Spring naar bijdragen

Even voorstellen dan maar


Garuda

Aanbevolen berichten

Er is geen probleem in het leven dat niet vergeten kan worden door een paar uurtjes op de mountainbike. En vergeet je het niet, dan fiets je daardoor nog harder ook ;) 

Kep de fiets al 2 weken niet aangeraakt, moet een dezer dagen nodig weer een rondje maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

umpfff..  Ik zit weer op dag 1..

Gisteren kwam er teveel naar boven borrelen uhm.. drijven.. dat ik bewust het besluit nam dit weg te willen drinken.
Samen met een gezond avondmaal en vrij beheerst vergezeld met een flesje rood en een pakje scroppino de winkel verlaten.

Ik had het kunnen weten, na een paar glazen was ik de weg kwijt... De appjes van die avond nu teruglezen is pijnlijk en beschamend.. 

En somewhere along the line vond ik het ook een goed idee om een LSD tripje (dat ik had bewaard voor een speciaal moment) tot me te nemen :unsure:

iaw; alle remmen los..

en nu puin ruimen.. afspraken afzeggen, smoesjes bedenken waarom deadlines niet afkomen.

BAH! Ik baal nu ff flink van mezelf!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@bumperjim  Alles is verdwenen! Ongelofelijk!   uhm... nee dus...

@Klaske  Yeah komt er aan, nog 3 weken.. 

@Rosee Dank je!   Niet om 't goed te praten, maar weinig kater.. Zat net op een bankje aan 't meer hier, te staren naar de wolken die ik blijkbaar in elke vorm kan laten veranderen.. smile van oor to oor..  

Maar wel een duidelijke klap in m'n gezicht dat ik echt wel een probleem heb... 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die LSD begrijp ik wel. Dat is niet het probleem, 1 x in de 2 jaar daar gaat je normale leven niet aan kapot. Als je hebt gedronken en je remmingen zijn weg, tja, als je dan die LSD in je kop hebt zitten dan doe je dat gewoon. Terwijl als je nuchter was geweest had je er nog niet eens aan gedacht.

Tja, misstap waar je van geleerd hebt. Volgende keer als je zucht hebt, eerst hier even terug lezen :)

Begin me wel steeds meer te irriteren aan oordelen en veroordeeld worden merk ik. Daar moet ik zelf wat mee, meer van me af laten glijden.

Ieder zijn eigen proces @Garuda, je bent nog steeds goed op weg!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Goede weg.. ik ben weer zo goed af terug bij af :(

De groep is voor mij persoonlijk een beetje een teleurstelling gebleken helaas.  2x per week komen 10 man bij elkaar om te vertellen hoe hun dagen er uit zagen en hoe de dagen die komen er uit gaan zien, of er triggers waren en ze risicomomenten verwachten. 

Enkele blijven to the point en brengen ook interessante zaken in waarvoor gediscussieerd kan worden, het merendeel echter, vertelt voluit over dochters, feestjes, fietstochtjes, examens, enz.bla..bla.. Een soort kletsgroep voor alcoholisten dus (waarvan 90% minimaal 20 jaar ouder dan mij is)

Als je aangeeft een terugval te hebben gehad volgt zoiets als 'als dat vaker gebeurt begrijp je dat je hier niet meer welkom bent he?'

Daarnaast moet je bij de start blazen (op zo'n alcoholmeter), zelfs de jongen die er zit voor aan gameverslaving.  Dit vond ik zo denigrerend en getuigen van een soort wantrouwen! Besproken met m'n regiebehandelaar, die vertelde dat 't gewoon optioneel is.. en ik 't niet hoefde te doen als ik 't niet wilde.
Bleek dus niet zo te werken.. toen ik weigerde kreeg ik de keus; oprotten of blazen.

Ben gebleven, maar haal er weinig tot niets uit.. Een stok achter de deur is 't ook niet (drinken doe ik na de bijeenkomst wel)

Intussen is m'n aanmelding bij een GGZ instelling hier in de buurt geweigerd, ik zou eerst gedetoxed moeten zijn (hallo, catch22?!)

De verslavingsinstelling wist 't ook verder niet en begon maar te googelen naar alternatieven (serieus......)

Hoe moeilijk moet het in een land als NL zijn, waar ik meer dan de helft van m'n inkomsten afsta aan die blauwe brigade, om degelijke hulp bij psychische problemen te krijgen, zonder het stigma 'alcoholist' opgeplakt te krijgen.

Ik ben er echt even helemaal klaar mee... de maatschappij/regering beschouwt alcohol als normaal, 't wordt bijna overal verkocht. Ik eindig, mede door de regering, met CPTSS, maar als ik hulp zoek krijg ik bij clubs, gesubsidieerd door de regering (en dus mijn belastingcenten) dit als oplossing..

bah!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vervelend @Garuda, dat je je draai niet had bij die groep . Denk dat je het net moet treffen bij dat soort bijeenkomsten.  

Blijf anders hier lekker schrijven en reageren . Ik heb echt heel veel aan deze online site . 

Het is in Nederland meer papier en bureaucratie als werkelijke hulp inderdaad.  Je zou er van gaan zuipen als je er van afhankelijk bent ..

Hoop dat je de draad weer op kan pakken, met de eerste niet te nemen.  

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Schrik wel van jouw ervaring bij de verslavingszorg. Bij mij gaat het er gelukkig heel anders aan toe....eerste helft van mijn traject gaat over verslaving, tweede helft over psychische problemen.

Hoe vaak ben je geweest bij deze instelling? Ik begrijp wel dat als je vaak terug valt dat je op een gegeven moment niet meer welkom bent, je moet laten zien dat je echt wilt. En de moeilijke momenten dat je zucht krijgt, daar moet je over praten (dus niet drinken). Maar dat zul je waarschijnlijk zelf ook snappen.

De ene instelling is de andere niet, misschien nog niet meteen opgeven maar iets anders zoeken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tuurlijk. De schuld ligt geheel bij de regering. Vind ik ook.

En... wat ga jij er zelf aan veranderen nu? De regering verbeteren zal je wel niet direct lukken. Daar zul je het dus nog even mee moeten doen. :lol:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

wow.. dank jullie allen, zoveel reacties in zo'n korte tijd!

@Bob, neem aan dat je sarcastisch bent? natuurlijk ligt de schuld, uiteindelijk, bij mij, als volwassen persoon. Maar als de coke in de supermarkt zou liggen, een flinke accijns zou hebben en tijdens bios reclames als hip ding zou worden weggezet moet je wel sterk in je schoenen staan...

@Klaske  gelukkig heb jij meer geluk! Ik ben er nu 2x geweest (qua groep dan), ze bieden ook interne trajecten aan, maar da's bijna onmogelijk voor mij. Ik ga idd kijken wat er nog meer beschikbaar is.. Tot nu toe was de groepleidster een 21 jarig meisje, volgende keer is de normale leider weer terug (een 'oudere heer'), mogelijk zorgt dat voor een andere dynamiek

Het is wel erg iedereen voor zich, wat ik jammer vind.. de kracht van een groep zou juist die samenhorigheid moeten zijn imho..

@kruidenthee67 Om eerlijk te zijn, het leven

@Francoise  Vooral het stempel wat ze je opplakken heeft mij verbaast.. Zonder m'n dossier gelezen te hebben of een woord met me gewisseld te hebben heeft een psychiater besloten dat ik niet geschikt ben voor behandeling, omdat ik drink..

@Kohtje  Ja, dubbel bah..  

 

Ergens weet ik dat ik 't uiteindelijk zelf moet doen, maar hoop je wel op hulp (van professionals, geen natuurgenezers of handopleggers). Nu ik tot het besef kom het toch echt (weer) allemaal zelf te moeten doen zakt de moed me wat in de schoenen..

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Drink je nu nog dan? 

Want stoppen met drinken zul je toch echt zelf moeten doen. Dat kan niemand anders voor je doen. 

Zelf ervaar ik wel een saamhorigheid in mijn groep, maar ik voel me nog steeds niet vrij of helemaal op mijn gemak. Dat stuk ligt bij mij, en niet bij de groep. Ze proberen me wel uit mijn 'bunker' te halen, dus er word aan gewerkt.

Wat betreft dat je het leven niet ziet zitten, ik herken er wel wat van. Dat stuk moet je aan werken, en daar kun je hulp bij gebruiken. En ook bij het stoppen met alcohol, maar stoppen zelf kan alleen jij.

Die reclames over alcohol, tja... het word wel verheerlijkt in deze maatschappij. Maar het is wat wij er mee doen. Er zijn ook mensen die geen of bijna geen alcohol drinken, en die zien zo'n reclame hetzelfde als alle andere irritante reclames, dus gewoon als irritant. Niks meer, niks minder. 

Het is de kunst om je leven zo in te richten dat je een tevreden leven leid zonder daar alcohol bij 'nodig' te hebben. Valt niet altijd mee, maar met alcohol ook niet. Gun jezelf de tijd, geef jezelf een kans, en probeer uit wat voor jou werkt zou ik zeggen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Klaske Af en aan, nu alweer 2 dagen nuchter. 

Ik moet het idd zelf doen, maar schreeuw al sinds december om hulp bij de onderliggende issues.. als daar niets mee gebeurd blijft 't dweilen met de kraan open.

Sinds deze week helemaal gestopt met werken, ontslag genomen, dus in ieder geval 1 hele grote stressfactor minder.

Straks een lang weekend naar 't buitenland, even tot rust komen. Hopelijk ga ik 't droog houden daar. 

Tjonge jonge, dit is moeilijker dan ik dacht!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...