Spring naar bijdragen

Diana73

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Diana73 geplaatst

  1. Wat enorm knap van jou Bosrat! Sjeeeee, heb echt bewondering voor je. Succes
  2. Diana73

    Klaar ermee!

    Wat een lieve reactie van jou Kruidenthee67, dat je het me gunt. Ik ga mijn best doen en zal alle hulp aanpakken. Ik moet inderdaad toegeven dat ik er zonder hulp gewoon niet kom. Deze overgave is voor mij niet makkelijk. Maar ja.......dit “gemodder” is het ook niet.
  3. Diana73

    Hoi ik ben Tessa!

    Wat is dat voor een app dan Tessa?
  4. Diana73

    Klaar ermee!

    Hier ben ik weer! Allereerst mijn excuses voor deze late reactie. Ik heb veel mooie woorden van jullie gekregen en daarna heb ik nooit meer gereageerd. Sorry, sorry, sorry. Ik dacht het nl. alleen te kunnen maar helaas is dit niet zo. Ik ben nog steeds een drinker...... Inmiddels heb ik 3 gesprekken gehad bij een psychiatrische verslavingsinstelling en deze waren best heftig. Men begon over opname maar dit wil ik niet. Dus gaan we strak aan de bak om het thuis te behandelen. Elke week heb ik gesprekken en ik wordt ook aangemeld bij een praatgroep. Dit moet dan maar, moet echt met de billen bloot. Vorige week een lichamelijk onderzoek gehad, moet ook bloedprikken. Ben enorm bang voor de uitslag van mijn lever......De verslavingsarts heeft mij best bang gemaakt door te zeggen dat ik niet acuut mag stoppen omdat ik dan een epilepsie aanval zou kunnen krijgen ! Ook zou ik medicatie krijgen en 9 maanden Refusal moeten slikken. Ik ben een hypochonder en dit alles maakt het doodeng. Ook was mijn bloeddruk veeeeel te hoog en daar heb ik nu een medicijn voor. (die ik vanwege de bijwerkingen niet durf te nemen.....) Ik ben nog steeds zo eigenwijs dat ik denk het zonder medicatie te kunnen en ben nu in de weer met groene smoothies, veel groente en vitamine. Sja........Ik probeer het gezonde eten er weer in te krijgen want dat werd ook steeds minder, geen eetlust en na de nodige wijn gaan snaaien. Maar tegelijkertijd toch nog steeds teveel wijn en de nodige sigaretten. Pfffffff, om zo moe van te worden.......... Ik wil het zooooo graag maar ben tegelijkertijd ook heeeeel bang voor bijwerkingen van medicatie........misschien is er iemand die tips heeft om het alsnog zelf te doen met behulp van de gesprekken?
  5. Diana73

    Klaar ermee!

    Dankjewel Muffin. Weer begonnen? Met drinken? Aaaah..... Ik hoop dat het je lukt met de psychiatrische bijstand! Ik kreeg ook een bevestiging van de instelling waar ik door de huisarts ben aangemeld. De woorden "psychiatrische verslavingszorg" waren voor mij wel heel heftig. Maar ja, het is wel zo en er moet een reden zijn voor dit gedrag. Ik wens jou ook het allerbeste!!
  6. Oh, wat ontzettend herkenbaar dit allemaal! .....en ook confronterend eigenlijk dat het echt moet stoppen nu! Hier mijn lijstje: - stiekem in de ochtend al beginnen want dat geeft "zo'n ontspannend gevoel" (en daarna doorgaan) - elke ochtend naar de supermarkt voor weer een fles. En daarbij de schaamte omdat men je achter de kassa inmiddels ook wel kent. - verschillende glasbakken zoeken omdat je niet elke dag bij dezelfde wil staan - ziek melden op werk of elke keer dagen willen ruilen - flauwe ogen in je hoofd hebben - liegen over drankgebruik maar gezin weet beter omdat je niet meer fatsoenlijk kunt praten - drank verstoppen - de stekker van de telefoon er snel uithalen want straks belt er iemand en hoort je lallen Ik kan nog wel even doorgaan. Dat het niet normaal is weet ik donders goed. We gaan er maar eens goed voor!
  7. Diana73

    Klaar ermee!

    Even een teken van leven van mij. Ik ben blij met jullie lieve reacties. Echter, en ik wil heel eerlijk zijn, ben ik nog niet gestopt. Ik heb (en dat moet geen excuus zijn maar maakt het allemaal wel moeilijker) (lekker excuus ook....hm) een paar rotweken achter de rug met onderzoeken in het ziekenhuis waar ik de uitslagen voor moest afwachten en afgelopen maandag een kleine ingreep gehad. Ook daar moet ik wederom de uitslag van afwachten. Dus stress. De instelling waar de huisarts mij voor aan heeft gemeld heeft een wachtlijst van een aantal maanden (!) dus daar kan ik nog niet mee starten. Deze week wel een afspraak staan bij de praktijkondersteuner. (Ik vraag me alleen af waar deze mij mee kan helpen, maar goed, ik ga gewoon) Dus al met al.........ik ben nog geen stap verder. Elke dag denk ik: morgen, dan neem ik de eerste niet. Maar dat lukt mij dan weer niet. Wat een gedoe dit zeg. Wat ik vooral erg vind is dat mensen om mij heen, dierbare mensen, het nu aan mij gaan merken. De schaamte die ik hierdoor ondervind is vreselijk. Maar ja, zo verder gaan is ook geen optie. Volgende week eerst de uitslag afwachten bij de dokter en dan maar een nieuwe poging wagen. Op dit moment kan de knop nog even niet om. Wordt vervolgd.......
  8. Diana73

    Klaar ermee!

    En daar ben ik best trots op eigenlijk!
  9. Diana73

    Klaar ermee!

    Nee, nu nog niet.
  10. Diana73

    Klaar ermee!

    Ja dat denk ik helaas wel.....
  11. Diana73

    Klaar ermee!

    Dank voor je woorden Lieve! Helaas heel herkenbaar wat je schrijft.....de hele dag alleen maar met bevoorraden bezig zijn en in paniek raken als er niets meer is. En voor die paniekaanvallen ben ik juist zo bang en drink ik deze weer weg......daarna lijkt het weer beter te gaan totdat de volgende ochtend weer komt.....zo vermoeiend allemaal.
  12. Diana73

    Klaar ermee!

    Hallo Harp Dank voor je welkom! Vanaf woensdag ben ik eerlijk gezegd nog geen stap verder. Ik heb het met name in de ochtenden moeilijk als ik wakker word.....
  13. Diana73

    Klaar ermee!

    Vandaag is alweer verklooid! Morgen maar weer (voor de zoveelste keer) opnieuw proberen. Pffffff, wat een strijd.........
  14. Diana73

    Klaar ermee!

    Dank je, duidelijk, ik ga het proberen!!
  15. Diana73

    Klaar ermee!

    Hoi Sheila, eierwekker zetten, en dan??
  16. Diana73

    Klaar ermee!

    Kruidenthee67: Wat doe jij met de momenten dat je behoefte aan alcohol had? Heb even tips nodig.....
  17. Diana73

    Klaar ermee!

    Ik pak alle hulp alhoewel ik betwijfel of de praktijkondersteuner hier iets mee kan. Man is druk met werk en steunt me waar hij kan.
  18. Diana73

    Klaar ermee!

    Ik zal het morgenochtend moeilijk hebben, dus probeer dan maar een halfje. (tablet) En volgende week afspraak bij de praktijkondersteuner. Dank voor jullie lieve reacties! Geeft me moed!
  19. Diana73

    Klaar ermee!

    Pammetje lijkt me geen strak plan, aangezien ik er al wat op heb qua wijn...... Morgen maar opstarten daarmee. Met een half tabletje. Afspraak bij praktijkondersteuner zojuist gemaakt. Rest van de wijn door de gootsteen gegooid net.
  20. Diana73

    Klaar ermee!

    Nee, ik ben nog niet gestopt........
  21. Diana73

    Klaar ermee!

    Bor, dank voor je reactie. (Jullie allemaal trouwens, heel fijn!) Maarre, Bor, had je baat bij de Oxazepam? Wat voelde je toen je er 1 had genomen? Rust? En Lika: ik weet niet wie de praktijkondersteuner is bij ons, maar ik ga morgenochtend meteen bellen. Thx
  22. Diana73

    Klaar ermee!

    Dankje Sita2 voor je reactie. Als ik het idd zo lees van jou, dan zou een halve tablet om mee te beginnen veeeeeeel minder erg zijn dan door te blijven drinken. Kijk, aan deze reacties heb ik veel, dank jullie. Ik ga er nu meteen in de tuin serieus over nadenken of ik morgen met een half tabletje ga starten. Ik denk nl. van wel......
  23. Diana73

    Klaar ermee!

    O wat fijn, meteen al 2 reacties! Super. Lika en Kruidenthee: Ik heb van de huisarts Oxazepam gekregen dat als ik het moeilijk kreeg ik deze kon nemen. Ik mag er 3 per dag maar vind het eng om hiermee te starten, straks word ik hier nog paniekerig van denk ik dan.........pfff Huisarts heeft me aangemeld bij de instelling, de wachttijd is volgens de website ongeveer 6 tot 8 weken, sja, vakanties he? Ik kan idd bij de praktijkondersteuner terecht, dat is mij ook aangeboden door de huisarts.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...