Spring naar bijdragen

Hohoho!


Pytje

Aanbevolen berichten

Ah ik snap m, goed idee! Vind het knap, je had ook kunnen denken oud en nieuw 'mag' ik nog even. Dat jaarpact durfde ik trouwens ook niet aan, pas na 11 (!)maanden durfde ik de poging te wagen. Voor iedereen werkt t weer anders. Dag voor dag is te overzien, van de gedachte een heel jaar niet drinken raak ik nog steeds soort van in paniek. We kunnen het @Pytje!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben (nog) niet zo actief hier, maar het niet drinken gaat (nu achtste dag) goed. Vorig jaar heb ik veel gedeeld over mijn diverse stopperiodes en de dingen, die ik tegenkwam. Nu voel ik de behoefte minder. Wellicht omdat ik enige ervaring heb opgedaan in de fases, waaruit zo'n proces (bij mij in ieder geval) bestaat: de eerste tijd het vervangen van het drinken door andere gewoontes, dan langzaam het vertrouwen dat het kan, dan de gewoonte van het niet drinken en dan (bij mij in ieder geval) met een linkse directe na een week of wat de intense behoefte om weer te drinken. Dat een avond of twee doen en daarna het hele proces weer van voren af aan. 

Ik weet nog niet zo goed waar ik nu het vertrouwen vandaan moet halen dat het deze keer anders kan. Dat wil niet zeggen dat ik er niet volledig achtersta, maar ik ben wat nederiger geworden. Zoiets van: eerst zien, dan geloven...... 

Maar tot nu toe: ik voel me goed en ik mis niks.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Pytje, 

Knap zeg 10 dagen he!!! Ik ben blij dat mijn vriend mee doet. Ik weet ook dag hij een totaal andere drinker is. Beter gezegd een gelegenheid drinker is niet eens passend. 

Ik denk dat het in de mens zijn aard ligt om met die craving te zoeken naar redenen en als ik voor mezelf spreek het liefst buiten mezelf. Ik ben daar wel bewust van maar het liefst geef ik hem de schuld van alles wat ik op dat moment voel!!! Leven saai, tuin te rommelig, moet altijd alles zelf doen, geen wonder dat ik zin in drank heb uhu smoesjes en ik weet eigenlijk wel beter!   

Vanaf na het eten ben ik ook weer onrustig en herken zo erg dat gevoel van leegte. Niet het blije gevoel van ik ben zo goed voor mezelf bezig. Leeg! Ik heb vaker alcoholvrije weken zelfs maanden gehad maar altijd in mijn achterhoofd het idee dat het over een tijd weer kon. Dat hield me nog op de been met uitzicht op.... maar nu heb ik de huisarts benaderd en die maakt zich zorgen en ik voel me vreselijk voor schut en bang voor mijn kinderen en wat er gebeurd als ik nu weer faal! Het voelt alsof ik mezelf straf terwijl de drank en dronken worden mijn echte straf was ! Precies wat je zegt dis ene is zo lekker maar de rest daarna bliep! 

Ik hoop dat je ook doorzet en succes! Ik sluit niet blij af maar wel een dag verder! 

Trusten. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach weet je die ene is zo lekker dat is een verhaaltje in je hoofd. Die ene daar is niks bijzonders aan. Het enige bijzondere is dat je na die ene denkt dat de tweede zo lekker is. En vervolgens de derde. En de volgende dag realiseer je je dat je die ene lekkere nooit gehad hebt. 

Geloof me. Ik heb alles getest. Van heel veel drinken tot niks drinken via een glaasje tot een paar glaasjes tot weer iets te enthousiast los gaan. Als je 1 glaasje drinkt en niet meer, dan is daar echt niks vreeeselijk lekkers aan.

Nu sta ik weer helemaal droog. Het voelt goed. Als het zo vreselijk lekker is, dat is verdacht. Dan zit je al fout. Dan drink je teveel. Zoooo lekker dat zijn zelfs koffie en chocola niet. Daar zit wat achter. De verslaving in je hoofd zit erachter. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik las ergens (ik heb de afgelopen dagen zo veel gezien en gelezen over alcohol dat ik niet meer goed weet waar dat was) dat stoppen vaak een proces is van vallen en opstaan. Veel mensen stoppen niet in één keer, maar hebben heel veel pogingen nodig. Al die pogingen zijn er niet voor niets, die leren je ook waar je valkuilen en zwakke plekken zitten zodat je weer een stapje verder kunt gaan. @Pytjeik ben nog maar een beginneling, maar als ik dat lees zijn al jouw eerdere pogingen zeker niet voor niets. Je weet nu dat er waarschijnlijk "een linkse directe komt over een week of wat". Een drankje nemen helpt dan niet, dus wat zou je dan kunnen doen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Benerklaarmee, ik lees je bericht van gisterenavond. En daarin je wanhoop. Ik hoop dat het vandaag weer beter voelt. Want .... de ene dag is de andere niet. Wat gisteren moeilijk leek, is vandaag weer een uitdaging!

En @Annasterre, je hebt helemaal gelijk. Geen enkele poging is voor niets geweest... Er zijn echt ook mensen hier, die na de eerste keer stoppen nooit meer beginnen, hoor! Daar kun jij best bijhoren!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 7-1-2019 om 14:14 zei Pytje:

 Zoiets van: eerst zien, dan geloven......

Je kunt het pas geloven als je het eerst ziet. Je kunt het pas zien als je het doet.
Doen dus, dat niet-drinken. Leuker kan ik het niet voor je maken, makkelijker ook niet. Duidelijker ook niet.
Eigenlijk is het theoretisch heel erg simpel. De praktijk is net zo simpel, precies hetzelfde, ware het niet dat je theorie niet voelt en praktijk wel.
De kunst is dus om, als je trek voelt, die trek te negeren en tegen dat gevoel in toch niét te drinken. Alleen zó kun je praktijk en theorie met
elkaar in overeenstemming brengen.

Simpel toch, hè, dat niet-drinken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Pytje dank je wel. Klopt!! Wanhoop ja  wel toch redelijk geslapen  

Het gaat overdag goed ( redelijk). om eerlijk te zijn tel ik weer de dagen af dat ik mijn huisarts ff kan spreken want het wordt wel erger! Vooral het onrustig en zoekend gevoel  breekt op!

Niet dat het wat uitmaakt maar ik weet niet. Misschien te hoge verwachtingen bij dat bezoekje. Ik merk wel dat ik ( ondanks ik geen dagelijkse drinker was) ieder uur craving heb!!! Ik doe het niet hoor! Het is echt afkicken en voelt heel onprettig!!! 

Maar ik ga niet terug naar het drinken! Ik ben iedere ochtend dankbaar dat ik nog leef en de drank weer hebben laten staan! Ik zit nog niet eens op 1 week sober dus het moet nog beginnen heb ik het gevoel  

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het aan het begin van de avond nog steeds moeilijk. Iedere dag opnieuw. Het gaat over en ik ben tot nu toe tevreden met een sapje of een crodino. Soms word ik 's ochtends zo brak wakker, dat ik even denk dat ik gedronken heb. Voor mij geen halleluja-gevoel in de ochtend helaas. Maar dat weet ik nog wel van de vorige keren. Ook toen ik stopte met roken werd ik niet echt door 'me lichamelijk beter voelen" beloond. Wat win ik er dan wel mee tot nu toe? Ik ben af van het grote gepieker over alcohol, van het enorme balen van mezelf. Dát is wel een beloning. Dat ik het - voor de eerste keer - samen met mijn lief doe (dat stoppen dan:) is ook fijn. Vorige keren dronk hij wel (beperkt). Een moment, waarop ik deze week écht merkte hoe verslaafd ik ben, was op een kaartavond. Ineens bleek een tafelgenoot van ons een glas rode wijn (mijn lieveling) te hebben besteld en dat werd heel dicht bij mij neergezet. Het gaf gewoon licht, zo stond het daar te staan.... Ik denk wel dat dat een duidelijk signaal voor verslaving is... als je op zo'n kaartavond op een gegeven moment geen mensen meer ziet, alleen maar glazen alcohol...;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat je vriend dit keer met je meedoet @Pytje. Jammer dat je je nog zo brak voelt s ochtends, maar het kost tijd en dan komt de beloning (las hier ooit iets over zaaien en oogsten;)) en hoe fijn is het al om nu niet meer te balen na een avond drinken. Dat gevoel wat je beschrijft van dat glas wijn herken ik. Het overvalt mij ook nog geregeld. Maar wat als je dat glas zou nemen. In je hoofd is het veel mooier dan de werkelijkheid. Trap er niet in.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Rosee en @Cleo66: het voornemen om nooit meer te drinken zou mij nu ook nog een stap te ver zijn. Terwijl ik weet dat er eigenlijk geen andere oplossing is voor mijn verslavingsprobleem.... Maar nooit is iets teveel nooit voor mijn gevoel. Nu eerst drie maanden en dan verder kijken. Eigenlijk zoals jij het nog steeds doet, Rosee. Volgens mij ga jij trouwens een keer tot de ontdekking komen dat het toch eigenlijk "nooit" is geworden....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag voor dag....wordt vanzelf 'nooit'....zoiets?

 

Ergens in het hele proces van adb zijn, worden, is het besef van 'nooit' voor mij er gekomen. En kan ik dat accepteren. Soit. 

Wat niet wil zeggen dat ik niet ooit terug zou kunnen vallen.  Dat risico zal er altijd zijn.

Maar er zijn geen gedachtes meer aan dat ik ooit niet meer verslaafd zou zijn. Dat is voor mij een gegeven. Dus er is geen opening meer naar ooit of misschien of...

En ik realiseer me nu dat dat me in het ADB proces 'rust' geeft. 

Voor mij is het is goed zo.

 

En jij loopt jouw weg Pytje...zolang je maar blijft lopen :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

1 uur geleden zei Pytje:

het voornemen om nooit meer te drinken zou mij nu ook nog een stap te ver zijn

Later ga ik weer drinken, maar vandaag niet

Deed ik ook zo  met roken, en heb al 25 jaar geen peukje meer aangeraakt 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat nog steeds goed. Zondag zit ik op drie weken. En dan, weet ik, komen de echte valkuilen. De gewoonte van het niet drinken is er een beetje ingesleten, maar aan de andere kant begin je ook een beetje de negatieve kanten van het drinken te vergeten... gekke jongens (en meisjes), die alcoholisten...;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 minuten geleden zei Pytje:

[...] Zondag zit ik op drie weken. En dan, weet ik, komen de echte valkuilen. [...]

Maar ga er nou niet op zitten wachten, @Pytje..op die valkuilen..  áls ze komen, komen ze vanzelf. Als je ze maar ZIET en HERKENT..
en als je ze dan maar weet te pareren. Als je maar wéét waarom je niet hoeft te drinken. Geniet van je drankloze leventje. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Vandaag tik ik de 4 weken aan. We krijgen een vriend op bezoek met wie we vroeger altijd flink dronken samen. Nu wij aan de Spa rood, maar zullen hem toch een glas wijn aanbieden. Dat is de realiteit: anderen drinken nog wel. Het voelt niet lastig, hoewel ik me er 'spiegish' wel op voor moet bereiden...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...