik afleg. Volgende week wil ik een keer volgepakt mijn eerste grotere ronde gaan fietsen om alles uit te proberen. Ik denk dat ik er dan een paar daagjes op uit trek en misschien ook wel om het Ijsselmeer trek :).

Voor iedereen die straks mijn blog gaat lezen, super leuk en bedankt alvast! Dat gaat mij zeker helpen om gemotiveerd te blijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

41 minuten geleden zei bosrat:

@KohtjeHoe verging het jullie trouwens over de afsluitdijk? Dat lijkt me best zwaar als je wind tegen hebt.

Oeps, ik zei al dat het een tijdje geleden was.. dit was ik dus al weer vergeten. We besloten, door het  slechte weer, niet de Afsluitdijk te nemen maar de
boot van Medemblik naar Stavoren. 't Was immers vakantie.... :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...